[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Bleroka

Well-Known Member
2019. március 16.
365
1 066
93
Valaki elmagyarázná dióhéjban, hogy miért olyan fontos az oroszoknak Bakhmut?
Portfolióról lopva Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

A háború előtt alig 70 ezres lélekszámú település azért fontos, mert logisztikai összekötő-útvonalként szolgál a szakadárok által uralt területek (Horlivka és Donyeck város), illetve az ukrán lojalisták által uralt területek (elsősorban Szlovjanszk és Kramatorszk) közt. Észak felé Liman, északnyugat felé Kramatorszk és Szlovjanszk irányába vasútvonal működik, emellett főútvonal megy az északi Sziverszk, Szlovjanszk és délnyugati irányba Kosztyantynivka irányába.

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 689
113
Leginkább tömeggyilkos. Persze ha nem ült rokon a maláj 17-es járaton akkor lehet akár szabadságharcos is - mindenki számoljon el a lelkiismeretével:) Egy seggfej (KGB-s) FSZB-s orosz pszichopata, részt vett az elmúlt 30 év kb minden posztszovjet konfliktusában. Hasznos hülye ebben a konfliktusban..
Azt hittem az a Putler
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
3,51 ezer milliárd rubel kb 60 milliárd dollár, a 2027-ig 20 ezer milliárd rubel, kb 330 milliárd dollár.
Soknak tűnik, amíg nem látjuk ezt a táblázatot:
Ez csak fényezés parasztvakítás ! ! Valódi képesség meg nincs mögötte !

Majd szóljál már ha a su-30sm gépek ilyen képességeik lesznek !


Még a vpkname is megemlítette hogy olyan fegyvereket mutogatnak neki amiket igazából sosem vetettek be és gyártva sincs holott évek óta vége a teszteknek és rendszeresítve is van.


Mutogassák a kab-250 ami 2020-óta szolgálatban van lassan 3 éve ! Ha valóban lenne belőle akkor akkor tgp támogatva dobálnák az ukránokra !

Helyette 80-as évekbeli kh-29 van
https://www.youtube.com/watch?v=TC3O78FLK9U
 
  • Hűha
  • Vicces
Reactions: zeal and ogretankHU

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
A komolyan vehető becslések szerint már több orosz halt meg ebben a háborúban mint ahány szovjet katona az egész afgán háborúban. És még messze a vége. Az USA olyan fegyvereket is ad az ukránnak ami az afgánoknál fel sem merült.
Hallottad mekkora számot mondott, Ursula fon der eu, az ukrán veszteségekről?
Még a cenzorok is belepirultak és egyből törölték.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 794
113

A fehérorosz védelmi minisztérium a NATO-csapatok példátlan felépítését jelentette be a határok közelében​

Példátlanul megnövekedett az amerikai és NATO katonai alakulatok jelenléte Kelet-Európa térségében – mondta Viktor Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter szerdán.

„A helyzet Fehéroroszország körül továbbra is nehéz. Különösen az amerikai és a NATO katonai alakulatok jelenlétének példátlan növekedése a kelet-európai térségben, így a hazánkkal szomszédos államok területén is, a „keleti fenyegetéssel” szembeni védelem álszlogenje alatt – mondta Khrenin. interjú a fehérorosz kiadású „SB. Belarus Today.

A miniszter különösen arra hívta fel a figyelmet, hogy a lengyelországi Powidzie-ben egy előretolt hídfőállás jön létre az amerikai fegyveres erők felszereléseinek és készleteinek tárolására. A NATO katonai kontingenseinek (Dravsko, Ozhysh, Zhagan, Demba, Wenjin (Lengyelország), Pabrade, Gaizhunai (Litvánia), Adazi (Lettország) tevékenységének támogatására kiképzőközpontok és gyakorlóterek frissítése zajlik.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1669835603

Bennem ezek a hírek okoznak igazán szorongást, mert egy eszkaláció felé mutatnak.

Oroszország és Kína közös gyakorlatokat hajt végre

A weben közzétett videón látható, amint az orosz légierő Tu-95-ös stratégiai bombázója megérkezik a kínai légierő egyik katonai repülőterére.
Állítólag kínai Xian H-6 bombázók is érkeznek az orosz repülőterekre.

Az Orosz Légierő 22. gárda vadászrepülőezredének Szu-30M2 vadászgépe (farkszám: "41 kék") találkozik a PLA légierő Xian H-6K barátságos bombázóival az Orosz Föderáció felett, Vlagyivosztok közelében.

Maiorsk teljesen felszabadult az ukrán fegyveres erőkalól A harcosok szerint az ukrán fegyveres erők elesett katonáinak holttestei még mindig lövészárkokban és lakóépületekben hevernek, amelyeket a kijevi rezsim erői megerősített területekké alakítottak. @anna_news

Lemondott Ukrajna infrastrukturális minisztere – logikus: miért kell az infrastrukturális miniszter, ha nincs több infrastruktúra.

Lőszerhiány miatt akadozik az Ukrán Fegyveres Erők Szvatovo és Kreminnaja elleni offenzívája:
Az Ukrán Fegyveres Erők 25. és 95. dandárjában Novovodyanoe térségében (Kremennajától 35 km-re északra) más a helyzet. Az egységek kimerültek a nagy veszteségek és a fegyverkopás miatt. Az önjáró és vontatott fegyverek mintegy 30-40%-a megsemmisült vagy javításra szorul, további 30%-át már javításra küldték . A fennmaradó, 155 mm-es kaliberű lövedékekhez az Ukrán Fegyveres Erők Kremennaja közelében lévő egységei nem rendelkeznek elegendő fegyverrel.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 940
21 614
113

Az emberen a cuccok:

-Bikatex melleny
-Phantom V2 plate carrier
-Armokom LShZ 1+ Low Cut sisak
-3M Peltor ComTac fules
-Iowa Zephyr GTX felszaru bakancs
-Carinthia G Loft vagy DNS Alpha dzseki
-Glock 18, 19, 20, 21 ezek kozul barmelyik pisztoly lehet.
-A kes nem ugrik be, de szerintem Vityaz vagy Katran verzio
-Valamelyik foton Adar 2-15 gepkarabely es PMAG Gen3 40-es tarak vannak, valahol FN SCAR tarak, de ilyen fegyvert meg nem lattam nala

Ezek abszolut nem NATO termekek -nem egy orosz kozuluk-, hanem premium taktikai markak termekei. Nem mellekesen tobbet az orosz FSB es Spetznaz is hasznal. Csak a ket gepkarabelyt nem lehet megvasarolni. A Glock nem elerhetetlen meg civileknek sem. Egyik sem NATO felszereles, maximum egy vagy tobb NATO tag is hasznalja. Ezek taktikai felszerelesek es szabadon barki megveheti meg kozulunk is a neten vagy boltba.

Szoval en kerek elnezest… Amugy meg szivesen a felhomalyositast! :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 549
113
Ez csak fényezés parasztvakítás ! ! Valódi képesség meg nincs mögötte !

Majd szóljál már ha a su-30sm gépek ilyen képességeik lesznek !


Még a vpkname is megemlítette hogy olyan fegyvereket mutogatnak neki amiket igazából sosem vetettek be és gyártva sincs holott évek óta vége a teszteknek és rendszeresítve is van.


Mutogassák a kab-250 ami 2020-óta szolgálatban van lassan 3 éve ! Ha valóban lenne belőle akkor akkor tgp támogatva dobálnák az ukránokra !

Helyette 80-as évekbeli kh-29 van
https://www.youtube.com/watch?v=TC3O78FLK9U
Roni, ugye te sosem voltal raktaros?
Van egy rahedli loszeruk meg a SZOVJETUNIÓ idejebol, 40-50 eves loszerek, fegyverek, megis mit csinaljanak velük egy háború kellos kozepen? Robbantsak fel az Ural mogott? Fifo, érted?
Elposszant mar ezektől is tobb szazezer ukran, meg szinte egesz Ukrajna romokban van kb örökre.
Meg evekig tart ez a háború, minden foldig lesz rombolva Ukrajnaban.
Egyebkent tegnap tettem be mi a felallas es fegyverzet a légierőnel.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 682
8 660
113
Hallottad mekkora számot mondott, Ursula fon der eu, az ukrán veszteségekről?
Még a cenzorok is belepirultak és egyből törölték.
Ja, kb az orosz veszteségek is akkorák lehetnek.
Ezt honnan veszed? Mert ha kint élsz Oroszországban és tapasztalatból beszélsz elhiszem.
Téged érdekelne hogy aszimmetrikus vagy konvencionális háborúban halt e meg a gyereked? Nagyon meglepne ha ez különösebben érdekelné az átlag orosz anyát. Az viszont jobban érdekelheti hogy ki indította a háborút.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 368
77 053
113
Leginkább tömeggyilkos. Persze ha nem ült rokon a maláj 17-es járaton akkor lehet akár szabadságharcos is - mindenki számoljon el a lelkiismeretével:) Egy seggfej (KGB-s) FSZB-s orosz pszichopata, részt vett az elmúlt 30 év kb minden posztszovjet konfliktusában. Hasznos hülye ebben a konfliktusban..
Te sem vagy jobb mint akinek el kell számolni a lelkiismeretével, csak az inga másik végén állsz.

Ne legyenek illúzióid, még nem találtak ki olyan szélsőséget a vilávon ami a jó kategóriába esne.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
A Kisoroszok akkori, választott vezére kilóra eladta magát a Nagyoroszoknak... a Holodomor történelmi fényében a Kisorosz nép számára ez elfogadhatatlan volt.
Hogy ott voltak-e az Amcsi titkosszolgák?
Erre mérget vehetsz.


Roppant valószínű azonban, hogy a (Nagyoroszok birodalma által) 85 évvel korábban elkövetett népírtás nélkül kevés vizet zavartak volna.

Aztán a megszorongatott Kisorosz elnök kifejezetten Nagyoroszosan reagált és a tömegbe lövetett...

Majd a megvesztegetett elnök a Nagyoroszokhoz menekült (micsoda véletlen).


Néhány évvel később a Nagyorosz kiokoskodta, hogy a Kisorosz nem is létezik, annak nincsen külön létjogosultsága...
Ami elég náci dolog, így alapból...

Érdekes történelem.

A Holodomor az Sztálin alatt volt, és van-e jelentősége, hogy ő Grúz volt, és a bizalmi emberei is milyen etnikumúak voltak ?

Sztálinék mindenkit írtottak, még az Oroszt is, nem csak a Kisoroszt / Ukránt, hogy nevezzük. A Vörös Hadsereg is az összeomlás és átállás szélén volt, de Hitlerék meg rosszabbul fogadták őket, és akkor vissza Sztálinhoz, mert ő legalább Oroszul beszél. Akkoriban senkinek nem volt jó.

Nem csak Janukovics volt Oroszbarát, hanem még Leonyid Kucsma is, és mégis elkormányozgatott.

A kérdés az, hogy Miért nem reagált Putyin annak idején, 2014-ben ?
 
W

Wilson

Guest
Hallottad mekkora számot mondott, Ursula fon der eu, az ukrán veszteségekről?
Még a cenzorok is belepirultak és egyből törölték.
Pontosították a kijelentését 100.000 halott és sebesült ukrán katonára....
Oszt ez a Sztrelkov bácsi tengerész vagy ejtőernyős (volt)?
Részlet egy 2015-ös Magyar Nemzet cikkből....

"Sztrelkov Igor Girkin néven látta meg a napvilágot 1970-ben. A moszkvai születésű férfi tanulmányairól nem sokat tudni, csak annyit, hogy már fiatalon a háborúk szerelmese lett. De nem érte be a történelemkönyvek tanulmányozásával, személyes tapasztalatokkal is gazdagítani kívánta tudását, ezért a Moldovától 1992 óta kiválni kívánó Transznisztriába ment, ahol a kis szakadár állam függetlenségéért fogott fegyvert. A közel öt hónapos konfliktus csak a tűzkeresztség volt: Boszniában a szerbek oldalán harcolt, majd az első csecsen háború következett, melynek végeztével Sztrelkov az orosz titkosszolgálat, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat munkatársa lett.

A második csecsen háborúból is kivette a részét, majd nyugdíjazása után a Krím félszigetre sietett, hogy katonákat toborozzon. A világ hamarosan megismerhette a katonát: a Sztrelkov valójában csak egy álnév, amely magyarul lövészt jelent. Mások Rettegett Igornak hívják, amire a parancsnok az ukrajnai háborúban bizonyosan rászolgált: hónapokig sikeresen vette fel a harcot a kormányerőkkel, ami után lemondott a szakadár állam honvédelmi miniszteri székéről, és hazaköltözött Oroszországba.

Sztrelkov egy dél-moszkvai ipari parkban rendezte be irodáját, ahol a Spiegel riporterének azonnal elmondja: egy olyan Oroszországról álmodik, melyet természetes határok vesznek körül, mint 1939-ben. Állítása szerint amikor a Kremlben még vita dúlt a helyzet rendezéséről, meggyőzte az elnököt arról, hogy katonailag avatkozzon be az ukrajnai konfliktusba – bár Oroszország a mai napig tagadja, hogy aktívan részt venne a harcokban.

„Én voltam az, aki meghúzta a ravaszt a háborúban” – fogalmaz, és közben Gavrilo Princip szerb nacionalista diákhoz hasonlítja magát, akinek szarajevói merénylete után kirobbant az első világháború. Sztrelkov ugyanis azt állítja, hogy ő már a kijevi Függetlenség terére, a Majdanra is kilátogatott a tüntetések idején, hogy megfigyelje a leendő ellenfeleit. Majd a Krím félszigetre utazott, múlt év február 21-én már ott érte a hír, hogy Viktor Janukovics elnök elhagyta Kijevet."





A német kormány további Gepard légelhárító harceszközöket akar átvinni Ukrajnába, hogy megvédje magát az orosz támadásoktól.


Erről ír a Bild , írja a European Truth .


„Olaf Scholz kancellár a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott beszélgetésében világossá tette, hogy ismét küldhetünk néhány Gepardot Ukrajnába” – mondta Steffen Hebestreit kormányszóvivő szerdán Berlinben.

A fegyverátadás részletei csak az átadás után válnak ismertté.

"Mivel a Bundeswehrnek 2012 óta nincs Gepardja, nem a Bundeswehrtől származnak" - mondta Hebestrait.

Így erre már csak a gyártó készletéből, illetve Katarból maradt lehetőség, ahol a vb-stadionokat a német Gepard védi az esetleges levegőből érkező terrortámadásoktól.

Jelenleg 30 Gepardot szállítottak Ukrajnába a KMW gyártó készleteiből.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Ez csak fényezés parasztvakítás ! ! Valódi képesség meg nincs mögötte !

Majd szóljál már ha a su-30sm gépek ilyen képességeik lesznek !


Még a vpkname is megemlítette hogy olyan fegyvereket mutogatnak neki amiket igazából sosem vetettek be és gyártva sincs holott évek óta vége a teszteknek és rendszeresítve is van.
Szerintem félreértettél! Pont azt akartam ezzel mondani amit te! A "félelmetesen nagy összeg" csak csepp a tengerben, valójában az orosz hadigépezet egy patyomkin hadsereg, amit az ukrán események is igazolnak. Tehát fals és hazug az a nyugati narratíva, hogy a félelmetes orosz hadsereg miatt kell rettegnünk, mert lerohanja a világot és emiatt kell a nyugatnak odacsapnia. Én mindig azt mondtam, hogy Oroszország nem jelent veszélyt senkire, mert gyenge a gazdasága és ebből adódóan a hadereje is. Hagyni kell szépen békében, had legyen el magának. De nem!!!! A nyugat neki ment és ott rúgott bele ahol csak tudott (Obama München után) és amikor már nagyon úgy érezte hogy sarokba van szorítva, támadott. Saját magát védi, nem a másét akarja, egyszerűen fél, félti a területét, úgy érzi a NATO körbeveszi, Balti államok tagsága, a Grúz próbálkozások, Ukrajna nyugati integrációja, mind stratégilag érzékenyen érintette és erre félelemből támadással reagált.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 017
93
igazi "szólásszabadság" európában ...

nem zörög a haraszt ugye


ami annyira titkos, hogy mindenki tudja :)

usa előrántotta az aduászt ... biológia fegyverek ...
csak egyszer adná az ég, hogy ott (usa) legyen egy "újkori" háború ... !!!

A Wagner dolgozik

lassan a britt lelkesedés IS elfogy :)

a hülye-ember megint beszívott ...

Miért gondold, hogy a TE kényelmed fontosabb, mint mások élete, országok biztonsága? Putyin is azt gondolja, hogy az EU polgár lesz olyan rest, hogy inkább hagyja magát fenyegetni, zsarolni a kényelme érdekében.
Téved. Ahogy Te is. o_O
Egyébként ő is valami szörnyről beszél. Sátán, biolabor nem zavar? :eek:

nekem a saját kényelmem fontosabb, mint az ukrajna bármely problémája. jól érzem magam a 24 fokos melegben, remekül szórakozom.
ők meg fagyjanak meg! megérdemlik.

apropó gáz: most, hogy Katar szállítana, már nem is lesznek rosszak??? a németek már nem fogják be a szájukat? szivárványos gatyában se kell már játszani?
amit az eu művel, az a legalja a kultúrának, tisztességnek ... és ezek minősítenek minket
úgy egyébként meg, ha nem adják oda a pénzt, nem kell befizetni a "tagdíjat", annyival is több marad.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 606
113
Szerintem félreértettél! Pont azt akartam ezzel mondani amit te! A "félelmetesen nagy összeg" csak csepp a tengerben, valójában az orosz hadigépezet egy patyomkin hadsereg, amit az ukrán események is igazolnak. Tehát fals és hazug az a nyugati narratíva, hogy a félelmetes orosz hadsereg miatt kell rettegnünk, mert lerohanja a világot és emiatt kell a nyugatnak odacsapnia. Én mindig azt mondtam, hogy Oroszország nem jelent veszélyt senkire, mert gyenge a gazdasága és ebből adódóan a hadereje is. Hagyni kell szépen békében, had legyen el magának. De nem!!!! A nyugat neki ment és ott rúgott bele ahol csak tudott (Obama München után) és amikor már nagyon úgy érezte hogy sarokba van szorítva, támadott. Saját magát védi, nem a másét akarja, egyszerűen fél, félti a területét, úgy érzi a NATO körbeveszi, Balti államok tagsága, a Grúz próbálkozások, Ukrajna nyugati integrációja, mind stratégilag érzékenyen érintette és erre félelemből támadással reagált.

A háború elejéig az volt a narratíva, hogy az oroszok mindenkit is lenyomnak. Ha más nem, atomoznak. És mindent el is követtek az oroszok és híveik, hogy ez legyen a kép róluk. Kicsit hidegebb fejű, kicsit hozzáértőbbek azért mondogatták itt is, máshol is, hogy mégsem olyan erősek mint ahogy mutatják, de az ilyeneket senki sem vette komolyan. Most kiderült, hogy lám valóban közel sem olyan erősek. Szóval az oroszok és híveik mindent megtettek, hogy mások féljenek az orosz fenyegetéstől.

Ha meg Oroszországnak lehet érzékenysége és félelme, akkor a balti államoknak is. Márpedig ők az Oroszországtól való félelem miatt lettek NATO tagok. EU tagok meg egy szebb jövő érdekében. Az ukránok is szeretnének jobban élni és úgy gondolják, hogy a nyugat felé orientálódás hozza ezt el nekik. Az oroszok meg valamilyen ismeretlen oknál fogva úgy gondolják, hogy nekik joguk van ezt felülbírálni.