[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
.
.
Az a baj, Boki, hogy ez igy egy k.a nagy hazugság Putyintól. Azért hazugság, mert bár igaza van a nyugatot hibáit illetően sokmindenben, de
  • Szovjetunió is ezt csinálta, amikor tehette
  • a sokkal rosszabb anyagi lehetőségekkel biró Oroszország is ezt csinálja,
  • Kina is ezt csinálja
minden nagyhatalom mindig és mindenkor terjeszti az ideológiáját.
.
A nagyobb probléma viszont Putyin okfejtésével az, hogy a nyugati életmód, társadalom hibái nem magyarázat arra, hogy putyin miért támadt rá Ukrajnára. Nem igaz, hogy "a Nyugat megpróbálja feltartóztatni a többi civilizáció fejlődését", ezt amúgy pontosan a dicső Szovjetunió tette.
A nyugati országok kereskedni akartak az oroszokkal, ipart telepitettek hozzájuk, és függnek az orosz nyersanyagoktól.
A "nyugat" azt is simán elnézte Putyinnak, hogy bekebelezte a Krimet, senki nem lépett fel érdemben ellene, hallgatólagosan mindenki elfogadta a Krim annektálását. Sajnos pont ez volt a baj, mert a bolond putyin ettől azt hitte (mint anno Hitler is), hogyha egy dolog sikerült, akkor a következő is fog, és előbb Donbassznak ment neki, amit a nyugat még mindig tétlenül elnézett neki. Azt is elfogadták tőle, hogy megvédte Asszad rezsimét Sziriában, senki se lépett fel ellene.
Majd ezeken mégjobban felbátorodva nekiment egész Ukrajnának.
.
Ezt a szabadságharcos, nem létező rabláncokat lerázó proletár szövegét meg putyin adja elő a hülyéknek.
Ha! Köszönöm, hogy felvilágositottál! Én eddig lehet rosszul tudtam:

Én úgy tudom hogy nincs már SZU és Oroszország nem egyenlő SZU-val.

Én ugy tudom a Krímet a SZU ukrán (!) vezetője adta ajándékba (Oroszországtól elvéve) Ukrajnának.

Én úgy tudom Szíriában az USA által mesterségesen generált arab tavasz az angolszászok "demokráciájából" született mészárlástól és fejlődéstől elvágvó polgárhábotúktól és az ISIS-től már rég meg kellett volna szabaditani a világot, sajnos nem elég korán léptek be az oroszok mert nekik sem ált érdekükben amig az adriai orosz kikötőt nem veszèlyeztette.

Én úgy tudom pont az okozta ezt az angolszászok által generált ukránokat felhergelő háborút mert az európai országok kereskedtek az oroszokkal a nyersanyagokért...talán ezért is vágták el a két áramlatot is.

Én úgy tudom nem Donbasznak ment neki Putyin, nem azt mondta, hanem az ott élő orosz többséget mészárló (nyugat milyen szépen félre forditotta a libsi fejét) elnyomó amerikaiak által felhergelt piszkosbombával fenyegetőző ukránoknak.

Ha igazad van rosszul tudtam és akkor lehet hogy az USA csak bukik ezzel az egésszel? A veztékek maguktól szakadtak el? Az arab tavasz ezek szerint végülis egy nyugati fejlődés volt? Az ISIS pedig egy tökéletes társadalmat akart Sziriában??
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
878
2 777
93
Németország nem süllyed recesszióba.

Pedig mennyit álmodozott Putyin arról, hogy magával rántja a német és EU gazdaságot.

Ez a hazugság sem fogja már segíteni az agitpropot...
:D

hálistennek nem...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113
Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnökének találkozója Szergej Sojguval, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának vezetőjével az NMD mozgósításáról és előrehaladásáról.

Főbb tézisek:

▪️A részleges mozgósítás Oroszországban befejeződött.

▪️A rábízott 300 000 fős feladatot teljesítették, 82 000 tartalékost küldtek az NVO zónába , további 218 fő pedig kiképzésen vesz részt. A mozgósítottak átlagéletkora 35 év volt.

▪️A toborzó irodák továbbra is önkéntesek költségére toboroznak. 13 000 ember ment önként az NWO zónába .

▪️Vlagyimir Putyin orosz elnök a különleges hadművelet során szerzett tapasztalatok alapján bejelentette, hogy modernizálni kell a katonai nyilvántartási és besorozási hivatalok , valamint az RF fegyveres erők munkáját.

▪️Az orosz államfő köszönetet mondott mindazon állampolgároknak, akik csatlakoztak az Orosz Föderáció fegyveres erőihez. # Oroszország @rybar

A mozgósítási számokról.

A részleges mozgósítás megkezdése után már 95 000 embert küldtek az NWO zónába - 82 000 mozgósított és 13 000 önkéntes.

További 218 000 mozgósított folytatja a képzést és a koordinációt a katonai gyakorlótereken. Elérték a bejelentett 300 000 fős mozgósítási számot. A jelenlegi kiküldési ütem mellett november második felében számíthatunk az RF fegyveres erők létszámának jelentős növekedésére a fronton.


"
A "nyugat" azt is simán elnézte Putyinnak, hogy bekebelezte a Krimet, senki nem lépett fel érdemben ellene, hallgatólagosan mindenki elfogadta a Krim annektálását. Sajnos pont ez volt a baj, mert a bolond putyin ettől azt hitte (mint anno Hitler is), hogyha egy dolog sikerült, akkor a következő is fog, és előbb Donbassznak ment neki, amit a nyugat még mindig tétlenül elnézett neki. Azt is elfogadták tőle, hogy megvédte Asszad rezsimét Sziriában, senki se lépett fel ellene.
Majd ezeken mégjobban felbátorodva nekiment egész Ukrajnának.
.
Ezt a szabadságharcos, nem létező rabláncokat lerázó proletár szövegét meg putyin adja elő a hülyéknek."

Amit itt leírsz, az nem igaz. Miért?
1) A Krím visszavételekor egy rakat szankciót hoztak Oroszország ellen. Katonailag nem avatkoztak be. És nem jószívűségből tették. több oka is volt, egyrészt erre felkészületlen volt Ukraja, másrészt az. ún. Nyugatnak az üzlet az üzlet. Ez fontosabb volt. Ráadásul a Krím visszavételének közvetlen oka a szerződést felbontani szándékozó Kijev volt. A másik ok a Krímben többségben lévő orosz nemzetiségű lakosság elszakadási törekvése volt.
"
A Viktor Janukovics akkori ukrán elnök és az orosz államfői posztot 2010-ben betöltő Dmitrij Medvegyev által aláírt megállapodásokban pedig Oroszország azt vállalta, hogy tíz évre mintegy 30 százalékkal csökkenti az Ukrajnának szállított gáz jelentős, előre meghatározott részének árát. Cserében Kijev akkor belegyezett, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta a még hatályban lévő, 1997-es szerződés lejárta, azaz 2017. május 28. után újabb 25 évig, vagyis 2042-ig ideiglenesen a Krímben maradjon."- Nos, ezt a szerződést szándékoztak felbontani, amely egyébként Ukrajna NATO-tagságának akadályát is jelentette.

2) Megfeledkezel az ukrán állam hibás krimi politikájáról. Még a krimi tatárokat is képes volt maga ellen fordítani.

Én azért Putyint nagy kvalitású államférfinak látom, nem ildomos a FOS média mintájára "lebolondozni". Nem is szólva arról, hogy olyasmit tulajdonítasz Putyinnak, amiről fogalmad sincs. Hogy mit hitt putyin, az az ő dolga. Komoly ember tények, történelmi-politikai események alapján tesz megállapításokat, és távol tartja magát hitbéli kérdésektől. Ez nagyon primitív érv.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
2014 óta tart a veszélyes évtized.
A finálét látjuk éppen.

Talán... amikor tizenöt-húsz évvel ezelőtt eltervezte ezt a hadjáratot, akkor nem ilyen lemenetről és befejezésről fantáziált.
Butaság volt nekük menni.

Még szerencse, hogy a valóságban élünk és nem Putyin nedves álmaiban...

 

Üveges Huba

Well-Known Member
2021. szeptember 9.
44
425
53
Az orosz-ukrán háború hetedik hónapjának hadi krónikája. (2022. augusztus 25-től szeptember 24-ig.) Főbb témakörök: herszoni és harkovi ellentámadások és az orosz mozgósítás.
A videók készítésekor azt a célt tűztem magam elé, hogy az orosz-ukrán háborút hadtörténész szemmel mutassam be: objektívan, csak a katonai eseményekre koncentrálva; azok tényszerűen és részletesen, de azért mégis átfogóan ismertetve.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 910
15 240
113
:mad::mad::mad:
"ukrajna bátor harcosai megtisztítják a helyi lakosságot az árulóktól és kollaboránsoktól a Kupjanszk melletti Podolyban.
Nyilvánvalóan a fiú, akinek a háta mögött megkötötték a kezét, kollaboráns volt, és veszélyt jelentett a bűnöző kijevi rezsim területi integritására."


Mivel ősz van , hullanak mint a falevelek... :confused:
A kaprok legalább 22 katonát veszítettek ebben a támadásban


Az orosz hadsereg előrenyomul a Donbászban, tüzérségi harcok a teljes arcvonalon

FgJAxcLXEAIWi4F
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
.
.
A lakossag terrorizalasa nem tudom, hol jött be, ha egyáltalán bárhol is bejött. A barom putyin legalább a nagy példakép, a Szovjetunió történelméből tanulhatna: a II.Vh-ban a németeknek óriási ziccer volt a kezében, mert eleinte, amikor Ukrajnában tartott még a Barbarossa hadművelet, akkor a helyiek gyakran a tradicionális sóval és kenyérrel, azaz örömmel fogadták a németeket, és nem csak propifotókon, hanem sokan tényleg felszabaditót láttak bennük. A németeknek annyit kellett volna csak tenni, hogy egy fél fokkal jobban viselkednek a lakossággal, mint a szovjet pártvezetés alatt volt. Mondjuk kicsit enyhitik az éhinséget ételosztásokkal, ilyesmi. A lakosság szemében elég alacsonyan volt a léc, könnyű lett volna megugrani, és a egész Szovjetunió összedőlt volna, ha egy kicsit emberségesebbek a civilekkel, Moszkvába már csak bevonulni kellett volna.
Ehelyett a németek állatoknak, alsóbbrendű rabszolgának nézve terrorizálták, ölték a lakosságot, meg is lett az eredménye. Nem véletlen, hogy pár hónap múlva már az is Sztálin mögé állt, aki addig utálta a pártot, a katonai ellenállás is egyre erősebb lett, a hadsereg tényleg honvédő háborút vivott az utolsó töltényig, és ezért terjedt el a partizánmozgalom is.
Akaratod ellenére sikerült felvázolnod az ukrán - orosz relációt. (Ha esetleg a számodora nem lenne egyértelmű: nem az ukránok javára.)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113
Scott Ritter visszatért!
Én abból indulok ki, hogy vajon mi oka lehet annak ha valaki civileket mészárol le ott, ahonnan kivonul? Főleg úgy, hogy korábban bevonult egy másik városba ...


... ahol még az ukri zászlót is meghagyja?

Annak viszont van értelme, hogy azovos fogolykínzós videók után nagyobb dobás kell, és mivel nem járnak Ukrajna felett nemzetközi járatok, az ukránoknak már csak a cigit azért még elszívok halottas esettel megtoldott mészáros videók lehetnek ütősek, aka 'kurvaerősképek", de sajnos ott lett elBunkónézva a dolog, ott a szépséghiba, hogy ugyanott egy nappal azelőtt kivonult oroszok után a bevonuló ukránok útjában még nem feküdtek civilek.
Két dolgot kell megérteni ezzel a háborúval kapcsolatban:
-Az oroszok "bénázása", a miért ennyi miért ilyen törvényekhez ragaszkodóan, lassan, stb. az nem az EUnak és az angolszászoknak szól, hanem Kínának, Indiának, stb. jövendő ázsiai szövetségeseiknek, keleti szomszédaiknak szól, akik történelmük során, ha nem lázadás, országukba való betörés okán háborúztak, akkor mindig alapos indokkal indítottak háborút. Ugyanis Kínának, Indiának eladni "Ukrajnát" csak törvényes módon, felépített jogi alapok mögül lehetséges.
-Ukrajna ellenben, ha megfigyeltétek arra épít, ami az angolszászok és az EU körében "érték": áldozati póz, gonosz agresszor megtámadta a szegény Ukrajnát, szenvedő civilek, demokrácia, miközben dugdossa a nácijait, a média csak az orosz hülyeségeket, pl. Bucsa szajkózza, miközben eldugja a saját kegyetlenkedéseit, de ha kiderül, egyelőre ugyanúgy elnézik neki az ellenség kínzását, ahogy az azerieknek is az örmények lemészárlását, mert a nyugat morális alapon, sajat érdekei szerint dönt arról, hogy ki a gonosz. Elnézik neki a civilek lövését, miközben az ő civiljeiket ért találatokat felnagyítják.

A háborúnak akkor lesz vége, ha Kína és India beáll az oroszok mellé, vagy kiderül Ukrajnáról a médiában az, hogy ez a demokratikus mintaország meztelen, és csupán csak jó hangosan, egy szál pöccsel veri a demokratikus zongorát. Amint ez lejön a nyugatnak, és ha fáznak, leáll az ipar, akkor le fog jönni, és lehet az is elég lesz az oroszoknak, na meg a novemberi félidős, hogy Kína és India nélkül is véget vessen a náci ukrán rezsimnek.
Nekem az jön le, hogy 3 nap alatt, míg hivatalosan be nem vonultak az ukránok, a szabadcsapataik agyonlőttek minden olyan civilt, akik elfogadtak ruszki segélyt. Aztán ezért felső szinten lebaszták őket, amire kitalálták azt, hogy az oroszok tették. Csakhogy 3 nap telt el.
Az utolsót április 5-én írtam ...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 658
32 271
113
Lengyel tudósok szerint.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 029
16 537
113

"A német államfő szerint a látszatbéke csak tovább növelné Putyin étvágyát"​

Igazad van, tehát valódi békére van szükség, hogy Putyint jóllakassuk...
Támogatom, épp ideje lenne..

Hmm dolgozik a F.O.S médiagenerátos heti, következő ferdítése, hogy tudják, mi Putyin rejtett álma, kivánságai?
Szerintem még azt sem sejtik, mit hoz a holnap..
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Vlagyimir Putyin, az Orosz Föderáció elnökének találkozója Szergej Sojguval, az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának vezetőjével az NMD mozgósításáról és előrehaladásáról.

Főbb tézisek:

▪️A részleges mozgósítás Oroszországban befejeződött.

▪️A rábízott 300 000 fős feladatot teljesítették, 82 000 tartalékost küldtek az NVO zónába , további 218 fő pedig kiképzésen vesz részt. A mozgósítottak átlagéletkora 35 év volt.

▪️A toborzó irodák továbbra is önkéntesek költségére toboroznak. 13 000 ember ment önként az NWO zónába .

▪️Vlagyimir Putyin orosz elnök a különleges hadművelet során szerzett tapasztalatok alapján bejelentette, hogy modernizálni kell a katonai nyilvántartási és besorozási hivatalok , valamint az RF fegyveres erők munkáját.

▪️Az orosz államfő köszönetet mondott mindazon állampolgároknak, akik csatlakoztak az Orosz Föderáció fegyveres erőihez. # Oroszország @rybar

A mozgósítási számokról.

A részleges mozgósítás megkezdése után már 95 000 embert küldtek az NWO zónába - 82 000 mozgósított és 13 000 önkéntes.

További 218 000 mozgósított folytatja a képzést és a koordinációt a katonai gyakorlótereken. Elérték a bejelentett 300 000 fős mozgósítási számot. A jelenlegi kiküldési ütem mellett november második felében számíthatunk az RF fegyveres erők létszámának jelentős növekedésére a fronton.


"
A "nyugat" azt is simán elnézte Putyinnak, hogy bekebelezte a Krimet, senki nem lépett fel érdemben ellene, hallgatólagosan mindenki elfogadta a Krim annektálását. Sajnos pont ez volt a baj, mert a bolond putyin ettől azt hitte (mint anno Hitler is), hogyha egy dolog sikerült, akkor a következő is fog, és előbb Donbassznak ment neki, amit a nyugat még mindig tétlenül elnézett neki. Azt is elfogadták tőle, hogy megvédte Asszad rezsimét Sziriában, senki se lépett fel ellene.
Majd ezeken mégjobban felbátorodva nekiment egész Ukrajnának.
.
Ezt a szabadságharcos, nem létező rabláncokat lerázó proletár szövegét meg putyin adja elő a hülyéknek."

Amit itt leírsz, az nem igaz. Miért?
1) A Krím visszavételekor egy rakat szankciót hoztak Oroszország ellen. Katonailag nem avatkoztak be. És nem jószívűségből tették. több oka is volt, egyrészt erre felkészületlen volt Ukraja, másrészt az. ún. Nyugatnak az üzlet az üzlet. Ez fontosabb volt. Ráadásul a Krím visszavételének közvetlen oka a szerződést felbontani szándékozó Kijev volt. A másik ok a Krímben többségben lévő orosz nemzetiségű lakosság elszakadási törekvése volt.
"
A Viktor Janukovics akkori ukrán elnök és az orosz államfői posztot 2010-ben betöltő Dmitrij Medvegyev által aláírt megállapodásokban pedig Oroszország azt vállalta, hogy tíz évre mintegy 30 százalékkal csökkenti az Ukrajnának szállított gáz jelentős, előre meghatározott részének árát. Cserében Kijev akkor belegyezett, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta a még hatályban lévő, 1997-es szerződés lejárta, azaz 2017. május 28. után újabb 25 évig, vagyis 2042-ig ideiglenesen a Krímben maradjon."- Nos, ezt a szerződést szándékoztak felbontani, amely egyébként Ukrajna NATO-tagságának akadályát is jelentette.

2) Megfeledkezel az ukrán állam hibás krimi politikájáról. Még a krimi tatárokat is képes volt maga ellen fordítani.

Én azért Putyint nagy kvalitású államférfinak látom, nem ildomos a FOS média mintájára "lebolondozni". Nem is szólva arról, hogy olyasmit tulajdonítasz Putyinnak, amiről fogalmad sincs. Hogy mit hitt putyin, az az ő dolga. Komoly ember tények, történelmi-politikai események alapján tesz megállapításokat, és távol tartja magát hitbéli kérdésektől. Ez nagyon primitív érv.
Ez szép volt tanárnő ! Respect !