[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 342
9 014
113

Sztrelkov Igor Ivanovics


október 8., 17:31



5847317bf1b6c51e36684b89a09ed336.jpg


A gyalogságtól az űrrepülésig és vissza. Surovikin gépesített lövész egységekben teljesített szolgálatot, Tádzsikisztánban a 201. hadosztály parancsnok-helyetteseként őrizetbe vették, majd (jóval később) a katonai bíróság elítélte (1 év próbaidőre) fegyverkereskedelem miatt. Ezt követően - miután már több magas rangú tábornoki beosztást teljesített - valami érthetetlen módon kiderült, hogy ő az űrhajósok parancsnoka. Sikeres "deeszkalációt" vezetett Kijev közelében.
Ennek a Sztrelkovnak egyszerűen lehetetlen a kedvére tenni. Egyáltalán létezik valaki (saját magán kivül) akit alkalmasnak tartana?
 
T

Törölt tag 1711

Guest

This incident, which comes less than a month after the Nord Stream sabotage, opens a Pandora's box of destroying civilian and key infrastructure, experts said, and once such moves become a new normal, the whole world will be forced to face rising security threats.


Igen, mert az oroszoknál nincs mérnök aki képes megvizsgálni egy hidat... De tovább megyek a hidat sem ők építették, mert hülyék hozzá, az csak úgy ott lett.
+21 éve tudjuk:
61wtgyJvzLL.jpg
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
164
1 874
93
A gázt azért égetik, mert nem tudják eladni. Az olaj kitermeléssel szemben a gáz kevésbé szabályozható, teljesen megszokott a világon mindenütt a felesleg elégetése.
Kicsit hasonló ebből a szempontból, mimt az áram, a felesleg tárolása nehéz és költséges.
Ezt ne terjeszd! A gázmezőket gyorsan le lehet zárni. Ha nem így lenne, akkor a tárolókat, hogy töltenék, majd fél nap múlva termelnék ki. A gázt nem azért égetik, mert nem tudják eladni! A fáklya alapjában véve biztonsági dolog. Sajnos sok helyen az olajkísérő-gázt még mindig fáklyázzák, mert nincs kiépítve, illetve nem akarnak gázüzemet mellé építeni, majd az előállított gázokat kezelni, eladni. Esetleg a fejlett technológiákat nem kaphatják meg. Egyszerűbb csak az olajjal foglalkozni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 911
113
Az a híd egy katonai logisztikai objektum (is). A logisztika pedig katonai célpont. Épp azt hiányolják egyesek itt, hogy miért nem bombázzák az oroszok az ukrán infrastruktúrát. Ráadásul sokan szinte kizárólag civil infrastruktúrának számító dolgokat - pl erőmű - támadását is szeretnék.

Az újvidéki híd is logisztikai objektum. Az egy másik dolog, hogy katonai támadáskor nem szabad civileket támadni, illetve civileket szándékosan veszélyeztetni. A híd támadását eszerint lehet megítélni. De akkor se terrortámadás lett volna, hanem háborús bűncselekmény.

Az ikertornyok tisztán civil építmények voltak. Ott a terrortámadás egyértelmű.
Es a ket aramlat?
Es Darja Dugina?
Es naponta a fel/egy tucat donyecki civil?
Hamar nem terrortamadas szerinted.
Azert azt latni hogy a vilag nagy reszen ez terrorizmuskent van elkonyvelve az emberek szemeben. A sofőr egyebkent tudta hogy mit szallit? Egy kamionsofor is katonai celpont?

Faxa, ott figyeltem akkor Kalocsa alatt egy szedett vedett Zhcs-ben. Kesz szerencse hogy addigra mar olyan xar allapotban volt a sereg hogy eselyunk nem lehetett a szerbekkel szemben.
Igy fel sem merulhetett hogy ezek utasitasara megtamadjuk a szerbeket.
Akkor is mas faxaval verettek volna a csalant. Mire vege lett mar atfordult velem a vilag es tobbe nem izlett a Coca cola...

Nato zsoldosok pozolnak Krasznij Limanban.

Tovabbi Nato zsoldosok. Egyebkent akkor most a plaza kiloheto?

Tovabbi szics garda zsoldosok.
 
K

Kopi2000

Guest
Sorozás elleni tiltakozás, valahol Oroszországban (nem Európában)


Elhagyott és koszos: hogyan tévesztik meg az orosz hatóságok a hadköteleseket a mozgósítás miatt



Iktán légédelmisek az orosz légi célok ellen...


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 065
113
Alakul a melekula...

Sok az ukrán civil áldozat a céltalan városi támadások miatt.


Harmadik parancsnok váltás fél év alatt a "terv szerint" haladó háborúban....
:)
Így volt megbeszélve. A kilencedik parancsnok már Szevasztopol védelmét irányítja majd. :D
Így megy ez a "darálás".

Nem váltott senkit a most kinevezett tábornok, hanem főparancsnokság alatt fogták össze az eddigo különálló egységeket. Ez elég világosan kiderül.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 560
5 215
113
Hmm érdekes, fél munkát végeztek a robbantás szervezők?
Elindultak a vonatok diesel mozdonyokkal, illetve félpályás autóforgalom a hidon. Helyreállítást kb 2 4 hétre saccolják ..
Persze ez egy panelos építsű híd, a pontonra emelik rá a pályaelemeket. Az oroszok nem voltak hülyék, a pontonoszlopok kritikusak
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 588
25 819
113

A különleges szolgálatok kiderítik, hogyan hajtott a felrobbant teherautó a krími hídra​

2022.10.08. 11:18
Erős szerkezet
Október 8-án, szombaton reggel felrobbant egy teherautó a Krím-félszigetet Oroszország szárazfölddel összekötő krími híd autós részén . Ez a vonat hét üzemanyagtartályának kigyulladásához vezetett, amely abban a pillanatban haladt át a hídon.

A különleges szolgálatok kiderítik, hogyan hajtott a felrobbant teherautó a krími hídra


Jelenleg az egyik fő kérdés, hogy egyáltalán hogyan került a hídra a robbanóanyaggal megrakott teherautó?

Amint azt bűnüldöző szervek forrásai az RT -nek kifejtették , a krími híd bejárata helyhez kötött ellenőrző rádiórendszerekkel van felszerelve. És minden - kivétel nélkül - jármű szükségszerűen áttetsző velük.



Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1757291-na_krymskii_most/
Az ST-6035 ellenőrző és vizsgálati komplexumról:

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 248
55 320
113
Mit tudtok róla, ez mennyire megbízható forrás?

T-14 Armata In Luhansk: Russia’s Most Capable Tank Finally Deployed For Combat in Ukraine - Reports



Simán lehet,hogy ott van,ahogy az is lehet,hogy nem 120 darab van belőle.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
1994 és 2005 között Leonyid Kucsma volt hivatalban, államelnökként, erősen Oroszbarátnak tartották, és mégis megválasztották, és leszolgálta hivatali idejét. Kurzusváltás 2014 után lett, de Zelenszkij népszerűsége is a béka feneke alatt volt, és a többi jelölt az csak még rosszabb.

A nagy szabadságukban Európa legkorruptabb és koldusabb országa lettek, nem tudtak, és nem is akartak élni a mezőgazdaságukkal és ipari lehetőségeikkel.




Pontosabban Sztálin. Sztálin meg történetesen Grúz volt.

Sztálinon kívül aki szóba jöhetett, azok a Németek voltak, ők meg a Rassenkrieg és a Lebensraum jegyében a Szlávok teljes kiírtásáról álmodoztak.

WVsB3C9.jpg




Mi a baj az Orosz uralommal, amikor 2017-es statisztikák szerint is Kijevben és Mikolajivban 60 - 70 - 75 % az Oroszt, és az Ukránnal való keveréknyelvét beszélte elsődleges nyelvként ? Mivel különb az Ukrán oligarcha, mint az Orosz ?

Miért jössz 56-al állandóan ? 1956-ban a sztálinista önkény és rémuralom ellen lázadtak, az Euromajdannál meg egyik korrupt bandát váltotta egy ugyanolyan korrupt, de legalább nacionalista, és identitászavar "kormányzat".

Az a kérdés minek vallják magukat. És MIloajiv pont egy érdekes de nem egyedi eset hamár 2017es statisztikák. Bár 70% oroszt beszél 84% Ukránnak vallja magát. És ennek a fordítottja is előfordul Ukránul beszélők vallják magukat orosznak. Rengeteg a vegyesházasság is.
Tényleg testvérnép támadott a testvérére és írtja azt.
Láthatóan nagyon nem mindegy. Pont ezért ilyen sikeresek az Ukránok.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy látszik már Franciaországig ér az Krímről menekülő autósor...

Petrol pumps have been running dry in France as striking energy workers disrupt deliveries. As frustration mounts among motorists, businesses and beyond, President Emmanuel Macron has called for calm.
“We’ve been waiting for an hour,” said one motorist, whose car was already running on empty. “The queue hasn’t moved at all. I don’t know what we are supposed to do.”
Another driver joined the line of vehicles after trying two other stations, one of them just across the street. “I got there at the same time as everyone else, then the signs showed there was no more petrol left,” she said.
Fuel shortages are hitting petrol stations across France, causing frustration and long waits for motorists, as a strike by workers at TotalEnergies and Esso-ExxonMobil enters its 12th day.

Three out of six refineries are currently shut down in France due to worker strikes that have cut production by 60%, equivalent to 740,000 barrels of petrol per day. The majority of TotalEnergies' network of around 3,500 petrol stations – nearly a third of all stations in the country – are running low on fuel.

Gondolom Makaróni nagyon népszerű lesz azzal, hogy még mindig eurómilliárdokat szórna az ukrajna projektbe gazdái unszolására.


UwKkHyQ.jpg



Pedig a botok azt írták a lengyelek rekordolcsón veszik a gázt és ömlik hozzájuk még az is ami nem kell.
Due to the energy crisis, Poland has suspended the ban on burning lignite and coal for heating. In addition, some Poles have started burning household waste to heat their homes. It pollutes the air, in the worst case the pollution can reach Estonia as well.
Because of the coal found in Poland, historically Poles have heated their homes with coal. This means that the air quality in Poland is one of the worst in Europe. Therefore, Poland has tried to gradually ban heating with coal.
But already in the summer, the Polish government canceled the restrictions on heating with coal, and at the end of September also the ban on heating with lignite. The reason was the energy crisis aggravated by the war.

According to Oliver Järvik, head of the Fuel and Air Emissions Laboratory at Tallinn University of Technology, coal contains elements that form harmful gases.


Meg zajlik némi pletyizés arról, hogy Szojgut is menesztették, de egyelőre csak néhány kétes eredetű telegram és twitter post van róla.



Ezek lázadtak nemrég?

2 sorozás van párhuzamosan, akik lázadoznak azok a frissen besorozott zöldfülü belvárosiak, akiknek 18 éves kor betöltése miatt kellett bevonulni a kötelező szolgálatra.

A másik brigádra azt írták 3-8 hét frissítő, harctéri felkészítő tréning után mehetnek, ők nemrég leszerelt hivatásosok.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 683
14 390
113
Tényleg testvérnép támadott a testvérére és írtja azt.

A háborút le lehetett volna zavarni 1 hónap alatt megválasztott eszközökkel, vértelenül, de Putyin van hatalmon, ő meg a neoprimitív hadviselés úttörője. Meg a háborún kívül is volt számos más opció. Mondom úgy, hogy az Ukrán politikusok ellen foglalok állást.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
592
4 523
93

"Orosz gázt és olajat akarok": tüntetések zajlottak az európai városokban​

2022.10.08. 20:28
VILÁG
Szombaton Európa városaiban tüntettek - Berlinben , Párizsban, Bécsben, Rómában és Prágában. A tüntetők az életszínvonal meredek csökkenése ellen tiltakoztak.
Orosz gázt és olajat akarok: tüntetések zajlottak az európai városokban


Különösen Németország fővárosában tartottak akciót a "hatóságok antiszociális politikája" ellen az ország parlamentje – a Bundestag – épülete előtt . Az akciót az Alternatíva Németországnak (AfD) jobboldali ellenzéki párt szervezte.
A tüntetők az oroszellenes szankciók feloldását, az olcsó energia biztosítását, az Északi Áramlat 2 javítását és üzembe helyezését követelték. Sok tüntető német és orosz zászlóval érkezett.
A plakátokon az állt: "Orosz gázt és olajat akarok", "Aki ma hallgat, holnap megfagy", a kormány lemondását is kérték. Egyes résztvevők plakátjain orosz feliratok voltak, például „Béke és barátság Oroszországgal” – írja a Prime.
A rendőrség becslései szerint a demonstráción mintegy nyolcezren vettek részt. A szervezők szerint körülbelül tízezer tüntető volt.
Több ezren vettek részt Párizsban Emmanuel Macron francia elnök lemondását követelő tüntetésen .
Prágában a rendőrség szerint hét-nyolcezeren gyűltek össze. Elégedetlenségüknek adtak hangot a kormánnyal kapcsolatban, mert a lakosság gyenge támogatottsága az életszínvonal meredek zuhanásával szemben. A tiltakozók az áruk és szolgáltatások, elsősorban az energia drágulása miatt tiltakoztak .
Bécsben nagygyűlést tartottak Ausztria politikai és katonai semlegessége mellett, valamint az oroszellenes szankciók feloldásáért, az árak csökkentéséért és az infláció ellen.
Rómában pedig több ezer ember vett részt az Általános Olasz Munkaügyi Szövetség által szervezett akcióban.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1757374-evropeiskiegoroda/