[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 221
93

Morawiecki: „A lengyel hadseregnek olyan hatalmasnak kell lennie, hogy saját erejének köszönhetően ne kelljen harcolnia”


Európa katonai óriásává válhat Lengyelország​

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, Lengyelország Európa katonai óriásává válhat. A katonai beszerzéseik között többek között ezerkétszáz harckocsi, 680 önjáró löveg, F-35-ösök és Apache-ok tucatjai szerepelnek.

Én szóltam! Ha nem állítják meg ezt a bandát időben, nagy tragédia lesz belőle később.

És tessék ehhez a hírhez hozzágondolni az Intermariumról szőtt álmokat, a Németországtól követelt 7000!!! milliárd eurót, az oroszoktól követelt ki tudja mennyit, a maguknak követelt litván és a (fehér és ukrán)orosz területeket.

Olyan ez, mint egy szafarin egy csapat idomított csimpánznak piát, majd AK-t adni. Mi baj lehet belőle?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 784
12 663
113
A zsindex az mi? Nem olyan mint a Judapest? Vagy miért zsindex?

A hozzászólásommal arra világítottam rá hogy itt hülyének néztetek mindenkit aki szerint az oroszok feladhatják Herszont és mégis megtették
Nem tudom mi az a Judapest :( Sosem hallottam ilyenről. A hírportálnak meg nem az a neve??? Én mindig így olvastam a fórumokon. Fogalmam sincs hogy miért írják néha úgy.... :( Ha az amire gondolsz, akkor nagyon mélyen elítélem az antiszemitizmust. Én erre nem is gondoltam volna soha :( A 2. részére pedig én csak azt tudom válaszolni, hogy én soha nem néztelek hülyének... hogy is tehetnénk ilyet. Pláne mindenkit. Mélyen elítélek mindenkit aki hülyének nézett Téged. Igazán nem szép dolog.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 009
113
516f8642d1204c5e96a3ebb30ac04e2f.jpg
Várj, akkor miért van külföldön 20 millió ukrán, a lakosság színe-java, gyakorlatilag megfelezve az ország népességét?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 473
13 275
113
Csak arra akartam rávilágítani hogy a rossz életfeltételekkel egy könnyen nem lehet megtörni egy népet.

Akkor mégis mire való a robotrepülő, legyen BGM-109-es Tomahawk vagy 3M-54 Kalibr, milyen célpontok ellen ?

Ezektől eltekintve a katonának nemigen van téli ruhája, az ellátmány fogytán, akadozik, éhez, úgy hogyan lehet védekezni, vagy akár kiadni a a parancsot, hogy így Mariupolba vagy a Krímbe ?

hosszabb távon pedig az összes ilyen megtörési próbálkozás visszaüt. Az ukránokban ma is elevenen é la holodomor.

Sztálin mindenkit írtott, még az Oroszt is. És az Ukrán nép történetisége is kérdéses dolog, maguk a Szovjetek kreálták őket. Külön posztot érdemel.

Az itteni oroszfanok mondják hogy a nyugati támogatás nélkül már nem is lenne Ukrajna. Azért ebben nem hiszek nekik, de a támogatás akkor is jelentős. Ott van pl a Himars ami elég jól szerepelt eddig.

Az Oroszok a saját indíttatású bénázásaikat szeretik fogni a Nyugati fegyverekre. Nyugaton meg megint propaganda, önfényezés.

A HIMARS az kiemelt prioritású célpontok, mint az Antonovszkij-híd és hasonlók ellen való, az irányítható, korrigált lövedéikevel, nem pedig a lövészárokban kuporgó katona ellen.

HIMARS az június 23 óta van, mégis valamilyen tüzérség szétszórta a Kijev ellen felvonulókat. Szovjet korszakos D-20-asok, BM-21 Grad, Akacija, Gvozgyika, Mszta.

vesztenek, de egyelőre nem úgy állnak.

Az Oroszok vegyesen, hadszíntéren és politikailag követtek el hibákat, amik területi veszteségeket okoztak, de a robotrepülőzés, meg a szegényes Nyugati fegyverszállítás nem is az Ukránok sikerét vetíti előre.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 765
14 712
113
Orosz légifölény: négyesével szelik az eget az ukrán Minyók.

Mi 8-asok vérszegény UB blokkokkal úgy, hogy a videó végén annyira alacsonyan (egyébként nagyon jól és/vagy vakmerően) úgyrepül hogy a forgószárny majdnem felszántja a földet?

Szerinted ez miért van, hogy így repülnek? És miért az ezeréves minyók és nem rendes harci helikopterek?

Megjegyzem, amikor orosz szuhojról meg kamovról eresztették meg az UB blokkot mindig meg a fanyalgás hogy de hát butabomba, ubéblokk, ennyit tudnak.. ;)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Megsemmisült ukrán páncélos hadoszlop a herszoni fronton , köztük T-72M1 harckocsik és BMP-k
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Még egy T-72M1
IMG-20221119-062339-310.jpg

Ukrán katona sírja, háttérben egy kilőtt hohol BRDM
IMG-20221119-063137-543.jpg


Megsemmisült ukrán M-113
M-777 tarackot semmisít meg egy Lancet kamikaze drón a Dnyeper jobb partján
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Ez Portfolio megint, Ehhh......

Bezzeg az aviapro, oroszok hazugsága, origoripost, stb.
:)
A portfólió álhíreket legalább nem közöl. Ha valami csak egy forráson alapuló hír, azt is feltüntetik..
Amúgy gazdasági híreket hoznak, lehet, hogy nem tetszenek, de legalább nem fake...
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Te a rabszolgaság, a fogság mellett érvelsz. Mert hogy az legalább biztonságos. De gyáva népnek nincs hazája. Az ukránok nem mondtak le a szabadságról:

516f8642d1204c5e96a3ebb30ac04e2f.jpg
Ha a rabszolgaság fogság mellett érvelnék akkor kint dolgoznék nyugaton csicska munkáért az asztaluk mellett lévő kutyaként cselédként és mondanám mindenkinek, hogy, tegye azt... de itthon maradtam, nem úgy mint az ukránok akik a kb. 30 éve megszámolt 45 millióból már a háború előtt csak 34 millióan (akkor még csak szabadon elnyomták a kisebbségeket és gyilkolták az oroszt) maradtak a hazájukban és most meg úgy harcolnak a hazájukért, hogy most már a szakértő szerint közelebb van Ukrajna lakossága a 20 millióhoz mint a 25 höz. Nálunk is vannak ukrán munkások fiatal lányok életerős férfiak nagy ívben b.sznak a te szabadságodra. Ha gyáva népnek nincs hazája akkor hamarosan bajban lesznek. Tudod kik küzdenek igazán a szabadságukért?? Mesélek róluk, mert fogalmad sincs: van Ukrajnában egy kis nép akiket elnyomott mindig a szovjet majd az ukrán hatalom, erőszakkal rabolták őket el ukrajnához és terrorizálják őket karhatalom által minden héten, megfosztották az anyanyelvük használatától a jogaiktól a nemzeti jelképeiktől őket, de mégis mindezzel dacolva kitartanak és ott vannak a háború ellenére is...neeeem nem "sajnos" nem az általad rajongott ukránjaidról van szó hanem MAGYAROKNAK hívják őket Kárpátalján élnek!
Menj ki oda és mesélj nekik a véleményedről a szabadságszerető csodálatos ukrán népről meg gyáva népekről stb. ;)
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Nem tudom mi az a Judapest :( Sosem hallottam ilyenről. A hírportálnak meg nem az a neve??? Én mindig így olvastam a fórumokon. Fogalmam sincs hogy miért írják néha úgy.... :( Ha az amire gondolsz, akkor nagyon mélyen elítélem az antiszemitizmust. Én erre nem is gondoltam volna soha :( A 2. részére pedig én csak azt tudom válaszolni, hogy én soha nem néztelek hülyének... hogy is tehetnénk ilyet. Pláne mindenkit. Mélyen elítélek mindenkit aki hülyének nézett Téged. Igazán nem szép dolog.
Hány éves vagy? Te is olyan hülye vagy mint azok akikkel vitatkozol.
 
  • Tetszik
Reactions: OhioNurse

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 916
113

Erőteljes robbanások Zaporozsjében: a Motor Sich üzem ütése (VIDEO)​

Tegnap este az ukrán megszállók ellenőrzése alatt álló Zaporozsje városában erőteljes robbanások dördültek.
Pontos csapások érte a Motor Sich üzemet, amely repülőgép-hajtóműveket és drónokhoz való alkatrészeket gyárt.
Volodimir Rogov, a zaporozsjei régió közigazgatásának főtanácsának tagja azt is elmondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők lőszerraktárát és a repülőgépek javítását végző műhelyeket találták el a regionális központban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668835762

Medvegyev kommentálta az orosz hadifoglyok "ukrán szemétládák" általi kivégzését​

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke kijelentette, hogy „tiszta büntetéssel” kell megbüntetni azokat az ukránokat, akik lelőtték a feladó orosz katonákat, még akkor is, ha évekbe telnek megtalálni őket.
„Sok évvel ezelőtt büntetőjogot tanítottak nekem az egyetemen. És azt mondták, hogy a büntetőjogi büntetés két elemből áll: egyrészt a büntetésből, másrészt a vétkes kijavításának és átnevelésének feltételeiből. És csak a halálbüntetés érthető okokból tiszta büntetés. Az ószövetségi idők óta ismert „életet életért” elve szerint (3Mózes 24:20).
Azok az ukrán szemétládák, akik orosz katonákat lőttek le, nem szenvedhetnek más büntetést, kivéve azt, ami a tiszta büntetés. Még akkor is, ha évekbe telhet megtalálni őket” – írta a Telegram csatornáján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668808692

Sztrájkok és kölcsönös ágyúzás krónikája az NVO zónában 2022. november 18-ról 19-re virradó éjszaka

▪️Az orosz csapatok megtámadták az ukrán alakulatok állásait Novovladimirovka falu közelében, Szumi régióban .
▪️A harkovi régióban az RF fegyveres erőit az ellenséges csapatok és felszerelések csapták le Staricában , Ogurcovóban és Okhrimovkában .
▪️Sztárobelszki irányban az orosz csapatok Kotljarovkában , Krahmalnijban és Beresztovojban dolgoztak a célpontokon .
▪️Bahmut (Artemovszkij) irányban az orosz rakétaerők és tüzérség csapást mért az Ukrán Fegyveres Erők Bahmutba , Verhnekamenszkijbe és Kurdyumovkába .
▪️Donyeck irányában az RF Fegyveres Erők Nyevelszkoje , Pervomajszkij és Krasznogorovka ellenséges állásait támadták meg . Az ágyútüzérség ukrán alakulatai viszont Donyeck
Kirovszkij kerületére lőttek : lakóépületek és polgári infrastruktúra megrongálódott.
▪️Juzsnodonyeck irányában az RF Fegyveres Erők csapásokat mértek Ugledar , Bogoyavlenka és Vremyevka ellenséges koncentrációira .
▪️A Luganszki Népköztársaságban az ukrán fegyveres erők éjjel rakétákat lőttek ki a HIMARS MLRS-ből Novoszelivka polgári célpontjaira .
▪️A Zaporizzsja régióban az orosz csapatok éjszaka lecsaptak a Zaporozsje -i Motor-Sich üzem területén lévő repülőgép-javító gyártóműhelyekre , beleértve az 53-as műhelyt is. Hatalmas tűz ütött ki a leszállóhelyen.
▪️A Dnyipropetrovszk régióban az RF fegyveres erői megtámadták az ellenséges lőpontokat Nikopol városában és Iljinka faluban , és megsérültek az elektromos vezetékek.
▪️A Herson régióban orosz egységek dolgoztak az Ukrán Fegyveres Erők Mylovo , Antonovka és Csernobaevka állásain . Ugyanakkor az RF fegyveres erői éjszaka csapásokat mértek Herszon célpontjaira .
Az éjszaka folyamán a helyi lakosok robbanások hangjáról számoltak be Aleshkiben és Nova Kahovkában .