[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
603
1 549
93
Ő se a legélesebb propagandista volt a fiókban


Tezstvíreim... a Szent Himars... elbukott.

More than 100 missiles were fired at the Belgorod region by the Ukrainian Armed Forces today.
But none of them reached their target—all of them were shot down by the air defence systems.

According to our information, there has not been such an intensity of arrivals for about half a year - usually three to five missiles were recorded a day in the direction of Belgorod.



+napi oryx: fogalmunk sincs mi ez, fogalmunk sincs hol készült, de 110% orosz
fhvp9HK.png
Ajtó alapján Hummer... volt!
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
409
198
43
Akkor számoljunk kicsit. Az oroszok kb.700 millió dollár értékben lőttek ki rakétákat. A másik oldalon a 194 TWh elektomos energiahálózat bukta 25 %-át, vagyis 48,5 TWh-t. Az pénzben 10Ft/ kwh- val számolva óránként 485 milliárd forint. Ez dollárban kb 1,1 milliárd óránként. És a károkat amit ki kell javítani nincs benne. És a termelés kiesés miatt a banki forgalom is ennyivel kiesik. Nem hiába remegtek meg a nyugati bankárok is és csaptak a politikusok füleközé.
Kicsit megtévesztett a forrás táblázatom. Éves adatokat közöltek. Ezért 1,1 milliárd dollár éves termelés kiesése esetén igaz. De akkor is nagy kiesés hiszen a termelés is csökken nélküle. Termékek, munkabérek, szolgáltatások is arányosan csökkennek. Aránylag 156 milliárd dolláros GDP-vel rendelkező országnak nagy érvágás.
 

Hiuuz

Well-Known Member
2022. február 28.
63
268
53
Kezdődik a nyünyörgés.
A hatástalan szankciók miatt a gáz bevétel és kitermelés fenntartás nagyon kellene Putyinnak.

Szorul hurok, próbálná húzni még az idejét.

Előbb utóbb vissza kell vonulnia.
Szeretne utóbb, hátha csoda történik.
;)
Idénre biztos betároltak mindenből, szerintem még nincs hurok. Valószínűbbnek tartom, hogy ez inkább a német lakosságnak szól, már ha eljut hozzájuk. Ha komoly tüntetések lesznek a télen, abban benne van hogy a német gazdasági körök pattintják a politikai vezetést és átveszik a kezdeményezést.

A végén még a 3.VH-t nem az Orosz-Ukrán összetűzés hozza el, hanem az USA-Német :D
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
A typhoon még újkorában sem volt dedikált robotrepülő vadász. Cirkálórakéta vadász meg pláne nem. Most a mecha doplerradarjával kb annyi esélye lehet elkapni egy Iszkandert, mint trójai falónak a lóversenypályán.
Valahol valaki írta, hogy az a radar az egyik legjobb hagyományos működésű radar. Gyanítható, hogy azért megtalálná a robirepiket. Meg ugye lenne egy csomó AWACS az égen. Tény, az Iszkander az nem menne neki.
 
W

Wilson

Guest
Valahol valaki írta, hogy az a radar az egyik legjobb hagyományos működésű radar. Gyanítható, hogy azért megtalálná a robirepiket. Meg ugye lenne egy csomó AWACS az égen. Tény, az Iszkander az nem menne neki.

A Pentagon utalt arra, hogy milyen légvédelemmel kapcsolatos döntéseket vitattak meg a hatodik „Ramstein” során...​


2022. október 12., szerda, 22:08.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter és az amerikai hadsereg legfőbb parancsnoka, Mark Milley megjegyezte, hogy a szövetségesek megvitatták Ukrajna légvédelmének mielőbbi megerősítésének és a légi fenyegetések elleni többrétegű védelmi rendszer létrehozásának lehetőségét.

A European Truth jelentése szerint ezt a találkozó utáni tájékoztatón mondták el.

Mark Milley tábornok megjegyezte, hogy az égbolt teljes védelme érdekében Ukrajnának integrált rendszert kell létrehoznia különféle típusú fegyverekből, amelyek célja a fenyegetések elfogása a különböző távolságokon és magasságokban.

"Sok ország, amely ma itt van, sokféle rendszerrel rendelkezik. A feladat az lesz, hogy mindezt összekapcsolják, lehetővé tegyék ezeknek a rendszereknek a telepítését, a képzést, mert mindegyik más és más, hogy biztosítsák a kapcsolatukat a parancsnoki központokkal, radarokkal, hogy "beszélhetnek" egymással... Ez elérhető, és ez a célunk" - mondta.

A Pentagon főnöke, Lloyd Austin, amikor az időkeretről kérdezték, azt mondta, hogy a rendszereket "amilyen gyorsan csak fizikailag tudjuk" biztosítani fogják.

"Rendszereket fogunk biztosítani, amelyekkel rendelkezünk, amelyekkel olyan országok is rendelkeznek, mint Németország, valamint további lőszert a fegyveres erők által már használt rendszerekhez" - mondta az Egyesült Államok védelmi minisztere. Külön megjegyezte Németország hozzájárulását, amely már átadta az első IRIS-T-t Ukrajnának.

Lloyd Austin elmondta, hogy további – nyilván a már biztosítottak – légvédelmek szükségességéről is szó esett, és az országok jelezték, mindent megtesznek azért, hogy biztosítsák azt, amire szükség van.

A Ramstein formátum hatodik ülésén "kiváló előrelépést" jegyezt meg, és elmondta, hogy a kapcsolattartó csoport tagjai megerősítették, hogy készek ellátni a fegyveres erőket azzal, amire a következő "hetekben, hónapokban vagy években" szükség lesz. aktiválja a segítségnyújtást az ukrán hadsereg kiképzéséhez, valamint - növelje azon fegyverek gyártását, amelyekre Ukrajnának szüksége lesz ahhoz, hogy ezeket és saját szükségleteit is fedezni tudja.


„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fegyveres erők rendelkezzenek mindazzal, ami a hatékony fellépéshez szükséges – és a közelmúltban nagy hatékonyságot tapasztaltunk keleten és délen is, amikor Ukrajna meglehetősen jelentős területeket foglalt vissza” – mondta Lloyd Austin. mondta..


Mint arról beszámoltunk, a találkozó megnyitóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azt mondta, hogy az ukrán csapatok a Nyugat által biztosított fegyverek támogatásával megváltoztatták a háború dinamikáját.


A csoport Rammstein formátumú ülése mellett a NATO-országok védelmi minisztereinek találkozójára is sor került Brüsszelben. A NATO-főtitkár elmondta, hogy Ukrajna légvédelmének megerősítése lesz a találkozó kiemelt célja
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
Ő se a legélesebb propagandista volt a fiókban


Tezstvíreim... a Szent Himars... elbukott.

More than 100 missiles were fired at the Belgorod region by the Ukrainian Armed Forces today.
But none of them reached their target—all of them were shot down by the air defence systems.

According to our information, there has not been such an intensity of arrivals for about half a year - usually three to five missiles were recorded a day in the direction of Belgorod.



+napi oryx: fogalmunk sincs mi ez, fogalmunk sincs hol készült, de 110% orosz
fhvp9HK.png
Megkérdeztem Jakubot, amint válaszol írok. Emlékeim szerint csak viccelődtek az állapotán, szóval ez így eléggé kontextusból kiragadott kép. De ha van bármi konstruktív megjegyzésed, hozzászólásod, szívesen veszem akár privátban, akár itt is.

Lehet nehéz elképzelni párotoknak, de kapcsolatban vagyok 1-2 úriemberrel tőlük és látom, hogy mit és hogyan csinálnak, jóval közelebbről mint ti. Igen, nyilvánvalóvá tették, hogy melyik fél felé húz a szívük, de azt is nyilvánvalóvá tették, hogy a listák a lehető legprecízebbek és semlegesek. És amit láttam tőlük (privátban is), az alapján semmi kétségem nincs, hogy mindent megtesznek ami elvárható egy hobbiprojekttől.

Feltételezem az összes fórumozó megfelelően értelmes és felnőtt ahhoz, hogy ne a karaktert/személyt, hanem a módszertant vagy a munkát támadja. Amennyiben bárkinek bármi értelmes kérdése/kritikája van hozzájuk, szívesen elküldöm privátban a választ (ha kell printscreenelve, hogy lássátok tényleg feltettem a kérdést és tényleg válaszolt).

Remélem sikerült világossá tennem, hogy nyitott vagyok a civilizált diskurzusra, remélem ezt ti is viszonozzátok.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
334
3 722
93
Arról kommentelsz amiről csak akarsz, csak tudod attól hogy ide leírod ezerszer nem fog semmi sem változni, viszont pl az utcai tüntetéssel sokkal hatékonyabban tudott képviselni az álláspontodat,,,

Semmilyen lódítás nincs benne a magyar kormány támogatja Ukrajna harcát Oroszország ellen azzal, hogy megszavazta a szankciókat azzal, hogy rábólintott, hogy az EU minden eszközzel támogassa az ukránokat,azzal hogy pl a Mol megállapodott az ukrikkal havi 35.000 tonna dízelüzemanyag szállításáról stb a sort még nagyon hosszan lehetne folytatni, az meg hogy azzal jössz , hogy kényszer hatására csinálták teljesen komolytalan érv, mivel a magyar kormány számára adva van a vétó lehetősége amennyiben úgy érzi, hogy ez vagy az a dolog nem szolgálja az érdekeit.
Látszik is, hogy szinte süt a hála az ukránokról. Nepop asszony "stratégiai nyugalmuk csak a sírban lesz" mondata után max. 35000 tonna lófaszt küldtem volna a seggükbe.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 904
113
Kezdődik a nyünyörgés.
A hatástalan szankciók miatt a gáz bevétel és kitermelés fenntartás nagyon kellene Putyinnak.

Szorul hurok, próbálná húzni még az idejét.

Előbb utóbb vissza kell vonulnia.
Szeretne utóbb, hátha csoda történik.
;)
Ő sem hülye . Most kell eladnia, mikor csúcson az ár és nem fagytunk szét, még van pénzünk tudunk fizetni. Tavasszal már megette a fene , a fejre állt iparnak, valamint szétfagyott lakosságnak gázt kínálni nevetséges lenne
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Megnézted?
0:14-nél a BTR -eknek NINCS kereke !
:D :D :D

Ezért megy ilyen szarul ez a támadás!

Amúgy szeptember 5-én volt 1000 a tank veszteség, ma meg 1315 !

Tehát szűk egy hónap alatt buktak 300 tankot.
;)
Meg persze, már ki lett tárgyalva, hogy javításra szállított BTR-ek.
Hk veszteség tekintetben nagyságrendileg hasonlóak a veszteségek. Naponta tömegével láthatod a megsemmisülő ukri hk állományt. Már Ugandából hozzák az elfekvő készletet. Pár hónap és letérdel ukrajna meg az eu is, és véget ér az amerikai dominancia korszaka
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 600
13 424
113
Valahol valaki írta, hogy az a radar az egyik legjobb hagyományos működésű radar. Gyanítható, hogy azért megtalálná a robirepiket. Meg ugye lenne egy csomó AWACS az égen. Tény, az Iszkander az nem menne neki.
Hétfő azt sem tudták, hogy támadás érkezik. Egy sziréna sem szólt.
Na... ezt tömören az "atlantisták" úgy fogalmaznák meg, hogy egy csomó awacs ennyire képes. Egyszerűen nincs meg a képessége az usának, hogy felderítse az égboltot. Gyengék. :D

(mondjuk őszintén szólva.. ez nem is poénos, mert tényleg nem kaptak a támadásról infót.. :D nem csak ilyen wilsoni kinyilatkoztatásra alapoztam, hanem megtörtént eseményekre)
 
K

kamm

Guest
De gyakorlatilag nem tudjuk mi valósult meg. Így pedig abszolút nehéz.

Oszt mivel, ha szabad tudnom?
Mert van ugye korlátozottan pontvédelmi képességgel a PAC3. (Ha van, a marketing anyagokon az előd is elkapta a Scud Bt. A valóságban ez nem egészen így volt. És ugye most nem Scud B jön), a légvédelem ezzel majdhogynem kifújt. A többi eszköz még a marketing adatok mellett is nagyon neccesen alkalmas elfogásra.
De szerencsére ott vannak a vadászgépek. Melyik típusokra gondolsz?
Ezt a sok suletlenseget nem kellene terjeszteni, ez ugyanaz a vagyvezerelt ostobasag, amit egyesek a hk stb kapcsan is csinalnak, amikor orrverzesig probaljak bizonygatni, mennyire eros az orosz medve, milyen tehetetlen az amerikai sas stb, csak a latszat csal (mint mindig.)
Ugy hulyeseg, ahogy van.
(Kulonosen a scudos okoskodas szanalmasan rohejes, tokeletesen mutatja, amikor valakinek lovese nincs, mirol irogat.)
En ertem, hogy ti a mocsarban birkozni jartok ide, nem muvelodni - kinek-kinek a sajat eletmodja, nincs hozza kozom.
Viszont azert ez eloszor, masodszor es harmadsorban is egy haditechnikai forum, a minimum az lenne, hogy az ilyen egyertelmu gyezinformacija helyett minimum belinkeled az adott kerdes szakmai temajat, es nem okorsegeket terjesztesz mint "tenyeket".

Nem, mert azokon kívül amit @angelsoul leírt, még ott a baromi nagy ország faktor. Hajrá észrevétlenül bejutni Szibériába, és elkapni az ott lévő nem fix indítókat. Meg hasonló nyalánkságok.
Rutinfeladat. Ennel sokkal-sokkal durvabb, ellenseges erokkel teleszort, novenyzet nelkuli (!) helyeken hajtanak vegre sokkal bonyolultabb akciokat a JSOC eroi. Erre vannak letrehozva.

Meg ott van, hogy nem láthatatlan. És vagy utántöltőt igényel, vagy olyan területen érkezést, amit a szükséges darabszám miatt biztos, hogy valaki észrevesz.
Illetve leginkabb nem, mert Alaszkaban ott vannak az F-22-esek, gyakorlatilag par ora alatt megjarnanak egy oda, bomba ki, vissza kanyart.


Onnantól kezdve meg már csak matek, hogy mikor kapcsolj radart, hogy megbizonyosodj a piros gomb szükségességéről.
What.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 963
5 354
113
Én a tavaszi offenzíva után nem lepődnék meg ha pont akkor indítanák az "ellentámadást"az Oroszok.De amíg nem fagy "csontra" a talaj nem sok értelme van.
Amennyire jól "ellenáll: egyenlőre az Orosz gazdaság a szankcióknak legalább is egyenlőre hosszabb távú hatásokhoz kell még pár évnek eltelnie(EU most rendesen szív).Annyira inkompetensnek tűnik egyenlőre a katonai vezetésük az eddigi "teljesítmény"alapján.
 
  • Vicces
Reactions: megazez and meister

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
790
7 296
93

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
Meg persze, már ki lett tárgyalva, hogy javításra szállított BTR-ek.
Hk veszteség tekintetben nagyságrendileg hasonlóak a veszteségek. Naponta tömegével láthatod a megsemmisülő ukri hk állományt. Már Ugandából hozzák az elfekvő készletet. Pár hónap és letérdel ukrajna meg az eu is, és véget ér az amerikai dominancia korszaka

Röhöghetünk esetleg rajtad 3 hónap múlva?

Egyébként nem teljesen értem, hogy miért tesznek a hozzád hasonló emberek ilyen veretes kijelentéseket, amikor nyilvánvaló, hogy egyikünk sincs a megfelelő információk birtokában...
Szerintem konkrétan Putyin, Zelenszkij és Biden sem tudja, hogy mi lesz 3 hónap múlva.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 600
13 424
113
Jogos a kérésed, bennem is felmerült. Mert hát, van nekik amúgy is elég, meg jobb is. Az ukránok meg úgyis hamarosan kifogynak, a segélybe kapott utánpótlások is elapadtak. De, ha van kapacitásuk, miért ne? Nem?
Kap egy modern rádiót, ha csak egy 50e forintos szintű aliexpresses éjellátót.., pár kiegészítést. A vas meg simán jó.
Szerintem tökéletes gyalogsági támogató járműnek. Nyílván nem elsővonalas harckocsinak szánják. De azért arra, hogy egy-egy kapor bmp-t, humveet, terepjárókat szétcsapjanak vele, arra bőven jó. És szerintem egy új harckocsihoz képest fillérekből megvan.
Itt sem elkótyavetyélni kellett volna őket. Szakadár megyéknek, hátországban tökéletes lesz támogató feladatokhoz.
Most ami videókat láttál itt a neten, melyikre ne lett volna elég egy t62-es? (nyílván a 3-4km-es éjszakai lövést leszámítva).
Nem kötekedésből, de miért is ne hoznák elő, ha fillérekből kipofozhatóak.
Inkább rohadjon el a gazban?
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
790
7 296
93
Röhöghetünk esetleg rajtad 3 hónap múlva?

Egyébként nem teljesen értem, hogy miért tesznek a hozzád hasonló emberek ilyen veretes kijelentéseket, amikor nyilvánvaló, hogy egyikünk sincs a megfelelő információk birtokában...
Szerintem konkrétan Putyin, Zelenszkij és Biden sem tudja, hogy mi lesz 3 hónap múlva.
"Szerintem konkrétan Putyin, Zelenszkij és Biden sem tudja, hogy mi lesz 3 hónap múlva."
  • Biden: azt sem tudja, hogy fél perce mi volt, és most éppen hol van
  • Zelenszkij: még a holnapi forgatókönyvet magolja
  • Putyin: ???
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 757
56 115
113
Ha olyan szerencsétlen az orosz haderő, ahogy azt itt egyesek és a nyugati médiák hajtogatják, akkor miért retteg tőlük a hatalmas nato a sok csodafegyverrel? Miért megy évek óta a félelemkeltés az orosz haderőről, hogy az hetek alattt a La Manche csatornánál van? És mit mond ez a nyugati szolgálatokról? Ideje volna eldönteni, hogy erős-e az orosz sereg, vagy nem. A kettő egyszerre nem lehetséges, csak ha a vezetők és a nato az embereket tök hülyének nézik. Vagy maguk is tök hülyék.