[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
3 918
11 567
113
Wasserman - a különleges művelet végéről: nem vesszük be Krakkót. De mindent, ami a miénk, meg kell szabadítani a terroristáktól. [És mi a miénk?] Oroszország mindaz, amit születésem idején Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének hívtak. Jelenleg Ukrajnának 19 régiója van, beleértve Kijevet is. Szigorúan véve, lehetnek kivételek. Kárpátalja jelentős része például úgy gondolhatja, hogy Magyarország közelebb áll hozzá, mint Oroszország. Nos, mindenesetre az egyes régiók esetében a lakosok döntik el, hogy kivel élnek. Minden régióra külön-külön lesznek népszavazások. [Mikor lesz ez?] Jövőre. Nem tudom megtippelni, minden attól függ, hogy az Egyesült Államok milyen hamar fogja eltüntetni az EU iparát, és nem lesz szüksége Ukrajnára, mint formális indoklásra ehhez a káoszhoz.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/55809
Úgy legyen!
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
a Wagner "füstöli" az ellenséget Bakhmut lakóépületeiből. Az ATGM legénysége elpusztítja az ukrán fegyveres erők pozícióit, és nagy távolságokból rakétát küld a célpontra.

Január 21-én egy ukrán MI-8-ast lőttek le MANPADS-al Bakhmut felett.

Voenkor Nastya Elsukova megköszönte a zenészeknek, hogy kimentették az aknavető tűzből.

"Őszintén hálás vagyok a PMC Wagner harcosainak, akik evakuáltak a helyi lövedékzónából. A srácok a legádázabb tüzérségi tűz alatt vittek az ajtóhoz, amelyet lebontottak és épített egy rögtönzött hordágyat"
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 030
6 344
113
Ma beszélgettem egy idősebb amerikai nővel, aki minden évben potya üdülésre jön két idős magyar barátjához.

Azt kérdezte az amerikai nő, hogy nem gondolom, hogy az őseink, akik 56-ban az oroszok ellen harcoltak, most forognak a sírjukban?

Mondtam neki, hogy az 56-osok azért harcoltak, hogy Magyarországon ne legyenek orosz katonák, legyen szabad és demokratikus. Jelenleg nincsenek itt orosz katonák, az ország szabad és demokratikus, tehát békében nyugodhatnak.

Aztán megkérdeztem, hogy az ő ősei és az angolok és franciák ősei nem forognak most a sírjukban?
Erre elképedve kérdezte, hogy miért, mire azt válaszoltam, hogy azért mert ők most olyan nácikat támogatnak Ukrajnában, mint akik ellen az őseik harcoltak és meghaltak.

Többet nem beszélt velem, de szerintem nem csak ma nem fog, mindenesetre el kellett jönnöm, mert elrontottam az összejövetelt.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Laikusként, kívülről azt látom, hogy Európában, illetve az II. VV óta szint az egész világon, ilyen méretű, és stílusú háború nem zajlott.
A technika fejlődésével, a messzemenően túlárazott haditechnikai eszközök miatt, és a rosszul felmért kockázatok miatt, két állam kivételével, mindenki az amerikai totális légifölényen alapuló, mozgó, nagy távolságból megvívott harcokhoz alakította a haderejét.
Drasztikusan csökkent a létszám, egy II. VV-s haderőhőz nem is mérhető nagyságú csapatok vannak.
Az orosz haderő átállt a front típusú háborúra, szörnyű emberveszteség árán, de megtehetik, mert hatalmas technikai tartalékkal rendelkezik, hatalmas lőszer készlettel. Ilyen méretű készlettel csak az USA rendelkezik, és nagyon komoly kérdés lenne, meddig tűrné az amerikai belpolitika, hogy katonáit elvéreztesse egy ilyen strílusú háborúban, mert meglátásom szerint amerikai csapatokkal is hasonló lenne a veszteség ráta. Egy kivétel lenne, ha a front Alaszkában lenne.
Biztos vagyok benne hogy a vezérkarok nap mint nap elemzik az aktuális helyzetet, biztos ők is felmérték azt amit én egyszerű laikusként látok. Ennek tükrében nem értem ezt az eszetlen fegyverküldést, önlefegyverzést. Nem "jobb" lett volna hagyni vereséget szenvedni az ukrán államot, és megtudni hogy az orosz csapatok milyen stratégia szerint viselkednek egy ilyen helyzetben.
Szép dolog, hogy elküldök mindent ami mozog, de ha át kell strukturálni a hadsereget, a tartalékos rendszert, az esetleges sorozás valamilyen formáját, akkor ezek az eszközök elavultságuk dacára fontos eszközök lesznek. Nem irigylem az európai vezérkarokat, mert nem erre készültek. Fontos a kiberháború, de ott ahol a kiélezett gyal. ásó lesz a döntő fegyver, ott másodlagos ez a probléma kör.
Szeretnék már adatokat látni arról a "szörnyü" orosz veszteségröl,mert ismételgetni amit hallottunk valakitöl,más egyéb emberektöl, az igy nagyon kevés,legfeljebb a sulykolás fogalmát meriti ki.Mert ebben a magas intenzitású konfliktusban csak a magukat ukránnak képzelö egyedek csoportosulásában vannak "szörnyü" veszteségek,amit a magam részéröl még mindig csekélynek tartok.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Szerintem a balti államokat nem a sérelem vezérli igazán, hanem a félelem. Attól tartanak, hogy Oroszország, ha tehetné, akkor kiterjesztené rájuk a befolyását, akár erővel is. Putyin aszem régebben tett is erre utaló dolgokat. Persze azt el lehet intézni azzal, hogy csak vágyálom, de azért nem megnyugtató.
Ok ez egy dolog, de azért mégis csak az EU és a NATO tagjai ellenben Ukrajnával amelyik nem tagja ezen szervezeteknek. Na és ez csak az egésznek egy kis szelete, arról már ne is beszéljünk, hogy Oroszország hol húzta meg önnön biztonságpolitikai határvonalát, amibe a balti államok nem tartoznak bele ellentétben Ukrajnával. Szóval én azt mondom, hogy ezen félelmük nem valós, sokkal inkább vélt. De persze ez csak az én meglátásom.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 759
113

Szó volt hogy az USA lobbizik Dél-Amerikában orosz eredetű fegyverek átadásáért.

Felmerül a kérdés bennem a háború kezdete óta újra és újra.
Oroszok tényleg ekkora balekok?
Hogy lehet az, hogy az ő cuccaikat el lehet ajándékozni mindenféle jogi következmények nélkül?
inkább az a kérdés ki az a hülye Harmadik világbeli aki nem oroszt vesz ezek után. nincs szankció, beszólás, és minden körülmények között müködik, és itt nem a pontosság a lényeg.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 901
113

Erdogan azt tanácsolta Svédországnak, hogy ne várja Törökország belegyezését a NATO-csatlakozáshoz​

Svédország a török- és iszlámellenes akciók után nem számíthat Törökország támogatására a NATO-csatlakozásban – mondta Recep Tayyip Erdogan elnök a nemzethez intézett beszédében a kormányülés után.
„Ha megengedi az ilyen akciókat, akkor ne sértődjön meg, de nem kap tőlünk támogatást a NATO-csatlakozás kérdésében. A svéd vezetés ne számítson a támogatásunkra” – mondta az államfő.
Erdogan szerint azoknak, "akik létrehoznak egy ilyen eretnekséget", és azoknak, akik engedik, hogy ilyen cselekedeteket hajtsanak végre, felelniük kell tetteikért.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674496040

Ukrajnának több száz nyugati harckocsira van szüksége – Yermak​

Ukrajnának több száz nyugati harckocsira van szüksége, nem 10-20 egységre. Ezt Andrij Jermak Ukrajna Elnöki Hivatalának vezetője közölte.
"Célunk az 1991-es határok és az ellenség megbüntetése, aki fizetni fog a bűncselekményekért" - mondta Yermak.
Szerinte a demokrácia átfogó célja a stabil fejlődés és az érthető világrend biztosítása, Ukrajna győzelme nélkül pedig ebből semmi sem valósul meg.
„Ezért ma minden harcra képes tanknak a frontunkon kell lennie.
Mert nem csak az ukrán frontról van szó. Ez a civilizáció frontja az elmaradottság és a mocsári barbárság ellen” – írta Yermak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674494162

Ukrán elkerülők tömegét fogták el a román határon (VIDEO)​

A román határon elfogtak egy csoport ukrán férfit, akik a teljes mozgósítás elől Európába próbáltak szökni .
Január 21-én a munkácsevoi különítmény határőrei a rendőrséggel közösen őrizetbe vettek egy csoport férfit Dnyipropetrovszk és Zaporozsje területéről, egy nő kíséretében.
Ezeket hőkamerával észlelték a román határtól 500 m-re. Azt tervezték, hogy Jablonovka falu határában illegálisan lépik át a határt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674483696

Donyeck-Zaporozhye irányú helyzet
2023. január 23. 18.00

A Zaporizzsja szektorban az orosz egységek Kamenszkoje faluból kiszorították az Ukrán Fegyveres Erők 65. Ombr 3. zászlóaljának erőit . Az RF fegyveres erők harcosai azonban még nem léptek be Kamenszkojeba, mivel az ukrán tüzérség keményen dolgozik rajta. A település jelenleg a „szürke zónában” van.
Az Orekhovsky szakaszon az ukrán fegyveres erők újra csoportosultak, és megtarthatták a Malye Shcherbaki-Shcherbaki-Novoandreevka-Novodanilovka vonalat . A frontvonal mentén folytatódik az aktív ellenütőharc.
▪️A széles fronton zajló offenzívát bonyolítja az M73 kazettás lőszerek távoli bányászata az ukrán fegyveres erők által. Az RF fegyveres erők katonái helyi támadásokat hajtanak végre az ukrán határok ellen, tüzérséget irányítva a lőállásokra.
▪️Az ukrán parancsnokság ugyanakkor arra számít, hogy az Orekhovsky és Pologovsky szektorban is újraindul a támadás . A 108. csapatezred 103. zászlóaljának megerősítésére 18 embert helyeztek át a Belogorye-Charivnoe vonal előretolt állásaiba.
▪️Tavrijszkij környékén a 44. dandár tüzérségi legénységeit telepítették, a BM-21 Grad MLRS egyik kilövőjét Orekhovba helyezték át , és további 155 mm-es M777 tarackok érkeztek a 65. dandár frontvonalaihoz.
A Pologovszkij-telepen az Ukrán Fegyveres Erők területvédelmi 102. dandárának egységei lőállásokat és erős pontokat szerelnek fel Cservonovában és Malinovkában .
A Vremijevszkij szektorban az RF fegyveres erők katonái az Ukrán Fegyveres Erők területvédelmi 128. dandár 231. zászlóaljánál Vremyevkában végeztek érvényben lévő felderítést .
▪️A védelem megerősítése érdekében az ukrán fegyveres erők 43. tüzérdandár legénységét áthelyezték Bolshaya Novoselka-ba, és megfigyelőállásokat szereltek fel a Bolshaya Novoselka - Novoselka fordulóján.

Erről van valakinek hazai forrása?

A magyar katonai vezetés tisztogatáson esik át. Több mint 170 tábornokot és magas rangú tisztet bocsátottak el néhány nap alatt. Valami nagy dolog történik a magyar parancsnokságon, megtisztítva azokat, akik mélyen szocializálódtak a NATO-ban és a nemzetközi partnerségekben.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
Ok ez egy dolog, de azért mégis csak az EU és a NATO tagjai ellenben Ukrajnával amelyik nem tagja ezen szervezeteknek. Na és ez csak az egésznek egy kis szelete, arról már ne is beszéljünk, hogy Oroszország hol húzta meg önnön biztonságpolitikai határvonalát, amibe a balti államok nem tartoznak bele ellentétben Ukrajnával. Szóval én azt mondom, hogy ezen félelmük nem valós, sokkal inkább vélt. De persze ez csak az én meglátásom.
Azt hiszem, az orosz kissebbségtől tartanak, akiket mint másodrangú állampolgárokat kezelnek. Bezzeg ha szexuàlis kissebbség lennének, már rég üvöltene Brüsszel. De csak oroszok. Nem számitanak embernek ebben a nagy békeprojekt EU-ban. :(
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Szeretnék már adatokat látni arról a "szörnyü" orosz veszteségröl,mert ismételgetni amit hallottunk valakitöl,más egyéb emberektöl, az igy nagyon kevés,legfeljebb a sulykolás fogalmát meriti ki.Mert ebben a magas intenzitású konfliktusban csak a magukat ukránnak képzelö egyedek csoportosulásában vannak "szörnyü" veszteségek,amit a magam részéröl még mindig csekélynek tartok.
BBC (+Mediazona) szerint 11662 a mai napig:

Illetve ez:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113

Szó volt hogy az USA lobbizik Dél-Amerikában orosz eredetű fegyverek átadásáért.

Felmerül a kérdés bennem a háború kezdete óta újra és újra.
Oroszok tényleg ekkora balekok?
Hogy lehet az, hogy az ő cuccaikat el lehet ajándékozni mindenféle jogi következmények nélkül?

Csak azok adják oda, akik az ukránt támogatják.
A másik kettő, aki az oroszt támogatja, az meg az orosznak adja.
:)
Mit tettek velük?? Azok szovjetek voltak husika.... Grúzok, Kirgizek, örmények, és igen nagy részben Ukránok!!! Hallod?? Ukránok is!!! Na most sokkot kaptál mi?? Most kamuzd magadnak hogy azok biztos nem! Nyaljatok csak ukrán popit, lelketek rajta, meg az összes észt,litván nem tudom kiknek lesz@rom, de nekünk ehhez a bulihoz semmi közünk!! Az ég világon semmi!! De ha így folytatjátok, remélem titeket visznek először aztán a nyomi barátaiddal együtt megmutathatjatok mi a magyar virtus!! :) olyanok vagytok mint egy pincsi a kerítés mögött...

Husika, akkor miért nem a grúzok, meg az ukránok sírják vissza a Szovjetuniót?
Miért a ruszkinak tetszett az a birodalom, a többinek meg miért nem?
Nem lehet, hogy mégiscsak egy Moszkva központú birodalom, Moszkvából kapott parancsok szerint működött?
Dzsugasvilivel, Hruscsovval egyéb férgekkel....
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
7 745
26 199
113
Erről van valakinek hazai forrása?

A magyar katonai vezetés tisztogatáson esik át. Több mint 170 tábornokot és magas rangú tisztet bocsátottak el néhány nap alatt. Valami nagy dolog történik a magyar parancsnokságon, megtisztítva azokat, akik mélyen szocializálódtak a NATO-ban és a nemzetközi partnerségekben.


fake news
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
az egészet. Úgy meg hatványozottan esik a hatékonyság (még úgy is, hogy az oroszoknak sem megy úgy, hogy nekik minden adott lenne...)
Vegyük akkor az F-16 (vagy a Tornado) átadása esetén mi a bibi, ami miatt nagyon orrba vernék őket.
  • Alapból már az elhelyezésüket sem tudják biztosítani, mert ugye egy ilyen gépnek reptér kell, nem csak beton, hanem hangárok, kiszolgálójárművek, stb... na az hatalmas statikus, zsíros célpont, nem valami random kerekes jármű, meg is kell védeni. És az orosz BM csapások ellen kb. semmijük sincs.
  • Akkor ugye kéne rá pilóta - többséget lelőtték, az újak meg szemben állnának harcedzett veterán hajózókkal, akik egy éve kvázi világháborús szinten repülnek, eszetlen mennyiségű repórát és harci tapasztalatot begyűjtve. Jelenleg ők a világ legveteránabb katonai pilótái.
  • Aztán ott van a gond, hogy itt az ellenfélnek is van aktív radaros raksija - szóval az AIM-120D alatt nem érdemes nekik menni. Merthogy a Szu-35 sokkal jobb kezdő kinematikai helyzetet képes adni a sajátjainak (és akkor még ott az R-37, meg annak a fő hordozója a MiG-31 is...)
  • Aztán ugye a front felett sehol az E-3 támogatás (vonalak mögötti mélységi csapásmérésnél még annyira sem), az orosznak meg ott az A-50U... vagyis AWACS irányította ellenség ellen repülhetnének (vagy ha valami hálózattal mégis belát az amerikai AWACS, na akkor a történelemben először akadna össze két ilyen ellenfél, na az érdekes lenne).
  • És érintetlen az orosz, igencsak combos légvédelem is, szóval ha be akarnak repülni föléjük, vagy csak a front fölé, hááát...
Szóval akárhogy is nézem, óriási mennyiséget, minimum ezredeket kéne átadni, megfejelve réteges, BM elleni védelemre képes légvédelemmel a reptereik köré, ráadásul egyszerre, nem csorgatva részenként, ha akarnak valamit kezdeni az orosz légierővel. Még akkor is, ha azt a néhány Szu-57-est nem számítom, ami valahol pre-IOC lehet, de bevethető ha nagy a probléma.

Amúgy meg az oroszok a vadászokra és az ATACMS-re mondták, hogy az vörös vonal. Azóta sem mentek. A kicsik pattognak, a nagyok meg tárgyalnak. Szóval leszóltak a pattogó bolháknak, hogy nem kell túljátszani...

Lassan egy éve már hogy ezt a konfliktust a " Különleges" jellege miatt nem neveztem háborúnak, és akkor részletesen kifejtettem mindkét fél cselekedetei alapján ennek magyarázatát.

Azóta sem változott a véleményem, mert proxi oldalról:

-hetente újabb és újabb fegyverrendszerek érkeztek , hozzá patikamérlegen kimért lőszerrel egyéb anyaggal, amelyek elegendőek voltak a következő tesztfázisra, viszont a csekély mennyisége miatt nem voltak valójában igazán hatásosak a konfliktus menetének befolyásolására. Erre nagyon vigyáztak a proxi oldalról is.
- A segélyezéses pénzégetés menete sem változott, mindig csak időarányosan adagolják az évekre előre kiszámított pénzmennyiséget.

Most elérkeztünk egy fordulópontra, melynek lényege hogy lassan kifogytak a tesztelési lehetőségekből, nem tudnak újat kitalálni, mert most már csak az igazán komoly fegyverrendszerek maradtak, mint a nyugati élvonalbeli tankok, repülőgépek, komoly légvédelmi és támadó rakétarendszerek.

Szinte már nevetséges látni azt a hónapok alatt folyó huzavonát hogy szállítsak ne szállítsak, de akkor is csak pár darabot.. és közben a matató kezeikkel (szolgálatok) a Medve csuklóján tapogatóznak, kikémlelendő, hogy hol az a határ mikor még nem dühítik fel kellőképpen, hogy egy csapásra véget vessenek ennek a játszmának.

Közben a világ csak ide figyel, de közben az ukrajnai események álcázó - áldozó füstje alatt tovább folyik a kb 2 éve elkezdett átalakítása a világgazdaságnak .

Pld tavaly december 30-án vállalkozásoknak az MVM 196,- tól 230 Ft os áram alapdíjjal szerződött le.

Mai szerződéskötésre ez a díj leesett 96,- Ft nettóra.. 20 nap alatt... látszik hogy közben a világ lassan a feje tetejére áll, de mindeni csak Ukrajnára figyel...

Vagy nézzük a holland gázárat 100 m3-re: A tavaly augusztusi 350,- Eurós ár mára lezuhant 50,- Euró környékére..
Heted rész...
Noormális, Margit?? Ezt nem lehet Ukrajnára kenni..
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 120
113
Ha igaz,szerintem ideje volt a vízfejet kicsit leereszteni..rég voltam katona(90-es évek)de a tisztek kb.20%-a életképtelen emberi hulladék volt akikre egy talicskát nem bíznék rá nem hogy katonák életét, tiszthelyetteseknél ez az arány kb 33% volt. ha ilyeneket szelektálnak akkor tökéletes .
Semmivel sem rosszabb akkor mint a civil világ, ott is szerintem a főnökök legalább ötöde tróger :D!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
Kevés szarabb hely van arra mint Bakhmut amit az Ukránok 7éven keresztül alakítottak erőddé. Ott az oroszokat darálják.
Hát eddig pont a fordítottja történik: Az ukrànok pusztulnak az orosz tüzérségi fölény àltal, mert ragaszkodnak a kiépített védelmi vonalak megtartàsához , akár a németek annak idején. olvasd bele magad az eddigi eseményekbe. A 4. donbassi védelmi vonal közül kettőt az oroszok már àtléptek. Most megy a 3. Vonal legyűrése, amelynek eleste csak idő kérdése. A 4. leggyengébb vonal Kramatorszknál ezután kerül sorra nyár végéig. Be lesz daràlva minden védelem ott is tüzérséggel. Ezt a folyamatot esetleges ukràn ellentàmadások késleltethetik, de ezzel a végeredményen vàltoztatni nem tudnak még a pár tucat nyugati harckocsival sem.