[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113

Az ellenség Zaporozsje felé indult, az orosz hadsereg hatalmas csapásokat mér (MAP)​

Az ellenség mozogni kezdett a zaporizzsiai Orekhov környékén: az orosz hadsereg hatalmas csapásokat mér az ukrán fegyveres erők felhalmozódási helyeire.
► Felderítésünk rögzítette a felszerelések és a gyalogság mozgását a frontvonal közelében.
► Úgy tűnik, az ellenség úgy döntött, hogy megtámadja az állásainkat.
► A tüzérség erőteljesen dolgozik a koordináták mentén, megakadályozva, hogy az ellenség szabadon felkészüljön a támadásra.
„Jól kiöntjük őket” – jelentik fronttársaink.
► Emlékezzünk vissza, hogy az ukrán fegyveres erők hosszú ideje célba vették a zaporozsjei régió nagyvárosait, de eddig nem tudtak komoly offenzívát végrehajtani.
Источник: https://rusvesna.su/news/1667813608

Az ellenség három irányba tör előre, az orosz hadsereg visszaveri a támadásokat​

Az ukrán fegyveres erők egységei a Kupjanszki, Liman és Nyikolajev-Krivij Rih fronton nyomulnak előre, az orosz hadsereg visszaveri az ellenséges támadásokat.
Erről az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma számolt be. Az ellenség súlyos veszteségeket szenved el.
Kupjanszki irányban az ellenség két, külföldi zsoldosokkal megerősített zászlóalj harcászati csoport segítségével támadó hadműveleteket hajtott végre a n. a Luganszki Népköztársaság Nyizsnyaja Duvanka és Szvatovo települése.
Az ellenséges offenzívát a hadsereg légicsapásai, a tüzérségi tüzek és az orosz csapatok aktív akciói leállították.
Az ellenségeskedés során legfeljebb száz ukrán katonát és zsoldost, két harckocsit, öt páncélozott harcjárművet és öt kisteherautót semmisítettek meg.
Krasznolimanszkij irányban az ellenség két zászlóalj harcászati csoporttal kísérletet tett az északi irányokba való előretörésre. A Luganszki Népköztársaság Ploschanka és Chervonopopovka települései.
Minden támadást visszavernek. Az orosz csapatok összetett tűzoltása és aktív fellépése következtében az ellenség vesztesége több mint 120 ukrán katona életét vesztette és 130 sebesült, három harckocsi, két páncélozott harcjármű és öt jármű.
Nyikolajev-Kryvij Rih irányban az orosz egységek tüzérség támogatásával visszaverték az Ukrán Fegyveres Erők zászlóalj taktikai csoportjának támadását É. Dudchany, Novaya Kamenka, Belogorka, Herson régió.
Az ellenséget visszaszorították eredeti helyzetükbe. Több mint 110 ukrán katona, 11 páncélozott harcjármű és 13 jármű semmisült meg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1667816063

Erőteljes robbanások az Ukrán Fegyveres Erők főhadiszállása közelében, a Kramatorszk repülőtéren (VIDEO)​

Erőteljes robbanások dörögtek november 7-én az Ukrán Fegyveres Erők főhadiszállása közelében, a Kramatorszk repülőtéren.
Rakétacsapásokat hajtottak végre az ellenséges célpontokra.
Источник: https://rusvesna.su/news/1667812432
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Ez a helyes politika...!
313339050_649423083309041_6466497762376025806_n.jpg
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Eddig mindent támogattak a republikánusok is. Álomvilágban éltek ha a félidős választástól várjátok a megváltást.
persze hogy támogatták azt amivel segíthették a vízalá nyomni az ellenfelet... Az hogy az USA polgáraira nézve ez milyen kihatással van nem számit se nekik se a többi félnek csak az hogy ők kerüljenek hatalomra. mégha olyan áron is hogy usa hajójának kapitányát támogatják a rossz vízekre navigálásba. hogy majd ők hősként kivezethessék onnan a hajót. (hisz kit fog érdekelni hogy korábban támogatták a kapitány döntését a döntés a kapitányé vólt nem az övék.)
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

A NASAMS és az Aspide légvédelmi rendszerek már megérkeztek Ukrajnába​


2022. november 7., hétfő, 12:59



a8e6f65-430cc62-12213b2-------.jpg

NASAMS FOTÓ: RAYTHEON

Oleksiy Reznikov védelmi miniszter közölte, hogy a NASAMS és az Aspide légvédelmi rakétarendszerek megérkeztek Ukrajnába.

Forrás: Reznikov a Twitteren
hányadszorra? xD
Vagy mostmár ténylegtutibiztosan?

@plushun "Én sem hiszem, hogy érdemben bármi is változik ha ők lesznek többségben. Ez most a mézes madzag a választóknak."
Szerintem lesz változás ha nyernek. A választók a bőrükön érzik, hogy mivel jár ez a nagy hősies támogatás.
Épp azért fogják megnyerni a számok alapján a választásokat, mert ezt ígérték.
Ha nem tartják be, akkor bukni fognak, még gyorsabban mint a bájdenék.

Amit meg meszike ír, hogy mindent támogattak eddig, nettó baromság, nettó dezinfó. Szokásos. Tessék utánaolvasni a dolgoknak. Vagy alátámasztani ezt a "mindent támogattak" dolgot. Mert ez így mondom mégegyszer, baromság.
 

Öreg

Active Member
2018. február 25.
64
197
33
Hol tűnt el a végén? Csatorna v. erőd?

Más.

Nagy igazság:
"Kövér László úgy fogalmazott, bár vagy egy évtizede arról győzködik Magyarországot, hogy az oroszok megbízhatatlan partnerek, tények bizonyítják,
nem ők használták fegyverként a gázt, hanem fordítva: az Európai Bizottság próbálta meg a szankciókon keresztül azt ellenük visszafordítani."

Mása:
A romulánokat a víz leverte az erőszakkal elvett területek hallatán és azonnal nyomták a kötelező mantrát. A lengyelek úgy vannak vele ha bevonulunk akkor a miénk lessz minek izgulni. Mi meg adtunk egy nesze semmi fogdmegjól választ! Persze ezt két szendvics között gondoltam ki a melóba. Ha bármi ebből igaznak bizonyul az csak a véletlen műve.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
persze hogy támogatták azt amivel segíthették a vízalá nyomni az ellenfelet... Az hogy az USA polgáraira nézve ez milyen kihatással van nem számit se nekik se a többi félnek csak az hogy ők kerüljenek hatalomra. mégha olyan áron is hogy usa hajójának kapitányát támogatják a rossz vízekre navigálásba. hogy majd ők hősként kivezethessék onnan a hajót. (hisz kit fog érdekelni hogy korábban támogatták a kapitány döntését a döntés a kapitányé vólt nem az övék.)
Duplagondol.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 007
113
Ha nem tartják be, akkor bukni fognak, még gyorsabban mint a bájdenék.
az usa belpolitikáját a kétpárti berendezkedés határozza meg
harmadik pártnak ott nincs semmiféle realitása
ebből következik micimackó usa belpolitikai helyzetelemzése, miszerint minden cikk után jön egy cakk, és minden cakk után jön egy cikk
mindegy hogy most vagy máskor a demokraták vagy repek nyernek, csak idő kérdése és jön a másik csapat
a bukás lehetősége elvileg is ki van zárva...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Megérkeztek az M1117-esek.
Azok VAB-ok, a Macrontol.
Tankot nem latni csak csomo könnyű, papirmasé vacakot.
Kerdes kik ulnek ugye rajt.
25-30000 atlanti zsoldos van jelenleg Ukrajnaban a nemzetkozi brigadban.
Termeszetesen nem ingyen, es nem az ukranok fizetik oket.
Plusz legalabb ugyanennyi fegyveres az ukran naci zaszloaljakban.
Plusz az eredeti fegyveres erok, specialis egysegek maradeka.
Plusz a toltelek golyofogok.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Ezzel csak az az "apró"probléma van hogy a republikánus képviselők,szenátorok többsége igennel szavazott az Ukránoknak szánt "segélyeknél",fegyverszállításoknál.Ebben meg semmi meglepő nincs hogy párton belül vannak különböző "érdekcsoportok"
jogszabály elnevezése a második világháború korszakának Lend-Lease programjára utal, amely az Egyesült Államok szövetségeseit látta el a náci Németország elleni harcban , és döntő tényezőként tartják számon a háborúban. [2]


Jogszabály​

A törvényjavaslatot az Egyesült Államok
Szenátusa 2022. április 6-án egyhangúlag
2022. április 6-án egyhangúlag fogadta el , a Képviselőház pedig 417–10 szavazattal [3] 2022. április 28-án. [4]

A Republikánus Párt tíz képviselője, akik a törvényjavaslat ellen szavaztak: Andy Biggs arizonai, Dan észak-karolinai püspök, Warren Davidson ohiói, Matt Gaetz floridai, Paul Gosar arizonai, Marjorie Taylor Greene georgiai, Thomas . Massie Kentuckyból, Ralph Norman Dél-Karolinából, Scott Perry Pennsylvaniából és Tom Tiffany Wisconsinból.
Csak egy példa lend-lease megszavazásáról.212 republikánus képviselőből csak 10 szavazott ellene.