[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 460
69 358
113
186 db rakétát jelentettek eddig, @boki nemrég írt még pluszban 47-et, vagyis ma délig majdnem 250 "sztájkol'. Ezt a tempót azért nem hinném hogy napokig tudják folytatni ( a háború elején is az intenzív időszakban is néhány tíz db szállt naponta), ezért szerintem ez csendesedni fog. Ha nem, akkor meglepnek.

(Logikus amúgy az lenne hogy egy nagyobb offenzívával párhuzamosan csapnak egy nagyot oda, lehet arra is tartalékoltak de szerintem a népakarat most átírta)
Offenziva raer akkor is ha mar egy honapja nincs aram es elelem, plusz fűtés Ukrajnaban. A benzinrol, gyogyszerrol, es egyeb luxus dolgokrol nem is beszelve. Addigra mindenki el fog menekulni az utbol, es az utolso zombikkal meg talalkozhat az akkor bevonulo 300000 fő.
Februarban olcsobban megusztak volna az ukranok, mar reg tul lennenek rajt, nem azt valasztottak. Pedig az integeto csehektol tanulhattak volna, de igy meg a meg se szuletett unokaik is nyogik majd amit valasztottak maguknak.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Semmi rendkívüli nem történt ugyanez volt márciusban is naponta támadták cirkálórakétákkal az ukrán infrastruktúrát. Történt valami változás? semmi, az ukránok most sem fogják fehér zászlót lobogtatva megadni magukat Putyinnak, úgyhogy nem értem miért vártok ettől bármilyen változást, semmi sem fog megváltozni.

Rex hiába váltottál nick nevet a kritikán aluli stílusod nem változott semmit érdekes módon az utóbbi időben amikor az ukránok Harkovnál és Herszonnál sikeres ellentámadást hajtottak végre nem voltál aktív a fórumon, most amikor eleresztenek néhény cirkálórakétát az oroszok egyből feltűnsz azért, hogy provokálj, amit elég szánalmasnak és nevetségesnek tartok, főleg annak a fényében, hogy a háború kimenetele szempontjából ezeknek az orosz rakéta támadásoknak semmi hatása nem lesz, de ez legyen a legnagyobb örömöd...
Nem tudom, hogy márciusban milyen polgári infrastruktúrát támadtak. De szerintem ha akkor kilőtték volna az erőműveket, hőközpontokat, akkor ezeket már nem lehetne mégegyszer kilőni.

Ami változást lehet tőle várni, az az, hogy a polgári élet ellehetetlenülésével, amit a víz, elektromos és hőrendszer kiiktatása okoz, milliós menekültáradat fog megindulni nyugat felé, ami logisztikai káoszt fog okozni az országban. Arról nem is beszélve, hogy a hadsereg sem fog tudni hatékonyan működni a civil infrastruktúra nélkül. Az internetet, a vezetékes vizet, az áramot a hadsereg és a hadsereget kiszolgáló rendszerek ugyanúgy használják. Azok, akik elmenekülnek, csökkentik a sorozható állományt, munkájukkal nem tudják támogatni a hadsereget és az országot. A gátak elpusztításával hatalmas területeket lehet használhatatlanná tenni.

Ez persze akkor fog csak működni, ha fenntartják a nyomást.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 143
82 969
113
Ezeket a városokat érte ma orosz rakétatámadás:

eG3mgPpxJBE.jpg



Ukrán források a rakétacsapások új hullámáról számolnak be(kb 1 órája).

Jelenleg néhány regionális központban, mint például Lviv, Dnyipro, Harkov, Ternopil stb., ahol nincs áram,nagy probléma van a kommunikációval és az internettel.

Az ukrán hatóságok azt mondják: jelenleg 83 rakétát lőttek ki rájuk, nyolc régióban 11 nagy kritikus infrastrukturális létesítményt tettek működésképtelenné.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Az eddigi események azt mutatják, hogy lehet. De szerintem ne akarjuk, hogy a nato alapnak megfelelő szintre ugorjon az orosz hadsereg. Mert akkor szó szerint 10 milliók fognak meghalni.

Tényleg miért jó neked, hogy civilek szenvednek?
A cinizmus amit a nato csinál, hogy civil katona egyre megy. A háború szabálya meg az, hogy a háborúban a civilnek nem dolga meghalni, max szenvedni fog. A katona dolga, hogy meghaljon.
Szerintem az eddigi események azt mutatják, hogy az oroszok a kezdeti nagyobb lökések és területfoglalások óta, néhány kisebb sikert leszámíta, nem állták meg a helyüket Ukrajnában. Hibát hibára halmozva adják fel azokat a területeket, amiért súlyos vér és eszköáldozattal fizettek, otthagyva a polgári lakosságot az ukrán neonáci különítményeseknek, akik bestiális módon mészárolják le őket. Ez a hadjárat eddig erkölcsi bukás az orosz hadsereg számára.

Lehet ábrándozni a nemes háborúról, de a valóság az, hogy a NATO mindent be fog vetni a győzelem érdekében. Nekik nem okozott gondot 200 ezer civilt hamuvá égetni Japánban, vagy civileket felgyújtani Drezdában. A NATO ellen csakis totális háborút lehet vívni, ha valaki ezt nem veszi figyelembe, akkor kódolva van a bukása.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Potato_man logged in.
Potato_man joined team Red.
Sai8gfd.jpg


Grün_salad left the game.


iTg4VqW.jpg



Volodymyr Zelenskyy released a statetement stating that Russia is destroying the entire Ukrainian power grid.
Ukrainian governors are telling local news and residents to stop publishing photos and footage of explosions — Ukrainian media
Ukrainians are going gas stations en masse to refuel as fears of a coming fuel crisis looms.
Russian MoD officially announced it disabled the "Starlink" devices, "this caused a lot of chaos in the ranks of the Ukrainian forces".
The era of cooperation with the West is over, there will be no return to the situation before February 24 in relations with the United States and Europe, the Russian Foreign Ministry said. "Dear friends, that's it!"
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
337
3 751
93
Mármint? A nyugatik közvélemény szemében Oo megtámadta U-t. Számos civilt is meggyilkolva. A konfliktus közben az ukránok felrobbantanak egy logisztikai hidat és megölik egy náci ideológus náci lányát. Ettől miért inogna meg a véleményük? Ráadásul Oo válaszul terrorbombázásba kezd, megint megölve számos civilt. Na ez viszont erősíti a korábbi véleményüket.

Az még egyelőre kérdés, hogy volt-e értelme orosz részről a mostani bombázásnak. Jó ideje okuk lett volna, de nem tették. Tán nem véletlenül nem. És most meg politikai okokból, és nem katonai okból, elhasználtak számos robotrepülőgépüket. Amikora britek megbombázták Berlint a 2 vh idején, utána bosszúból a németek is kivédhetetlen csapást mértek Londonra. De az sem változtatott semmit.
Felrobbantanak egy civilekkel is teli hidat, civil járműbe tett robbanó szerkezettel. Ez terrorizmus. Ha egy katonai hadoszlop haladt volna ott, és valamivel rálőnek, az más.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Ezt posztolta az ukrán elnök.

Megállapodtunk a német kancellárral a G7 sürgős csoportülés összehívásáról. A beszédemben majd beszámolok az orosz fegyvereserők (RF) által elkövetett terrortámadásokról. Megvitattuk továbbá az RF-re gyakorolt nyomás növelésének kérdését és a sérült infrastruktúra helyreállításához nyújtott segítség kérdését.



Zelenszkij még a károk felmérése előtt biztosítani akarja a nyugati segítséget!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A kék sárgákat ma nagyon csípi a pisi..csak úgy süt a gyűlölet a kommentekből, na és persze a harag és a tehetetlen düh.
De szúúúúszaaaa...
Más...most mi vam Lukasenkóval??? Milyen hadseregcsoport állt össze? Mi van...beleugrik a buliba? Mondjuk már rég kellett volna...

Már múlt héten volt egy nyilatkozata, hogy 150.000 belarusz és 100.000 orosz katona ellátásról állapodtak meg Putyinnal Belarusz területén.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 460
69 358
113
Vicces reakció.. a grammar-naziskodas meg különösen.. Légyszi bogarázd végig a forumon mindenki hozzászólását aki elüt akár egy betűt is, és oktasd ki őket, kösz.

Igen, és olybá tűnik, most is egy nemzetként támadják sajátmagukat.. és biztos az ukránok voltak a CCCP idején többségben.
De ha figyelmesen végigkisérted volna a hozzászólásom, nem emeltem ki külön azt se, hogy mennyire szent nemzet az ukrán.. vagy az orosz.. Generálisan beszéltem.. Mellesleg ha már itt tartunk, személyszerint inkább örülök annak, hogy szopatják az oroszokat az ukránok mint fordítva.. De az egész így is teljesen értelmetlen..

Igen, minden ukrán úgy születik, hogy gyűlölik a magyarokat, a GÉNJEIKBEN VANNAK!!!!!
Nevelést? Téged is rakétákkal és terrorizmussal neveltek vagy mi a fsz?!

Definiáld már légyszi, hogy mit jelent pontosan a magyarság, mert nem találom a Hogyan legyek Magyar kézikönyvben..
Abszolut ne zavarjon hogy 56-ban tortenetesen egy ukran, Hruscsov volt a Szovjetunio fotitkara. Ha mar a nyugat felbolonditott akkor golyofogonak minket...

⚡️Beszámoló a "Caliber" tömeges felbocsátásáról a Fekete-tengerről.

Melnik :


❗️Katonai szempontból őrültség a Fehéroroszország elleni front megnyitása Kijev részéről, de a folyamat elkezdődött – a fehérorosz elnök.

"Oroszország és Fehéroroszország csapatainak közös regionális csoportosulása már megkezdődött, körülbelül két napja alakul" - tette hozzá Lukasenko.


„Délelőtt 11 óráig Kijevben és nyolc régióban 11 fontos infrastrukturális létesítmény sérült meg” – jelentette be Telegramon Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.
Azt írta, hogy néhány terület levált a hálózatról. Több helyen átmeneti vízhiányra, áramellátási és kommunikációs zavarokra kell felkészülni.
Harkiv kormányzója Oleh Sinyehubov azt írta, hogy az orosz rakéták a kritikus infrastruktúrát találták el, és bár dolgoznak a károk helyrehozásán, egy ideig nem lesz víz, sem áram a régióban. Hasonló a helyzet Lviv városában és a Szumi régióban is
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 677
94 338
113
Kicsit megrázta magát a Medve, sok pofont be kellett szednie, hogy felèbredjen. Meglátjuk mennyire hatékonyan rombolja az infrastruktúrát. Persze ez azonnal Herszonon nem segít, de azért sokkolhat.

Egyet remélek, az olajcső Mo. felè egyben marad és senki se zárja el, illetve az ukrán áramkimaradások nem okoznak nálunk is gondot.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 798
45 905
113
Putyin kijelentései a Biztonsági Tanácsban:

▪️Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának javaslatára és a vezérkar terve szerint nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel mértek hatalmas csapást Ukrajna energetikai, katonai vezetési és kommunikációs létesítményeire.
▪️Ukrajna megpróbálta aláásni a Török Áramlatot.
▪️Oroszország nem vizsgálhatja ki az Északi Áramlatnál történt robbanásokat.
▪️Kijev a legutálatosabb terrorista csoportokkal egy szintre hozta magát.
▪️Az SBU már 3 terrortámadást követett el a Kurszki Atomerőmű ellen.
▪️Egyszerűen lehetetlen válasz nélkül hagyni a kijevi rezsim bűneit.
▪️Ha folytatódnak a terrorcselekmények végrehajtására irányuló kísérletek az Orosz Föderáció területén, a válaszok kemények lesznek, és megfelelnek a fenyegetés szintjének.
▪️A zaporozsjei atomerőmű elleni támadások nukleáris terrorizmusnak minősülnek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 568
34 154
113
Ezeket a városokat érte ma orosz rakétatámadás:

eG3mgPpxJBE.jpg



Ukrán források a rakétacsapások új hullámáról számolnak be(kb 1 órája).

Jelenleg néhány regionális központban, mint például Lviv, Dnyipro, Harkov, Ternopil stb., ahol nincs áram,nagy probléma van a kommunikációval és az internettel.

Az ukrán hatóságok azt mondják: jelenleg 83 rakétát lőttek ki rájuk, nyolc régióban 11 nagy kritikus infrastrukturális létesítményt tettek működésképtelenné.

Nem szedte le a NASAMS a rakétákat? Vagy mégsem üzemelték még be? Vagy az amcsik nem adtak rá engedélyt? Fontosabb célpontok megvédésére tartják őket?
Arra nem is merek gondolni, hogy nem hatékony szubszonikus CM-ek ellen sem.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 215
113
Felrobbantanak egy civilekkel is teli hidat, civil járműbe tett robbanó szerkezettel. Ez terrorizmus. Ha egy katonai hadoszlop haladt volna ott, és valamivel rálőnek, az más.
Miért,lakótelepek,civil infrastruktura,ukrán közlekedési hálózat(köztük hidak) elleni támadások akkor micsodák?
Az a hid az orosz utánpótlási útvonal egyik szűk keresztmetszete,teljesn természetes,hogy támadják.Diverzáns eszközök bevetése sem ellenkezik a nemzetközi hadijoggal.