Két megjegyzés ezzel a hozzászólásoddal kapcsolatban az első az, hogy nem azt mondtam, hogy orosz propagandista vagy hanem azt, hogy:
"az orosz propagandát fogyasztod", a kettő nem ugyanaz.
A második megjegyzésem pedig az , hogy tudsz te személyeskedés és minősítgetés nélkül is érvelni az álláspontod mellett, és így már teljesen más a leányzó fekvése, a kérdés az, hogy ha így is tudod publikálni az álláspontodat akkor mi szükség van arra, hogy személyeskedj és minősítgesd a másikat? Attól nem fogják jobban elfogadni a mondanivalódat...
Visszatérve a hozzászólásodra az tény, hogy Oroszország nagyobb élőerő tartalékkal rendelkezik mint Ukrajna, de azért az ezzel kapcsolatos probléma jóval összetettebb az orosz kormányzat és mindenekelőtt Putyin számára minthogy még berántson 1 millió embert az orosz hadseregbe, nem véletlenül nem tette meg eddig ( és szerintem nem is fogja). Az ukránokat lasszóval fogják kijelentéseddel kapcsolatban pedig az a helyzet, hogy a szóbeszéd és az orosz propival szemben a közelmúltban az ukrán főparancsnok kijelentette, hogy nem terveznek újabb mozgósítást, és nem katonára hanem fegyverekre van szüksége.
Az orosz hadiipar felpörgetésével kapcsolatban az az álláspontom, hogy az orosz propagandában nagyon jól mutatnak ezek a kijelentések, de én hiszem ha látom , ugyanis az elmúlt 20 év az orosz hadiiparral kapcsolatban nagyrészt csak a kormányzati pénzek lenyúlásáról szólt , és ez egyrészt nem fog megváltozni egy elnöki rendelet hatására másrészt ha hiányoznak az alapok az orosz hadiipar felpörgetéséhez akkor azt nem lehet egyik pillanatról a másikra megteremteni.
Ami pedig azt a kijelentésedet illeti, hogy semmi köze a NATO-k és az EU-nak az ukrik és az oroszok háborújához és szerinted felháborító, hogy a költségek egy részét "mi fizetjük" azzal kapcsolatban ne nálam reklamálj hanem a magyar kormányzat és az EU illetékeseinél, ugyanis bármily hihetetlen de nem én döntöttem, úgy ,hogy az EU és Magyarország katonailag és pénzügyileg támogatja az ukrikat az oroszok elleni harcban.
Ami pedig az én álláspontomat illeti azt már közzétettem a fórumon, magyarként (többek között a közös magyar-orosz történelmet alapul véve) az ukrikkal szimpatizálok akiket teljesen feleslegesen lerohant tavaly február 24-én az orosz haderő.
És azóta az is kiderült, hogy ez az orosz haderő sokkal gyengébb mint amit próbáltak elhitetni a világgal, és ennek köszönhetően illetve annak köszönhetően , hogy az ukrik fegyvert fogtak az orosz haderő ellen és az európai államok az USA vezetésével katonai és pénzügyi támogatást adnak az ukriknak, az is biztos, hogy köztünk és Oroszország között lesz egy nyugati orientáltságú az oroszokkal szemben nagyon erősen nacionalista Ukrajna és ha valaki a szívén viseli az ukrajnai magyar kisebbség sorsát jobb ha megbarátkozik a fentebb vázolt helyzettel, mivel a mindenkori magyar kormánynak ebből a helyzetből kell kihozni a legtöbbet a kárpátaljai magyarok tekintetében.
Ami pedig Ukrajnát illeti abban mindenki biztos lehet, hogy újjáfogják építeni , hogy ez mennyi időbe fog kerülni az a jövő zenéje, és az is biztos, hogy azok az országok amelyek a legnagyobb terhet viselik az ukrik finanszírozásában kifogják a maguk részét szakítani ebben az újjáépítésben, ebben nincs semmi rendkívüli ugyanez volt a múltban és ez ugyanígy fog működni a jövőben is.