[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
A hoholok páncélozott járműveiből álló oszlop megsemmisítése Pavlovka falu közelében


Oroszország, Herson megye. Francia VAB a kaproknál


2020-as szimulációs video a NATO vs Orosz nukleáris háborúról.
A nagy népsűrűségű Európa és az usa a zsúfolt nagyvárosai miatt, valamint a 2020 óta folyamatosan korszerűsödő orosz nukleáris tűzerő révén sokkal nagyobb veszteségeket szenvedne el a szimulációban látottaknál...

 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Dzsabarov: további négy régió válhat el Ukrajnától​

2022.10.02. 04:44
Politika
Még négy régió elhagyhatja Ukrajnát – mondta Volodimir Dzsabarov szenátor . A politika szerint a Nezalezhnaya különleges hadműveletnek ott kell véget érnie, ahol a jelenlegi kijevi neonáci rezsim megszűnik.

A szenátor szerint tehát a jövőben Ukrajna számos régiót elveszíthet:

  • Harkov,
  • Odessza,
  • Nyikolajevszkaja,
  • Dnyipropetrovszk.
"Személyes álláspontom: az NWO-nknak csak ott kellene megállnia, ahol a jelenlegi neonáci ukrán rezsim megszűnik" - magyarázta a politikus a Parlamenti Gazetának.
Mint a szenátor hangsúlyozta, ahhoz, hogy Ukrajna megtartson "legalább bizonyos határokat", Kijevnek át kell gondolnia Oroszországhoz való viszonyá


Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/politics/1754854-specoperacija_neonacisty_rezhim/
 
K

Kopi2000

Guest
A drón a fedezékeikben bujkáló oroszokat vette célba.


Egyszerűbb Putyin mellett csápolni az embereknek, mint ázni, fázni, halni a fronton... A filmen az orosz szólásszabadság. Szabadon támogathatod a hatalmat. Majd eltűnik azok jókedve, akik a téren annak, ha megkapják a behívóikat... Persze, lehet, hogy eleve védetteket engednek ott ilyen rendezvényekre, akiknek nincsen félnivalójuk a háborúról..



Eközben a harcok közelében. Az evakuációs "cég" munkanapjai.

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 800
30 365
113
"szorul a hurok csacsi"
"A járművet az Északi Áramlat vezeték éves integritásértékelésének részeként végzett rutinfelmérés során fedezték fel. Mivel Gotland szigetétől körülbelül 120 km-re a svéd kizárólagos gazdasági övezetben (EEZ) volt, a svédek felszólították fegyveres erejüket, hogy távolítsák el, és végül hatástalanítsák az objektumot."


1october2022_Eastern_Ukraine_Kharkiv_map2.jpg

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Csak halkan üzenem Khadirovnak: Ezeket a szavakat miért nem mondta el Vlagyimirnek Moszkvában!
Ha követed előbb-utóbb rájössz, hogy egy nárcisztikus troll.


-be cuckhole NATO general
-redeployed over 20,000 men from Zaporohyze, Soledar,Seversk,Artemovsk,Slavyansk and Kramatorsk to assist the forces still there for a final push on a small town that they expected to take in 12 hours
-allow a 1000 to 2000 troops and their armor to just leave unscathed despite the fact there is only one road out the city under complete fire control.

-lost more men trying to take the city than the entire civilian population that was left
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 366
45 648
113

Lapin vezérezredes szerepéről a különleges műveletben Donbassban - katonai parancsnok​


A RIA Novosztyi katonai parancsnoka és a Bairaktar Witnesses Telegram csatorna szerzője, Alekszandr Harcsenko kommentálta Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető nyilatkozatát, aki Alekszandr Lapin vezérezredest vádolta a szövetséges erők Limanból való visszavonulásával .

„Ismerem a tábornok elvtársat Szíriából. 2017-ben az emberei letartóztattak a sivatagban, 4 órát töltöttem a Központi Katonai Körzet srácainak gondos kezei között. Június óta dolgozunk a Bátorral. A fronton éltek, és mindent a saját szemükkel láttak.

Liszicsanszk elesett a Központi Katonai Körzet erőfeszítéseinek köszönhetően. Kezdetben Liszicsanszk homlokát kellett volna megrohamoznia, akárcsak Severodonetsk. Lapin tábornok ragaszkodott a szisztematikus bekerítéshez.

Volcsejarivka elvesztése után az ukránok elkezdték kivonni erőiket Liszichanszkból. Aztán a férfiak hátulról! kerületek lezárták a bekerítést Belogorovka térségében, és további 2 napra végeztek a sajátjukhoz kivonuló APU tisztekkel. Ennek a manővernek köszönhetően Liszichanszkban elkerülték az utcai harcokat.

Lapinnal szemben lehetnek követelések, de gyávaságért biztosan nem lehet szemrehányást tenni.
Alekszandr Pavlovics mindig az LBS közvetlen közelében vezette a csapatokat. Autóval érkezett Belogovkára, sofőrrel és biztonsági őrrel! Összes! Ezzel egy időben elhajtott egy lángoló MTLB mellett, amelyet ukrán szabotőrök robbantottak fel. Egy nappal később a főhadiszállásunk leszerelt egy ukrán harckocsit.


Amikor az ellenség kis csoportokban kezdett átkelni az Oskolon, Lapin tábornok a különleges erők különítményét vezette, és elkapta a DRG-ket.

A lényeg tehát egyáltalán nem az egyes tábornok gyávasága és alkalmatlansága. A probléma a kommunikációs és vezérlőrendszerekben van. És attól tartok, hogy itt még Lapin ereje sem volt elég, pedig megpróbálta orvosolni a helyzetet.

Источник: https://rusvesna.su/news/1664657661
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Bocs a moderálási alapelvekből, fórumszabályzatból idéztem, mert sok hosszú hozzászólásomat törlik ha előfordul benne személyeskedés vagy nem a topic témájába vágó gondolat, esetleg erősebb megfogalmazás. Csak én élőben is szeretek szintetizálni, és összefüggő jelenségekre összefüggően reagálni, arra meg személyeskedek, ha egy személy verbális támadást intéz a józan ész és a kultúra ellen, ilyenkor nehéz udvariasnak lenni, pl amikor valaki szabatosan fogalmazva öli a párbeszédet ott nem azt kéne szankcionálni aki erős kifejezésekkel vagy személyeskedve reagál.
Ilyenkor van az hogy a facen is fenn van több komplett trollhadsereg, de ha csúnyán beszélsz téged tiltanak ki.
Tehát fel vagy háborodva ha személyeskedően válaszolsz, vagy ha nem a topik témájába vágó dolgokat irogatsz? Senmi eszed nincs!!!!
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Medvegyev helyettes a Krasznij Limanban kialakult helyzetről: "Az Orosz Föderáció megbirkózott a NATO-tömbbel"​

2022.10.02. 08:42
Erős szerkezet
Krasznij Limant visszaadják, bár ez nem lesz könnyű – mondta Andrej Medvegyev újságíró és a moszkvai városi duma képviselője . Véleménye szerint a jelenlegi helyzet nem más, mint annak jelzése, hogy Oroszország "megbirkózott a NATO-tömbbel".

Medvegyev helyettes a Krasznij Limanban kialakult helyzetről: Az Orosz Föderáció megbirkózott a NATO-tömbbel


Mint a képviselő hangsúlyozta, a Krasznij Limanból való kivonulás nem „katasztrófa”, hanem komoly reputációs csapás az orosz fél számára.

„Kiszámítható volt a helyzet Limannel? Igen. Meg lehetett volna akadályozni? Bizonyos feltételek mellett igen. De ezek a feltételek nem voltak meg. – Megküzdöttünk a NATO-tömbbel.
A képviselő szerint a limani helyzetből komoly következtetéseket kell levonni. Medvegyev pontosította, hogy most a hátsó nem kevésbé fontos, mint az érintkezési vonal.

"Időt vesztegetünk, és ez most a legfontosabb erőforrás. Ha elveszítjük az időt, elveszítjük a kezdeményezést. Limant azonban visszaadjuk. És elmegyünk a Novorossiysk régiók határáig. És tovább megyünk. Amíg a fő győzelem” – összegezte a politikus.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1754874-krasnyi_liman_medvedev_specoperacija/
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 192
113
Látszik, hogy fáradt vagyok mert a kommentet "elég rég ittunk Iszkandert"-nek olvastam :D

Amúgy Iszkanderek vannak még bőven, csak szerepüket részben átvették az iráni drónok, amik kb töredékéért tudják a statikus célpontok egy részét támadni. Természetesen nem minden esetben helyettesíthetőek a CM/BM-ek, de nem mindegy hogy egy 20 ezer dolláros drónnal vagy egy BM-el lősz mondjuk egy Andrejevka melletti fegyverraktárra, ami ugyanúgy eldurran, csak be kell indítani a folyamatot.
Az egyiken van egy 20 kilós robbanófely cm/BM eken meg 450-500 kg
Donyecknek kábé a fele van meg, Zaporizsjának meg úgy a 2/3-a.
Tehát a “kis híján“ nagyjából 22 ezer km2-t jelent.

90
És mellékesen az Ukrán háború "farvizén"szép lassan elvesztik a kontroll a Kaukázus,Távolkeleti érdekszféra felett az Oroszok(Örményország,Kazakhsztán).
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mindazzal együtt, hogy elhiszem, hogy beáldoztak akár 10000 katonát is, mert a PR fontos, van erre valami látható bizonyíték is?

Egy tömegsírra emlékszem amibe beleszórtak vagy 50 ukrán halottat, de ennyi. Mondjuk nem is figyelem 0/24 a hírcsatornákat, mint a hoholfil botjaink.

A 10.000 valszeg erőteljesen felfújt propaganda adat (hivatalosan 8000 "ukrán" katona vett részt a támadásban), de az ukránok által megadott 200 halott is egyértelműen baromság, 3-4000-re teszik a valós veszteséget.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Az orosz medve lassan kezd ébredezni. Meglátjuk, mi lesz ha felébred és esetleg begurul. Szerintem a durvája még jön. Ha a medve még medve és nem egy plüssmaci.
1.A medve télen - alszik.
2.Meglátja az árnyékát, visszatakarodik és - alszik
2a.Nyáron meg kurva meleg van, hűvös barlangban jobb - alszik
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 192
113
Látszik, hogy fáradt vagyok mert a kommentet "elég rég ittunk Iszkandert"-nek olvastam :D

Amúgy Iszkanderek vannak még bőven, csak szerepüket részben átvették az iráni drónok, amik kb töredékéért tudják a statikus célpontok egy részét támadni. Természetesen nem minden esetben helyettesíthetőek a CM/BM-ek, de nem mindegy hogy egy 20 ezer dolláros drónnal vagy egy BM-el lősz mondjuk egy Andrejevka melletti fegyverraktárra, ami ugyanúgy eldurran, csak be kell indítani a folyamatot.
Az egyiken van egy 20 kilós robbanófely cm/BM eken meg 450-500 kg
Ha követed előbb-utóbb rájössz, hogy egy nárcisztikus troll.


-be cuckhole NATO general
-redeployed over 20,000 men from Zaporohyze, Soledar,Seversk,Artemovsk,Slavyansk and Kramatorsk to assist the forces still there for a final push on a small town that they expected to take in 12 hours
-allow a 1000 to 2000 troops and their armor to just leave unscathed despite the fact there is only one road out the city under complete fire control.

-lost more men trying to take the city than the entire civilian population that was left
Mert talán vlagyimirnek több esze van hogy csak úgy taktikai atommal dobálózzon.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Az lesz a mozgósítás meglepetése, hogy nem lesz meglepetés. Semmibe se fognak beleállni. Megy a területbiztosítás és annyi. Ha annyira hatékonyak lettek volna, mint a háború előtt gondoltuk, nem itt tartanának. Ez eddig egy kettes alá az orosz hadseregnek. Lehet védeni őket, de tudták mibe állnak bele - Ukrajna Nato háttérrel. Mégsem készültek rá. Lankadt f.... nem lehet b...., csak pamacsolni.
Félév alatt villanthattak volna valami keményet, de nem sikerült. Inkább az ukránok okoznak kivéreztetve, szétrakétázva is meglepetéseket sajnos.

Politika mocskos és az is marad. Itt más áll a háttérben. Nyugat megtérdeltetése. Az mind az USA-nak, oroszoknak, Kínának kedvez.

Most nem Sztálin vagy más csinovnyik a vezető, hanem egy hidegfejű, számító ember, aki veszélyesebb.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 366
45 648
113
Egy másik vonat katonai felszereléssel megy a frontra vasúton valahol Oroszország központi sávjában.

Első ránézésre nincs benne semmi különös. De közelebbről megvizsgálva, láthatja, hogy a KamAZ-43269 „Shot” a „Spoke” harci modulokkal ellátott platformokon áll . Egy 30 mm-es 2A42-es ágyúval, egy PKT géppuskával és egy AG-30 automata gránátvetővel vannak felszerelve. Érdekes, hogy májusban jelentek

meg a hírek egy páncélozott autó sorozatgyártásáról ebben a verzióban . Eltelt 5 hónap, és az első mintákat már küldték a frontvonalra. # Oroszország @rybar * Támogass minket:

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 366
45 648
113
Orosz oldalon szerintem 2 opció maradt. Az egyik a nemsoká beérkező csapatokkal megszilárdítani az elfoglalt/megtartott területeket- szerintem az ukránok is erre számítanak, ezért loholnak eszeveszett tempóban- vagy a másik a totális háború. Persze ennek is lehetnek fokozatai (nem azonnal atomoznak), de sokkal potensebbnek kell lenniük mint eddig. A béke szerintem most tárgytalan.
Nem katonai tudással, főzőkanállal a kezemben, ahogy egyik topictárs javasolta, én is azt látom, hogy az orosz erők beérkezése előtt igyekeznek lépni. Ez teljesen logikus. Illetve a közeledő rossz idő, és a tél is erre indítja az ukránokat. A másik: az irányítók, ez megingathatalan meggyőződésem, a NATO katonai vezetői. Őhozzájuk kellene az orosz katonai vezetésnek felnőni. Szerintem a 300 000 fő kevés lesz az ukrán-NATO erőkhöz. A zsoldosok cimke csak fügefalevél. De meglátjuk. Putyin a szeptember 30-ai beszédében nyíltan a NATO-t nevezte meg ellenségnek. NA, akkor úgy is kellene Oroszországnak lépnie.