[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 098
93
Putyin komolyabb válaszlépésre figyelmeztet Ukrajnában

Moszkva eddig visszafogottságot tanúsított a reakciójában – hangoztatta Putyin, de figyelmeztetett, hogy ez változhat. Az elnök az üzbegisztáni Szamarkandban tartott sajtótájékoztatón beszélt ….

„A különleges katonai művelet nem valamiféle figyelmeztetés, hanem különleges katonai művelet. Tanúi vagyunk terrortámadások szervezésére irányuló valamint polgári infrastruktúrák megrongálására irányuló kísérleteknek is.
Erre visszafogottan válaszolunk, de csak egyelőre” – jelentette ki Putyin.

https://swentr.site/russia/562957-putin-serious-response-ukraine/
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
600 kg volt a bombaterhelés, miért itt automatán oldottad a bombákat? Eltaláltad a célt? Mert az nem derült ki
Csak a belső tartókon bírta el az IL-2 és az IL-10 is a FAB-250-est (2 darabot)
1*OEFJt72z8b_zpv3D09n7cg.jpeg

Nem véletlenül ugyanis csak a szárnytőig volt teljesen fémépítésű.
p04t6bsq.webp

Ukrajna Erdoganon keresztül állítólag átadta Oroszországnak az Egyesült Államokkal egyeztetett "béketervét".​


Ukrajna Erdoganon keresztül állítólag átadta Oroszországnak az Egyesült Államokkal egyeztetett "béketervét". Tehát tisztán szomszédolva:

1. Az orosz csapatok kivonása minden általuk megszállt területről 2022. február 24. után.

2. Az Orosz Föderáció és az oroszok összes arany- és devizatartalékának, valamint lefoglalt eszközeinek jogszabályi átruházása 2022. szeptember 1-jétől. A jóvátételi törvényt az Állami Dumának, a Szövetségi Tanácsnak kell elfogadnia, és az elnöknek alá kell írnia.

3. 200 milliárd eurós jóvátétel kiegészítő kifizetése 25 év alatt egyenlő részletekben.

4. Ingyenes földgázszállítás Ukrajnába öt évig 2023.01.01-től.

5. Népszavazás tartása a Krím státuszáról legkésőbb 01.01.24-ig az ENSZ és nemzetközi szervezetek égisze alatt.

6. Az Orosz Föderáció teljes európai részének demilitarizálása az Urálon túli összes egység és alakulat kivonásával.

7. Az orosz hadsereg törvényhozási 600 ezer főre való csökkentése.

8. Katonai megfigyelők beléptetése az Orosz Föderáció valamennyi katonai létesítményébe, beleértve a zárt kutatóintézeteket és tervezőirodákat is.

9. Az Állami Duma előrehozott választása nemzetközi megfigyelők teljes részvételével.

10. Előrehozott elnökválasztás nemzetközi megfigyelők teljes részvételével.

A nemzetközi közösség 12 hónapon belül minden pont maradéktalan végrehajtásával megkezdi a korábban kiszabott szankciók részleges feloldását.

Közvetlenül a megállapodás parafálása után a bankok leválasztását a SWIFT-ről, megszüntetik az orosz szén, olaj és LNG értékesítési tilalmat, helyreállítják a légiforgalmat, valamint megteremtik a létfontosságú gyógyszerek és repülőgép-alkatrészek ellátását.

Az amerikai külügyminisztérium vezetőjének, Blinkennek a ragaszkodására az orosz vezetés "kiadatására" vonatkozó szélsőséges záradékokat eltávolították a "béketervből".
Ahogy a régi századparancsnokom mondta a reggeli kihallgatás során a kérelmekre :
"És a fa..om nem kéne???" :D :D :D
 
Last edited by a moderator:

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 759
113
Napóleon szintű tehetség majd akkor lesz, ha 1:2 - 1:3 arányú hátrányból tud győzni.
Ehhez vastagon kellett Putyin "humanitárius hadviselés" nevezetű baromsága és/vagy a balfasz orosz tábornoki kar bénázása.
Zsaluzsnij egy hoholisszimusz kerem szepen.

Erdekes modja a hullaszalitasnak. 30 tonna lazan belefer, de ha nem merik a tengelyterhelest tobb is.
Ebben az egyikben lehet akkor akar 300 halott is, es nem hiszem hogy az oroszokat furikazzak.

Zselé zsarol.


+2 csecsen zaszloalj csatlakozott a szovetseges erokhoz.

Ukran erok terrorbombazasa Oroszorszagban.

Urgeontes orosz modra. :D


Tegnap mar gyanus volt az egyik filmen latott zabralas a civilek reszerol. Ott egy elhagyott segelyelosztokozpontot loptak szet a frissen ukran kezre kerult teruleteken Harkov mellet. Most ezek a szerencsetlenek azert kerultek pellengerre mert lisztet loptak. Utana gondolom zofort bezsuppoltak oket a hohol gardaba. A lenyeg hogy ugy tunik az elelmiszer negy kincs, megeri rabolni erte, megeri par karton lisztert, vagy majkremert ezt kockaztatni. Tehat ehezes van, nyista kaja, nyista Oroszorszag ami eddig dotalta a fejadagot.

 
T

Törölt tag 1711

Guest
i m
Zsaluzsnij egy hoholisszimusz kerem szepen.

Erdekes modja a hullaszalitasnak. 30 tonna lazan belefer, de ha nem merik a tengelyterhelest tobb is.
Ebben az egyikben lehet akkor akar 300 halott is, es nem hiszem hogy az oroszokat furikazzak.

Voltak pletykák, hogy a támadók harmada (~12000) elesett az első héten, csak Balaklava ostroma 3000 ukrán életébe került.
A volkssturm ennyire képes egy veterán ellenség ellen.
Nem osztottam mert igazából semmi bizonyíték.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 061
113
Amit most leírok, lehet, hogy sok mindent borítok. Várom az észrevételeket.
Az elmúlt félév nyilvános anyagai alapján én úgy látom, hogy Ukrajnában alapvetően a szakadár fegyveres erők, a Wagner csapatai harcolnak, főleg a második etáp óta (április elejétől). Az orosz hadsereg magasabb egységeiből kialakított egységek megtámogatják őket, amik érdemben a csapatlégvédelem, speciális erők, frontlégierő, harcászati és harcászati-hadműveleti rakéta erők, csöves tüzérség és kisebb részben páncélos csapatok. Február 24.-től március végéig voltak komolyabb páncélos és VDV egységek bevetve orosz részről (amelyek korlátozott támogatást kaptak), azóta ezen csapatok mennyisége sokkal kevesebb. A "harkovi ellentámadás" is alapvetően főleg a szakadár erőket érintette. Jelenleg ezeket erősítették meg Oroszországból átcsoportosított orosz egységek, illetve a déli frontot is ilyen erőkkel támogatták meg.
A 3. hadsereg hadtestét nem véletlenül most hozták létre, amelyik már kifejezetten az Ukrajnában lévő orosz fegyveres erők magját képezi. Szerintem ez a hadsereg lesz az, amelyik kimondottan az ukrán hadműveletek lebonyolítását fogja végezni, további hadtestek létrehozásával. Egy hadtest személyi állománya kb. 50.000-60.000 fő, további 2-3 hadtesttel a hadsereg kb. 200.000 fő lehet majd, kifejezetten orosz alakulatokkal.
Vélelmezem, hogy eddig a teljes orosz-szövetséges erők csak részben voltak összefogva egy speciálisan erre létrehozott parancsnokság alá. Ezt úgy értem, hogy a feladatokat leadták a különböző parancsnokságok (LNDR, WAGNER, orosz) hatáskörébe, teljesen önálló végrehajtással. Na, ezen kell változtatni, egy teljesen egységes, komplex parancsnokság felállításával, aki kizárólagosan rendelkezik mindenki felett az ukrajnai hadműveletekben résztvevő csapatokat illetően. Ebben a szárazföldi csapatok, légierő, haditengerészet, speciális erők kontingensei lennének integrálva, függetlenül attól honnan érkeznek (orosz hadsereg, LNDR , Wagner csapatok, zsoldosok, esetleg más országok erői).
Véleményem szerint Putyin egyáltalán nem szól bele a hadműveletekbe, az a vezérkar dolga, akinek kiadja a célokat, amiket el kell érni. Azt hogy ezeket a célokat katonailag hogyan érik el, nem az Ő dolga. Neki a feltétel rendszert kell biztosítania, amiket a szakemberek (pénzügy, gazdasági, honvédelmi és egyéb miniszterek, team-ek) dolgoznak ki. Neki ezeket kell összefogni és a javaslatok alapján dönteni. Sokan itt csak katonai lépésekben gondolkodnak, pedig ez talán a legkisebb része a nagy egésznek. Az ukrán katonai kérdés csak egy a sok közül. Annak a megoldása nem jelenti, hogy a többi megoldódik, sőt lehet, hogy inkább keresztbe tesz.
Most lesz az orosz hadseregben az őszi bevonulás. Azt kell figyelni, hogy a most bent lévőket hagyják leszerelni, vagy tovább maradnak. Esetleg meg fognak jelenni a fronton kínai, iráni fegyverek is, főleg tesztelés miatt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 759
113
"Ugy az arab tavasztol kovetek neten mindent es meg emlekszem nehany esemenyre ami azota tortent, es wikin maskepp van irva."

Sajnos nemcsak a wikin és nemcsak átírás történik.

Figyelve az eseményeket, viszonylag jó memóriával lettem megáldva, de egészen egyszerűen sok minden eltűnik a világhálóról, ami nem felel meg a mostani globalista nézeteknek.

Egészen egyszerűen, ha utána szeretnél nézni a dolgoknak, már vagy lelhetők meg a világhálón vagy pedig egészen másképpen vannak leírva, mint a történések időpontjában.

Igaz, aki picit is ismeri a történelmet ilyen mindig is megtörténik, amióta a világ a világ. A történelmet mindig is az aktuális győztesek vagy az aktuális hatalmon levők írják. Jó pénzért mindig akadnak, akik formálják a közvéleményt. Egyre könnyebb dolguk van, mert az oktatás színvonala mindenhol meredeken csökken.

Elég, ha rákeres az ember a ~félmillió gyerek halála megérte kijelentés. Egészen egyszerűen ritkaság lett. Vagy Mandela egyáltalán nem dicső tetteiről. Szinte sehol nem található meg az az ének, ahol lelkesen énekli az ~öljétek meg a fehéreket.
Eleg ha visszaugrik itt az ember a topic elejere, mennyi foto, film tunt el ami posztolva lett...

Ideje volna ezt a kulonleges muveletet terror ellenes muvelette atnevezni.
Az ukran terroristak altal megolt civilek:


Kerszon, ukran terrorbombazas.

Hm, azert jo hogy olyan kormanyunk van ami realisan latja a dolgokat akarcsak mint mi itt.
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
173
1 020
93
Azt hiszem épp tegnap írtam ide Dudi és Wilson vitájára, hogy aki azt képzeli, hogy csak kell egy új vezető, csak meg kéne puccsolni valahogy Putyint és vége lenne minden rossznak, hogy van-e választása az orosz népnek, ha egyszer elrendelik az általános mozgósítást és "nem, mi ezt nem akarjuk, mi lázadunk a háború néven nevezése ellen"... Az szimplán a kérdés fel nem tevése, hogy mi jön ez után.
Elképesztő, hogy szó szerint bele merték írni azt, amit én mondtam. Még az ingyen gázt is. De ennek alternatívája egy Őszi Rózsás Forradalom után bekövetkező helyzet, szóval nem alternatíva egy palota forradalom esetén sem a békediktátum aláírása, sem a békekötés nélküli visszavonulás.
szerintem ennek az "antimajdan" oldalnak ez csak egy sima trollkodása volt, semmi több, nem érdemes komolyan venni, a vicc topikba való.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 393
45 927
113
Amit most leírok, lehet, hogy sok mindent borítok. Várom az észrevételeket.
Az elmúlt félév nyilvános anyagai alapján én úgy látom, hogy Ukrajnában alapvetően a szakadár fegyveres erők, a Wagner csapatai harcolnak, főleg a második etáp óta (április elejétől). Az orosz hadsereg magasabb egységeiből kialakított egységek megtámogatják őket, amik érdemben a csapatlégvédelem, speciális erők, frontlégierő, harcászati és harcászati-hadműveleti rakéta erők, csöves tüzérség és kisebb részben páncélos csapatok. Február 24.-től március végéig voltak komolyabb páncélos és VDV egységek bevetve orosz részről (amelyek korlátozott támogatást kaptak), azóta ezen csapatok mennyisége sokkal kevesebb. A "harkovi ellentámadás" is alapvetően főleg a szakadár erőket érintette. Jelenleg ezeket erősítették meg Oroszországból átcsoportosított orosz egységek, illetve a déli frontot is ilyen erőkkel támogatták meg.
A 3. hadsereg hadtestét nem véletlenül most hozták létre, amelyik már kifejezetten az Ukrajnában lévő orosz fegyveres erők magját képezi. Szerintem ez a hadsereg lesz az, amelyik kimondottan az ukrán hadműveletek lebonyolítását fogja végezni, további hadtestek létrehozásával. Egy hadtest személyi állománya kb. 50.000-60.000 fő, további 2-3 hadtesttel a hadsereg kb. 200.000 fő lehet majd, kifejezetten orosz alakulatokkal.
Vélelmezem, hogy eddig a teljes orosz-szövetséges erők csak részben voltak összefogva egy speciálisan erre létrehozott parancsnokság alá. Ezt úgy értem, hogy a feladatokat leadták a különböző parancsnokságok (LNDR, WAGNER, orosz) hatáskörébe, teljesen önálló végrehajtással. Na, ezen kell változtatni, egy teljesen egységes, komplex parancsnokság felállításával, aki kizárólagosan rendelkezik mindenki felett az ukrajnai hadműveletekben résztvevő csapatokat illetően. Ebben a szárazföldi csapatok, légierő, haditengerészet, speciális erők kontingensei lennének integrálva, függetlenül attól honnan érkeznek (orosz hadsereg, LNDR , Wagner csapatok, zsoldosok, esetleg más országok erői).
Véleményem szerint Putyin egyáltalán nem szól bele a hadműveletekbe, az a vezérkar dolga, akinek kiadja a célokat, amiket el kell érni. Azt hogy ezeket a célokat katonailag hogyan érik el, nem az Ő dolga. Neki a feltétel rendszert kell biztosítania, amiket a szakemberek (pénzügy, gazdasági, honvédelmi és egyéb miniszterek, team-ek) dolgoznak ki. Neki ezeket kell összefogni és a javaslatok alapján dönteni. Sokan itt csak katonai lépésekben gondolkodnak, pedig ez talán a legkisebb része a nagy egésznek. Az ukrán katonai kérdés csak egy a sok közül. Annak a megoldása nem jelenti, hogy a többi megoldódik, sőt lehet, hogy inkább keresztbe tesz.
Most lesz az orosz hadseregben az őszi bevonulás. Azt kell figyelni, hogy a most bent lévőket hagyják leszerelni, vagy tovább maradnak. Esetleg meg fognak jelenni a fronton kínai, iráni fegyverek is, főleg tesztelés miatt.

Nekem Putyin megnyilatkozásai nem nyerték el a tetszésemet. Az a pár rakéta szerinte figyelmeztetés volt. Szerintem régen túl van ez a konfliktus azon, hogy figyelmeztessék egymást. Ez a halogató taktika nem old meg semmit, esetleg az Orosz Föderáció vereségét hozza el. És nem igaz, hogy kevesebb lesz az áldozat, egy évekig tartó háborúban több lesz az áldozat mindkét részről. Egyébként az orosz közvéleméy is türelmewtlen. Beteszek ide két véleményt, de ez a többségi álláspont a fórumokon:

"Ezüst"
"Engem személy szerint ezek az érvek egyáltalán nem győztek meg, komolyan azt gondolja, hogy ha lebontjuk Zelenszkij irodáját és Zaluzsnij odúját NATO-tanácsadókkal, akkor a Nyugat elítél minket és elkezdi segíteni Ukrajnát, tudassa velem, mi történik most? Ha elkezdjük bombázni Nyugat-Ukrajnát, akkor a helyi lakosság nem fog tetszeni, röhögök az asztal alatt, ha ezek az érvek vezérelnek bennünket, akkor a konfliktus hihetetlenül sokáig fog tartani, Oroszországot anyagilag is kimerítve és imázsát is. . Azt mondják, hogy még nem kezdtük el, szóval kezdjük, különben egy csúnya gondolat kúszik a fejembe, hogy a helyzet patthelyzet és szégyenletes fegyverszünet készül ránk a sikerek miatt nem értünk egyet, és felnőttként kell küzdenünk."

"vlagyimirjankov"
"Úgy tűnik, a legmagasabb vezetőink csak csevegni tudnak, panaszkodni valakinek a rossz Banderáról, összeráncolni a szemöldökét és kifújni az arcukat. És egyszerűen félnek akaratot és eltökéltséget mutatni, és úgy kezdenek el cselekedni, hogy nem néznek vissza Nyugatra, mindenféle messziről jövő kimérára. Félnek átlépni a Rubicont, elveszíteni és Hágában kötni. És aki fél, az biztosan veszít és megverik. A történelem ezt újra és újra bebizonyította. Elhúzni a probléma megoldását és várni, hogy minden valahogy megoldódjon, vagy hirtelen megegyezzen a Nyugattal, hülyeség és rövidlátó. Abban reménykedni, hogy kevés vérontással legyőzhetjük az Ukrwehrmachtet, idiotizmus ezzel a kis és tarka csoporttal, amely a népi milíciából, a csekákból, kozákokból, az IP önkéntes, szerződéses egységeiből, a hadseregből áll. Meg kell szabadulnunk a határozatlanságtól és a butaságunktól, és úgy kell cselekednünk, hogy az Egyesült Államok elitje számára világossá váljon: az oroszok nem vonulnak vissza, és a végére járnak. Csak akkor számolnak velünk és tárgyalnak. Mert nekik több vesztenivalójuk van, mint nekünk."
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 939
48 711
113
Ejnye....


From November 1991 to January 1994, Åslund worked with Jeffrey Sachs and David Lipton as a senior advisor to the Russian reform government under President Boris Yeltsin and Acting Prime Minister Yegor Gaidar.[8] He worked also with Deputy Prime Ministers Anatoly Chubais and Boris Fedorov. Åslund summarized his views in his book How Russia Became a Market Economy.[9]

After his experiences in Russia, Åslund worked as an economic advisor to President Leonid Kuchma of Ukraine from 1994 to 1997, and from 1998 to 2004, to President Askar Akayev of Kyrgyzstan. Åslund has also worked substantially with economic policy in the Baltic countries, first as a member of the International Baltic Economic Commission from 1991 to 1993,[10] and later as an informal advisor to Latvian Prime Minister Valdis Dombrovskis from 2009.[11] (Dombrovskis was prime minister until 2014.)

in 2016, Åslund was appointed to the supervisory board of Ukraine's 23rd largest bank, Kredyt Dnipro, owned by Ukrainian billionaire Viktor Pinchuk

Åslund's work in Ukraine made him a vocal critic of Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy. Åslund was a member of the supervisory board of the Ukrainian Railways from June 2018 until September 2020, when he was "fired" by President Zelensky.[14][15] Zelenskyy commented on the resignation of UZ Aslund, a member of the supervisory board. He claimed he resigned because Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy and members of the Ukrainian parliament "do not believe in good corporate governance."[14] Åslund claimed that the foreign members of the supervisory boards of 13 large state-owned companies "receive only insults and obstacles from the president."

Aslund az egyik legnagyobb szélhámos, aki tönkretette az oroszok gazdaságát (ami megmaradt belőle) és aktívan segített a további fosztogatásban.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 393
45 927
113

Az orosz hadsereg Kupjanszk keleti részén harcol​


Az ukrán DRG-ket kiütötték az RF fegyveres erői
Ma, szeptember 16-án este az orosz katonai tudósítók arról számoltak be, hogy Kupjanszk keleti partját elhagyták. Readovka forrásai megerősítik ezt az információt - az ukrán csapatok átkeltek az Oskol folyó bal partjára ezen a területen.
Arról is érkezett információ, hogy a rendezésért folytatódnak a harcok. Az RF fegyveres erői továbbra is Kupjanszkban maradnak, és továbbra is megvédik azt. A frissített információk szerint az ellenséges DRG-ket kiütötték az orosz csapatok.
Korábban Readovka írta hogy Kupjanszkot részben elhagyta az orosz hadsereg.



Szóval az előző hozzászólásomhoz egy orosz kommentelőtől.:

Egy anekdota: amerikai csapatok tegnap partra szálltak a Kremlben. Putyin ezt nagy politikai hibának nevezte.

Kezdem azt hinni, hogy Bagoly nagy fantáziájában van némi igazság Putyinnal kapcsolatban. Vagy ki akarnak hátrálni ebből a háborúból? Én sem értem az orosz politikai vezetés reakcióit. Lavrov hol van? Mi lehet a háttérben?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 490
113
Igen! Rendkivül okos észrevétel! A gazdaságot az élethez szükséges nyersanyag és táplálék ivóvíz forrás alapján és energiahordozók alapján írtam...ha nálunk ezek nincsenek (pl. mondjuk egy ilyen bagatel példát az édesvíz) vagy egy országnak kontinensnek, akkor rászorul és neki reszeltek...na és Oo-nak véletlenül PONT EZEKBŐL KORLÁTLAN mennyiség áll a rendelkezésére, ha globális baj van akkor ők nem halnak éhen szomjan nem fagynak meg meg ilyesmik. Tehát nem a közgazdasági tőzsdei (bár van átfedés) bankrendszerre meg a papir értékű aranyfedezet nélküli dollárra értem, amely a FED által pl. az USA-t 24 000 mrd dollárral adósította el, hanem minden feltétel magához az élethez. Ez az egész dolog (kevesen értik meg) pont arra megy ki, amelyet eddig is minden háborúban el akartak érni: az oroszoktól elvenni ezt a paradicsomot mesés országot és ásványkincseket az országukat pedig feldarabolni az amerikai "kék falat" képviselő világcégeknek pedig megszerezni ezeket az erőforrásokat egy kiárusító korrupt brüsszeli jellegű bábkormánnyal (mint ahogy ukrajnában is csinálták).
A mostani, USA békeajánlat Erdogan szócsőböl is ez irányba mutat, tehát tény, hogy a "sikeres" Kijevi Forradalmi Játékok után , ukrajna meghódítását követően a következő "forradalmi", és demokratizálandó célpont Ororszország lett. Megnőtt az étvágy..
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 097
9 084
113

Az orosz hadsereg Kupjanszk keleti részén harcol​


Az ukrán DRG-ket kiütötték az RF fegyveres erői
Ma, szeptember 16-án este az orosz katonai tudósítók arról számoltak be, hogy Kupjanszk keleti partját elhagyták. Readovka forrásai megerősítik ezt az információt - az ukrán csapatok átkeltek az Oskol folyó bal partjára ezen a területen.
Arról is érkezett információ, hogy a rendezésért folytatódnak a harcok. Az RF fegyveres erői továbbra is Kupjanszkban maradnak, és továbbra is megvédik azt. A frissített információk szerint az ellenséges DRG-ket kiütötték az orosz csapatok.
Korábban Readovka írta hogy Kupjanszkot részben elhagyta az orosz hadsereg.



Szóval az előző hozzászólásomhoz egy orosz kommentelőtől.:

Egy anekdota: amerikai csapatok tegnap partra szálltak a Kremlben. Putyin ezt nagy politikai hibának nevezte.

Kezdem azt hinni, hogy Bagoly nagy fantáziájában van némi igazság Putyinnal kapcsolatban. Vagy ki akarnak hátrálni ebből a háborúból? Én sem értem az orosz politikai vezetés reakcióit. Lavrov hol van? Mi lehet a háttérben?
Ha a nagy zárás, akkor megszívtuk.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
W

Wilson

Guest
Patrick Ryder dandártábornok, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának szóvivője pénteken közölte, hogy Ukrajna a következő két hónapban szállítja át a NASAMS légvédelmi rakétarendszerek első két egységét.

Az „ Európai Igazság ” szerint Rider ezt egy tájékoztatón mondta .

"Két NASAMS rendszert várhatóan ( Ukrajnának ) a következő körülbelül két hónapon belü szállítjákl. Ezek a védelmi rendszerek tovább erősítik Ukrajna védelmét a légi fenyegetések ellen" - mondta a Pentagon szóvivője.

Emlékezzünk vissza, hogy augusztus végén a Pentagon hivatalosan is aláírt egy 182 millió dolláros szerződést a Raytheon Missiles & Defense fegyvergyártó céggel NASAMS légvédelmi rakétarendszerek megvásárlására Ukrajnába történő szállítás céljából .
 
W

Wilson

Guest
Csak Avtomat kollégát tudom idézni ők így szállnak le a bicikliről...szánalmas..

Putyin megszólalt a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón az ukrajnai háború célkitűzéseiről...

"A tervet nem lehet módosítani. A művelet során a vezérkar hozza meg a műveleti döntéseket. Valamit kulcsfontosságúnak tartanak, a fő cél - és a fő cél Donbasz egész területének felszabadítása, ez a munka az ukrán hadsereg ellentámadási kísérletei ellenére folytatódik".

"Az orosz hadsereg fokozatosan újabb és újabb területeket foglal el. Felhívom a figyelmet arra, hogy nem egy teljes hadsereggel harcolunk, hanem az orosz hadseregnek csak egy részével, csak a szerződéses részével. Természetesen ez a személyzeti paraméterekhez és így tovább kapcsolódik... Ezért nem sietünk ezen a részen".

 

Üveges Huba

Well-Known Member
2021. szeptember 9.
44
425
53
Az orosz-ukrán háború légi hadviselésének elemzése: a két légierő ismertetésétől kezdve, a háborúban alkalmazott harceljárásokon át, az első fél év fontosabb eseményeinek ismertetéséig. A videó során szó esik a felek felkészüléséről, összevetésre kerül a haditechnika, továbbá szó esik a légvédelem szerepéről is.