[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Milyen jó barát, aki bajban lehúzza a ruszkit, amikor harmadával olcsóbban hajlandó megvenni tőle az olajat, gázt.
:D
Ezzel támogatva a szankciókat...
Ez a kínai ár sapka.
:)
Jó erős rubelben fizetve...
;)
Lehúzásnak bizony lehúzás a kínai részéről. De azért a matek: 9-szeres ár 60-70%-a.:) Azért rekord bevételek így is összejönnek.

A különbség az, hogy mi az ársapkát a fülünkre húzhatjuk ha fázunk.
 
W

Wilson

Guest
Más topicokat is látogathanál, a háború az nem csak a fegyvereken múlik, hanem sok máson is.

A baj nem a haditechnikával van, hanem az Orosz tisztképzéssel, meg a politikai - irányítási - vezetési rendszerrel. Ez az egyik nagy gyengéjük van: nagyon erősen kötődnek a központi irányításhoz. Nem érkezik semmilyen parancs, és semmilyen műveletet nem is kezdeményeznek, és a durva pofonokat vegetatívan is viselik.

A Szovjet Hadsereget tábornokok vezették, úgy, ahogy jónak látták, nem pedig Hruscsov / Brezsnyev / Gorbacsov. Az Orosz Hadseregnél még a 3178. faluban harcoló helyőrség mozgásáról is Putyin dönt.

Különben a Nyugati megfigyelők, az Aviation Week and Space Technology / Janes / stb szerint van

- 359 Szu-27 Flanker + 100 Szu-30 Flanker + 100 Szu-34 Fullback, ez egy típuscsalád,

- 130 MiG-31-es Foxhound,

- 250 Szu-24-es Fencer,

- 250 Szu-25-ös Frogfoot,

és 100 - 100 - 60 Tu-95 / Tu-22M / Tu-160-as is.

Ezek létét műholdas felvételekkel simán megerősítik, meg valóságosan is fenyegetést jelent ez a mennyiség, a Hidegháborúban szerinted mire volt való az USAF részéről a deep penetration képesség ?
Ne kezd már el te is, az orosz katonai szakértők is elmondták amíg az orosz hadvezetés buta bombázni meg UB blokkozni küldi be pl a Szu-34-t egy korszerű nyugati manpads-l teli harctérre mert nincs megfelelő mennyiségű preciziós fegyverzetük és célzó konténereik minősége sem éri el a nyugati konténerek színvonalát akkor nagyon nem csak a politikai és irányítási rendszerükkel van a probléma.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 236
113
Szerinted Medvegyev mennyire van benne Putyin zsebében?
Lehet-e ő a a puccsisták vezére vagy jelöltje, vagy ő inkább Putyin Kövér Lászlója?
Ő Putyin Kövér Lászlója. Nincsenek puccsisták egyelőre, de ha lesznek, akkor nem a Putyin-éra politikusaira kell gondolnunk, hanem FSZB-s vagy FSZB támogatta, az elmúlt háborúkban jól teljesítő, nem a régi gárdához tartozó katonai jelöltekre egy átmeneti időben. Az orosz politikusok Putyin emberei, még az ellenzékiek többsége is és Putyinnal fognak bukni is. Sztrelkovra is azért figyelnek ennyire oda, mert ő valaki egy átlagos orosz vezérezredeshez, altábornagyhoz vagy a Putyin-establishment valamelyik kisebb-nagyobb személyiségéhez képest, annak ellenére, hogy nem csillagjai vannak, hanem komoly része az elmúlt évek történéseiben és ebből adódóan népszerűsége minden potenciális változást akaró erőnél. Ráadásul ex FSZB-s is egyben!

Egy Sztrelkovba már bele lehet látni, hogy egy FSZB puccs esetén a harcoló csapatok támogatásával komoly pozíciót vív ki magának az új rendszerben és rá szüksége is lenne az új rendszernek a saját pozíciója megerősítéséhez. De ő csak egy sok közül, aki szóba jöhet a most leszerepelt orosz establishment helyett!
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Most egy Ukrán T64BV-hez képest az élvonal Leo 2A7,M1A2/sep3.Vagy hol van a mai élvonalhoz képest egy Ukrán mig29,su27.91-ben meg bőven szolgálatban voltak nyugaton is leo1,amx30,m60 harckocsik.Semmivel sincs közelebb a mai élvonalhoz képest Ukrán haderő mint 91-ben volt az Iraki.
Fél generációval (se) lemaradva. Már csak azért is, mert van hozzá olyan lőszer, ami még szemből is veszélyes a leora, és az M1re.
Ez nem egy butitott majom 72 vs csúcs abrams, hanem szovjet belpiacos cuccok.
Ugyanúgy 4. Gen légierő a 4+ ellen. És nem 2. 3. Gen a 4. Ellen.
De ehhez ki kéne tudni lépni a nyugatleborulitiszból
Na jó. Ha valamit elértek volna.
De nagyjából semmi nem történt február óta, ami miatt megérte volna a sok áldozat.
Hmm svédországban lehet nyer az am totál esélytelen jobb oldal? Szerintem elértek valamit. És még tél sincs.
Ha Putyin választhat, hogy megbukik vagy egy kisebb Oroszország felett regnálhat tovább, simán az utóbbit választja.
Ez esetben megbukik. De ilyen nem lesz.
Ahhoz egy nem csicska, öntudatos nemzet kell, hogy az alkalmatlan vagy azzá vált vezetőt elzavarja a picsába.
Igen, úgy mint az oroszok? Mond, te ismered a ruszki történelmet? Csak úgy nagy vonalakban.
És ha az azeri elnök? Venéz lennél? Iráni vezérkos? Hát persze, hogyne, adunk mindent is olcsóbban, mint az oroszok, egy közös fotóért. :)
Sőt, ingyen is, csak a fotó meglegyen :)
Milyen jó barát, aki bajban lehúzza a ruszkit, amikor harmadával olcsóbban hajlandó megvenni tőle az olajat, gázt.
Üzletben nincsenek barátok.
Ezt korábban kellett volna meggondolni.
Az arcoskodás előtt.
Így különösen nagy lesz a pofára esés.
Az USAF pár darabős elavult Sz-125 ellen esett pofára, amikor nem turbánosok volt az ellenfél. Bemenni már nem is mert.
 
W

Wilson

Guest


Стрелков Игорь Иванович


13 Sep, 14:37






ad92b199929cc8e1615646be08dce9c5.jpg



Változások a frontokon:

LNR front (nem is tudom - hogy is "hívják" most... Oskolsky?):
Nincs friss információ az északi részről, a harcok folytatódnak a Szvjatogorszktól északra fekvő (a mi csapataink által elhagyott) és Liman (az LNR-erők és az orosz "leopárdok" által tartott) területen. Folytatódnak a harcok az ellenség által elfoglalt hídfőnél is a Szeverszkij Donyec keleti partján, Belogorovka várossal szemben (Lszicsanszk-tól nyugatra, az ellenség által megszállva) - Kreminna megközelítésénél. Többet még nem tudok onnan.

Szeversztől délre - a Szoledar-Bakhmut (Artemivszk) vonalon - a frontvonal egésze nem változott. Tegnap harcok folytak Bakhmut közelében és külterületén, (állítólagos) támadásokkal a mi oldalunkról. Nem tartom kizártnak, hogy egységeink aktív akciói a kedvezőbb pozíciókba való visszavonulás előkészítéséhez kapcsolódtak (de ez csak a feltételezésem).



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 13., 13:44

Hadd fejtsem ki röviden a véleményemet a rózsaszín pónik bolygóján kialakult helyzetről (ahol, mint tudják, kormányunk és más "rendszerszintű VIP-k" tartózkodnak).

Ez a bolygó (a továbbiakban: PRP) meglehetősen messze van az Orosz Föderációtól, és mint ilyen, a lakosságot látszólag nem érdekli, hogy mi történik ott. És (kölcsönösen) még a PRP-n zajló legerősebb események és érzelmek sem jutnak el gyakorlatilag államunk polgáraihoz. Nos, egészen az olyan pillanatokig, mint a legutóbbi: amikor - teljesen váratlanul - majdnem 8 év "a minszki megállapodások alternatívájának hiánya" után hirtelen "különleges katonai művelet indul a "denazifikáció" érdekében, majd - ugyanilyen hirtelen - a denazifikációt törlik, és megkezdődik az összeomló "de-eszkaláció".

Meg kell állapítanunk, hogy a Föld bolygóról (és még inkább az RF bolygóról) érkező információk - a hatalmas távolságok és a természeti akadályok miatt - rendkívül torzítva jutnak el a PRP-hez. És nem tud segíteni az ottani stratégiai döntések befolyásolásában. Ennek megfelelően a BRA légkörében nagyon lassan meghozott döntések rendkívül érthetetlennek, váratlannak, sőt meghökkentőnek bizonyulnak az RF bolygó lakossága számára.

Egy szemléletes példa: a jelek szerint idén februárban a PRP biztos volt abban, hogy az Orosz Föderációnak modern, jól felfegyverzett és jól irányított fegyveres erői vannak, amelyek képesek azonnal megbirkózni a demotivált, gyenge, az első adandó alkalommal megadásra kész, és az úgynevezett "Ukrajna" hatóságai és fegyveres erői által nyomott, demotivált, gyenge, az első adandó alkalommal megadásra kész fegyveres erőkkel. És amikor kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz (mindkét esetben) - az RF bolygóról a PRP-hez érkező információk úgy alakultak át, hogy a kék felhőkben lebegő összes Rózsaszín Póni és Szivárvány Egyszarvú valamiért hirtelen azt hitte, hogy csak egy kívánságot tudnak kifejezni - és tisztelt kijevi partnereik szívesen beleegyeznek bármilyen fegyverszünetbe - ha csak egy kicsit engednek.

Amikor még ez a feltételezés sem volt megalapozott, a pónik és az egyszarvúak ismét félreértették a Földről érkező jeleket (megjegyzem - nem csak az Orosz Föderációból). És úgy döntöttek, hogy addig várhatnak "partnereik érésére", ameddig csak akarnak, anélkül, hogy megterhelnék magukat vagy a PRP, az RF bolygó ellenőrzése alatt álló RF terület lakosságát.

És amikor - éppen most - "még soha nem volt ilyen, és most újra megtörténik" - a PRP megdöbbent. Egyrészt úgy tűnik, hogy valamit tenni kell. Másrészt, valamit csinálni azt jelenti, hogy megerőltetni magunkat (amihez a pónik és az egyszarvúak nem szoktak hozzá, nem is beszélve arról, hogy bármit is tudnak csinálni, kivéve homályos papírrítusokat végezni, majd a meleg, puha, édes, kék felhőkben magasra szállni). Ugyanakkor egy újabb bolygóközi válság - még ha váratlanul súlyos is -, amely jelentősen rontotta a helyzetet az elszámoltatható RF-ben, alig érintette a PRP egészét. Igen, - kellemetlen hideg és komor szagú szellő fújt a bolygó légkörében, megriasztva a pónikat és az egyszarvúakat. De nem először fújt... Fújt, aztán abbahagyta... mint tavasszal a "de-eszkaláció" során... és aztán lecsillapodott. A Földön a front stabilizálódni látszik (voltak - mint mindig torz - jelzések róla). Ezért most a Csodálatos Lények elméjében (amik a pónik és az egyszarvúak definíció szerint) újra felébred a csábító és ellenállhatatlan vágy, hogy "mindent úgy hagyjunk, ahogy van". Olyan, mintha "majd elmúlik, kialakul és elmúlik".

Ebből következik a következtetés: az RF bolygó teremtményei "megfelelő megoldásokra" várnak - nagy valószínűséggel "felülről" kapnak majd új, csodálatos stratégiai iránymutatásokat. (Ha kapnak egyáltalán). Például, mint például:
  • "ne tegyünk semmit, kitartunk, várjuk meg, hogy a partnerek becsületes békét kössenek";
  • "kíméletlenül szétzúzzuk a világfasizmus szemtelen kritikusait és ügynökeit, akik ostobaságuk és aljasságuk miatt képtelenek felismerni a PPR-től származó irányelvek zsenialitását".
Feltételezem, hogy ez a döntés lenne a második legvalószínűbb (a "semmilyen irányelvek" után).
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
546
2 566
93
Epp tettem be reggel egy ilyen ukran menekultgyerekrol kisfilmet, ahogy az osztalytarsait fenyegeti hogy megoli. Mert neki pisztolya van am meg az oroszokkal harcolt. Beteg az agya az osszesnek.
Nem ukrán lány apja ment be és fenyegette meg a tizedikes osztálytársait, hogy fegyvere van a kocsijában és térden lövi őket ha kikezdenek vele? Érteni bár nem értettem, de a mellékelt szöveg ezt tartalmazta.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 916
15 319
113
Imádom ezt a virágot !


Nagy problémát jelentettek az Orosz erők számára a harkovi fieszta teljes káosza alatt ezek a nagyon hatékony ukri DRG csoportok, amelyek mélyen a Z vonalak mögött dolgoztak. Bár ez a videó csak egy elkapott járművet mutat be, bepillantást enged ezek működésébe. UA SSO DRG Kremennayában


Pontonhíd Blagodativkánál vagy Bilogorkánál

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
607
4 587
93

Medvegyev: Ukrajna megtette az első lépést a harmadik világháború kitörése felé​

2022.09.13. 18:30
Politika
Dmitrij Medvegyev , az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke elmondta, hogy a Vlagyimir Zelenszkij Ukrajna Elnöki Hivatala által közzétett "biztonsági garanciák" tervezete valójában a harmadik világháború prológusa.

"A kijevi kamarillából megszületett a "biztonsági garanciák" projektje, amelyek lényegében a harmadik világháború prológja. Az ukrán náciknak természetesen senki nem fog "garanciát" adni" - mondta az Orosz Föderáció volt elnöke. – mondta a Telegram csatornáján.
Hozzátette: ez a projekt Ukrajna kísérlete arra, hogy önmagára alkalmazza az Észak-atlanti Paktum 5. cikkelyét, amely megvéd egy NATO-tagországot a külső agressziótól, és jogot ad a szövetség többi államának, hogy közösen válaszoljanak erre az erőszakos cselekményre. akciókat.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/politics/1747860-medvedev/
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113

Medvegyev az Ukrajnára vonatkozó biztonsági garanciák tervezetét a harmadik világháború prológjának nevezte​


Kijev projektje az Ukrajna biztonsági garanciáiról lényegében a harmadik világháború prológja. Ezt Dmitrij Medvegyev az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese nyilatkozta .

„Minden lángol majd körülöttük. Az embereket teljes mértékben elárasztja a gyász. Szó szerint elégetik a földet és megolvasztják a betont. Mi is sokat fogunk kapni. Nagyon-nagyon rossz lesz mindenkinek” – hangsúlyozta Medvegyev.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
607
4 587
93

Prilepin elmondta, hogy az orosz fegyveres erők elfogták az ukrán fegyveres erők zsoldosait Harkiv régióban​

2022.09.13. 18:27
Erős szerkezet
Zakhar Prilepin , a DPR hadsereg korábbi zászlóaljparancsnok-helyettese egy frontvonalról érkező személy információira hivatkozva tájékoztatott a helyzetről az NMD harkovi irányában. Meg kell jegyezni, hogy az ukrán fegyveres erők nagy mennyiségű katonai felszereléssel rendelkeznek, míg a csatákban az "orosz művészet" hatékonyan teljesített harci küldetéseket.

Az ellenségeskedések során, amikor a Harkov régióban lévő pozíciókat elhagyták, az RF fegyveres erőknek sok zsoldost sikerült elfogniuk, többségük brit vagy lengyel.

"Elegendő számú ellenség van fogságban. A legtöbbjük zsoldos. Mindegyik brit vagy lengyel" - idézi Prilepin információit az Orosz Tavasz.
Korábban heves ellenségeskedésekről számoltak be Herson közelében, ahol az RF fegyveres erői sikeresen tartják pozícióikat.


Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1747857-naemniki/
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
967
11 403
93

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 929
15 828
113
Ne kezd már el te is, az orosz katonai szakértők is elmondták amíg az orosz hadvezetés buta bombázni meg UB blokkozni küldi be pl a Szu-34-t egy korszerű nyugati manpads-l teli harctérre mert nincs megfelelő mennyiségű preciziós fegyverzetük és célzó konténereik minősége sem éri el a nyugati konténerek színvonalát akkor nagyon nem csak a politikai és irányítási rendszerükkel van a probléma.

A Szu-24-es Fencer-ről mi a véleményed ? A Szu-30MKI / MKM / SzM-ről ? És az alapmodellű Szu-34-es Fullback-ről ? Láttad, hogy milyen pilótafülkéik vannak ?

iCS2mxI.jpg


KASRATB.jpg


És a H-25-ös, a H-29-es, és a KAB sorozat mire való ? És a Vihr ?

India honnan szerzi a muníciót a gépeikhez ?

Az Orosz Légierőnél is vannak félrement dolgok, pl. a Szu-25SzM helyett lehetett volna Szu-25T/TM/39-es, vagy a Szu-25-ös Skorpió is.

De a típusokat hagyva itt a probléma megint az, hogy a Putyin és belső köre teljesen el van szakadva a valóságtól, még aki konstruktív kritikával él, azokat is próbálják kivonni a forgalomból, mint Igor Girkin Sztrelkov.

Putyinnak lett volt két évtizede, hogy fejlődő pályára állítsa Oroszországot. Nem tette. Sőt, most indítja el az összeomlás fele vezető úton.

Vetekedik butaságban Sztálinnal.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
velPár napig nem voltam az oldalon, sajnos nincs időm 50+ oldalt teljesen visszaolvasni, így csak válaszolok néhány kérdésre röviden:

A harkovi régió oroszok általi feladása várható volt, hiszen az ukrán létszámfölény törvényszerüen érvényesült, mivel az ukrán hadsereg az általános mozgosítás következtében jelentős élőerő-számbeli fölényre tett szert. Mellette a NATO(usa,brit) állandó felderítítési, hírszerzési adatok(real time) jelentősen hozzájárultak az ukránok áttöréséhez.Sőt a hírek szerint az amerikaik tervezték meg az ukránok offenzíváját. Oroszok tudták, hogy támadásra készülnek az ukránok, de a tábornokok elbaxták...
Néhány szám:
Orosz hadsereg létszáma 900 000 fő, abból kb 445000 hivatásos, tehát szerződéses katona a másik fele sorozott katona. A 445 000 hivatásos katona eloszlik több fegyvernem között mint pl. a légierő, stratégiai rakétás erők, haditengerészet, biológiai,vegyvédelmi erők, szárazföldi erők, egyéb között. Az orosz szárazföldi erők létszáma 280 000 fő, aminek kb a fele sorozott katona. A VDV-s erők száma 45 000, aminek kb2/3 hivatásos. a TGY-sek száma 20-25000 kb 2/3-a hivatásos. Végül az elit SSO(Speciális Müveleti Erők) Létszáma ismeretlen(titkos), de néhány ezer fő lehet.
Ez a kínálat. Természetesen még ott van a 400 000-es Rosgvardija a korábbi belügyi csapatok, de ők csak könnyü páncolozott szállítójármüvekkel rendelkeznek mint a BTR-80/82, Tigr,Kamaz Tajfun. Feladatuk a "felszabadított"területek védelme volt.

Ilyen létszámú katonával nem lehet hosszabb ideig fenntartani egy 1200 km-es frontszakaszt. Ha nem érkezik orosz erősítés, az oroszok kénytelenk lesznek az LNR/DNR védelmére összpontosítani.

Az ukrán villamos erőmüvekre mért orosz csapásokról: Ukrajna ezt csinálta 2014-től, tehát a DNR/LNR területén található erőmüveket, vizellátó rendszereket lőtte direkt.

Oroszoknak ezt az ukrán infrastruktúrát még az első napokban kellet volna szétlőni, mint anno 1999-ben usánka tette ezt Jugoszláviával. Amerikaikat nem érdekelte, hogy mennyi civil fog meghalni . Szétlőtték a gyárakat, hidakat, erőmüveket, katonai és civil épületeket és még a szerb tv épületét is. Oroszok mit csináltak? Jóformán semmit.

"Az orosz szárazföldi erők létszáma 280 000 fő, ..."

Látjátok? Látjátok röhögők? Boki is azt mondja, hogy az orosz szárazföldi erők létszáma 280 000 fő. Tehát ha ebből 200 000 Ukrajnában van, akkor maradt még 80 000 fő mindenhova máshova. Hát ezért tartunk ott, ahol tartunk. Persze mozgósítással nem ennyi lenne, de hát Putyin nem mozgósít és nem is fog.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Kirill Sztremousov, a Herszon területi államigazgatás helyettes vezetője nem találta az ukrán fegyveres erőket Kiselevkában

Miután az ukrán média számos nyilatkozatot tett az orosz csapatok állítólagos visszavonulásáról Kiselevkából és átadásáról az ukrán fegyvereseknek, Kirill Sztremouszov, a Herszon Regionális Államigazgatás helyettes vezetője megérkezett oda, és személyesen cáfolta az összes hamisítást.

"Ismételten figyelmeztetjük az ukránokat és a tankban lévőket: Herszon orosz város, és itt senki sem várja a nácikat és más gyarmatosítókat" - írta alá a videót Kirill Sztremousov.

.....

Egy AFU-katona szelfije a harcok hátterében vírusként terjed: nagyon fél és haza akar menni
oktatás".

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 437
89 744
113
Egy megjegyzésem lenne. Belegondoltak, hogy ha mégis úgy alakul, hogy mozgósít az orosz, előkap minden lekonzervált haditechnikát, és a veteránok segítségével 20 milla orosz megindul Ukrajna ellen, 20+:1 lesz kialakítva, akkor vajon megáll-e majd ez a 20+ milla ember, a maradék ukrán után, plusz a haditechnika bármelyik határnál? Feltette-e valaki a NATOban azt a kérdést, hogy ezek után ez az Ukrajnát az őskorba rakétázó tömeg meddig megy el? Van arról elképzelés, hogy mi van, ha az Elbáig, mi van ha a Rajnáig, és mi van ha Franciaország Atlanti-óceáni partszakaszáig mennek?

Mert ha nem, akkor sürgősen végig kellene gondolni ezt az eshetőséget, ha pedig igen, nem értem ezt a qurva nagy magabiztosságot a fegyverszállítások kapcsán Ukrajna felé, mert ha úgy alakulna, nem Ukrajna lesz az a tényező, ami miatt aggódni kell. Meg ha nem lesz fegyver, mivel és kikkel is fognak védekezni a 20 milla ruszki ellenében?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 939
46 750
113
Itt a teljes szöveg!!
Дмитрий Медведев
Киевская камарилья родила проект «гарантий безопасности», которые по сути являются прологом к третьей мировное. Конечно, никто никакие «гарантии» украинским нацистам не даст. Это ведь почти то же, что применить к Украине ст. 5 Североатлантического пакта (Вашингтонского договора). Для НАТО – то же, только вид сбоку. Поэтому – страшно.

Наши заклятые друзья – западные начальники разных калибров, к которым обращено это истерическое возуческое возонцонал, –. Она прямо касается гибридной войны НАТО с Россией. Если эти недоумки продолжат безудержную накачку киевского режима опаснейшими видами вооружений, то рано или поздно военная кампания перейдёт на другой уровень. У неё исчезнут видимые границы и потенциальная предсказуемость действий сторон конфликта. Она пойдёт по своему собственному военному сценарию , вовлекая в него новых участников. Так было всегда.

И тогда уж западным странам не удастся отсидеться в своих чистеньких домах и квартирах, посмеиваясь над тем, как они аккуратно ослабляют Россию чужими руками. Всё заполыхает и вокруг них. Их люди хапнут горя по полной программе. У них в прямом смысле будет гореть земля и плавиться бетон. Нам тоже сильно достанется. Всем будет очень-очень плохо. Ведь сказано: «От этих трёх язв, от огня, дыма и серы, выходящих изо рта их, умерла трёх, умерла третья»:1:9.

Но пока недалёкие политиканы и их туповатые think tanks, задумчиво покручивая бокал вина в руках, рассуждают о том, как они смогут расправиться с нами, не вступив в прямую войну. Унылые идиоты с классическим образованием.
t.me/medvedev_telegram/177
Dmitrij Medvegyev

A kijevi kamarilla előállt a "biztonsági garanciák" projektjével, amely lényegében a harmadik világháború prológusa. Természetesen senki sem fog "garanciát" adni az ukrán náciknak. Végül is ez majdnem ugyanaz, mintha az Észak-atlanti Paktum (Washingtoni Paktum) 5. cikkét alkalmaznák Ukrajnára. A NATO esetében ugyanez a helyzet de oldalról. Ezért ijesztő.

Esküdt barátaink - különböző kaliberű nyugati főnökök, akiknek ez a hisztérikus vozonzonal szól -. Ez közvetlenül a NATO Oroszországgal folytatott hibrid hadviselésére utal. Ha ezek az idióták folytatják a veszélyes fegyverek féktelen pumpálását a kijevi rezsimbe, akkor előbb-utóbb a hadjárat egy másik szintre lép. Elveszíti látható határait és a konfliktusban részt vevő felek számára lehetséges kiszámíthatóságát. Saját katonai forgatókönyvet fog követni, új szereplők bevonásával. Ez mindig is így volt.

És akkor a nyugati országok nem fognak tudni hátradőlni a rendezett házaikban és lakásaikban, és nevetve nézni, ahogy mások keze által finoman gyengítik Oroszországot. Körülöttük is minden lángba borul. A népük sokat fog szenvedni. A föld szó szerint égni fog, és a beton megolvad. Minket is keményen fog érinteni. Ez nagyon, nagyon rossz lesz mindenkinek. Mert azt mondják: "E három csapás által, a tűz, a füst és a kén által, amelyek szájukból jöttek ki, meghaltak a hárman, a harmadik meghalt":1:9.

De eközben a rövidlátó politikusok és az ostobák, elgondolkodva forgatják a borospoharukat a kezükben, és azon spekulálnak, hogyan tudnak majd velünk elbánni anélkül, hogy közvetlen háborúba bocsátkoznának. Unalmas idióták klasszikus műveltséggel.
t.me/medvedev_telegram
/177


Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)