[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 065
113

A horvát elnök nem fogja jóváhagyni, hogy ukrán katonákat képezzenek ki Horvátországban​


„A horvát hadsereg főparancsnokaként nem fogom jóváhagyni, hogy ukrán katonákat képezzenek ki Horvátországban” – jelentette ki Zoran Milanovic horvát elnök kedden Zágrábban. Az államfő kijelentésével arra reagált, hogy az Európai Unió katonai kiképzőmissziót hozott létre Ukrajna további támogatása és az ukrán fegyveres erők képességének javítása céljából, a misszió pedig az uniós tagállamok területén fog működni.


Úgy döntöttek, hogy Hersonból erődvárost hoznak létre, és legyőzik az ukrán fegyveres erők előretörő csoportját​


A Kherson régióban állítólag hatalmas csapatcsoportot hoznak létre (akár 150 000 főig), amelyet páncélozott járművekkel és tüzérséggel telítenek. Az Insider Telegram csatornái most erről tárgyalnak. Azért tesszük közzé, mert érdekes a verzió.

A hírek szerint Herson minden lakója „jogot kap arra, hogy már Oroszország területén lakást vagy földet kapjon (amit Zelenszkij ígért az ukránoknak, akik mindent elveszítettek, de nem tették meg).

A távozó civilek helyett a katonai csoportot telítik, ez adataink szerint 100-150 ezer fő. Igazad van, amikor az erődvárosról írsz, hozzátennénk, hogy a város egy nagy katonai bázissá válhat.
A forrás két okot azonosított az ilyen intézkedésekre:

1. A Nyugat azt a feladatot tűzte ki Zelenszkij elé, hogy az amerikai választások és a G20 előtt bármi áron elfoglalja Hersont, az utolsó időzítés újév előtt van.
2. Herszon egyfajta orosz katonai bázis lesz egy új offenzív hadjárat számára.
A hangsúly azon van, hogy a Nyikolajev-Odessza régiót elvágják Ukrajnától a PMR/Moldova határaihoz való hozzáféréssel.”


Источник: https://rusvesna.su/news/1666110025
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Kérdés mi lenne erre a válasz?Bár itt nyomósabb ok lenne de ennyi "erővel"lelőhetnék a Balti légteret megközelítő,Brit szigeteket megközelítő orosz vadász vagy Bombázó gépeket még nemzetközi légtérben. Véleményem szerint az Oroszok ameddig lehet elkerülik a nyílt összecsapást a NATO légierőkkel.
Nem vagyok biztos benne, hogy az orosznak pont a RAF-al kellene izmoznia.
Lehet egy kicsit promtabb választ kapnának, mint logikátlan lelkiállapotukban gondolnák.
 
Last edited by a moderator:

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
795
7 924
93
☝️☝️☝️☝️
Irán beleegyezett abba, hogy rakétákat és további drónokat küld Oroszországba, "dacolva a Nyugattal" - jelentette a Reuters két magas rangú iráni tisztviselőre és két iráni diplomatára hivatkozva.

A megállapodást október 6-án kötötték meg, amikor Mohammad Mokhber Irán első alelnöke, az erős iráni Forradalmi Gárda két magas rangú tisztviselője és a Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács képviselője Moszkvába látogatott, hogy fegyverüzletekről tárgyaljanak Oroszországgal.

"Az oroszok több drónt és jobb pontosságú iráni ballisztikus rakétákat kértek, különösen a Fateh és a Zolfagar család rakétáit" - mondta egy iráni diplomata, aki az útról tájékoztatott.

Az ügyről tájékoztatott nyugati tisztviselő ezt megerősítette, mondván, hogy Irán és Oroszország között megállapodás született kis hatótávolságú föld-föld ballisztikus rakéták szállításáról, köztük a Zolfagarról (legfeljebb 700 kilométeres hatótávolsággal).

Az ügynökség szerint ez "valószínűleg feldühíti az Egyesült Államokat és más nyugati hatalmakat".

Egy iráni diplomata visszautasította nyugati tisztségviselők állításait, amelyek szerint az ilyen közvetítések megsértették az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2015-ös határozatát – írja a Reuters.

"Az, hogy hol használják őket, nem az eladó kérdése. Mi nem foglalunk állást az ukrán válságban, mint a Nyugat. Diplomáciával szeretnénk véget vetni a válságnak" - mondta az iráni diplomata.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 552
44 570
113
A Herson régió vezetőjének sürgős nyilatkozata az ellenség előretöréséről és a kiürítésről
▪️Ukrajna
totális, megalkuvást nem tűrő háborút üzent Oroszországnak, mindannyiunknak.
▪️Mindannyian tudjuk, hogy a Donbass milyen keményen viseli el a napi ágyúzást, mennyi ártatlan ember hal meg a békés városok elleni tüzérségi és rakétatámadásokban. Kijev hasonló sorsra készül Herszon számára.
▪️Az ukrán fél nagyszabású offenzívára gyűjt erőket.
▪️Oroszország katonai csoportot hozott létre ennek az offenzívának a visszaverésére. Ennek a konfrontációnak a csatatere a mi földünk, a Herson régió békés városai és falvai lehetnek.
▪️A területek elárasztásának közvetlen veszélye áll fenn a Kahovszkaja Erőmű gátjának tervezett lerombolása és a Dnyeper feletti erőművek kaszkádjából való víz kibocsátása miatt. Ilyen helyzetben nehéz, de helyes döntést hoztam, és bejelentettem Berislav, Belozersky, Snigirev és Alekszandrovszkij települések polgári lakosságának szervezett áthelyezését a Dnyeper bal partjára.
▪️Ezt a döntést a nagyszabású védelmi erődítmények létrehozása okozta, így minden támadást visszavertek. Ahol a katonaság működik, ott nincs helye civileknek. Az orosz hadsereg teljesítse feladatát.
▪️Ilyen körülmények között kulcsfontosságú feladatunk az emberéletek megmentése, és lehetővé tenni a csapatok számára, hogy hatékonyan lássák el a Herson régió védelmét szolgáló feladataikat. A polgári lakosságot szervezetten, szakaszonként visszük a bal partra.
▪️A régió azon lakosai számára, akik úgy döntenek, hogy tovább költöznek Oroszország régióiba, az Orosz Föderáció kormánya lakhatási igazolást ad ki. Ezt konkrétan az Orosz Föderáció miniszterelnök-helyettese, Marat Khusnullin mondta. A Berislav, Belozersky, Snigiryovsky és Aleksandrovsky települések lakóinak áthelyezését és ideiglenes elhelyezését az Orosz Föderáció EMERCOM és a Herson régió kormánya ingyenesen végzi.
▪️Kérek mindenkit, hogy maradjon higgadt, ne hallgasson a riasztókra, Herszon régió továbbra is az orosz hadsereg megbízható védelme alatt áll. A mi ügyünk helyes. Tudjuk ezt, és az ellenségünk is tudja. És a győzelem a miénk lesz.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
846
4 702
93
készül a .elenszkij stúdió új filmje ... megjelenésse pár napon belül várható.
témája: oroszok biológiai fegyvert használnak

a NATO elküldi tesztelésre ukrajnába az összes drón elleni eszközt :)

Szaudiak felszívták magukat. majd kiderül meddig tart a "lelkesedés"

teljes interjú Surovkinnal

NATO tábornokok :) egyeztessük mi lesz a vacsora, azaz tud-e itt valaki főzni??? :)

jóslatok, készülődés

radar kiütése Lancet drónnal

Észt parlament szavazott

most már hivatalosan IS követtek el háborús bűnöket

ezek az ukránok mindig megnevettetnek :)

ukránok ügyesen kilőttek egy családi házat ...:(

UvL-nek le kéne mondania ..

találgatás?

A EM show folytatódik? :)

sajnos az 1/1 korlátozás miatt ilyen összefoglalásokra van csak lehetőség, a kitárgyalásra már nincs :(
 

Reppa

Well-Known Member
2010. június 4.
129
801
93
biztos vagyok benne, hogy pontszerű védelmeket ki fognak építeni a drónok ellen
és akkor megvédhetnek egy erőművet egy elnöki palotát vagy egy vezetési pontot
de valószínűtlen hogy kompletten meg tudjanak védeni egy kijev méretű várost
az meg hogy a városokat összekötő nagyfeszültségű távvezetékeket sok ezer kilométeren keresztül meg tudják védeni, teljesen esélytelen
volt már hír arról hogy készül a geran2-hoz a termobarikus fej
várnám a grafitszálszóró fejet, azzal az usákoknak belgrádnál nagy sikerük volt
Hát az a grafitszál fej miatt max 4-5 óráig voltunk áram nélkül. Valahol még van is itthon belőle nem eldurrant patron.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Ez az 1mio dolláros kérdés, amire valószinüleg soha, vagy csak èvek múlva kapunk vâlaszt.
Pedig egyszerű. Végleg lemondtak Ukrajnáról és már van mivel lőni.

Tipikusan megint az igazam volt vagy igazam volt esete. MIközben itt én voltam a helikopter. :)
----
@DTheo 112eur. Lehet pesszimista voltam, hogy akár már idén be mehet 100eur alá? Nov futi 128eur.
A spekit jól jellemzi, hogy aug elején azért horgonyoztak mert nem akarták "csak" 300eurért eladni az LNGt, most meg azért mert mindenki most akarja eladni. Persze kapacitás is erősen problémás februárig. Ha ez nem lenne fixen beszakadna a gáz. Jövőre már lazább lesz. Oroszok meg fákjázhatják az export 90%át az se dob az áron. Alakul.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 832
113
Miért csak most kezdték el a vitális infrastruktúra rombolását, miért nem májusban ?
Mert jobb lett volna megtartani ezt az infrastruktúrát is, ha már Oroszország része lesz. Mert nem fasza úgy járni, mint a 2. VH után, hogy nekik maradt az iparilag a földdel egyenlővé tett rész, a nyugatiaknak meg kvázi életképes gazdaságok.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 442
11 386
113
@misinator A mai nap híre, hogy Oroszok nem csak dronokat, de rakétákat, sött akár SRBMeket is venni fognak Irántól. Érted. Oroszok. Irántól.
Ha ez igaz akkor bezony az van amit írtam. Kifogyóban vannak.

Na; megérte végigolvasni eddig a mai termést. SenkiFia linkelte:
Surovikin is megerősített nagy számokat:
34000 légierős bevetés és 7000 légvédelmi rakéta indítás
Ezek szerintem rohadt nagy számok. Ezeket nem lehet a készletek apadása nélkül végrehajtani.
Az USA-n meg talán még pár országon kívül kívül ezeket a számokat ki tudná még produkálni lenullázódás nélkül?
Pár perce meg vontod idézte a Reuterst pont ebben az Irán szállít témában.

Persze a kifogyás mértéke, aránya kérdéses:
Nullára fogyott volna, vagy egy szintig, ami alá semmiképpen nem mennének, készülve a Világbéke Őrének egy következő, számukra készített meglepetéscsomagjára:
Szerintem soha nem tudjuk meg.
Ahogyan azt sem, hogy a saját gyártásuk újraindult e, vagy eleve folyamatos volt e eddig is és felpörgették e? Mennyire?
Ezeket a számokat, grafikonokat egy épeszű ország sem fogja az orrunkra kötni, legfeljebb évtizedek múlva, amikor majd a győztesek megírják a memoárjaikat az addig felépített történelemleírásuk szerint...

A tűréshatárról meg annyit, hogy a német BMW helyett majd VWt vesz. Aki szegény esetleg nem 5 hanem 10évente cserél. Szar, de namár...
Még ez legyen a legrosszabb forgatókönyv Európa számára.
Én nem vagyok ennyire optimista.:(
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
520
1 739
93

Úgy döntöttek, hogy Hersonból erődvárost hoznak létre, és legyőzik az ukrán fegyveres erők előretörő csoportját​


A Kherson régióban állítólag hatalmas csapatcsoportot hoznak létre (akár 150 000 főig), amelyet páncélozott járművekkel és tüzérséggel telítenek. Az Insider Telegram csatornái most erről tárgyalnak. Azért tesszük közzé, mert érdekes a verzió.

A hírek szerint Herson minden lakója „jogot kap arra, hogy már Oroszország területén lakást vagy földet kapjon (amit Zelenszkij ígért az ukránoknak, akik mindent elveszítettek, de nem tették meg).


A forrás két okot azonosított az ilyen intézkedésekre:

1. A Nyugat azt a feladatot tűzte ki Zelenszkij elé, hogy az amerikai választások és a G20 előtt bármi áron elfoglalja Hersont, az utolsó időzítés újév előtt van.
2. Herszon egyfajta orosz katonai bázis lesz egy új offenzív hadjárat számára.
A hangsúly azon van, hogy a Nyikolajev-Odessza régiót elvágják Ukrajnától a PMR/Moldova határaihoz való hozzáféréssel.”


Источник: https://rusvesna.su/news/161666110025e
Ez nem tűnik túl valószínűnek rövid távon; 100-150K fős csoportosulás Herszonban (gondolom nem konkrétan a városban, mert oda elég korlátos az eljutás) nem tudom miből jönne össze január előtt (utána sem igazán ha nincs plusz mozgósítás).

Amúgy van bármilyen kicsit is objektív hír innen? (Olvasom hogy az ukik véres fejjel vonulnak vissza, de közben megint az oroszok ürítenek ki falvakat. De nem nagyon látom hogy ez mennyire gond. Valaki?)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
813
7 425
93
☝️☝️☝️☝️
Irán beleegyezett abba, hogy rakétákat és további drónokat küld Oroszországba, "dacolva a Nyugattal" - jelentette a Reuters két magas rangú iráni tisztviselőre és két iráni diplomatára hivatkozva.

A megállapodást október 6-án kötötték meg, amikor Mohammad Mokhber Irán első alelnöke, az erős iráni Forradalmi Gárda két magas rangú tisztviselője és a Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács képviselője Moszkvába látogatott, hogy fegyverüzletekről tárgyaljanak Oroszországgal.

"Az oroszok több drónt és jobb pontosságú iráni ballisztikus rakétákat kértek, különösen a Fateh és a Zolfagar család rakétáit" - mondta egy iráni diplomata, aki az útról tájékoztatott.

Az ügyről tájékoztatott nyugati tisztviselő ezt megerősítette, mondván, hogy Irán és Oroszország között megállapodás született kis hatótávolságú föld-föld ballisztikus rakéták szállításáról, köztük a Zolfagarról (legfeljebb 700 kilométeres hatótávolsággal).

Az ügynökség szerint ez "valószínűleg feldühíti az Egyesült Államokat és más nyugati hatalmakat".

Egy iráni diplomata visszautasította nyugati tisztségviselők állításait, amelyek szerint az ilyen közvetítések megsértették az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2015-ös határozatát – írja a Reuters.

"Az, hogy hol használják őket, nem az eladó kérdése. Mi nem foglalunk állást az ukrán válságban, mint a Nyugat. Diplomáciával szeretnénk véget vetni a válságnak" - mondta az iráni diplomata.
Rájöttem! Ukrajna megtalálta az üzleti modelljét! Fegyver teszt pálya! Csak az a szomorú, hogy a lakosságot nem értesítették időben. Meg annyi még a problem, hogy a crash test dummie életre kelt.
 
W

Wilson

Guest
Ez nem tűnik túl valószínűnek rövid távon; 100-150K fős csoportosulás Herszonban (gondolom nem konkrétan a városban, mert oda elég korlátos az eljutás) nem tudom miből jönne össze január előtt (utána sem igazán ha nincs plusz mozgósítás).

Amúgy van bármilyen kicsit is objektív hír innen? (Olvasom hogy az ukik véres fejjel vonulnak vissza, de közben megint az oroszok ürítenek ki falvakat. De nem nagyon látom hogy ez mennyire gond. Valaki?)
Hiteles infót gyakorlatilag egyedül Sztrelkov "szolgáltatott" a frontokról, és mivel ő az ukrán titkosszolgálatok jelentése szerint már Ukrajna oroszok által megszállt részén tartózkodik így egy ideig tőle nem lesz semmilyen infó a frontok helyzetéről, a hivatalos orosz és ukrán harctéri jelentésekben pedig annyi hiteles információ van ördögben a jóindulat.....

Más...


A NATO-főtitkár bejelentette, hogy a következő napokban légvédelmi rendszereket biztosít Ukrajnának a drónok ellen....​

2022. október 18., kedd, 19:31


6e070a0-7553c86-gettyimages-1124873528.jpg

JENS STOLTENBERG, GETTY IMAGES

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bejelentette, hogy "a következő napokban" Ukrajnának adják át az Oroszország által az ukrán városok támadására használt iráni kamikaze drónok elleni eszközöket.

Az Európai Pravda szerint Stoltenberg ezt a berlini külpolitikai fórumon tartott keddi megbeszélésen mondta.

"A legfontosabb, amit tehetünk, hogy teljesítjük azt, amit a Szövetség tagjai ígértek, hogy aktiválják és még több légvédelmi rendszert biztosítanak. Az elkövetkező napokban a NATO drónelhárító rendszereket fog átadni a drónok speciális fenyegetésének elhárítása érdekében, mondta a NATO főtitkára.

Teheránnak az orosz erők megsegítésében játszott szerepét kommentálva Stoltenberg hangsúlyozta, hogy "egyetlen állam sem támogathatja Oroszország illegális háborúját Ukrajna ellen".

A szövetség főtitkára azt is hangsúlyozta, hogy a Kijevbe már átadott légvédelmi rendszerek "megváltoztatták a csatatéren kialakult helyzetet".

"Ezért Oroszország nem tudta megszerezni az ukrán légtér feletti ellenőrzését. Ez az orosz erők jelentős hiányossága volt az egész hadművelet során: arra számítottak, hogy átvehetik az irányítást a légtér felett, de ez nem történt meg" - mondta.

Emlékezzünk vissza, a NATO múlt heti miniszteri találkozójának végén Stoltenberg bejelentette, hogy Ukrajna pénzeszközöket kap a NATO-tól a drónok elleni küzdelemre , hogy megvédje magát a polgári infrastruktúrát ért orosz támadások ellen.

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Ezt a mai alaptalan vágyódások margójára:
As we need to post this each time, here’s the usual disclaimer. This isn’t a new occurrence. In fact, it is pretty routine. The UK has long been gathering intelligence about Russian forces since long before the invasion of Ukraine, and it should be noted that these flights are designed to be visible so that the public and Russia know they’re happening.
**********************

 
  • Tetszik
Reactions: endre and Wilson

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 683
14 390
113
Mert jobb lett volna megtartani ezt az infrastruktúrát is, ha már Oroszország része lesz. Mert nem fasza úgy járni, mint a 2. VH után, hogy nekik maradt az iparilag a földdel egyenlővé tett rész, a nyugatiaknak meg kvázi életképes gazdaságok.

Olyan nincsen, hogy alapból süket, vak, béna, szervezetlen, és azonnal kapituláló az ellen, mindig fog valamilyen ellenállást tanúsítani.

És a haditechnika sem ott tart még, mint a Második világháborúban / Koreában / Vietnámban, hogy szőnyegbombáznak, hanem precíziós fegyvereket, vagyis robotrepülőket, és TV irányítású és lézeres bombákat és rakétákat használnak. És újonnan RC-repülőket. A precíziós fegyverek pontossága 1 méteren belüli, azokat pont azért találták ki hogy csak azt rombolják le, amit kell, Surgical strike.

Már az 1991-es Öbölháborúban is precíziós légicsapások mentek, és maguk az Irakiak is elismerték, hogy civil áldozataik és infrastrukturális káraik viszonylag kicsik voltak, 3,664 civil halottjuk volt, nem néptelendtek el komplett országrészek, mint Ukrajnában.

Ukrajnában is eddig ezeréves buta tüzérséggel lőtték Holdbéli tájjá a vidéket, és hétfőn kapcsoltak civil és infrastruktúrakímélő üzemmódba. Egy erőművet sem kell porig rombolni, elég a trafóállomást, vagy a vezetékeket megrongálni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 065
113
Folytatjuk beszélgetéseinket "Ász"-val:
- Ketyeg az óra az Ukrán Fegyveres Erők parancsára. December-januárban három-öt orosz hadtest jelenik meg a fronton, februárra további három alakulat várható. Ez sokkal több annál, mint amit Ukrajna ugyanabban az időben tud felkészülni.
És ez azt jelenti, hogy az ukrán fegyveres erőknek sürgősen vérre van szükségük, hogy megoldják fő feladatukat, amelyet a szeptemberi offenzíva legelején tűztek ki - elfoglalni Hersont és kiütni az RF fegyveres erőket a jobb partról. a Dnyeper. A Harkov melletti siker a propaganda szempontjából több mint sikeres volt, de stratégiai szempontból keveset változott, kivéve az Orosz Föderáció határának elérését. Nincsenek "üstök", nincsenek lenyűgöző vereségek. Az orosz csapatok egyszerűen visszavonultak és lezárták a védelmet. A további előrenyomulási kísérletek nem vezettek komoly előrelépéshez, miközben a csapatok jelentős ember- és felszerelési veszteségeket szenvedtek, és nagyrészt elveszítették támadóképességüket. De most a stratégiai védekezésre állni azt jelenti, hogy fel kell hagyni a fő stratégiai feladattal - a Herson régióban található orosz jobb parti hídfő felszámolásával. És mert az ukrán fegyveres erők kénytelenek lesznek Hersonra dobni minden tartalékukat. A feladat kalandos, de nem lehetetlen. Ha a most Nagy-Britanniából és Lengyelországból érkező erősítést (legfeljebb 15 000 katona és tiszt) nem a Lvov melletti második tartalékhadtest további állományba vételére irányítjuk, hanem a már harcoló dandárok utánpótlására, illetve a felszerelés egy részének átszállítására Lvovból - tankok és tüzérséget, akkor rövid időn belül ismét olyan erősségűre lehet hozni a csapásmérő erőt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az orosz védelem sikeres áttörésére számíthassunk.
A kulcskérdés itt a titkosság biztosítása a sztrájkhelyek kiválasztásánál, a meglepetés és a számbeli fölény az áttörési területeken. valamint a felszerelés egy részét Lvov közeléből - tankok és tüzérség - át kell vinni, akkor rövid időn belül ismét olyan erősségre lehet hozni a csapásmérő erőt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy számoljunk az orosz védelem sikeres áttörésével.
Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy az APU két ütést fog kiadni - a fő és a kiegészítő (figyelemelterelő). Kiegészítő Vasziljevka felé fordulással Tokomak felé, hogy visszahúzzuk tartalékainkat és tüzérségünket, a főt pedig Hersonba.
Valójában az ukrán fegyveres erők mindent befektetnek ebbe a csapásba, abban a reményben, hogy ha sikerül, defenzívbe lépnek délen a Dnyeper mentén, és kihasználva a sárlavina és a téli időszak adta lehetőségeket, befejezik egy új hadtest megalakítását a közelben. Lvov január közepére.
Zaluzsnij és az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara fő tétjét a „Dél” parancsnokság nagyszerű harci tapasztalataira és ügyességére helyezi.
Ha az offenzíva kudarcot vall, az Ukrán Fegyveres Erőknek nincs más dolga, mint átállni a stratégiai védelemre, kilátásba helyezve Szeverszk, Bahmut, Avdiivka és Kramatorszk elvesztését december végére.
Az aktív ellenségeskedés kezdete a jövő hét közepén várható, amint az ukrán fegyveres erők egységei „britekkel” és „lengyelekkel” bővülnek, valamint új tüzérség és MLRS Európából és az USA-ból. át kell vinni a frontra.

 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 342
9 014
113
Egy csomó régit írt jóvá az Oryx a napokban mindkét oldalon(Kerültek elő újabb felvételek). Amúgy az oroszok elkezdték bedobálni a mobilizáltakat, hogy megállítsák az ukránokat, meg próbálkozgatnak ellentámadásokkal. Csak tegnap 530 orosz halt meg.
Oroszországban. A legtöbben végelgyengülésben.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 196
5 114
113
A német hadsereg àllapota valóban nagyon nem jó gyakorlatilag 2015 óta nyíltan beszélnek róla. De itt egy friss:

"Hadsereg rendelkezésére álló 350 Puma harckocsiból mindössze 150, az 51 Tiger harci helikopterből pedig 9 fogható hadra."