[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 041
113
Ajánlom elolvasni mindenkinek. Sok itt újra és újra visszatérő kérdésre ad logikus választ. Persze összevissza spekulálni és propit terjeszteni sokkal egyszerűbb.
Ezt már itt régóta felvetettük, ki tárgyaltuk. Az ukránok nem tudják pótolni a veszteségeket, nyomtak egy all-int.
Minek Kalibr-ezni? :D
Drónok megoldják a dolgokat, sokkal olcsóbban. Nyugi, van még. Épp ma sírtak a kaprok, hogy a fekete tengeren uszík pár tíz darab Kalibr.


Nézz utána milyen anti-műhold rednszerek vannak az oroszoknak.
Van a rakéta, amit te is mondasz. Azért ott a törmelékek tudnak cirkuszt csinálni.
Ami érdekesebb az a lézer anti-műhold. Ott nem jön szét semmi, csak kuka a műhold.
Már be linkeltem.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Továbbra is fenntartom ezt a véleményemet. Az iszlám állam sem azért foglalta el Palmyrát, mert nyerésre állt. Ukrajna már veszített, a kérdés, hogy mennyit veszít még? Teljesen az jött be amit mondtam: akiknek érdeke ez a háború, azok minél tovább akarják húzni. Ebben sajnos az orosz gazdasági elit egy jelentős része is benne van.

Az Ukrajna vesztett nézőpont kérdése. Február végén ott voltunk, hogy Ukrajna nincs többé. Ahoz képest már most Ukrajna nyert. Még ha Donetsk, Luhanszk, Hersont el is vesztik Ukrajna mint állam megmarad.
Jelenleg Ukrajna visszaszerzi a területeit. A jövő kb azon múlik mennyire támogatja a NYat. Erre mondtam azt, hogy anno nem 9 hanem 49db himarsot kellett volna nekik küldeni. Meg még 149 M27et. Avval már nem csak a most sorozás alatt álló 300kt darálnák le de Krímet is visszafoglalnák. Nem az a kérdés mennyit veszít hanem, hogy szerez vissza.
Oroszo támadta meg Ukrajnát. Gondolom az ő érdekük azt minnél tovább húzni. Amennyire látom elérik a céljukat.
 
W

Wilson

Guest
Murz gondolatai Vlagyimir Vlagyimirovics 70. születésnapja kapcsán...

Ma a főhadiszálláson az emberek valakinek a születésnapjáról beszélgettek, és azon gondolkodtak, hogy mit adhatnának egy olyan embernek, akinek mindene megvan. Hallgattam, és eszembe jutott egy vicc a 37-es évszámról.

Röviden: 37. év, a római szenátus, Caligula császár születésnapja előtti este. A szenátorok megvitatják, hogy mit mutassanak be a főnöknek a születésnapjára. A gall szenátor veszi át a szót:

- Kedves patríciusok! Dobjunk össze pénzt, és holnap száz szép, szőke, fiatal gall rabszolgalány bíborszínű tunikában ünnepélyes himnuszokat fog énekelni a császárnak.

- Az volt - rázza a fejét egy másik szenátor. - Száz gyönyörű, fiatal, szőke, galliai rabszolgalány énekelt már tegnapelőtt is egy orgián. Felizgult, mindet megdugta, elrendelte, hogy mészárolják le őket, ismét felizgult, és újra megdugta a már lemészároltakat. És megint unatkozik.

Egy germán szenátor feláll:

- Tisztelt patríciusok! A császár már régóta jár velünk katonai manőverekre Németországba. Adományozzunk pénzt, és holnap száz szép, szőke, fiatal teuton rabszolga bíborszínű tunikában ünnepélyes himnuszokat fog énekelni a császárnak.

- "Az is volt már" - hallatszik a folyosóról. - Tegnap, a pártus küldöttség fogadásán. Száz szép, szőke, teuton fiú bíborszínű tunikában ünnepélyes himnuszokat énekelt a császárnak. Aki megdugatta velük az előző napi tisztátlan gall rabszolgalányokat, felizgult, maga is megdugta mindet, majd elrendelte, hogy mészárolják le őket, ismét felizgult, és két nap alatt felváltva olyan aktívan dugta meg a lemészároltakat, hogy még egy nemes germán túsz is, aki sikoltozást hallott is megállt megkérdezni - "Segíthetek, kit mészároljak le?". És most megint unatkozik. Döntsünk már valamit, ő is ott lesz a holnapi találkozónkon... Rossz érzésem van, egy ilyen farkú csődörről álmodtam.

Ekkor egy szenátor egy távoli északkeleti tartományból kér szót, senki sem emlékszik a nevére, nehéz kiejteni. Szkíta arc, ferde szemű.

- Tisztelt patríciusok! Tudom, hogyan kell a császár kedvében járni! Dobjatok be nekem mindannyian pénzt háromezer-kilencszázötven brit "vendégmunkásra", és ha a császárnak nem tetszik, amit kitalálok, akkor magam iszom meg a mérget.

Nincs más ötlet, mindenki egyetért, mindenki beszáll.

Reggel: Caligula a Via Appián lévő vidéki villájából szekérrel hajt a szenátusba, ahol találkozót tart. És látja, hogy az út két oldalán, a horizonton túl is keresztek, és rajtuk keresztre feszített britek, gyönyörű mintákkal festve. Lógó, gyötrődő, mozgó, csillogó emberek a napfényben. Gyönyörű. Ahogy Caligula elszáguld mellettük, elgondolkodik:

"Hú, ez aztán a pokoli buli volt tegnap este! "Kurvára nem emlékszem erre... Mi folyik itt?"

Odamegy a legközelebbi brithez:

- "Beszélsz latinul?

A kimerült Brit azt mondja neki:

- Igen, de ennek mi a kurva értelme? Ki a fasz vagy te?

- Én? Caligula felforr. - Gaius Caesar Augustus Germanicus császár vagyok! Hát nem látod?

- Ahhhhhhhhhhhh - morogja hangosan a brit. - Férfiak! Gyerünk!

És az összes keresztre feszített az út mentén rekedt kórusban: Boldog születésnapot neked! Boldog születésnapot...

Eszembe jutott ez a vicc, és azt gondoltam magamban. Az orosz "mobik" téli cipővel kapcsolatban bajban lesznek.
Hogy áll az anyaország a kirzovye csizmákkal? Lesz "tűz" a gyapjúcsizmáknak, ugye?

 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 206
9 341
113
A szörnyű ebben az egészben, hogy a kommentelők között akad olyan is aki leírja, hogy az USA-nak van biztosan valami titkos fegyvere amivel képes kivédeni az összes ruszki atom rakétát. Ennyi marhát egy rakásra. Agyrém. Tényleg nem tanul semmit az emberiség a múltból.
Az a legnagyobb gondja az átlag nyugati polgárnak, hogy milyen telefont vegyen, hol nyaraljon és milyen autóval kiránduljon. Már a szülei se láttak komolyabb háborút, ők pedig katonák se voltak. Úgy vannak vele, hogy ha gond van jön Amerika kapitány és megmenti a világot. Agyrém.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 411
93
Poén volt az elmúlt napok termését elolvasni, megtudtam se egyenruha se fegyver se ember, rakéták elfogytak, egész Oroszország kong az ürességtől mindenki elszökött a picsába, egyenruhát eladták, rozsdás 1000éves ak val kell szaladgálni, enni se kapnak nincs mit, hozzá tarozóknak kell átdobálni a kerítésen, nyilván mindenki éhezik.
Én már csak azt nem értem hogy akkor miért nem rohanják le egész Oroszországot az igazi ukrán hősök,ha már Putyinék egy tengeri uborka szintjén állnak, hisz tudjuk naponta ömlik ránk a teljesen megbízható ukrán, és brit, Amerikai infó. :rolleyes:
 
W

Wilson

Guest
Szomorú a latinok és afroamerikaiak sorsa az USA ban. A Usa armyban több 10ezren vesztek oda...
Idehaza felülreprezentáltak a borsodiak szabolcsiak. Mindenhol a csóró népességből kerül ki az állomány gerince.
Tekintve hogy eddig az önkéntes hadsereg harcolt ez a tény csak azt jelenti hogy a burjátok csórók.
Igen ez így van csak ugye az USA- n ez önkéntes alapon történik míg az orosz mozgósítás sorozás során lehetősége lenne az orosz kormányzati szerveknek ezen az arányon változtatni.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szomorú a latinok és afroamerikaiak sorsa az USA ban. A Usa armyban több 10ezren vesztek oda...
Idehaza felülreprezentáltak a borsodiak szabolcsiak. Mindenhol a csóró népességből kerül ki az állomány gerince.
Tekintve hogy eddig az önkéntes hadsereg harcolt ez a tény csak azt jelenti hogy a burjátok csórók.

Csórók és militaristák. Vannak más csóró népek is Szibériában akik inkább eltengődnek halászaton, vadászaton.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Murz gondolatai Vlagyimir Vlagyimirovics 70. születésnapja kapcsán...

Ma a főhadiszálláson az emberek valakinek a születésnapjáról beszélgettek, és azon gondolkodtak, hogy mit adhatnának egy olyan embernek, akinek mindene megvan. Hallgattam, és eszembe jutott egy vicc a 37-es évszámról.

Röviden: 37. év, a római szenátus, Caligula császár születésnapja előtti este. A szenátorok megvitatják, hogy mit mutassanak be a főnöknek a születésnapjára. A gall szenátor veszi át a szót:

- Kedves patríciusok! Dobjunk össze pénzt, és holnap száz szép, szőke, fiatal gall rabszolgalány bíborszínű tunikában ünnepélyes himnuszokat fog énekelni a császárnak.

- Az volt - rázza a fejét egy másik szenátor. - Száz gyönyörű, fiatal, szőke, galliai rabszolgalány énekelt már tegnapelőtt is egy orgián. Felizgult, mindet megdugta, elrendelte, hogy mészárolják le őket, ismét felizgult, és újra megdugta a már lemészároltakat. És megint unatkozik.

Egy germán szenátor feláll:

- Tisztelt patríciusok! A császár már régóta jár velünk katonai manőverekre Németországba. Adományozzunk pénzt, és holnap száz szép, szőke, fiatal teuton rabszolga bíborszínű tunikában ünnepélyes himnuszokat fog énekelni a császárnak.

- "Az is volt már" - hallatszik a folyosóról. - Tegnap, a pártus küldöttség fogadásán. Száz szép, szőke, teuton fiú bíborszínű tunikában ünnepélyes himnuszokat énekelt a császárnak. Aki megdugatta velük az előző napi tisztátlan gall rabszolgalányokat, felizgult, maga is megdugta mindet, majd elrendelte, hogy mészárolják le őket, ismét felizgult, és két nap alatt felváltva olyan aktívan dugta meg a lemészároltakat, hogy még egy nemes germán túsz is, aki sikoltozást hallott is megállt megkérdezni - "Segíthetek, kit mészároljak le?". És most megint unatkozik. Döntsünk már valamit, ő is ott lesz a holnapi találkozónkon... Rossz érzésem van, egy ilyen farkú csődörről álmodtam.

Ekkor egy szenátor egy távoli északkeleti tartományból kér szót, senki sem emlékszik a nevére, nehéz kiejteni. Szkíta arc, ferde szemű.

- Tisztelt patríciusok! Tudom, hogyan kell a császár kedvében járni! Dobjatok be nekem mindannyian pénzt háromezer-kilencszázötven brit "vendégmunkásra", és ha a császárnak nem tetszik, amit kitalálok, akkor magam iszom meg a mérget.

Nincs más ötlet, mindenki egyetért, mindenki beszáll.

Reggel: Caligula a Via Appián lévő vidéki villájából szekérrel hajt a szenátusba, ahol találkozót tart. És látja, hogy az út két oldalán, a horizonton túl is keresztek, és rajtuk keresztre feszített britek, gyönyörű mintákkal festve. Lógó, gyötrődő, mozgó, csillogó emberek a napfényben. Gyönyörű. Ahogy Caligula elszáguld mellettük, elgondolkodik:

"Hú, ez aztán a pokoli buli volt tegnap este! "Kurvára nem emlékszem erre... Mi folyik itt?"

Odamegy a legközelebbi brithez:

- "Beszélsz latinul?

A kimerült Brit azt mondja neki:

- Igen, de ennek mi a kurva értelme? Ki a fasz vagy te?

- Én? Caligula felforr. - Gaius Caesar Augustus Germanicus császár vagyok! Hát nem látod?

- Ahhhhhhhhhhhh - morogja hangosan a brit. - Férfiak! Gyerünk!

És az összes keresztre feszített az út mentén rekedt kórusban: Boldog születésnapot neked! Boldog születésnapot...

Eszembe jutott ez a vicc, és azt gondoltam magamban. Az orosz "mobik" téli cipővel kapcsolatban bajban lesznek.
Hogy áll az anyaország a kirzovye csizmákkal? Lesz "tűz" a gyapjúcsizmáknak, ugye?

Undorító és beteg fantáziálás egy névtelen senkitől. Szórakoztat ez valakit, vagy van bármi egyéb értelme?
 
  • Tetszik
Reactions: SenkiFia

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
320
1 589
93
Az Ukrajna vesztett nézőpont kérdése. Február végén ott voltunk, hogy Ukrajna nincs többé. Ahoz képest már most Ukrajna nyert. Még ha Donetsk, Luhanszk, Hersont el is vesztik Ukrajna mint állam megmarad.
Jelenleg Ukrajna visszaszerzi a területeit. A jövő kb azon múlik mennyire támogatja a NYat. Erre mondtam azt, hogy anno nem 9 hanem 49db himarsot kellett volna nekik küldeni. Meg még 149 M27et. Avval már nem csak a most sorozás alatt álló 300kt darálnák le de Krímet is visszafoglalnák. Nem az a kérdés mennyit veszít hanem, hogy szerez vissza.
Oroszo támadta meg Ukrajnát. Gondolom az ő érdekük azt minnél tovább húzni. Amennyire látom elérik a céljukat.
Az orosz a "вагон и маленькая тележка" szófordulatot használja az ilyen vágyakra.
Nálunk "a f@szom nem kéne?" a megfelelője...
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
694
2 748
93
Jól látom, hogy az első videóban 0:33-nál, amikor az okostojás keresztbe lő a semmire, akkor amelyik behúzza a nyakát ijedtében rámarkol a ravaszra?! Én elhiszem, hogy ilyenkor összeszarja magát az ember (nem szégyen!), az ideg meg az adrenalin majd szétb**a és a szíve a dobhártyáján veri a harci indulót, de azért na, nem sok hiányzott, hogy egymásra lőjenek... a topicból ezek az éles felvételen a legértékesebbek, egészen elképesztő, hálivúd el mehet oda, ahová gondolom.

Kiderült már, hol gyülekeznek az oroszok? (van pár tíz oldal elmaradásom :()
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Az Ukrajna vesztett nézőpont kérdése. Február végén ott voltunk, hogy Ukrajna nincs többé. Ahoz képest már most Ukrajna nyert. Még ha Donetsk, Luhanszk, Hersont el is vesztik Ukrajna mint állam megmarad.
Jelenleg Ukrajna visszaszerzi a területeit. A jövő kb azon múlik mennyire támogatja a NYat. Erre mondtam azt, hogy anno nem 9 hanem 49db himarsot kellett volna nekik küldeni. Meg még 149 M27et. Avval már nem csak a most sorozás alatt álló 300kt darálnák le de Krímet is visszafoglalnák. Nem az a kérdés mennyit veszít hanem, hogy szerez vissza.
Oroszo támadta meg Ukrajnát. Gondolom az ő érdekük azt minnél tovább húzni. Amennyire látom elérik a céljukat.
ukrajna soha nem is volt
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 017
16 367
113
Ami a linkelgetést illeti ez egy hír gyüjtő topik ha hozok bármelyik oldalról híreket az nem jelenti azt, hogy készpénznek veszem őket, pontosan azért kell minél több helyről híreket hozni , hogy a mindkét oldalról tolt propi között amennyire lehet az ember többé kevésbé reális értékelést tudjon kialakítani a pillanatnyi helyzetet illetően.
Igy lenne elviekben, igazad van.

Ha ez működne, az össze vissza csapkodás helyett értelmes párbeszédek folynának ezen topikban is.

Az utóbbi időben mind a 2 oldal tömegével gyártja a magyarul is "link" linkeket, azon lehet vitatkozni hogy ki az eredményesebb ezen téren.
Ezekkel szemben ellentétes információkat és megvitatást lehetetlen kezdeményezni, mivel ha a hír hamis mint a szomszéd kutyája természetesen nem létezik a másik oldalról egy valós cáfoló link sem.

Egyszerűbben ami nem létezik, azt nehéz (lehetetlen) cáfolni kézzelfogható bizonyítékokkal.

Gondolj arra hogy egy időben felröppenő kacsa volt, hogy a "kis bajszos"-nak egy heréje volt.. Ez kézzelfogható hír?
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 597
6 034
113
Szomorú a latinok és afroamerikaiak sorsa az USA ban. A Usa armyban több 10ezren vesztek oda...
Idehaza felülreprezentáltak a borsodiak szabolcsiak. Mindenhol a csóró népességből kerül ki az állomány gerince.
Tekintve hogy eddig az önkéntes hadsereg harcolt ez a tény csak azt jelenti hogy a burjátok csórók.
.
.
Ez is bizonyitja, hogy erdemes tanulni. Ugyanis (a korrupciot most nem nezzuk) a sorozaskor azt is merlegelhetik, hogy a behivott mennyire fog hianyozni a hatorszagban. Kepzett mernök, orvos, közigazgatasi szakember, kepzett szakmunkas hianyozna, a felanalfabeta borsodi cigany meg nem, tehat a borsodi ciganyt tenyleg lehet, hogy hamarabb behivjuk gyalogos katonanak, mint mondjuk egy fontos gyar mernökeit. Es mivel videken a kepzettsegi szint jellemzöen alacsonyabb, söt helyenkent tart a nulla fele, igy öket jobban viszik mindenhol, mert löni tudhatnak, de masra nem jok. Es ez nem rasszizmus feltetlenul, hanem a szomoru helyzet.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Hmm látszik megint dolgozik a F.O.S médiahirferdítő hírdegenerátor, most még közvetlen nem merik a Főnit célba venni.
Elkövetkezik annak az ideje is, hogy célkeresztet raknak rá?
Kurvára erőtlen ez a factcheckelős cikk. Az bőven lehet, hogy az "albán" videó hamis, de ezt akkor itt is kitárgyaltuk.
De bárki, aki azt hiszi, hogy az legális és illegális fegyverkereskedelemben egyik legnagyobb játékos (ukrajna) majd pont nem fog ilyen kurrens holmikkal kereskedni, az idióta (vagy csak neuberger eszter álnéven ír egy full soros pénzelt FOSba). A darkwebes fegyvereladók nagy része amúgy is mindenféle titkosszolgálati honeypot.

Az egyik legerősebb érve a némbernek, hogy a hoholok nem kereskednek Javelinnel az, hogy "az europolnak nincs róla tudomása".
Na igen.

szerk: mókás látni, ahogy ez a szennylap (lakmusz) azzal próbál hitelesnek tűnni, hogy "Módszertant" publikálnak.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Tudod OV. is megmondta. Ne azt nézd mit mond, hanem, hogy mit tesz.
Ez igaz Putyinra is.
Mond amit mond, de tettei alapján pont az ellenkezője rajzolódik ki.

U.i.:
Titkosszolga korában túl szabadon mozgott ő, így megvolt minden lehetőség arra, hogy beszervezzék az atlantisták.
Több mint gyanús. De még van ideje bizonyítani az ellenkezőjét.
Akkor miért csökkentik Szaud-Arábiával együtt az olajkitermelést?
Nekem ez nagyon konteo, még mindig. Meglátjuk..
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 263
4 670
113
Poén volt az elmúlt napok termését elolvasni, megtudtam se egyenruha se fegyver se ember, rakéták elfogytak, egész Oroszország kong az ürességtől mindenki elszökött a picsába, egyenruhát eladták, rozsdás 1000éves ak val kell szaladgálni, enni se kapnak nincs mit, hozzá tarozóknak kell átdobálni a kerítésen, nyilván mindenki éhezik.
Én már csak azt nem értem hogy akkor miért nem rohanják le egész Oroszországot az igazi ukrán hősök,ha már Putyinék egy tengeri uborka szintjén állnak, hisz tudjuk naponta ömlik ránk a teljesen megbízható ukrán, és brit, Amerikai infó. :rolleyes:
Mindenki tudja, hogy nem egy tengeri uborka szintjén állnak.
De ahhoz képest, amilyen képet festett magáról Oroszország a különleges katonai művelet előtt, milyen erőfitogtatások mentek az ukrán határ mentén hadgyakorlat néven, és elhitették mindenkivel, hogy mire a falevelek lehullanak, Ukrajna/Luhanszk/Donyeck/orosz többségű területek, stb. a birtokukban lesznek, na ehhez képest hol állnak most, az legalábbis kérdéseket vet fel a képességek valóságtartalmát illetően. Kicsit átestek a ló túlsó oldalára azok, akik az általad leírt narratívát tolják, de előtte meg a másik túltolt narratívától rettegtek, így részben érthető a reakció.
Oroszország nem Európa beteg embere, de korántsem tudott olyan professzionális katonai műveletet véghezvinni, amilyet az általa terjesztett hírnév megkövetelt volna. És kár a NATO-fegyverekre, meg önkéntesekre hivatkozni, mert az oroszok oldalán a csecsenek is ott harcolnak a kezdetektől, és már fegyvereket sem csak a raktárakból vesznek elő.
Megbízható publikus infók sehonnan sem jönnek, az orosz oldlakról sem, ez egy háborúban/különleges katonai műveletben teljesen normális, a saját/szövetséges polgári lakosság igény szerinti "tájékoztatása" is bevett módszer régóta, ld.: "rugalmas elszakadás", "arcvonal kiegyenesítése" és hasonló II. vh-s analógiákat.
Örülj neki, hogy Te tudod az igazságot, és nézd el a megtévesztett tömegeknek, hogy áldozatává váltak a média aljas cselszövésének MINDKÉT oldalon. A megtévesztett tömegek nem fognak semmilyen döntést hozni a fegyveres konfliktussal kapcsolatban, akik azokat hozzák, azok tisztábban látnak az átlagembernél.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 365
113
Ahogy a hála, úgy a bosszú is ismeretlen fogalom a politikában. Csak érdek van!
Bárki bármit mond, a világ márpedig kapitalista és mindenki mindig kihasználja az adott helyzetet, hogy maximalizálja a saját hasznát, amennyiben nem értelmi fogyatékos (vagy kommunista, de az kábé ugyanaz).

Kína és India nem azért vesz orosz fosszilis energiát, mert annyira imádja az oroszokat, hanem mert 30%-os diszkonttal juthat hozzá, és amíg nem kell extra tárolókapacitásra költenie, hülye lenne nem kihasználni a helyzetet és feltölteni a készleteit relatíve olcsón egy olyan időszakban, amikor fennakadások vannak az ellátásban.

Ahogy a szaúdiak se szégyenlősek most az árképzésnél, mindenki abból csinál pénzt amiből tud, ők az olajból élnek, hát hülyék lennének nemet mondani a helyzet adta "kevesebb munka - több pénz" lehetőségre, inkább felhajtják az árat. Addig kell ütni a vasat, amíg meleg, ha válság lesz és belassul a gazdaság, a kutyának se fog kelleni ennyi olaj meg gáz. Tegye fel a kezét, aki a helyükben nem ezt csinálná! Gondolom te se fogsz hétfőn odasétálni a főnöködhöz, hogy mostantól többet szeretnél dolgozni kevesebb fizetésért.

Mindenféle érzelmeket meg ideológiát felesleges idekeverni, az csak a pórnép hülyítésére van.
Én Castel ítéletében jobban megbízom, ismeri az arab mentalitást nagyon jól. Természetesen első az üzlet, de a trónörökös politikusi szerepe mellett ember is. Most annyi történt, hogy az érdek és a személyes sértettség egybeesett, erősítette az üzleti döntést. Ilyen is van, és persze az ellenkezője is előfordul.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Akkor miért csökkentik Szaud-Arábiával együtt az olajkitermelést?
Nekem ez nagyon konteo, még mindig. Meglátjuk..
Szerinted ez számít a nagy terv (Új világrend és világkormány az egy vezetővel) kivitelezésében?
Ez a díszleten egy pötty. És arra jók, hogy az olyan gondolkodó embereket, mint amilyen te is vagy, megtévessz. Ebben a "háborúban" és ami körülveszi, semmi sem az aminek látszik. Csak figyelj jól, é s soha se az előre tolt infóra, hanem ami az oldalágán érkezik (mint mellékes hír).
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 323
10 361
113
Kár hogy nincs egy összeesküvés elméletek thread a pároldalasok helyett/mellett.

Sergey Korotkikh - ("Malyuta/Boatsman") volt Azov felderítő parancsnok elképesztő felbukkanásai. Az orosz, ukrán, fehérorosz titkosszolgálatok embere vagy csak egy rohadt náci.

Kyivpost:
G2bBOOh.jpg


90-es évek - Fehérorosz KGB akadémia

1999-2013-ig Fehéroroszországban ellenzéki tüntetők félholtra verése, gyilkossági ügyekben volt alibije, anti fasiszta tüntető késelésében tetőzött.

2000-től Oroszország 2004 NSS. https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Society alapító 28 gyilkosság 50 támadás stb. Totális Hitler szervezet.

2007 - https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Shamil_Odamanov Nagyon röviden náci lefejezések, 2016-ban
Vlady Antonevicz megnevezi a 3 tettest köztük Sergey Korotkikht(Maxim "Tesak" Martsinkevich "öngyilkos" lett 2020-ban miután Korotkikhra vallott)
n43unXk.jpg


2014
Ukrajnában teljesen szabadon mozog Avakov(14-21-ig belügyminiszter) embere volt "top police official", egy csomó leszámolásban lehetett szerepe, jó kérdés hogy egy hitlerista hogy kerülhet ilyen pozícióba.
WaCOOwO.jpg


2015 - Harcok dúlnak Mariupol közelében a város nagyjából 30% ukránpárti 30% orosz 40% semleges.
Január 24-én 30 halott 90 sérült Mariupol belváros lövetése, orosz-ukrán egymást hibáztatja, vizsgálatok véletlen szeparatista tűzre gyanakodnak.

Aznap videóra mondja hogy "Itt a környéken ahogy a graffiti is mutatja az orosz világ szurkolói élnek. Azok akik az orosz világot akarják most megkapták." Ez nem jelenti azt hogy ők voltak de már akkor ment az oroszok magukat lövik és röhögcsél a halottakon.
B9YzAhj.png


2022 - Buchában kollaboránsokra vadásznak
Egyszerűen hihetetlen hogy ez az ember még él/nincs börtönben, ez egy pár szavas összefoglaló, csak az utolsó kettő elképesztő "véletlen"