Ha! Köszönöm, hogy felvilágositottál! Én eddig lehet rosszul tudtam:.
.
Az a baj, Boki, hogy ez igy egy k.a nagy hazugság Putyintól. Azért hazugság, mert bár igaza van a nyugatot hibáit illetően sokmindenben, de
minden nagyhatalom mindig és mindenkor terjeszti az ideológiáját.
- Szovjetunió is ezt csinálta, amikor tehette
- a sokkal rosszabb anyagi lehetőségekkel biró Oroszország is ezt csinálja,
- Kina is ezt csinálja
.
A nagyobb probléma viszont Putyin okfejtésével az, hogy a nyugati életmód, társadalom hibái nem magyarázat arra, hogy putyin miért támadt rá Ukrajnára. Nem igaz, hogy "a Nyugat megpróbálja feltartóztatni a többi civilizáció fejlődését", ezt amúgy pontosan a dicső Szovjetunió tette.
A nyugati országok kereskedni akartak az oroszokkal, ipart telepitettek hozzájuk, és függnek az orosz nyersanyagoktól.
A "nyugat" azt is simán elnézte Putyinnak, hogy bekebelezte a Krimet, senki nem lépett fel érdemben ellene, hallgatólagosan mindenki elfogadta a Krim annektálását. Sajnos pont ez volt a baj, mert a bolond putyin ettől azt hitte (mint anno Hitler is), hogyha egy dolog sikerült, akkor a következő is fog, és előbb Donbassznak ment neki, amit a nyugat még mindig tétlenül elnézett neki. Azt is elfogadták tőle, hogy megvédte Asszad rezsimét Sziriában, senki se lépett fel ellene.
Majd ezeken mégjobban felbátorodva nekiment egész Ukrajnának.
.
Ezt a szabadságharcos, nem létező rabláncokat lerázó proletár szövegét meg putyin adja elő a hülyéknek.
Én úgy tudom hogy nincs már SZU és Oroszország nem egyenlő SZU-val.
Én ugy tudom a Krímet a SZU ukrán (!) vezetője adta ajándékba (Oroszországtól elvéve) Ukrajnának.
Én úgy tudom Szíriában az USA által mesterségesen generált arab tavasz az angolszászok "demokráciájából" született mészárlástól és fejlődéstől elvágvó polgárhábotúktól és az ISIS-től már rég meg kellett volna szabaditani a világot, sajnos nem elég korán léptek be az oroszok mert nekik sem ált érdekükben amig az adriai orosz kikötőt nem veszèlyeztette.
Én úgy tudom pont az okozta ezt az angolszászok által generált ukránokat felhergelő háborút mert az európai országok kereskedtek az oroszokkal a nyersanyagokért...talán ezért is vágták el a két áramlatot is.
Én úgy tudom nem Donbasznak ment neki Putyin, nem azt mondta, hanem az ott élő orosz többséget mészárló (nyugat milyen szépen félre forditotta a libsi fejét) elnyomó amerikaiak által felhergelt piszkosbombával fenyegetőző ukránoknak.
Ha igazad van rosszul tudtam és akkor lehet hogy az USA csak bukik ezzel az egésszel? A veztékek maguktól szakadtak el? Az arab tavasz ezek szerint végülis egy nyugati fejlődés volt? Az ISIS pedig egy tökéletes társadalmat akart Sziriában??