[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
359
558
93
A lengyel területre esett rakétadarabok és a keresztül repül az országon egy eltévedt robotrepülő és beköszön a szomszédba eset tanulsága nekem az ( nincs semmi rálátásom ), hogy a NATO légvédelmi megfigyelés adatai vagy hiányosak, vagy nem jutnak el hozzánk. Szó mi szó én nagyon tudnám támogatni 4 x Saab 340 AEW&C légtérellenőrző gép beszerzését. Már csak azért, hogy az ország önállóan is képes legyen megfigyelni mi zajlik a levegőben radar horizont alatt is.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Syria_single_age_population_pyramid_2020.png

vs.
Ukraine_population_pyramid_1.1.2021.png


A fenti korfa elvisel egy éveken keresztüli háborút, csak hegyesebb lesz.
Igen, az orosz is olyan mint az ukrán, csak a nagyságrendje más.
+
"A kritikus vonatkozás tehát a humán tőke. A demográfiai vonatkozásokat tekintve a jelenlegi ukrajnai helyzet súlyos, még a második világháborút követő európai viszonyokhoz mérve is. Az ENSZ Menekültügyi Hivatal (UNHCR) adatai szerint hét és fél milliót is meghaladja az európai országokban regisztrált menedékkérő ukránok száma."
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 037
10 076
113
A Magyarok hogy is támogatják az Orosz agressziót ?

És a Nyugat fegyvertámogatása is miért terepjárókban merül ki ? A Leó 1 / 2 az hiú ábránd. Vagy az USA sem fog adni Abrams / F-16-os Falcon párost. És Challenger / Leclerc / Gripen-ről meg végképp ne is álmodozzanak.

Akik fegyvereket szállítanak, azok a Lengyelek, Csehszkók, Szlovének, meg a Baltiak, nem is a legjobbakat adják.

És a Lengyelek kiknek a barátjai ?

A Németeknek biztos nem, mert a Németek nem adnak nekik csúcsfegyverzetet, meg a Lengyelek is erőszakosan követelőznek kárítérítésekért, örökidőkre.

Az Amerikaiak is csak korlátosan adnak a Lengyeleknek fegyvert.

A Britekre és Franciákra nem is számítottak fegyverkezésben.

A világ másik átellenes oldaláról, Dél-Koreából fegyverkeznek, olyan mértékben, hogy ne szoruljanak mások koalíciójára.
Látod, ők sem adnak és mégis minket utálnak.
Ez a sikeres diplomácia.
Valamint ha sikerül elkaszálni az EU hitelfelvételét a havi 1,5 milliárdos ukrán segélyre az igenis az oroszok támogatása, akárcsak az orosz retorika átvétele.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 669
8 571
113
Syria_single_age_population_pyramid_2020.png

vs.
Ukraine_population_pyramid_1.1.2021.png


A fenti korfa elvisel egy éveken keresztüli háborút, csak hegyesebb lesz.
Igen, az orosz is olyan mint az ukrán, csak a nagyságrendje más.
Szerintem az ukránok jelen helyzetben nem a korfát nézik.
Szíria GDP-je 45%-al csökkent. Kb ua vár az ukránokra, vagy még rosszabb. Nem kényelemből adják fel hanem mert nem lesz más választásuk. Jelentős támogatást kapnak, ha elzárják a pénzcsapot akkor hali az országnak, erről írtam. Folyamatosan nem szabadít fel semmit, max bevonul oda ahonnan az oroszok kivonultak. Harkov óta megállt a tudomány.
Milyen rendesek ezek az oroszok hogy folyamatosan kivonulnak.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 454
17 712
113
  • Tetszik
Reactions: kaktusz

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113

Fordulat: Zelenszkij már nem teljesen biztos abban, hogy orosz rakéták csapódtak be Lengyelországban​

"Nem tudom, hogy ezúttal mi történt, nem tudjuk 100%-ig... Nem tudjuk megmondani, hogy milyen típusú rakéta volt, amelynek a darabjai Lengyelország területére hullottak"
0cgCZq6QA9g.jpg

Más

Lengyel katonák hazaérkezése Ukrajnából, de már csak koporsóban

 
W

Wilson

Guest
Az amerikai felderítés szinvonalát láthatod. Feketetengeren a műholdakkal figyelik hajókat, amik állitólag a légy f@szán a pörsenést is 8k felbontásban látják. Awacs, drón felderítés még a gondolatokat is látja... majd pár száz km út után légriadó sehol, mindenki nyugodtan furikázik a városban.

Usa, nato úgy bekapna egy véletlenszerű időpontra eső totális nukleáris első csapást, hogy felocsudni nem volna idejük.

Az Usa/Nato felderítés értéke konvergál a nullához.
Legalább arra vehetnéd a fáradtságot , hogy kicsit visszalapozz ott van linkelve, hogy mai is légiriadók voltak szerte Ukrajnában...
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 649
113
Az Ukrán Fegyveres Erők mérnöki egységei földalatti fémmodulok segítségével megerősített állásokat készítenek elő....


Az ukrán katonák gyakorlatilag éjjel-nappal készülnek a télre a frontvonalban.

A mérnöki dandárok aktívan dolgoznak az erődített állások megbízható, szakszerű elrendezésén - számol be az ArmyInform.

A második védelmi vonalon fém modulokat helyeznek el.

Erre a célra speciális modulokat használnak, és ezeket a már előkészített árkokba engedik le.

"Nehéz ilyen modulokat telepíteni a védelem első vonalában. Az ellenség nem engedi meg, hogy mérnöki felszerelést használjanak. Ezért az ukrán katonák a lehető legmélyebbre ássák be magukat a földbe, megerősítik és szigetelik az állásokat, és ügyesen álcázzák azokat" - áll a cikkben.

Egy ilyen moduláris egység akár 6 katona elhelyezésére is alkalmas. A katonák nagyobb kényelme érdekében speciálisan felszereltek. Van egy kályha a fűtéshez és ágyak a személyzet számára.

Ezek a mobil egységek segítenek az ukrán katonáknak, hogy a fronton teljesített harci feladatok között meleg és biztonságos helyen pihenhessenek.

"A modul jól védett és kompakt. Egy előre elkészített árokba süllyesztik, és több rétegben földdel fedik be, amelyek között fagerenda van. Még egy ellenséges lövedék közeli találata esetén is ez a kialakítás megvédi katonáinkat a fenyegetésektől" - mondta az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonája.

Egy ilyen mobil egység telepítése egy mérnökcsoportnak a helyzettől függően több napot vesz igénybe.

"Lépcsőket és vízelvezető rendszert is kialakítunk, hogy esős napokon ne legyen probléma" - mondta a szerelő.

Korábban a 95. légitámadó dandár katonái kaptak ilyen speciális fém óvóhelyeket, és azonnal elkezdték felszerelni állásaikat ezekkel a modulokkal.


9074ceed9fe04f2797419a1dc5c15b85-768x576.png

fd1d78a511f54652a0926f3d5af5f758-1200x900-e1660750001163.jpg

Polish-20221117-091441437.png

Polish-20221117-091512030.png

Polish-20221117-091537877.png


ezek faszák, ezeket a nyugat adta vagy mutatta vagy ukrán fejlesztés vagy az orosz hagyaték még?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Az Ukrán Fegyveres Erők mérnöki egységei földalatti fémmodulok segítségével megerősített állásokat készítenek elő....


Az ukrán katonák gyakorlatilag éjjel-nappal készülnek a télre a frontvonalban.

A mérnöki dandárok aktívan dolgoznak az erődített állások megbízható, szakszerű elrendezésén - számol be az ArmyInform.

A második védelmi vonalon fém modulokat helyeznek el.

Erre a célra speciális modulokat használnak, és ezeket a már előkészített árkokba engedik le.

"Nehéz ilyen modulokat telepíteni a védelem első vonalában. Az ellenség nem engedi meg, hogy mérnöki felszerelést használjanak. Ezért az ukrán katonák a lehető legmélyebbre ássák be magukat a földbe, megerősítik és szigetelik az állásokat, és ügyesen álcázzák azokat" - áll a cikkben.

Egy ilyen moduláris egység akár 6 katona elhelyezésére is alkalmas. A katonák nagyobb kényelme érdekében speciálisan felszereltek. Van egy kályha a fűtéshez és ágyak a személyzet számára.

Ezek a mobil egységek segítenek az ukrán katonáknak, hogy a fronton teljesített harci feladatok között meleg és biztonságos helyen pihenhessenek.

"A modul jól védett és kompakt. Egy előre elkészített árokba süllyesztik, és több rétegben földdel fedik be, amelyek között fagerenda van. Még egy ellenséges lövedék közeli találata esetén is ez a kialakítás megvédi katonáinkat a fenyegetésektől" - mondta az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonája.

Egy ilyen mobil egység telepítése egy mérnökcsoportnak a helyzettől függően több napot vesz igénybe.

"Lépcsőket és vízelvezető rendszert is kialakítunk, hogy esős napokon ne legyen probléma" - mondta a szerelő.

Korábban a 95. légitámadó dandár katonái kaptak ilyen speciális fém óvóhelyeket, és azonnal elkezdték felszerelni állásaikat ezekkel a modulokkal.


9074ceed9fe04f2797419a1dc5c15b85-768x576.png

fd1d78a511f54652a0926f3d5af5f758-1200x900-e1660750001163.jpg

Polish-20221117-091441437.png

Polish-20221117-091512030.png

Polish-20221117-091537877.png


Remek koporsók.