[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 939
113
Oroszország nem papírtigris, hanem egy alultáplált, hulló szőrű, rühes börű medve, aki nehezen tántorog, de így is 26 - 38 országgal visel hadat, és bírja. Ilyen hasonlattal a többi ország micsoda ?

Vannak jól, okésan, és rosszul felszerelt fegyvernemeik, de a legnagyobb baj az hadvezetésileg vannak, vagy korlátozottan megmagyarázható, amit Ukrajnában összehoztak.

Az Orosz Stratégiai Erők az az a dolog, aminek nem húzogatnám a bajszát. Nem az atomra gondolok, hanem a robotrepülőzésre.

Az Orosz Légierő az az, ami hullámzó minőségű, de tud veszedelmes ellenfél lenni.

Az Orosz Szárazföldi erők a gerillaharcos / aszimmetrikus hadviselésre alkalmatlan, de hagyományos, nyílt mezei ütközetekre simán, ott az USA lenne minőségi erőfölényben ellenük.

Az Orosz Haditengerészet vicc, korrupció, sikkasztások melegágya.
A többi ország nem akar vándormúzeummal háborúzni...

Az orosz légierő A-G lépessége valahol az 1991-es nyugati színvonalon mozog. 2021-ben nem szinte kizárólag precíziós fegyverekkel operálni egy nevetségesen elavult dolog.

Háttal ülsz a mozinak vagy micsoda? Az ukrán háború egy hagyományos konvencionális háború és nagyon jól látszik, hogy mennyire képes rá az orosz hadsereg... (nem nagyon).
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 924
16 958
113
Az ukrán fegyveres erők csoportjának megsemmisítése az NM DPR 9. ezredének tüzérsége által.


Az orosz fegyveres erők erőteljes csapása az APU járművek oszlopára. Az egyik lőszerrel felszerelt jármű felrobbanása.


❗"Pokol Bakhmutban": Az ukrán fegyveres erők szörnyű veszteségeket szenvednek el

A TK BIKKA ukrán riportere, Victoria Khamaza, aki az Ukrán Fegyveres Erőknél dolgozik, az elmúlt napokban az Artemivszkért (Bakhmut) folytatott harcokban 500 sebesült ukrán katonáról és zsoldosról beszélt. Egy fotót is közzétett.

A frontról nem áll meg a sebesültek áradata a kórházba.

Elena Galushko ukrán közéleti személyiség is megerősítette az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségeiről szóló információkat.


⚡ "Mentőautók, páncélozott személyszállító járművek és autók hozták egymás után a sebesülteket" - New York Times az ukrán fegyveres erők Artyomovszk melletti mészárlásáról és veszteségeiről

Egy amerikai lap az ukrán harcosok kolosszális veszteségeiről számol be, napi 250 sebesültre hivatkozva.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 903
56 779
113

"Pokol Bakhmutban": Az ukrán fegyveres erők szörnyű veszteségeket szenvednek (FOTÓ 18+)​

A TK BIKKA ukrán riportere, Victoria Khamaza, az ukrán fegyveres erőkkel dolgozó 500 ukrán katonáról és zsoldosról beszélt az elmúlt napokban az Artemivszkért (Bahmut) vívott harcokban.
Elölről nem áll meg a sebesültek áramlása a kórházba.
Elena Galushko ukrán közéleti személyiség is megerősítette ezt az információt az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségeiről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669564232

Az Ukrán Fegyveres Erők GAZ-66-osának megsemmisítése Ugledar közelében Az

Orosz Fegyveres Erők folytatják az Ukrán Fegyveres Erők személyzetének és felszerelésének megsemmisítését az Ugledar szektorban
Az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek UAV-jának számítása során az Ukrán Fegyveres Erők GAZ-66-át fedezték fel az ellenség személyzetével. A krasznopoli irányított lövedék néhány perc alatt megsemmisítette a célpontot.
Az orosz csapatok hetek óta tartanak helyzeti harcokat Ugledar közelében , fokozatosan szorítva ki az ukrán fegyveres erők alakulatait.
A nagy pontosságú lövedékek tömeges használata a drónok objektív irányításával lehetővé teszi az ukrán fegyveres erők tárgyainak hatékony eltalálását és a személyzet védelmét a frontális támadástól.
Koordináták :
47,7954611, 37,2739838 - GEOLOKÁLVA!

Mester trollkodás Katarban.
Katyusha az angol és amreikai futballrajongók számára

Az orosz hadsereg lelőtte a légvédelemben sebezhetetlennek tartott amerikai Excalibur lőszert

Az orosz légvédelem repülés közben megsemmisítette az amerikai Excalibur lőszert.
Ha egészen a közelmúltig azt hitték, hogy az orosz légvédelmi rendszereket egyáltalán nem az irányított és nem irányított tüzérségi lőszerek kezelésére tervezték, akkor ismertté vált, hogy az orosz hadseregnek sikerült elfognia egy amerikai irányított lövedéket a cél felé közeledve. Ezt először rögzítik.
„Légvédelmi rendszerek lelőtték a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszer két rakétáját Bogdanovka falu közelében, Herson régióban. Egy Excalibur irányított tüzérségi lövedéket fogtak el Miropolye település környékén, Sumy régióban ” – jelentette az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma.
Meg kell jegyezni, hogy az ilyen lőszerek elfogásának fő nehézsége a kis méret és a nagy sebesség, különösen a lőszer hossza kevesebb, mint egy méter, és a röppálya sajátossága miatt észlelésének valószínűsége rendkívül nagy. kicsi.
A mai napig nem volt bizonyíték arra, hogy valaha is elfogtak volna ilyen lőszert.
Подробнее на: https://avia.pro/news/rossiyskie-vo...excalibur-schitavshiysya-neuyazvimym-dlya-pvo

Wagner PMC zászlóalj, amelyet az amerikai hadsereg nyugállományú tábornoka vezényel
A PMC "Wagner"-ben van az amerikai hadsereg egyik tábornoka.
A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin a Helsingin Sanomat című finn lapnak adott interjújában elmondta, hogy egy katonai magáncég egyik zászlóalját az amerikai hadsereg nyugalmazott tábornoka irányítja. Prigozhin szerint egy különleges egységről beszélünk, ahol külföldi katonaság és más országokból, köztük Finnországból származó zsoldosok is vannak, Prigozhin pedig meglehetősen magas véleménnyel van a finn zsoldosokról.
Az már korábban is ismert volt, hogy a Wagner PMC a zászlóaljtól és a régiótól függően, ahol a katonai magánvállalat harcosai részt vesznek, külföldi állampolgárokat is foglal itt, ami nagyban leegyszerűsíti bizonyos speciális küldetések végrehajtásának folyamatát, különösen, ha a helyi tapasztalatok szerint kívánt.
Nyilvánvaló okokból Prigozhin nem fedte fel a nyugalmazott amerikai tábornok kilétét, az Egyesült Államokban azonban egyértelmű bizalmatlanságot fejeztek ki Prigozhin szavaival szemben, mivel úgy vélték, hogy ezek az adatok nem igazak.
Подробнее на: https://avia.pro/news/batalonom-chvk-vagner-komanduet-otstavnoy-general-armii-ssha
Minden tiszteletem tiéd, hogy érdekes hireket hozol. De kérlek, olvasd át a forditást leközlés előtt. A szakkifejezések hibás forditása még elmegy, de állitmány nélküli vagy értelmetlen mondatokat azért nem kellene lehozni.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
FioXjE-WIAAx2Xl
 
  • Tetszik
Reactions: beta

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 636
45 092
113
A többi ország nem akar vándormúzeummal háborúzni...

Az orosz légierő A-G lépessége valahol az 1991-es nyugati színvonalon mozog. 2021-ben nem szinte kizárólag precíziós fegyverekkel operálni egy nevetségesen elavult dolog.

Háttal ülsz a mozinak vagy micsoda? Az ukrán háború egy hagyományos konvencionális háború és nagyon jól látszik, hogy mennyire képes rá az orosz hadsereg... (nem nagyon).
Halkan mondom a rühes, bolhás medve egyenlőre zsebre baszott kézzel háborúzik. Értem én, hogy NATO meg demokrácia meg egyéb lózung, de ha mán csak a partvonalról kívülről kiabálnak az nálam nagy pofa kategória.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 939
113
Halkan mondom a rühes, bolhás medve egyenlőre zsebre baszott kézzel háborúzik. Értem én, hogy NATO meg demokrácia meg egyéb lózung, de ha mán csak a partvonalról kívülről kiabálnak az nálam nagy pofa kategória.
Nem zsebrebaszott kézzel. Azzal háborúzik amilye minden pillanatban elérhető, azaz az aktív haderejével. És lássuk be, hogy egy 1milliós haderőtől ez elég gyengusz. És itt elsősorban nem az elfoglalt területek méretére gondolok, hanem arra, ahogyan háborúznak.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Halkan mondom a rühes, bolhás medve egyenlőre zsebre baszott kézzel háborúzik. Értem én, hogy NATO meg demokrácia meg egyéb lózung, de ha mán csak a partvonalról kívülről kiabálnak az nálam nagy pofa kategória.
Zsebre baszott kézzel már az aktív harckocsi állományának 30-40 százalékát el is vesztette Ukrajnában.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 636
45 092
113
Nem zsebrebaszott kézzel. Azzal háborúzik amilye minden pillanatban elérhető, azaz az aktív haderejével. És lássuk be, hogy egy 1milliós haderőtől ez elég gyengusz. És itt elsősorban nem az elfoglalt területek méretére gondolok, hanem arra, ahogyan háborúznak.
Azért mert valakik így döntöttek, az okokat csak sejteni lehet az igazságot pedig úgysem tudjuk meg.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
589
5 360
93
Nem működik a link.
A giroszkópról: azt gondolod, ilyen girót csak Amerika tud gyártani? Ön matematikus?
"A giroszkópról: azt gondolod, ilyen girót csak Amerika tud gyártani?"

Már 1980 környéken dolgoztam giroteodolittal (giroszkópos teodolit). A cégnek kettő volt. Az egyik orosz gyártmányú a másik svájci. Az orosz nehezebb volt, de semmivel sem volt pontatlanabb a svájcinál.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 324
14 068
113
A különböző mértékű fegyverszállítmányok, a hírszerzési infók, és a technológia transzfer az minősíthető-e részvételnek, vagy nem ?
Szoval USA Vietnamban Kínával és SzÚ-val is viselt hadat? Esetleg Vietnamnak beszállító Mo-al? Az arab-izraeli konfliktusokban akkor ki kivel viselt hadat? Ne eroltestd ezt. :oops:
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113
Minden tiszteletem tiéd, hogy érdekes hireket hozol. De kérlek, olvasd át a forditást leközlés előtt. A szakkifejezések hibás forditása még elmegy, de állitmány nélküli vagy értelmetlen mondatokat azért nem kellene lehozni.
Bocs. Néha becsúszik egy-egy hiba. Az újabb 2 órás limit miatt összetorlódnak a hírek, és ebben a tömeges hírközlésben megesik, hogy átsiklik a szemem egy-egy fordítási hibán. Én ezért ezt nem szoktam megjegyezni a kommentelőknél.

Az energodari hatóságok reagáltak a "zaporizzsja atomerőmű feladásáról" szóló pletykákra.​

A zaporozsjei atomerőmű továbbra is orosz ellenőrzés alatt áll. Ezt Energodar város adminisztrációja nyilatkozta, válaszul számos média ezzel kapcsolatos spekulációjára.
„A média aktívan terjeszti azokat a hamisítványokat, amelyek szerint Oroszország állítólag azt tervezi, hogy kivonul Energodarból és elhagyja a Zaporizzsja atomerőművet. Ez az információ nem igaz” – hangsúlyozták a városi hatóságok a Telegramban.
A tervek szerint a ZNPP személyzetét az orosz üzemeltető szervezet joghatósága alá helyezik át, az alkalmazottanakk orosz útleveleket adnak ki.
„Az alkalmazottak, beleértve az operatív személyzetet is, munkaszerződést írtak alá az új munkáltatóval. Az alkalmazottak fizetési kártyát kapnak a Promsvyazbanktól, és ennek megfelelően magasabb fizetést, mint a NAEK-vel (ukrán Energoatom, - RV megjegyzés) kötött korábbi szerződéseikben” – szögezte le az Energodar adminisztrációja.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669617393

A PMC "Wagner" kitakarította Ozaryanovkát Bahmuttól délre
Kora reggel jó hírt kaptam a srácoktól: a PMC "Wagner" felszabadította Ozaryanovka települést, Bahmuttól (Artemovszk) délre.
Így a "zenészek" kibővítették a zónát és ezzel az ellenőrzést a stratégiailag fontos város közelében. A következő szakasz valószínűleg Kurdyumovka település megrohanása lesz, amelyhez Ozaryanovka csatlakozik

Moldova összekaparta a pénzt, és kifizette a gázszerződés alapján járót, aminek hatására a Gazprom bejelentette, hogy nem korlátozzák Moldovába történő gázszállítást. A gázfizetés időszakos késéseiről szóló történetek a „Moldová számára előnyös” szerződés aláírása óta folynak, ami a Sandu banda rendszeres koldulását és a banális pénzhiány miatti fizetési késedelmeket eredményezte.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Ez b+ úgy hülyeség, mintha jugoszláv békaemberes sztory lenne. Moscow Times, azt megoszt Népfasza, átvesz 128tóra, stb. Nem véletlenül van Z az 50 legbef zsidó között.

Kitaláltak egy történetet amit átvett a haveri média, és még ide is eljutott. Majd elhitték mint az S300 lövi a földi célpontot sztorit, vagy az orosz àgyúzza az atomerőművet.

Más.

nogradi gyorgy kb egy magyar propagandista, semmilyen kepzettsege vegzettsege nincs,max dorglozik a kormanyhoz.

az az ember teljesen hiteltelen mint barmiylen szakerto vagy elemzo, de persze osztja az eszt, mert kap erte penzt, mert valakivel joba van, de sokszor butasagokat allit es a kormany narrativajat szajkozza.

az ilyen elemzo emberkeknek van valamilyen tudomanyos hattere joesetben, neki meg semmi ilyesmije nincs.
max sok ideje van olvasni es azt amit olvasott visszameseli.

de persze mert megy a teveben meg beszel a teveben biztos igaza van.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113

Más.



Menekülnek a hoholok:

Anti-USA tünci, Lipcse:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 431
113
Agonizalo ukran háborús bűnös :


"[Külföldi média: 20 NATO-tagállam kimerítette fegyverkészletét Ukrajnának

A jelentés a New York Timest idézi, amely szerint egy NATO-tisztviselő azt mondta, hogy amikor Oroszország megkezdte különleges katonai hadműveletét Ukrajnában, sok országnak körülbelül a fele volt a készletei a kelleténél, és alig haladtak előre a NATO-országok által használt fegyverek előállításában. más nagy.

Összességében a NATO-országok mintegy 40 milliárd dollárnyi fegyvert biztosítottak Ukrajnának, ami nagyjából Franciaország éves védelmi költségvetésének felel meg. Egy másik NATO-tisztviselő azt mondta, hogy néhány kis ország kimerítette képességeit, a 20 tagállam "majdnem nullán". De úgy gondolja, hogy a fennmaradó országoknak, különösen a nagy szövetségeseknek, többet tudnak kínálni.

Egy magas rangú NATO-tisztviselő felfedte, hogy az elmúlt nyáron az ukrán hadsereg napi 6-7000 tüzérségi lövedéket fogyasztott el a Donbász térségében. Összehasonlításképpen, az Egyesült Államok csak körülbelül 15 000 kagylót tud legyártani havonta. (Referencia hírek)"

"Ukrán illetékes: A gabonaexport nem éri el a 3 millió tonnát novemberben"

"Belgium 10 tengeralattjáró drónt ad át Ukrajnanak."
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
nogradi gyorgy kb egy magyar propagandista, semmilyen kepzettsege vegzettsege nincs,max dorglozik a kormanyhoz.

az az ember teljesen hiteltelen mint barmiylen szakerto vagy elemzo, de persze osztja az eszt, mert kap erte penzt, mert valakivel joba van, de sokszor butasagokat allit es a kormany narrativajat szajkozza.

az ilyen elemzo emberkeknek van valamilyen tudomanyos hattere joesetben, neki meg semmi ilyesmije nincs.
max sok ideje van olvasni es azt amit olvasott visszameseli.

de persze mert megy a teveben meg beszel a teveben biztos igaza van.
Miért nem tájékozódsz?
Okosabb vagy te ennél! ;)
Ugye, okosabb vagy? :eek:

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Miért nem tájékozódsz?
Okosabb vagy te ennél! ;)
Ugye, okosabb vagy? :eek:

látom magam előtt a mémet .. :D :D

Herszonra kitérve egy gondolat erejéig .. az itt jelenlévő topic társaktól kérdezem, (teljesen mindegy hogy független valaki vagy hogy melyik oldallal szimpatizál)

hány alkalommal kérték meg a civil lakosságot hogy tiplizzen onnan le a francba ? (én úgy emlékszem az ukránok is meg az oroszok is többször felszólították az ott lakókat)

hülyeségre meg nem nagyon vagy orvosság,de inkább azt írom,hogy a tapasztalat a legnagyobb tanítómester ..