[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ez a video a tipikus példája annak,amiért már lassan csak a szememnek tudok hinni...se térképek,se oryx,se semmi.Más csoportokban ezt úgy posztolták hogy oroszok.Te meg döntsd el hogy most mi igaz ebben a szarkupacban ami ott folyik...
Az ukránok szoktak terepjárókkal IS támadni. Azok is szét vannak ott szedve.
Illetve az ukránok szokása a saját veszteségüket oroszként beállítani. Rögtön ezt csinálják, ahogy szétszedik őket valahol.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
260k léptek le Oroszország anyácska mellyéről



Kicsit kezd olyan érzésem lenni,hogy az FSZB veszi át lassan az irányítást.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Jól beszopatták magukat, végülis odaértek Kijev környékére.
Aha.
Meg ott is hagytak a sárban egy-két cuccot.
Nem sokat, csak egy kis k-európai állam hadseregének valót.
A helyi dzsippók biztos örültek neki.
Na és mi a terv? Szankciók+hiszti?
Egy határozott szövegű jegyzéket biztos megfogalmaztak már. :)
Valami muki azt pedzegette, hogy a fekete-tengeri flottát tengeralattjárósítják.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 833
48 534
113
Év elején saját magukat is "beszopatták"amikor tavaszi olvadás kezdetén indították az "offenzívát"Kijev felé.
De kijev alá értek secperc alatt így is, és ott is maradtak még jó pár hétig.
Ott nem azért torpantak meg, mert sár volt, hanem mert a bohóczsákolást nem tudták kivitelezni (nem sokon múlt, állítólag), illetve a hoholok elárasztottak bizonyos területeket, pont azért, hogy hátráltassák az oroszokat.
Illetve a szokásos emberhátrány.
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
786
2 368
93
Az ukránok szoktak terepjárókkal IS támadni. Azok is szét vannak ott szedve.
Illetve az ukránok szokása a saját veszteségüket oroszként beállítani. Rögtön ezt csinálják, ahogy szétszedik őket valahol.

Nem kétlem hogy így van.De az orosz is használ terepjárókat,pickup-okat.De amugy igazad van.Csak szar ennek a szarcunaminak látszó propaganda háború közepén ülni.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 882
5 218
113
Nem kétlem hogy így van.De az orosz is használ terepjárókat,pickup-okat.De amugy igazad van.Csak szar ennek a szarcunaminak látszó propaganda háború közepén ülni.
Ilyen szempontból jó lenne, ha átállnak nyugati technikára, akkor legalább egyértelmű (illetve kiderül mit is tud mondjuk a Leo élseben pl)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Mert?

Fizettek érte?

A bugdet-jük is olyan hogy kérünk 5-7 MRD-t!
Majd 9-et!
Majd 18-at havonta!

Nekik minden jár! Kit érdekel pár Amraam!
Amúgy mivel légiharc rakètàkkal mûködik, nem abm rendszer….!
egy kis matek ..

párhuzamba állítod a két eszköz gyártási/ bekerülési költségét,és kiszámolod,hogy hány drónt lehet venni 1 db Amraam-nak az árából,

majd kiszorzod,hogy az ukránoknak adott rendszer meddig üzemeltethető ilyen feltételek mellett .. (végtelenségig az USA sem fogja kitömni őket pénzzel,bármennyire is bíznak ebben az ukránok,meg itt pár helyi szekértolójuk,ez egyszerűen képtelenség már csak a hazai politika miatt is, semmi nem garantálja hogyha a rep.párt nyer kint akkor ez a támogatás meg is marad, az EU-s barátaik meg már nyígnak hogy nincs se lóvé.se fegyver ami ne veszélyeztetné/merítené ki a saját önvédelmi kapacitásaikat)

illetve bónuszként összevetheted egy Amraam és egy drón gyártásának idejét,hogy melyikből lehet többet előállítani rövidebb idő alatt,és azt a frontra juttatni ..
szóval felettébb "költséghatékony" megoldás pláne ár/érték arányban ..

nem beszélve arról,hogy tehetetlenek az ukránok ezekkel a drónokkal szemben (mint azt többen le is írták már itt) és egyelőre nincs meg a megfelelő védekezési megoldásuk erre a a problémára.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 611
25 070
113
Ezt az Sz-300asokkal lőnek földi célpontokat dolgot azért hagyjuk már... Ha annyira hiány lenne, akkor benyomnának egy rahedli Tocskát. Jóval olcsóbb, deklaráltan földi célokra és szerintem akad belőle raktáron elég.
Egyszer valaki kitalálta, azóta nyomják ezt mint süket a csengőt...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Na de hogy? Közúton kitűnő célpontot nyújtva. Ha meg lementek az útról, jó eséllyel elsüllyedtek.
Odaértek vagy sem? Ez a 'ha', 'volna', és többi feltételes mód pedig tök értelmetlen.

Más:
Az ukránok meggondolták magukat, és most azt állítják, hogy ők maguk nem kapták meg a NASAMS komplexumokat, hanem eddig csak az átadásukról egyeztettek. Ezt Zelenszkij sajtótitkára, Szergej Nyikiforov jelentette ki.
--
Nentudom mennyire igaz, nincs időm visszakeresni a nyilatkozatot.
Lehet dezinfó, hogy még véletlenül se kezdjék el keresni az oroszok. Főleg ne aprópénzes drónokkal.

@gafzhu Nmetudok válaszolni a lenti kommentedre az idő miatt.
Az elején más volt a terv, más céllal mentek oda Kijev környékére.