[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 093
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 840
113
Azért az ilyen sommás kijelentéseket érdemes lenne alátámasztani valamivel.
Többször kérdeztem már tőled, hogy ott ahol egy javelin telibevágott egy bmp-t vagy egy tigert, ott egy kurganec vagy egy puma túlélt volna? Vagy ahol a T-72b3 kínyílt az nlaw-tól ott a leo2a5-ről lepattant volna?
Már válaszoltam, csak nem volt szimpatiks a válasz így negligálod.
Egy modern járműre az sem biztos, hogy tüzet tudtak volna nyitni annyival jobb a helyzetképe mint a sok elavult szarnak. Ami meg a Kurganyecet illeti a kérdésfeltevés sem jó, mert a T-15-öt választotta az orosz haderő azon meg van APS...
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
511
1 593
93
Miért hazudsz?
Ha ki is lőttek volna ott Sz-300-at, az csak egy. Egy ekkora várost nem egy üteggel védenek, és lehet oda újabbat is vinni. Gondolom semmilyen információd, bizonyítékod nincs az állításodra, ugyanakkor az ellenkezőjére van korábbi példa, van beismerés Aresztovicstól, és tessék, már van videó is


Látni a pillanatot, amikor a rakétát elfogják a levegőben, és kicsit később a robbanást a lakóháznál.

@Ashtar - az átlag nyugati agymosottat nem zavarják a tények és a logika. Azért lőttek lakóházra mert csúnya terrorista orkok, akik ebben lelik örömüket. Az irakiak meg inkubátorból dobáltak csecsmőket a földre és taposták agyon őket. Ja, erről kiderült, hogy a derék Tom Lantos találta ki és a kuvaiti nagykövet lánya volt a színész.

Más:
  • a briták már tagadják az apacsokat.
  • Jurij Ignat szerint nem ők szedték le a rakétát, azt nem is tudják lelőni, és az állítások (amiket amúgy ők tettek), hogy a múltban már szedtek le ilyen rakétákat, csak nagyzolás, hazugság volt. Persze-persze
  • európa 3.5x annyit költ gázra, mint tavaly ilyenkor
  • ukrajna annyi tűzérségi lőszert lő el 1 nap alatt, amennyit németország fél év alatt termel https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1614552647062945792 (és akkor az 1 napos orosz mennyiséget hány év alatt tudják a németek legyártani? :D)
-amerikaiak is már azt tanácsolják a bohócnak, hogy adják fel artemovszkot (miért ne a háborút? és ki parancsol akkor most?) https://twitter.com/Trollstoy88/status/1614615482677563393
- németek 1 év múlva tudnak 22! darab Leot küldeni :D hello leó https://www.youtube.com/watch?v=E_BvaDJaSbw
-kleszcsejevka még ma orosz kézre juthat

Kell még valamit mondanom Ildikó?


Teljesen felesleges vita ez a T62 felújító üzemről - 50 éves tankokról beszélünk, amik kiegészítésnek, és létszámerősítésre jók még. Ráadásul ezzel két legyet ütnek egy csapásra - munkát ad a nem annyira képzett, már kiüregedő üzemeknek, munkásoknak.
A T14 és a Szu57 gyártósorok nem ilyen üzemekben vannak, nem ilyen emberekkel.
Mivel bizonyítsam? Írjam ide ki az ukrán légvédelmi rendszerek pontos elhelyezkedését, pontos koordinátákkal ellátva? :)

Egyébként azon a videón én semmilyen légvédelmi tevékenységet nem látok. Megtörténik a becsapódás a földön és ezt látni ahogy villanik a felhőkön, utána nemsokkal odaér a hang is, majd a végén a kamera mutatja a füstoszlopot. Többször is megnéztem, kikockázva, ránagyítva, de én akkor sem látom azt a fránya légvédelmi rakétát.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
A legtöbb orosz harckocsihoz hasonlítva az ! egy dologban mindenképp: tűzvezető rendszer!
A fentebb felsorolt harcjárművek is távolabbról képesek leküzdeni rakétáikkal a T-sorozat legtöbbjét.
hogy mennyi fog érkezni rövidtávon vagy hosszútávon azt nem tudjuk megjósolni, de ha vesszük pl. a nyugati tüzérségi ezközök átadását, akkor abból is 1-2 százas mennyiség már össze jött. Ennyi modern harckocsikból és lövészpáncélosokból már számottevő mennyiség. A modern tűzvezető rendszerrel felszerelt páncélosok, jelentős fölényben lesznek az orosz harckocsikkal szemben.
Csak az a problem, hogy ez nem autóskártya ahol hk-ra csak hk-t rakhatsz. Mennyi hk párbajt láttál? A többit talán te is ki tudod találni.
 

Botond

Well-Known Member
2021. november 28.
68
446
53
A legtöbb orosz harckocsihoz hasonlítva az ! egy dologban mindenképp: tűzvezető rendszer!
A fentebb felsorolt harcjárművek is távolabbról képesek leküzdeni rakétáikkal a T-sorozat legtöbbjét.
hogy mennyi fog érkezni rövidtávon vagy hosszútávon azt nem tudjuk megjósolni, de ha vesszük pl. a nyugati tüzérségi ezközök átadását, akkor abból is 1-2 százas mennyiség már össze jött. Ennyi modern harckocsikból és lövészpáncélosokból már számottevő mennyiség. A modern tűzvezető rendszerrel felszerelt páncélosok, jelentős fölényben lesznek az orosz harckocsikkal szemben.
Több ezer orosz tankról és lövegről van szó. Azt nem tudja ellensúlyozni pár száz 30+ éves tank és IFV. Főleg az orosz légifölény mellett nem.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 856
113
Ez nagyon kétséges beesett mentegetőzés az orosz részről, hogy nem ők lőttek a lakóházakra Dnyipróban. Csak egy kis hiba van ebben a magyarázatban, az állítólagos S-300-as légvédelmi rendszer amiről azt állítják, hogy eltévedt a rakéta már korábban ők maguk kilőtték, tehát ilyen rendszer nem is védi már régóta a légteret Dnyipro környékén.
Sőt a lengyelekhez is ők lőtték át, ez 1000% biztos, hiszen az ukránok mondták!!

kapjál már a fejedhez :)
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 848
113
Ez nagyon primitív felfogás már ne is haragudj. Szetinted mennyivel olcsóbb, mennyivel kevesebb szankcióval járó, és mennyivel kevesebb életbe kerülő lett volna a háború, ha 1-2 hónap alatt vége?
És én még azt hittem, az MN-el együtt a pol. tisztek is kihaltak.
Viccet félretéve, remélem magadban te is pontosan tisztában vagy azzal, hogy az usa-nak egyetlen szavába kerülne csupán és megszűnne az ukrán emberanyag folyamatos, oroszok általi megsemmisítése.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 425
12 083
113
Tényleg, mi van az ászok ászával, a sztármesterlövésszel Walival?
Volt hír róla, hogy talán vissza mer menni.
Lett belőle valami?

Na, Waliról senki semmit? Csak a szöveg volt nagy? Kecskepásztorok lelövöldözés kívűl más nem megy.

Nem értem mi a baj ezzel a gyárral. Ok, a festő nőnek egy rendes munkavédelmi respirátor kéne talán, ami egész arcot védi, de legalább egy munkavédelmi szemüveg.

Meg kell nézni a skyline videót, ahol a blokkot szerelik össze és a zajvizsgálat füllel történik egy 40 éves hottest kabinban az üvöltő motor melett.. meg a karterszilózás kartussal megy, meg jegkrémpálcikával.
Aztán azt jónal mondják, pedig annál komolyabv szinvonal az opelban is van... aztán az a csarnok sem high end.

De amcsiknál jól mutatja a marketinget a tesla. A levedlett toyota csarnokot, ami győrben is csak egy csarnok lenne a sok közül, elnevezték giga gyárnak. De a népek megeszik.
Állitólag high end a gyártósor, de szerintem a teslanak 20 év tuti kell, hogy a jelenlegi wartburg karosszéria minőségből skoda szintig jussanak.
Szóval nem ezen múlik.
Meg hát eleve működő termékeket hasonlítsunk össze.

Azért az ilyen sommás kijelentéseket érdemes lenne alátámasztani valamivel.
Többször kérdeztem már tőled, hogy ott ahol egy javelin telibevágott egy bmp-t vagy egy tigert, ott egy kurganec vagy egy puma túlélt volna? Vagy ahol a T-72b3 kínyílt az nlaw-tól ott a leo2a5-ről lepattant volna?

Hogyne...
Tudod, ennél az amerikai, nato letárolt állománynál még ez is jobb:

Mert vittek oda üzemanyagot, akkut és elindították.

Több ezer orosz tankról és lövegről van szó. Azt nem tudja ellensúlyozni pár száz 30+ éves tank és IFV. Főleg az orosz légifölény mellett nem.

Nem vagy ideológiailag megfelelően képzett, ez a te bajod.
Az orosz légierő nem működik. Portfolió megírta.
Az orosz tankok elfogytak, az oryx és a hvg szerint is.
Az index szerinte meg modernek a nyugati fegyverek..
Mit nem értessz? :D

 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 218
93
Mivel bizonyítsam? Írjam ide ki az ukrán légvédelmi rendszerek pontos elhelyezkedését, pontos koordinátákkal ellátva? :)

Egyébként azon a videón én semmilyen légvédelmi tevékenységet nem látok. Megtörténik a becsapódás a földön és ezt látni ahogy villanik a felhőkön, utána nemsokkal odaér a hang is, majd a végén a kamera mutatja a füstoszlopot. Többször is megnéztem, kikockázva, ránagyítva, de én akkor sem látom azt a fránya légvédelmi rakétát.
Persze, a felhőkön "villanik" a házba csapódó rakéta, mert az így néz ki :D

Az alacsony felhőhatár felett történik az elfogás, az az a villanás, és utána csapódik a rakéta maradánya a ház bejáratába, ahol elműködik. Ezt mondják az ukránok is, legalább nekik higgy. Aresztovicsot már fenyegetik, orosz ügynöknek bélyegzik, telefonszámát kitették a netre, SZBU-t ráküldték, mert elkotyogta, veszélyeztetve ezzel azt a műveletet, hogy ezzel most 20 ember élete árán talán sikerült volna maguk mellé állítani a NATO-t, és beavatkozást kicsikarni. Lengyelországban egy paraszt miatt nem sikerült ez, aki még idejében lefényképezte az Sz-300-as maradányait, itt meg Zselé főideológusa maga köpte el, és hiába tilják, még felvétel is kikerült róla.
Ja, közben Zselé rendeletileg tiltotta meg azt is, hogy a sorozottak utcai összefogdosásáról videót készítsenek az ukránok. Ez már a vég kezdete.


Erről ugatok már mióta - világháború lesz. Ha nem most, ebből, akkor a közeljövőben, ugyanis szándék sincs a helyzet normalizálására. A nyugati átlagemberből már kihozták a zsigeri, aljas nácit, már nincs gyűlöletbeszéd vagy nácibeszéd, ha oroszok elleni megnyilvánulásokról van szó. A legállatiasabb kijelentések és büntetlenül mehetnek akár a médiában, akár a hálón. Ezt a szellemet nem lehet, és nem is akarják visszazárni a palacka. Itt valaki a végén elpusztul - vagy Oroszország, vagy Európa ahogy ma ismerjük.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 904
4 743
113
Na, Waliról senki semmit? Csak a szöveg volt nagy? Kecskepásztorok lelövöldözés kívűl más nem megy.



Meg kell nézni a skyline videót, ahol a blokkot szerelik össze és a zajvizsgálat füllel történik egy 40 éves hottest kabinban az üvöltő motor melett.. meg a karterszilózás kartussal megy, meg jegkrémpálcikával.
Aztán azt jónal mondják, pedig annál komolyabv szinvonal az opelban is van... aztán az a csarnok sem high end.

De amcsiknál jól mutatja a marketinget a tesla. A levedlett toyota csarnokot, ami győrben is csak egy csarnok lenne a sok közül, elnevezték giga gyárnak. De a népek megeszik.
Állitólag high end a gyártósor, de szerintem a teslanak 20 év tuti kell, hogy a jelenlegi wartburg karosszéria minőségből skoda szintig jussanak.
Szóval nem ezen múlik.
Meg hát eleve működő termékeket hasonlítsunk össze.



Hogyne...
Tudod, ennél az amerikai, nato letárolt állománynál még ez is jobb:

Mert vittek oda üzemanyagot, akkut és elindították.



Nem vagy ideológiailag megfelelően képzett, ez a te bajod.
Az orosz légierő nem működik. Portfolió megírta.
Az orosz tankok elfogytak, az oryx és a hvg szerint is.
Az index szerinte meg modernek a nyugati fegyverek..
Mit nem értessz? :D

Szerinted a Portfolió megbízható hírszerző portál?
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113
A "szakértők" sorban visszakoznak és magyarázkodnak...

A szakértő szerint ezért maradt el a háború nagy fordulata

Az amerikai fegyveres erők volt parancsnoka elmondta, miért nem szorították vissza az ellenséget az ukrán fegyveres erők a háború előtt kijelölt határvonalakhoz.

Ben Hodges szerint ez két okból nem vált valóra. Az első az ATACMS (Army Tactical Missile System) hadműveleti-taktikai rakétakomplexum hiánya az ukrán fegyveres erőknél, a második pedig az oroszok által bevetett katonák magas száma.

„Nyilvánvalóan túl optimista voltam, mert nem láttam előre, hogy nem fogjuk átadni az ATACMS-t. Azt hittem, hogy megtesszük. Ez egy hátrány volt. És azt sem láttam előre, hogy Oroszország milyen sok erőt hajlandó feláldozni Bahmutban és környékén” – nyilatkozta Ben Hodges a Radio Liberty-nek.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Azt hittem északon és délen a két kistelepülés jobban át van már karolva, bár lehet mostanra megtörtént, sok térkép van a neten. Ha az megtörténik akkor a 3 útból kettő lőhető lesz, ha az ukrán helyzet valóban rossz és az orosz kedvező, akkor remélem Medvegyev vagy valakik magasabb szintről kiadnak olyasmit hogy Bahmut a háború fordulópontját jelképezi és az elfoglalása lesz egy új offenzív szakasz kezdetének jele, stb, stb.... Vagy ha Putyin tenné lenne a legjobb, akkor az ukránok nem tehetik meg hogy feladják a várost, de ha csak egy út marad akkor tudjuk mi fog történni :) Az az út Csasohov Jar felé délről és északról is magaslatok között megy délen közvetlenül alatta északról pedig kb 2 kilométer távolságban.
Persze ezt csak időben, nem feleslegesen megnehezítve a támadó csapatok dolgát amíg elérik a pozíciót, csak attól félek fel fogják adni a várost az ukránok. Ezért kell olyan helyzetet teremteni amivel érzelmi alapokra helyeződik a város védelme nem pedig a racionalitásra.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Azt hittem északon és délen a két kistelepülés jobban át van már karolva, bár lehet mostanra megtörtént, sok térkép van a neten. Ha az megtörténik akkor a 3 útból kettő lőhető lesz, ha az ukrán helyzet valóban rossz és az orosz kedvező, akkor remélem Medvegyev vagy valakik magasabb szintről kiadnak olyasmit hogy Bahmut a háború fordulópontját jelképezi és az elfoglalása lesz egy új offenzív szakasz kezdetének jele, stb, stb.... Vagy ha Putyin tenné lenne a legjobb, akkor az ukránok nem tehetik meg hogy feladják a várost, de ha csak egy út marad akkor tudjuk mi fog történni :) Az az út Csasohov Jar felé délről és északról is magaslatok között megy délen közvetlenül alatta északról pedig kb 2 kilométer távolságban.
Persze ezt csak időben, nem feleslegesen megnehezítve a támadó csapatok dolgát amíg elérik a pozíciót, csak attól félek fel fogják adni a várost az ukránok. Ezért kell olyan helyzetet teremteni amivel érzelmi alapokra helyeződik a város védelme nem pedig a racionalitásra.
Nyujorkot is támadják a térkép szerint: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1V8NzjQkzMOhpuLhkktbiKgodOQ27X6IV&ll=48.3130940144261,37.90065830080435&z=12
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 230
1 436
113
Na, Waliról senki semmit? Csak a szöveg volt nagy? Kecskepásztorok lelövöldözés kívűl más nem megy.



Meg kell nézni a skyline videót, ahol a blokkot szerelik össze és a zajvizsgálat füllel történik egy 40 éves hottest kabinban az üvöltő motor melett.. meg a karterszilózás kartussal megy, meg jegkrémpálcikával.
Aztán azt jónal mondják, pedig annál komolyabv szinvonal az opelban is van... aztán az a csarnok sem high end.

De amcsiknál jól mutatja a marketinget a tesla. A levedlett toyota csarnokot, ami győrben is csak egy csarnok lenne a sok közül, elnevezték giga gyárnak. De a népek megeszik.
Állitólag high end a gyártósor, de szerintem a teslanak 20 év tuti kell, hogy a jelenlegi wartburg karosszéria minőségből skoda szintig jussanak.
Szóval nem ezen múlik.
Meg hát eleve működő termékeket hasonlítsunk össze.



Hogyne...
Tudod, ennél az amerikai, nato letárolt állománynál még ez is jobb:

Mert vittek oda üzemanyagot, akkut és elindították.



Nem vagy ideológiailag megfelelően képzett, ez a te bajod.
Az orosz légierő nem működik. Portfolió megírta.
Az orosz tankok elfogytak, az oryx és a hvg szerint is.
Az index szerinte meg modernek a nyugati fegyverek..
Mit nem értessz? :D

Valiról a Hubáék beszéltek az ukrán önkéntesekről szóló videóban.
Lehet az egész muki egy marketing fogás csak.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
"Soha nem fogom megérteni, hogy szükség van ilyen jellegű tartalom rögzítésére és közzétételére ukránok által készített felvételeken"

Igen, ezt én is furcsállom...
Állandóan saját hulláikról, emberi ronccsá vált sebesültjeikről osztanak meg videókat...


Ez csak azt jelenti, hogy mennyire sok felszerelesuk van, nem tudjak hol tarolni, mar a pickupok platojat rakjak tele vele.

Mas, Kopi errol te jutottal eszembe, Index, Unian alternativ valosag...

Saját halottjaikon átgázolva rohamozzák Szoledárt az oroszok

Hatalmas veszteségeket szenved az orosz hadsereg a donyecki régióban található Szoledárban, ahol folyamatos harcok dúlnak. Az orosz katonák saját hallottjaikon átgázolva próbálják megrohamozni a várost – írja az Unian ukrán hírügynökség.
Szergej Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője elmondta, hogy Moszkva fő erőforrásai a katonák, ezért rengeteget vetnek be az ukrajnai támadásokban, de ez súlyos veszteségekhez is vezet.
A szóvivő elárulta azt is, hogy az elmúlt napon az oroszok 70 alkalommal lőtték Szoledár városát különböző tüzérségi rendszerekkel.

https://index.hu/kulfold/2023/01/15...on-atgazolva-rohamozzak-szoledart-az-oroszok/
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113
Azt hittem északon és délen a két kistelepülés jobban át van már karolva, bár lehet mostanra megtörtént, sok térkép van a neten. Ha az megtörténik akkor a 3 útból kettő lőhető lesz, ha az ukrán helyzet valóban rossz és az orosz kedvező, akkor remélem Medvegyev vagy valakik magasabb szintről kiadnak olyasmit hogy Bahmut a háború fordulópontját jelképezi és az elfoglalása lesz egy új offenzív szakasz kezdetének jele, stb, stb.... Vagy ha Putyin tenné lenne a legjobb, akkor az ukránok nem tehetik meg hogy feladják a várost, de ha csak egy út marad akkor tudjuk mi fog történni :) Az az út Csasohov Jar felé délről és északról is magaslatok között megy délen közvetlenül alatta északról pedig kb 2 kilométer távolságban.
Persze ezt csak időben, nem feleslegesen megnehezítve a támadó csapatok dolgát amíg elérik a pozíciót, csak attól félek fel fogják adni a várost az ukránok. Ezért kell olyan helyzetet teremteni amivel érzelmi alapokra helyeződik a város védelme nem pedig a racionalitásra.
Azért haladnak!
Frissítve: