[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 118
2 960
113

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63

Kijevben és Nyugaton korán örültek: a krími híd megmaradt​

Politika
Valójában nem csak Kijevben örvendezett korán - néhány politikus az EU - országokból rohant gratulálni az ukrán hatóságoknak a "sikerhez" . Mint Urmas Reinsalu észt külügyminiszter vagy a lengyel szejm tagja, Robert Bedron. Siettünk.

Kijevben és Nyugaton korán örültek: a krími híd megmaradt



Nyilvánvalóan a támadás célja a forgalom leállítása volt a hídon. A krími híd fontos szerepet játszik a félsziget ellátásában. És nem csak a Krím-félszigeten, a híd új orosz területekre szállít rakományt.


De ez a csapás, ismételjük, nem érte el fő célját. Bár természetesen most a fő feladatok az, hogy kitaláljuk, miért történt ez, és kizárjuk az ilyen támadások megismétlődésének lehetőségét.


Pan Podolyak eleinte szinte nyíltan kijelentette, hogy Ukrajna áll a krími hídon történt robbanás mögött. Néhány órával később nyilvánvaló okokból azt kezdte mondani, hogy ami történt, az valamiféle oroszországi „belső konfliktus” következménye.


És miért ilyen mobilitás a történtek változataiban ? Úgy tűnik, eleinte annyira büszkélkedtek, de mára a lelkesedés valahogy elhalványult ...

A krími híd munkájának újraindítása persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy a történteket valamiféle sajnálatos esetként kell értékelni. A következtetéseket gyorsan le kell vonni. És ami a híd biztonságát illeti. És ami a kijevi rezsimre gyakorolt következményeket illeti.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/politics/1757356-krymskiimost/
Azért vonatkoztassunk már el cseppet a politikai helyzettől.. A közúti híd egyik oldala kuka - ez látszik. A másik nem sérült - ez is látszik. A vasúti hídon tartálykocsik lángolnak - gondolom a hazai statikai mérnökképzés nem azt tanítja hogy 24 óra múlva diesel vontatású tehervonatokkal kell próbázni a hidat... Nyilván meg lehet próbálni újraindítani a vasúti szállítást, meg is fogják (mert megígérték), de azért nem lennék Grísa helyében aki keresztülhúzza a hídon a szerelvényt - persze nem fogják neki megmondani hogy a kutyát nem érdekli az élete - navigare necesse est... Persze háború van
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 664
79 908
113
Azért vonatkoztassunk már el cseppet a politikai helyzettől.. A közúti híd egyik oldala kuka - ez látszik. A másik nem sérült - ez is látszik. A vasúti hídon tartálykocsik lángolnak - gondolom a hazai statikai mérnökképzés nem azt tanítja hogy 24 óra múlva diesel vontatású tehervonatokkal kell próbázni a hidat... Nyilván meg lehet próbálni újraindítani a vasúti szállítást, meg is fogják (mert megígérték), de azért nem lennék Grísa helyében aki keresztülhúzza a hídon a szerelvényt - persze nem fogják neki megmondani hogy a kutyát nem érdekli az élete - navigare necesse est... Persze háború van
Igen, mert az oroszoknál nincs mérnök aki képes megvizsgálni egy hidat... De tovább megyek a hidat sem ők építették, mert hülyék hozzá, az csak úgy ott lett.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 349
9 123
113

Sztrelkov Igor Ivanovics


október 8., 17:31



5847317bf1b6c51e36684b89a09ed336.jpg


A gyalogságtól az űrrepülésig és vissza. Surovikin gépesített lövész egységekben teljesített szolgálatot, Tádzsikisztánban a 201. hadosztály parancsnok-helyetteseként őrizetbe vették, majd (jóval később) a katonai bíróság elítélte (1 év próbaidőre) fegyverkereskedelem miatt. Ezt követően - miután már több magas rangú tábornoki beosztást teljesített - valami érthetetlen módon kiderült, hogy ő az űrhajósok parancsnoka. Sikeres "deeszkalációt" vezetett Kijev közelében.
Ennek a Sztrelkovnak egyszerűen lehetetlen a kedvére tenni. Egyáltalán létezik valaki (saját magán kivül) akit alkalmasnak tartana?
 
T

Törölt tag 1711

Guest

This incident, which comes less than a month after the Nord Stream sabotage, opens a Pandora's box of destroying civilian and key infrastructure, experts said, and once such moves become a new normal, the whole world will be forced to face rising security threats.


Igen, mert az oroszoknál nincs mérnök aki képes megvizsgálni egy hidat... De tovább megyek a hidat sem ők építették, mert hülyék hozzá, az csak úgy ott lett.
+21 éve tudjuk:
61wtgyJvzLL.jpg
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
167
1 890
93
A gázt azért égetik, mert nem tudják eladni. Az olaj kitermeléssel szemben a gáz kevésbé szabályozható, teljesen megszokott a világon mindenütt a felesleg elégetése.
Kicsit hasonló ebből a szempontból, mimt az áram, a felesleg tárolása nehéz és költséges.
Ezt ne terjeszd! A gázmezőket gyorsan le lehet zárni. Ha nem így lenne, akkor a tárolókat, hogy töltenék, majd fél nap múlva termelnék ki. A gázt nem azért égetik, mert nem tudják eladni! A fáklya alapjában véve biztonsági dolog. Sajnos sok helyen az olajkísérő-gázt még mindig fáklyázzák, mert nincs kiépítve, illetve nem akarnak gázüzemet mellé építeni, majd az előállított gázokat kezelni, eladni. Esetleg a fejlett technológiákat nem kaphatják meg. Egyszerűbb csak az olajjal foglalkozni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 414
113
Az a híd egy katonai logisztikai objektum (is). A logisztika pedig katonai célpont. Épp azt hiányolják egyesek itt, hogy miért nem bombázzák az oroszok az ukrán infrastruktúrát. Ráadásul sokan szinte kizárólag civil infrastruktúrának számító dolgokat - pl erőmű - támadását is szeretnék.

Az újvidéki híd is logisztikai objektum. Az egy másik dolog, hogy katonai támadáskor nem szabad civileket támadni, illetve civileket szándékosan veszélyeztetni. A híd támadását eszerint lehet megítélni. De akkor se terrortámadás lett volna, hanem háborús bűncselekmény.

Az ikertornyok tisztán civil építmények voltak. Ott a terrortámadás egyértelmű.
Es a ket aramlat?
Es Darja Dugina?
Es naponta a fel/egy tucat donyecki civil?
Hamar nem terrortamadas szerinted.
Azert azt latni hogy a vilag nagy reszen ez terrorizmuskent van elkonyvelve az emberek szemeben. A sofőr egyebkent tudta hogy mit szallit? Egy kamionsofor is katonai celpont?

Faxa, ott figyeltem akkor Kalocsa alatt egy szedett vedett Zhcs-ben. Kesz szerencse hogy addigra mar olyan xar allapotban volt a sereg hogy eselyunk nem lehetett a szerbekkel szemben.
Igy fel sem merulhetett hogy ezek utasitasara megtamadjuk a szerbeket.
Akkor is mas faxaval verettek volna a csalant. Mire vege lett mar atfordult velem a vilag es tobbe nem izlett a Coca cola...

Nato zsoldosok pozolnak Krasznij Limanban.

Tovabbi Nato zsoldosok. Egyebkent akkor most a plaza kiloheto?

Tovabbi szics garda zsoldosok.
 
K

Kopi2000

Guest
Sorozás elleni tiltakozás, valahol Oroszországban (nem Európában)


Elhagyott és koszos: hogyan tévesztik meg az orosz hatóságok a hadköteleseket a mozgósítás miatt



Iktán légédelmisek az orosz légi célok ellen...


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 656
48 452
113
Alakul a melekula...

Sok az ukrán civil áldozat a céltalan városi támadások miatt.


Harmadik parancsnok váltás fél év alatt a "terv szerint" haladó háborúban....
:)
Így volt megbeszélve. A kilencedik parancsnok már Szevasztopol védelmét irányítja majd. :D
Így megy ez a "darálás".

Nem váltott senkit a most kinevezett tábornok, hanem főparancsnokság alatt fogták össze az eddigo különálló egységeket. Ez elég világosan kiderül.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 567
5 276
113
Hmm érdekes, fél munkát végeztek a robbantás szervezők?
Elindultak a vonatok diesel mozdonyokkal, illetve félpályás autóforgalom a hidon. Helyreállítást kb 2 4 hétre saccolják ..
Persze ez egy panelos építsű híd, a pontonra emelik rá a pályaelemeket. Az oroszok nem voltak hülyék, a pontonoszlopok kritikusak
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 604
25 941
113

A különleges szolgálatok kiderítik, hogyan hajtott a felrobbant teherautó a krími hídra​

2022.10.08. 11:18
Erős szerkezet
Október 8-án, szombaton reggel felrobbant egy teherautó a Krím-félszigetet Oroszország szárazfölddel összekötő krími híd autós részén . Ez a vonat hét üzemanyagtartályának kigyulladásához vezetett, amely abban a pillanatban haladt át a hídon.

A különleges szolgálatok kiderítik, hogyan hajtott a felrobbant teherautó a krími hídra


Jelenleg az egyik fő kérdés, hogy egyáltalán hogyan került a hídra a robbanóanyaggal megrakott teherautó?

Amint azt bűnüldöző szervek forrásai az RT -nek kifejtették , a krími híd bejárata helyhez kötött ellenőrző rádiórendszerekkel van felszerelve. És minden - kivétel nélkül - jármű szükségszerűen áttetsző velük.



Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1757291-na_krymskii_most/
Az ST-6035 ellenőrző és vizsgálati komplexumról:

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 323
55 743
113
Mit tudtok róla, ez mennyire megbízható forrás?

T-14 Armata In Luhansk: Russia’s Most Capable Tank Finally Deployed For Combat in Ukraine - Reports



Simán lehet,hogy ott van,ahogy az is lehet,hogy nem 120 darab van belőle.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
1994 és 2005 között Leonyid Kucsma volt hivatalban, államelnökként, erősen Oroszbarátnak tartották, és mégis megválasztották, és leszolgálta hivatali idejét. Kurzusváltás 2014 után lett, de Zelenszkij népszerűsége is a béka feneke alatt volt, és a többi jelölt az csak még rosszabb.

A nagy szabadságukban Európa legkorruptabb és koldusabb országa lettek, nem tudtak, és nem is akartak élni a mezőgazdaságukkal és ipari lehetőségeikkel.




Pontosabban Sztálin. Sztálin meg történetesen Grúz volt.

Sztálinon kívül aki szóba jöhetett, azok a Németek voltak, ők meg a Rassenkrieg és a Lebensraum jegyében a Szlávok teljes kiírtásáról álmodoztak.

WVsB3C9.jpg




Mi a baj az Orosz uralommal, amikor 2017-es statisztikák szerint is Kijevben és Mikolajivban 60 - 70 - 75 % az Oroszt, és az Ukránnal való keveréknyelvét beszélte elsődleges nyelvként ? Mivel különb az Ukrán oligarcha, mint az Orosz ?

Miért jössz 56-al állandóan ? 1956-ban a sztálinista önkény és rémuralom ellen lázadtak, az Euromajdannál meg egyik korrupt bandát váltotta egy ugyanolyan korrupt, de legalább nacionalista, és identitászavar "kormányzat".

Az a kérdés minek vallják magukat. És MIloajiv pont egy érdekes de nem egyedi eset hamár 2017es statisztikák. Bár 70% oroszt beszél 84% Ukránnak vallja magát. És ennek a fordítottja is előfordul Ukránul beszélők vallják magukat orosznak. Rengeteg a vegyesházasság is.
Tényleg testvérnép támadott a testvérére és írtja azt.
Láthatóan nagyon nem mindegy. Pont ezért ilyen sikeresek az Ukránok.