[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 973
113
Csak Avtomat kollégát tudom idézni ők így szállnak le a bicikliről...szánalmas..

Putyin megszólalt a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón az ukrajnai háború célkitűzéseiről...

"A tervet nem lehet módosítani. A művelet során a vezérkar hozza meg a műveleti döntéseket. Valamit kulcsfontosságúnak tartanak, a fő cél - és a fő cél Donbasz egész területének felszabadítása, ez a munka az ukrán hadsereg ellentámadási kísérletei ellenére folytatódik".

"Az orosz hadsereg fokozatosan újabb és újabb területeket foglal el. Felhívom a figyelmet arra, hogy nem egy teljes hadsereggel harcolunk, hanem az orosz hadseregnek csak egy részével, csak a szerződéses részével. Természetesen ez a személyzeti paraméterekhez és így tovább kapcsolódik... Ezért nem sietünk ezen a részen".

Pont olyan szöveg, mint amikor a soha életében nem bunyozó bengát egy kisebb fószer felpofozza, majd sebeit nyalogatva magyaráz a haverjainak, hogy "Bármikorkettétépném, de meghúztam a derekam gereblyézés közben és most nem akarom terhelni, de majd legközelebb kifilézem..." :)
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 106
13 524
113

Az orosz hadsereg Kupjanszk keleti részén harcol​


Az ukrán DRG-ket kiütötték az RF fegyveres erői
Ma, szeptember 16-án este az orosz katonai tudósítók arról számoltak be, hogy Kupjanszk keleti partját elhagyták. Readovka forrásai megerősítik ezt az információt - az ukrán csapatok átkeltek az Oskol folyó bal partjára ezen a területen.
Arról is érkezett információ, hogy a rendezésért folytatódnak a harcok. Az RF fegyveres erői továbbra is Kupjanszkban maradnak, és továbbra is megvédik azt. A frissített információk szerint az ellenséges DRG-ket kiütötték az orosz csapatok.
Korábban Readovka írta hogy Kupjanszkot részben elhagyta az orosz hadsereg.



Szóval az előző hozzászólásomhoz egy orosz kommentelőtől.:

Egy anekdota: amerikai csapatok tegnap partra szálltak a Kremlben. Putyin ezt nagy politikai hibának nevezte.

Kezdem azt hinni, hogy Bagoly nagy fantáziájában van némi igazság Putyinnal kapcsolatban. Vagy ki akarnak hátrálni ebből a háborúból? Én sem értem az orosz politikai vezetés reakcióit. Lavrov hol van? Mi lehet a háttérben?

Kérdés, hogy Putyin, és úgy általában a felso vezetés, menyire van képben a lefelol felfelé fokozódó rendszerzintu hazudozás miatt.
Leginkább ami az ottani orosz csapatok és harképes eszkozok reális létszámát illeti.



Amúgy az ukránok simán nyomulnak a keleti partra. Nem valami nagy az a folyó:

 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Az orosz-ukrán háború légi hadviselésének elemzése: a két légierő ismertetésétől kezdve, a háborúban alkalmazott harceljárásokon át, az első fél év fontosabb eseményeinek ismertetéséig. A videó során szó esik a felek felkészüléséről, összevetésre kerül a haditechnika, továbbá szó esik a légvédelem szerepéről is.
Nagyon jó volt az eredeti is, utólag láttam csak, hogy ez a javtott változat. Sok erőt és kitartás kivánok a további munkáihoz is!
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
Hat ez eleg aljas propi iras volt. Orosz vilag, hallani se akarok felole...
Az van, hogy a Nagyoroszok maguknak sajátítanának minden Oroszsággal kapcsolatos fennhatóságot.
Ha a Kisorosz az EU-hoz akar tartozni, akkor veszik maguknak a jogot, hogy megtámadják... hiszen az is Orosz... és ha Orosz és az EU-hoz csatlakozna, akkor az azt jelenti, hogy az EU fel akarja darabolni az Oroszok földjét.
Hatalmas logika.

Az őszi esőktől nő meg a szintje. Egyébként orosz oldalon vannak víztározók, bár azt nem tudom, hogy abból mennyit engedhetnek le, a de a lényeg az, hogy elvileg tudják növelni a szintjét, ha akarják.
Csak még nem akarják, mert kegyesek és könyörületesek... de majd az atom... na az nagy lesz.
Hogy működik a propaganda, a szíriai dzsihadisták jobban értékelik az elhunyt harcosaikat.

Ezt is rákenik az oroszokra
Találtak néhány hátrakötözött kezűt, meg olyat is aminek kötél volt a nyakában... úgy biztosan könnyebb volt szállítani őket, hogy megkaphassák a Nagyorosz kegyeletet.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Találtak néhány hátrakötözött kezűt, meg olyat is aminek kötél volt a nyakában... úgy biztosan könnyebb volt szállítani őket, hogy megkaphassák a Nagyorosz kegyeletet.
Legalább most volt annyi eszük az oroszoknak hogy dokumentálják, hónapokig nem temették el a saját katonáikat az ukránok most meg propagandának használják őket, zseniális.

 
K

Kopi2000

Guest
Az orosz-ukrán háború légi hadviselésének elemzése: a két légierő ismertetésétől kezdve, a háborúban alkalmazott harceljárásokon át, az első fél év fontosabb eseményeinek ismertetéséig. A videó során szó esik a felek felkészüléséről, összevetésre kerül a haditechnika, továbbá szó esik a légvédelem szerepéről is.
Huba, az a gond, hogy egyre felületesebbek a videóid. Bár lehet, hogy csak azokból a dolgokból dolgozol, amik itt is elérhetőek, illetve van egy olyan réteg, akiknek ez is jó. De, összességében megint sikerült az orosz haditechnikát isteníteni. Az eseményekről kevés az ino, mert főleg haditechnikai, elméleti bemutató a videód nagy része és elfogult az orosz irányba a véleményed. Ott láttam igazán, hogy mennyire gáz az egész film, amikor "Kijev Szelleméről" túl sokat értekeztél, az egész eseménytörténethez képest. A videódból az jön le, hogy tulajdonképpen minden rendben van a ruszki légierővel, de ez nincs így, pláne a valós, fél éves események tükrében. Kezdem azt hinni, hogy csak a nézettség miatt vagy rajta ezen a témán... Hadtörténészként, már ha tényleg az vagy és nem csak önjelölten, akkor mélyebben el kellett volna gondolkodnod az orosz légierő működésével kapcsolatos kérdésekről.....

UI.: kb. a filmjeid olyanok, mint a putyini propaganda, minden szép és ó, de azért fél év alatt nem sikerült lenyelni még az ukránokat... Ezért sokkal több ukrán eredményt kellett volna szerepeltetni ahhoz, hogy a mondanivalód kiegyensúlyozottabb legyen.