[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 785
75 812
113
Pedig ők is aztán kurva sokat háborúznak ám, úgyhogy frankón ki is próbálták a G36-ot. Ja, bocs nem.
De meleg az van és aktívan használják.
A Wagner főnöke kérte má többször a haditudósítókat, hogy csak akkor adjanak már kész tényeket, ha előtte megerősítették. Hát, ez még nem működik tökéletesen.
Orosz 152mm 2Sz19M MSzTA-Sz
6f0fb31aecf66e158d6d13b8ceed99ea59c709a4.jpg

Orosz 152mm 2Sz3 Akácija
b77c791e2f618bf95c0a6d547b50f963.jpg

Ukrán 122mm 2Sz1 Gvozgyika
2S1-Gvozdyka-56-yi-brygady.jpg

Harckocsi és harckocsi akadályok Artyemovszk-ban (Bahmut-ban)
756731058694090.jpg

664896e6709ae6ada043906cbcac7843.jpg

Szerintem nem a csövekkel van inkább a baj a PZH-2000-nél, hanem az elektronikai letiltásokkal.
A töltőgép hibásodott meg a karbantartás hiánya miatt.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
Oleksij Danilov kijelentette, hogy 2023 a támadás éve lesz ukrajnában, ugyanis van egy titkos fegyverük.
Podoljak pedig bemondta a frankót, hogy tavasszal a Krimről is kisöprik az oroszokat, beleértve minden mást.
Mi lehet a kijelentések hátterében?
Nos az amcsi hadsereg számos M1-et ad a lengyeleknek. Növeli a saját haderejét az Orosz-Belarusz határon.
Amcsi ejtőernyős brigádok érkeznek az Észtekhez, lettekhez, litvánokhoz.
Mozgósítás a Balti államokban:
Litvánia 30k
Lettország 16k
Észtország 3k
Létszámot vállat fel.
Lengyelország 200k-val, 250 Abrams-al, meg 1000???? K2-vel járulna hozzá.

A mozgósítás célját Hamish de Bretton-Gordon brit ezredes tárta fel. Tavasszal a Nato nyílt háborúba akar kezdeni Oroszországgal
Állítólag ez Danilov titkos fegyvere.
1000 K1 2023 tavaszára? :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 841
113
Tavasszal a Nato nyílt háborúba akar kezdeni Oroszországgal
Állítólag ez Danilov titkos fegyvere.
Ilyen nincs ! Két atomhatalom nem fog egymással háborúzni ! A NATO is belengetné az atomfegyvert ha holnap az oroszoknak railgun fegyverek lennének az orosz katonák kezében a tankokon át a tüzérségig ! Repülőik lézerrel szelnék ketté az ellenséges repcsiket és rakétákat nagy távolságból ! Ilyen esetben a NATO-nak sem maradna más választása mint az atomfegyver!
Lengyelország 200k-val, 250 Abrams-al, meg 1000???? K2-vel járulna hozzá.
Na persze !
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Oleksij Danilov kijelentette, hogy 2023 a támadás éve lesz ukrajnában, ugyanis van egy titkos fegyverük.
Podoljak pedig bemondta a frankót, hogy tavasszal a Krimről is kisöprik az oroszokat, beleértve minden mást.
Mi lehet a kijelentések hátterében?
Nos az amcsi hadsereg számos M1-et ad a lengyeleknek. Növeli a saját haderejét az Orosz-Belarusz határon.
Amcsi ejtőernyős brigádok érkeznek az Észtekhez, lettekhez, litvánokhoz.
Mozgósítás a Balti államokban:
Litvánia 30k
Lettország 16k
Észtország 3k
Létszámot vállat fel.
Lengyelország 200k-val, 250 Abrams-al, meg 1000???? K2-vel járulna hozzá.

A mozgósítás célját Hamish de Bretton-Gordon brit ezredes tárta fel. Tavasszal a Nato nyílt háborúba akar kezdeni Oroszországgal
Állítólag ez Danilov titkos fegyvere.
Ezek akkora, de akkora baromságok! :D

Mindkét ökör a showbizniszből jött. Sima fecsegés amit előadnak. Semmijük sincs. Még a kártyapaklit is ellopták amivel játszottak.

Amiről picsognak az nem több, mint amit Robert De Niro mondott az Ez a fiúk sorsában:
"Tudok ám egy két dolgot egy két dologról!" - mondta, de a neje leszarta és faképnél hagyta.
Ez is ugyanaz. Mint a:
"Mi vettük ki az első téglát a berlini falból" duma. Hans megköszönte, majd leütötte Kardos doktort. Itt is az lesz. Bárhogy tepernek az ukránok, az oroszok nagy eséllyel úgyis leütik őket.

Ugyan mi értelme lenne egy atomháborúnak Ukrajna miatt?! Vagy hogy képzelték el az ukránok a krími kirándulást?

Most írhatnám, hogy legyen már eszetek az ilyen agitprop hülyeségeket ellapozni, de nem írom.

De nézzük, megvalósulhatna-e az ukrán baldricki mesterterv!

Egy háborúhoz, ami nem védekező jellegű, a parlamentek támogatása szükséges. Anélkül ohne csöcs. Erről azokban a parlamentekben szavaznak, akik háborúzni akarnak. Ha különleges hadműveletnek is hívnák, arról is kell szavazni. Jogalap kell rá, hívjuk tvnek, hogy megtámadHASSÁK Oroszországot, ha az legyalulná Ukrajnát. Ez kétharmados mindenhol. ENSZben is meg kell lóbálni, stb, nem menne.

Még Putyin is törvényt hozott és megszavaztatta a parlamentben a DLNR megsegítését, és velük hivattatta be magát. Putyin!!!
Ezek a FOSok meg elvileg demokráciák, és egyik félkegyelműnek sincs egyedül kétharmada, hogy át is menjen. Hacsak nem a lengyel és romulán kormány bukása a cél, anélkül meg oltári balhé lesz belőle, bár a lengyelek történelmileg vannak ilyen hülyék. (Ne felejtsük el, hogy a brit-lengyel szövetség bejelentése után öngyilkos lett a lengyel miniszterelnök, mert tudta mi vár német irányból rájuk ...) Kétharmada pedig se a romulán, se a polák bohócoknak nincs. És ezzel ennyi is volt egy Oroszország elleni támadás.

Ez a banda Jugoszláviába se mert bemenni szárazföldről. Kimenekült Afganisztánból és Vietnamból. Jaj, hadd ne írjak erről az ukrán hülyeségről többet akkora hülyeség az egész.

Sőt, majd beszartak natoék amikor a polákoknál gyilkolt az ukrán rakéta. Jobban be voltak szarva tőle, hogy orosz, mert akkor valamit reagálni kellett volna rá. Szerencséjükre ukrán volt. El is tussolták, mint a ÉÁ felrobbantását ...

Ezek papírtigrisek. Van menő tankjuk, repcsijük, hogy mit ér, fakk se, de van. Jó drágák, tehát minden jó. Ők a LolaT a kártyapakliban. De ennyit tudnak. A média ölne az ilyen sztoriért, az első rakétáig, ami lerombolja New Yorkot.

Mellé van rakat hajójuk is, amelyekkel pár tucat 800 dolláros drón elbánhat. Lehet is utána klotyózni mindent. Kína meg röhög egyet közben, mi? :D Hogy: "köszi a katonai és gazdasági world powa number one-t" ... :D

Sok baromságot olvastam már a háborúval kapcsolatban, de ez mindent vitt! :D

A Fletch 2 azon jelenete jut eszembe, amikor Fletch bemegy kézzel gyógyító lelkész tv stúdiójába és azt mondja a faszinak, hogy: "Ön xy? Igen. Azért jöttem, hogy megmondjam, szólt a felesége, hogy ég a házuk." Mire a faszi: "Az ég megáldja barátom! Köszönöm, hogy szólt!" - majd elrohant. Mire Fletch: "Én köszönöm, hogy elhitte ezt a hülyeséget!" :D

Viszont szerintem belekavarhat ebbe a remek ukrán világuralom tervbe, hogy az oroszok már az UFOkkal háborúznak. Mi van, ha megegyeznek velük? ;)
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
598
7 213
93
Ilyen nincs ! Két atomhatalom nem fog egymással háborúzni ! A NATO is belengetné az atomfegyvert ha holnap az oroszoknak railgun fegyverek lennének az orosz katonák kezében a tankokon át a tüzérségig ! Repülőik lézerrel szelnék ketté az ellenséges repcsiket és rakétákat nagy távolságból ! Ilyen esetben a NATO-nak sem maradna más választása mint az atomfegyver!

Na persze !
Hacsak nem őrültek vannak az USA döntéshozói mögött. Simán kinézem belőlük, hogy - ahogy sokan az átlagemberek közül is - azt a következtetést vonják le, hogy oroszország gyenge szar, még ukrajnával sem bír, itt az idő és lehetőség, ráuszítjuk a felpumpált kelet-európai latorállamokat.

Mondtam már sokszor - NATO 5. cikkely ide vagy oda, egy nem atomhatalom elleni atomcsapás nem járna válaszcsapással.
Az csak olyan lenne, mint a viccben:

Székely meg a fia elmegy a kocsmába, és italozás közben faternak beszól egy nagydarab férfi. A fiú fölpattan, és így szól:
- Na, üsd meg apámat!
A fickó nem sokat vacakol, lekever egy nagy pofont az öregnek. A fia nem hagyja annyiban:
- Most üsd meg apámat, ha mered!
Erre szegény fater akkorát kap, hogy leesik a székről. Nagy nehezem feltápászkodik, a fia megint elkiáltja magát:
- Utoljára mondom, ha van hozzá bátorságod, akkor most üsd meg az apámat!
Elege lesz a pasinak, és akkorát bemos az öreg székelynek, hogy átesik a pulton. A fiú csendesen így szól hozzá:
- Menjünk innen, édesapám, mert magát itten nagyon megverik.

Ez lesz az amerikai kaland vége is európában. Most már csak az a kérdés, hogy hány európai áldozat után mondják azt washingtonban, hogy menjünk innen srácok, mert titeket itt nagyon megvernek.

Egy atomhatalom sem olyan hülye, hogy egy tőle többezer km-re lévő szövetségesét ért atomcsapás miatt válaszcsapást indítson a legnagyobb atomhatalom ellen, ami után garantált az ő teljes pusztulása is. Arcvesztés vagy teljes pusztulás?

Másik: Condoleeca Rice és Gates írtak egy cikket a Washington Postba

Leírják a valós tényeket:
  • Oroszország soha nem adja vissza a megszállt területeket
  • ukrán gazdaság romokban, milliók menekültek el, a nyersanyagban gazdag részek orosz fennhatóság alatt vannak
  • ukrajna csak nyugati köldökzsínóron van életben tartva
  • egyre erősödni fognak a nyugati szövetségen belül azok a hangok, amelyek ukrajnát feladásra, békekötésre szólítják fel
És akkor levonják a következtetést: heteken belül drámaian megnövelt katonai támogatásra van szükség: tankok, drónok, nagy hatótávolságú rakéták stb. Most kell megállítani és visszaverni Putyint, mielőtt ehhez amerikai és NATO beavatkozásra lenne szükség. Az ukránok önként és dalolva vállalják a háborúskodás következményeit helyettük, ezért kell támogatni őket minden áron.

Elmebetegek. Melyik nem agymosott ukrán választaná a mai helyzetet a 2013 november előttihez képest?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 783
12 638
113
Ezek akkora, de akkora baromságok! :D

Mindkét ökör a showbizniszből jött. Sima fecsegés amit előadnak. Semmijük sincs. Még a kártyapaklit is ellopták amivel játszottak.

Amiről picsognak az nem több, mint amit Robert De Niro mondott az Ez a fiúk sorsában:
"Tudok ám egy két dolgot egy két dologról!" - mondta, de a neje leszarta és faképnél hagyta.
Ez is ugyanaz. Mint a:
"Mi vettük ki az első téglát a berlini falból" duma. Hans megköszönte, majd leütötte Kardos doktort. Itt is az lesz. Bárhogy tepernek az ukránok, az oroszok nagy eséllyel úgyis leütik őket.

Ugyan mi értelme lenne egy atomháborúnak Ukrajna miatt?! Vagy hogy képzelték el az ukránok a krími kirándulást?

Most írhatnám, hogy legyen már eszetek az ilyen agitprop hülyeségeket ellapozni, de nem írom.

De nézzük, megvalósulhatna-e az ukrán baldricki mesterterv!

Egy háborúhoz, ami nem védekező jellegű, a parlamentek támogatása szükséges. Anélkül ohne csöcs. Erről azokban a parlamentekben szavaznak, akik háborúzni akarnak. Ha különleges hadműveletnek is hívnák, arról is kell szavazni. Jogalap kell rá, hívjuk tvnek, hogy megtámadHASSÁK Oroszországot, ha az legyalulná Ukrajnát. Ez kétharmados mindenhol. ENSZben is meg kell lóbálni, stb, nem menne.

Még Putyin is törvényt hozott és megszavaztatta a parlamentben a DLNR megsegítését, és velük hivattatta be magát. Putyin!!!
Ezek a FOSok meg elvileg demokráciák, és egyik félkegyelműnek sincs egyedül kétharmada, hogy át is menjen. Hacsak nem a lengyel és romulán kormány bukása a cél, anélkül meg oltári balhé lesz belőle, bár a lengyelek történelmileg vannak ilyen hülyék. (Ne felejtsük el, hogy a brit-lengyel szövetség bejelentése után öngyilkos lett a lengyel miniszterelnök, mert tudta mi vár német irányból rájuk ...) Kétharmada pedig se a romulán, se a polák bohócoknak nincs. És ezzel ennyi is volt egy Oroszország elleni támadás.

Ez a banda Jugoszláviába se mert bemenni szárazföldről. Kimenekült Afganisztánból és Vietnamból. Jaj, hadd ne írjak erről az ukrán hülyeségről többet akkora hülyeség az egész.

Sőt, majd beszartak natoék amikor a polákoknál gyilkolt az ukrán rakéta. Jobban be voltak szarva tőle, hogy orosz, mert akkor valamit reagálni kellett volna rá. Szerencséjükre ukrán volt. El is tussolták, mint a ÉÁ felrobbantását ...

Ezek papírtigrisek. Van menő tankjuk, repcsijük, hogy mit ér, fakk se, de van. Jó drágák, tehát minden jó. Ők a LolaT a kártyapakliban. De ennyit tudnak. A média ölne az ilyen sztoriért, az első rakétáig, ami lerombolja New Yorkot.

Mellé van rakat hajójuk is, amelyekkel pár tucat 800 dolláros drón elbánhat. Lehet is utána klotyózni mindent. Kína meg röhög egyet közben, mi? :D Hogy: "köszi a katonai és gazdasági world powa number one-t" ... :D

Sok baromságot olvastam már a háborúval kapcsolatban, de ez mindent vitt! :D

A Fletch 2 azon jelenete jut eszembe, amikor Fletch bemegy kézzel gyógyító lelkész tv stúdiójába és azt mondja a faszinak, hogy: "Ön xy? Igen. Azért jöttem, hogy megmondjam, szólt a felesége, hogy ég a házuk." Mire a faszi: "Az ég megáldja barátom! Köszönöm, hogy szólt!" - majd elrohant. Mire Fletch: "Én köszönöm, hogy elhitte ezt a hülyeséget!" :D

Viszont szerintem belekavarhat ebbe a remek ukrán világuralom tervbe, hogy az oroszok már az UFOkkal háborúznak. Mi van, ha megegyeznek velük? ;)
Jól van na...csak találtam, gondoltam berakom...az én kedélyeimet is felborzolta...meg baromság is, de nem adok 1 hónapot, és menni fognak Abramsek, Leopardok, Leclerc-ek, STRV-k, Progettok (sztem a prémium 8as szintű), Challengerek... stb :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Csak megeri valakiknek celebet csinalni ebbol a tanarbol.


Az Usa tovabbi regi Paladinokat ad az ukranoknak. Ennyire lecsokkent a nyaron atadottak szama?


Odaporkoltek a halalfejeseknek ugy tűnik.

Meg van Tocskaja az ukranoknak?


Gyönyörű tuzijatek Artyemovszk felett.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113

Soledarban nehéz a helyzet, a város félig körül van zárva – Arestovich (VIDEO)​

A kijevi rezsim fő propagandistája, Alekszej Aresztovics jelentette be az ukrán fegyveres erők legnehezebb helyzetét Szoledarban.
Elmondása szerint a város félig körbe van zárva.
Az orosz csapatok fő erőfeszítései Szoledar Artemovszktól való elvágására és a Szoledar-Szlavjanszk út elvágására irányulnak - mondta Zelenszkij szóvivője.
Emlékezzünk vissza, hogy Soledar Artyomovszktól 15 km-re található a DPR északi részén, így nevezték el Kelet-Európa legnagyobb kősólelőhelyéről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673157498

A PMC "Wagner" Prigozhin alapítója a gyalogsági harcjárművekkel és tankokkal felszerelt földalatti aknákról beszélt Artemovsk közelében

A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin úgy véli, hogy Artemovszk (Bakhmut), amelyért most makacs harcok folynak, a keleti front központi pontja. Ez a város egyedülálló abban, hogy egyesíti a történelmi és földrajzi védelmi képességeket. Ismeretes, hogy Artemovszkot több részre osztják vízzárók, ami természetesen fokozza a védekezést.
„Másodszor: Bakhmut környéke olyan települések komplexuma, amelyek egységes védelmi rendszert hoznak létre. A harmadik egy egyedi táj, szakadékok és magaslatok, amelyek természetes alagutak”– mondta a PMC vezetője.
Azonban nem ez a legfontosabb – jegyezte meg Prigozhin. Ebben a régióban fejlett Soledar és Bakhmut bányák találhatók. Ez a városok földalatti hálózata, ahol ma már nemcsak emberek vannak, hanem tankok és gyalogsági harcjárművek is. Ismeretes, hogy ezekben a bányákban még mindig tárolnak az első világháborúból származó fegyvereket.

Sztrájkok és kölcsönös ágyúzás krónikája az NVO zónában 2023. január 7-ről 8-ra virradó éjszaka

▪️A harkovi régióban az orosz csapatok megtámadták az ellenséges állásokat Merefában, Staricában és Ogurcovóban.
▪️Sztarobelszkij irányában az RF fegyveres erőket az Ukrán Fegyveres Erők munkaerő-halmozódása és páncélozott járművei lőtték Dvurecsnajában, Myasozharovkában, Nyevszkijben és Makeevkában.
▪️Az éjszaka folyamán orosz csapatok megtámadták a gépgyártó üzemet és az ukrán alakulatok bevetési helyét a kramatorszki iskola területén .
▪️Bahmut (Artemovszkij) irányban orosz rakétacsapatok és tüzérség dolgozott az ukrán fegyveres erők koncentrációs helyein Bahmutban, Soledarban, Dyleevkában és Kleshcheevkában.
▪️Donyeck irányában az RF fegyveres erői megtámadták az ellenséges állásokat Kurakhovoban, Nevelskoye-ban és Maryinka nyugati külvárosában.
Az ukrán ágyú- és rakétatüzérségi alakulatok pedig polgári célpontokra lőttek Jelenovkában , Novi Svetben és Zugresben .
▪️Juzsnodonec irányában az orosz tüzérség Novomihajlovkában, Vugledarban, Bolsaja Novoszelkában és Zolotoj Nivában találta el az ellenséges erők koncentrációját .
▪️A zaporozsjei régióban az orosz csapatok megtámadták az ukrán fegyveres erők objektumait Zaporozsje környékén, és ellenséges állásokon dolgoztak Mali Scserbakiban, Olgovszkijban és Kamenszkijben.
Az ukrán alakulatok polgári objektumokra lőttek Dorozsnyankán .
▪️A Dnyipropetrovszk régióban az RF fegyveres erői Krasznogrigorjevka és Mirovoye célpontokat találtak el.
▪️A front déli szektorában orosz csapatok dolgoztak az ukrán fegyveres erők koncentrációs helyein Hersonban, Berislavban, Antonovkában és Inzhenernyben.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Másik: Condoleeca Rice és Gates írtak egy cikket a Washington Postba

És akkor levonják a következtetést: heteken belül drámaian megnövelt katonai támogatásra van szükség: tankok, drónok, nagy hatótávolságú rakéták stb. Most kell megállítani és visszaverni Putyint, mielőtt ehhez amerikai és NATO beavatkozásra lenne szükség. Az ukránok önként és dalolva vállalják a háborúskodás következményeit helyettük, ezért kell támogatni őket minden áron.

Elmebetegek. Melyik nem agymosott ukrán választaná a mai helyzetet a 2013 november előttihez képest?
Most kaphattak új üzenetet a neokon szarkeverők, az egyik hősukránhonvédő … nagykövet (az angliai) kb ugyanezt írta:

Kedvenc részeim:
"We've been in the war for almost a year now," Prystaiko said. "We're losing people left and right. We're not advertising how many of those lost are military or civilians, but you can imagine that numbers are huge, indigestible. And the cities, some of them are totally destroyed."

Majd a végén minden idők leggusztustalanabb reklámszövege egy ország lakosságának (ukránok) felajánlására a “felsőbbrendű cél”elérése érdekében:

"The West now has a unique chance," Prystaiko said. "There are not many nations in the world who would allow themselves to sacrifice so many lives, territories and decades of development for the purpose of defeating the archenemy."

Tehát az új üzenet kb ez:
  • igen, rengeteg ukrán halt meg
  • igen, az ország romokban
  • nincs kilátásban az ukrán győzelem
  • úgyhogy itt az idő még több fegyvert adni ukrajnának, hogy visszafoglalják Krímet
  • …illetve hogy kiűzzék “az ősellenséget” (archenemy!)
  • …ugyanis az ukránok különlegesek abban (is), hogy hajlandóak magukat kinyíratni a szent cél érdekében.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Két megsemmisült ukrán 2Sz1 önjáró löveg valahol a hadszintéren
Tank párbaj
Megsemmisült ukrán BMP
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 888
113
Most kaphattak új üzenetet a neokon szarkeverők, az egyik hősukránhonvédő … nagykövet (az angliai) kb ugyanezt írta:

Kedvenc részeim:
"We've been in the war for almost a year now," Prystaiko said. "We're losing people left and right. We're not advertising how many of those lost are military or civilians, but you can imagine that numbers are huge, indigestible. And the cities, some of them are totally destroyed."

Majd a végén minden idők leggusztustalanabb reklámszövege egy ország lakosságának (ukránok) felajánlására a “felsőbbrendű cél”elérése érdekében:

"The West now has a unique chance," Prystaiko said. "There are not many nations in the world who would allow themselves to sacrifice so many lives, territories and decades of development for the purpose of defeating the archenemy."

Tehát az új üzenet kb ez:
  • igen, rengeteg ukrán halt meg
  • igen, az ország romokban
  • nincs kilátásban az ukrán győzelem
  • úgyhogy itt az idő még több fegyvert adni ukrajnának, hogy visszafoglalják Krímet
  • …illetve hogy kiűzzék “az ősellenséget” (archenemy!)
  • …ugyanis az ukránok különlegesek abban (is), hogy hajlandóak magukat kinyíratni a szent cél érdekében.
Ezeket a külügyminisztereket szerintem tenyésztik. Albright leszart több milla iraki civil áldozatot, Powell kamuzott Irak kapcsán, ami polgárháborút szült, Clingonné Arab-tavaszolt amivel lenullázta az arab államokat, Rice meg beáldozna minden ukránt a "szent cél" érdekében, Blinken pedig atomháborúig is elmenne.

És akkor még Lavrovot szidják ...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 534
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
Ezek akkora, de akkora baromságok! :D

Mindkét ökör a showbizniszből jött. Sima fecsegés amit előadnak. Semmijük sincs. Még a kártyapaklit is ellopták amivel játszottak.

Amiről picsognak az nem több, mint amit Robert De Niro mondott az Ez a fiúk sorsában:
"Tudok ám egy két dolgot egy két dologról!" - mondta, de a neje leszarta és faképnél hagyta.
Ez is ugyanaz. Mint a:
"Mi vettük ki az első téglát a berlini falból" duma. Hans megköszönte, majd leütötte Kardos doktort. Itt is az lesz. Bárhogy tepernek az ukránok, az oroszok nagy eséllyel úgyis leütik őket.

Ugyan mi értelme lenne egy atomháborúnak Ukrajna miatt?! Vagy hogy képzelték el az ukránok a krími kirándulást?

Most írhatnám, hogy legyen már eszetek az ilyen agitprop hülyeségeket ellapozni, de nem írom.

De nézzük, megvalósulhatna-e az ukrán baldricki mesterterv!

Egy háborúhoz, ami nem védekező jellegű, a parlamentek támogatása szükséges. Anélkül ohne csöcs. Erről azokban a parlamentekben szavaznak, akik háborúzni akarnak. Ha különleges hadműveletnek is hívnák, arról is kell szavazni. Jogalap kell rá, hívjuk tvnek, hogy megtámadHASSÁK Oroszországot, ha az legyalulná Ukrajnát. Ez kétharmados mindenhol. ENSZben is meg kell lóbálni, stb, nem menne.

Még Putyin is törvényt hozott és megszavaztatta a parlamentben a DLNR megsegítését, és velük hivattatta be magát. Putyin!!!
Ezek a FOSok meg elvileg demokráciák, és egyik félkegyelműnek sincs egyedül kétharmada, hogy át is menjen. Hacsak nem a lengyel és romulán kormány bukása a cél, anélkül meg oltári balhé lesz belőle, bár a lengyelek történelmileg vannak ilyen hülyék. (Ne felejtsük el, hogy a brit-lengyel szövetség bejelentése után öngyilkos lett a lengyel miniszterelnök, mert tudta mi vár német irányból rájuk ...) Kétharmada pedig se a romulán, se a polák bohócoknak nincs. És ezzel ennyi is volt egy Oroszország elleni támadás.

Ez a banda Jugoszláviába se mert bemenni szárazföldről. Kimenekült Afganisztánból és Vietnamból. Jaj, hadd ne írjak erről az ukrán hülyeségről többet akkora hülyeség az egész.

Sőt, majd beszartak natoék amikor a polákoknál gyilkolt az ukrán rakéta. Jobban be voltak szarva tőle, hogy orosz, mert akkor valamit reagálni kellett volna rá. Szerencséjükre ukrán volt. El is tussolták, mint a ÉÁ felrobbantását ...

Ezek papírtigrisek. Van menő tankjuk, repcsijük, hogy mit ér, fakk se, de van. Jó drágák, tehát minden jó. Ők a LolaT a kártyapakliban. De ennyit tudnak. A média ölne az ilyen sztoriért, az első rakétáig, ami lerombolja New Yorkot.

Mellé van rakat hajójuk is, amelyekkel pár tucat 800 dolláros drón elbánhat. Lehet is utána klotyózni mindent. Kína meg röhög egyet közben, mi? :D Hogy: "köszi a katonai és gazdasági world powa number one-t" ... :D

Sok baromságot olvastam már a háborúval kapcsolatban, de ez mindent vitt! :D

A Fletch 2 azon jelenete jut eszembe, amikor Fletch bemegy kézzel gyógyító lelkész tv stúdiójába és azt mondja a faszinak, hogy: "Ön xy? Igen. Azért jöttem, hogy megmondjam, szólt a felesége, hogy ég a házuk." Mire a faszi: "Az ég megáldja barátom! Köszönöm, hogy szólt!" - majd elrohant. Mire Fletch: "Én köszönöm, hogy elhitte ezt a hülyeséget!" :D

Viszont szerintem belekavarhat ebbe a remek ukrán világuralom tervbe, hogy az oroszok már az UFOkkal háborúznak. Mi van, ha megegyeznek velük? ;)
Nálunk meglenne a 2/3.Mi bemehetnénk, atomozhatnánk. :) :)
 
W

Wilson

Guest
Sztrelkov Igor Ivanovics

január 8., 11:38

Prigozsin a bahmut-i tankokkal ellátott "földalatti városok hálózatáról" beszélt

És a támadás kezdetén feltételezzük, hogy az ilyen bányák létezése ismeretlen volt? Vagy a fegyveres erők vezérkara szándékosan választotta a legjobban megerősített állásokat, hogy "orrba dörgölje" Erich von Falkenhayn tábornokot, aki 1916-ban nem tudta bevenni Verdunt?

Tény, hogy Szoledarban legalább két fejlett mélyművelésű bánya létezik, ami közismert tény. Az egyik bányában 2014-ben még mindig ipari mennyiségben termeltek sót. A másodikat a szovjet idők óta kézifegyverek és lőszerek földalatti raktáraként használták (összesen több mint 10 millió fegyvert tároltak itt, bár - tudomásom szerint - ezeket már régen eltávolították). A tetején egy katonai bázis volt, szintén jól megerősítve.
Magában Bahmutban volt egy nagy raktárbázis járművek és páncélozott járművek számára (amelyeket 2014 tavaszán nem tudtunk elfoglalni, mivel nem állt rendelkezésre elegendő gránátvető és más fegyver). Hogy voltak-e földalatti létesítmények, azt nem tudom, de valószínűleg jól megerősített bombabunkerek - szinte biztosan.

Ami a Szoledar központjába való állítólagos Wagner-áttörésről szóló jelentést illeti, nem áll rendelkezésemre semmilyen tisztázó adat. Mindenesetre - a Bahmut-Soledar agglomeráció elfoglalása még messze van. A (kölcsönös) "felörlési csata" még több mint egy hónapig folytatódhat. És még ha csapataink taktikailag meg is nyerik, stratégiailag már vesztettünk, mivel ismét legjobb erőinket és eszközeinket vetettük be "egy haszontalan objektumra".
A felelősség ezért természetesen nem Prigozsin és a Wagner-parancsnokság, hanem az Orosz Fegyveres Erők vezérkara. A felelősséget azonban nem szabad teljesen levenni a "magáncégek" vezetéséről. Mert az a parancsnok, aki hagyja, hogy katonáit ilyen hálátlanul és eredménytelenül pazarolják el (még akkor is, ha parancsra cselekszik), semmiképpen sem tekinthető jó katonai vezetőnek.