Valaki tegnap írta,hogy Bahmut márciusra elesik,ha ilyen írányban haladnak a dolgok akkor szerintem egy héten belül.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az ukrán légierő maximum mélységből indíthat ilyeneket, különben kiszedik őket.Például itt egy "konfig"12 brimstone+póttartály+4 alarm lokátorromboló +zavarókonténerek.
Maga az alapgép elavultnak számít viszont komoly csapásmérő potenciállal rendelkezik.De például ebből is hordozhat 2 darabot.
Természetesen kérdéses milyen állapotban vannak a pár éve kivont gépek és át akarják adni-e egyálltalán őket.![]()
Storm Shadow – Wikipédia
hu.m.wikipedia.org
Ukránoknak (meg a háttérben őket támogató hatalmaknak meg kellene eröltetniük magukat, mert ez egy igen sz@r ajánlat, így nem lesznek versenyképesek az orosz ajánlattal - ukrán magánszemélyek és vállalkozások számára:Közben ukránok úgy vesznek fel kölcsönt, hogy a szerződésben benne van, hogy területek elvesztése esetén is fizetni kell
Erdemes megnezni a cikket, foleg a kepalairas tanuskodik a "szakertelemrol". Azt mondja: Aknamentesítés Bahmutnál.Visszatérve erre a videóra, az öreg amikor e kamerás orosz katona el akarja venni a puskáját a kommentek alapján nem azt mondja, amit korábban írja valaki, hogy "enyém", hanem hogy azt hiszi, hogy az orosz katona velük van/ukrán, és valami olyat mond, hogy veled vagyunk.
+
![]()
Szakértők szerint az ukránok jól teszik, hogy nem adják fel Bahmutot
Még akkor is, ha a város önmagában nem különösebben jelentős stratégiailag.444.hu
Erdemes megnezni a cikket, foleg a kepalairas tanuskodik a "szakertelemrol". Azt mondja: Aknamentesítés Bahmutnál.
Maga a kep pedig:
![]()
keremkapcsoljakki...
Én csak arra akartam utalni mire tudnák használni.Egy korszerűsített GR4 ergonómiája nem a 70-es évek szintje folőleg nem a képességei.Csapásmérőként komolyabb potenciállal rendelkezik mint a legtöbb F16 verzió.Ettől még tény az F16 jobb választás eleve multiroll gép és egyszerübb üzemeltetni.Ettől még hs üzemképes állapotban vannak ezek a gépek a britekből kinézem Ukránoknak lepasszolják őket.Az ukrán légierő maximum mélységből indíthat ilyeneket, különben kiszedik őket.
Nem utolsósorban a Tornado híresen komplex gép (az ergonómiája ‘70es évek nyugati szintje) meg a karbantartásigénye is elég magas.
Tehát csak a “szokásos” problémák: honnan lesz képzett repülőszemélyzet hozzá? Honnan lesznek képzett karbantartók?
Már 60 körülieket soroznak…
Ennél még az F-16 is jobb választás lenne, az legalább nagy példányszámban áll rendelkezésre, illetve garantáltan “igénytelenebb”, mint a Tornadok.
Amúgy meg küldjék csak, ahogy a NATO, úgy én is nagyon kíváncsi vagyok, hogyan muzsikál a HH utáni, szuperfejlett nyugati technika valós harci körülmények között, egy intenzív konfliktusban, egy harmadik világ szintjén vegetáló ország kötelékében. Ahol múlt héten vélhetően a karbantartás elmaradozása miatt zuhant le a komplett belügyi vezetésJó lesz, én várom már! (Ugyanígy az MBT-ket is)
Így hirtelen a témában két kérdés merült fel bennem még:
- mi van a Switchblade-ekkel, meg a hasonló lengyel fegyverrel? Konkrétan nulla hír van ezekről.
- a fhansziák vajon miért nem ajánlottak fel még Mirage 2000-eket, esetleg Rafale-okat? Mondjuk a horvát kontingenst, most úgyis divat ez.
Reméljük nem olyanban, mint ez a GR4...Például itt egy "konfig"12 brimstone+póttartály+4 alarm lokátorromboló +zavarókonténerek.
Maga az alapgép elavultnak számít viszont komoly csapásmérő potenciállal rendelkezik.De például ebből is hordozhat 2 darabot.
Természetesen kérdéses milyen állapotban vannak a pár éve kivont gépek és át akarják adni-e egyálltalán őket.![]()
Storm Shadow – Wikipédia
hu.m.wikipedia.org
ezeket csak legénységgel és kiszolgáló személyzettel van értelme "lepasszolni" szerintem.Én csak arra akartam utalni mire tudnák használni.Egy korszerűsített GR4 ergonómiája nem a 70-es évek szintje folőleg nem a képességei.Csapásmérőként komolyabb potenciállal rendelkezik mint a legtöbb F16 verzió.Ettől még tény az F16 jobb választás eleve multiroll gép és egyszerübb üzemeltetni.Ettől még hs üzemképes állapotban vannak ezek a gépek a britekből kinézem Ukránoknak lepasszolják őket.
Amilyen külpolitikai irányvonalat visznek mostanság - meg Lettország és Észtország is - nem csodálkozom rajta. Kb az agresszív Csivava jut róluk - a balti államokról - eszembe az utóbbi időben.![]()
Oroszok Az Igazság Oldalán
Észt nagykövetnek február 7-én el kell hagynia az Orosz Föderációt - Lavrov
Vélemény?