[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 921
93
Szent Sztrelkovhoz. Teljesen életszerű és logikus, hogy pont most, az orosz összeomlás közepén kérdezik meg Igor Ivanovicsot a sikeres orosz támadások lehetetlenségének miértjéről. Természetesen ő készségesen és bő lére eresztve megválaszolja a kérdést, tartalmilag ugyanazokat a feltevéseket, lekicsinylő kinyilatkoztatásokat használva, amiről a szöveg végén, maga is elismeri, hogy már vagy százszor leírta. Nyilván a vezetés pocskondiázása sem maradhatott ki, talán egyedül a Wagner és a regulárisok összeugratásának kísérlete új. Sajnos jó ideje már Sztrelkov semmi releváns hírt nem osztott meg a nagyérdeművel.
Nyilván ezek Szrelkov szavai és az ő véleménye, amit te Wilson, csak mint hírt hozol nekünk, de van itt egy kis bökkenő ezzel. Konzekvensen oroszellenes, vagy az oroszokat lejárató és minimum kétes igazságtartalmú híreket hozol. Ezzel nem lenne semmi probléma, ha ukrán oldalon ugyanezt tennéd, de nem ez a helyzet, ott minden állítást kritika nélkül elfogadsz.
Talán ez lehet a magyarázat arra, miért kapsz sokaktól kritikát.
Sztrelkov szvsz nem más, mint az oroszok ukrajnát félrevezető eszköze ...
hagyják, lehet diktálják neki a leadandó szövegeket, ő meg szépen, mint sjaát kútfőből származót megjelenteti :)
érdemes végigolvasni a bejegyzéseit (W@Co cxsak szemezget)
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 220
93
Minden nap kiáll a két balfax még sem küld nekik leo2 meg leclerct
Nekik inkább a lengyel-amerikai veszéllyel kéne törődniük.

Ukrán katonák adják emg magukat. Állítólag énekelnek és átállnak



Nem süllyedünk, nem süllyedünk!

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1617257151570874368
Svédeket épp széthekkelik a muszlimok

A német hazaáruló Baerbock állítólag kimondta, hogy Németország nem szól bele, ha a lanegyel latorállam átadja a leopárdokat
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Nekik inkább a lengyel-amerikai veszéllyel kéne törődniük.

Ukrán katonák adják emg magukat. Állítólag énekelnek és átállnak



Nem süllyedünk, nem süllyedünk!

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1617257151570874368
Svédeket épp széthekkelik a muszlimok

A német hazaáruló Baerbock állítólag kimondta, hogy Németország nem szól bele, ha a lanegyel latorállam átadja a leopárdokat

Elég zöldek a fák.
Biztos mostani felvétel?

Olyan, mintha egy bemutatón készült volna korábban...
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
Van valakinek bővebb infója az északi támadásról?
semmi jele hogy lenne északi támadás
és a déli zaporozsjéban is kétséges hogy elindult volna, egyelőre lehet hogy csak egy helyiérdekű pozíciójavítás van folyamatban, abba belefér néhány kisebb falu
és ha mégis több mint helyiérdekű pozíciójavítás még mindig nem biztos hogy offenzíva, lehet csak erőket akarnak elvonni svatovotol vagy a donbaszból
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 746
113
@PFZ ezek között van...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
A propagandista találkozása a valósággal :D

hallottál már olyanról hogy Sniper? Tudod azok szoktak ilyeneket csinálni, hogy belopóznak éjszaka hogy kiszedjenek valami nagyobb értékű célpontot... 3-4 napja meg Prigozsin járt-kelt ott meg több forgatócsoport, akkor nem történt semmi. Pedig szerintem Prigozsin jól fizető célpont.
Ezek hamar odaértek Lengyelországba.Már ha ezek amiket az Ukránoknak "szánnak"
.Ha jól számoltam 22 darab bradley.
ezek nem azok állítólag.;)
Két megjegyzés ezzel a hozzászólásoddal kapcsolatban az első az, hogy nem azt mondtam, hogy orosz propagandista vagy hanem azt, hogy:
"az orosz propagandát fogyasztod", a kettő nem ugyanaz.

A második megjegyzésem pedig az , hogy tudsz te személyeskedés és minősítgetés nélkül is érvelni az álláspontod mellett, és így már teljesen más a leányzó fekvése, a kérdés az, hogy ha így is tudod publikálni az álláspontodat akkor mi szükség van arra, hogy személyeskedj és minősítgesd a másikat? Attól nem fogják jobban elfogadni a mondanivalódat...

Visszatérve a hozzászólásodra az tény, hogy Oroszország nagyobb élőerő tartalékkal rendelkezik mint Ukrajna, de azért az ezzel kapcsolatos probléma jóval összetettebb az orosz kormányzat és mindenekelőtt Putyin számára minthogy még berántson 1 millió embert az orosz hadseregbe, nem véletlenül nem tette meg eddig ( és szerintem nem is fogja). Az ukránokat lasszóval fogják kijelentéseddel kapcsolatban pedig az a helyzet, hogy a szóbeszéd és az orosz propival szemben a közelmúltban az ukrán főparancsnok kijelentette, hogy nem terveznek újabb mozgósítást, és nem katonára hanem fegyverekre van szüksége.

Az orosz hadiipar felpörgetésével kapcsolatban az az álláspontom, hogy az orosz propagandában nagyon jól mutatnak ezek a kijelentések, de én hiszem ha látom , ugyanis az elmúlt 20 év az orosz hadiiparral kapcsolatban nagyrészt csak a kormányzati pénzek lenyúlásáról szólt , és ez egyrészt nem fog megváltozni egy elnöki rendelet hatására másrészt ha hiányoznak az alapok az orosz hadiipar felpörgetéséhez akkor azt nem lehet egyik pillanatról a másikra megteremteni.

Ami pedig azt a kijelentésedet illeti, hogy semmi köze a NATO-k és az EU-nak az ukrik és az oroszok háborújához és szerinted felháborító, hogy a költségek egy részét "mi fizetjük" azzal kapcsolatban ne nálam reklamálj hanem a magyar kormányzat és az EU illetékeseinél, ugyanis bármily hihetetlen de nem én döntöttem, úgy ,hogy az EU és Magyarország katonailag és pénzügyileg támogatja az ukrikat az oroszok elleni harcban.

Ami pedig az én álláspontomat illeti azt már közzétettem a fórumon, magyarként (többek között a közös magyar-orosz történelmet alapul véve) az ukrikkal szimpatizálok akiket teljesen feleslegesen lerohant tavaly február 24-én az orosz haderő.

És azóta az is kiderült, hogy ez az orosz haderő sokkal gyengébb mint amit próbáltak elhitetni a világgal, és ennek köszönhetően illetve annak köszönhetően , hogy az ukrik fegyvert fogtak az orosz haderő ellen és az európai államok az USA vezetésével katonai és pénzügyi támogatást adnak az ukriknak, az is biztos, hogy köztünk és Oroszország között lesz egy nyugati orientáltságú az oroszokkal szemben nagyon erősen nacionalista Ukrajna és ha valaki a szívén viseli az ukrajnai magyar kisebbség sorsát jobb ha megbarátkozik a fentebb vázolt helyzettel, mivel a mindenkori magyar kormánynak ebből a helyzetből kell kihozni a legtöbbet a kárpátaljai magyarok tekintetében.

Ami pedig Ukrajnát illeti abban mindenki biztos lehet, hogy újjáfogják építeni , hogy ez mennyi időbe fog kerülni az a jövő zenéje, és az is biztos, hogy azok az országok amelyek a legnagyobb terhet viselik az ukrik finanszírozásában kifogják a maguk részét szakítani ebben az újjáépítésben, ebben nincs semmi rendkívüli ugyanez volt a múltban és ez ugyanígy fog működni a jövőben is.
Máshogy nem reagálsz érdemben...
Azt majd meglátjuk, hogy a végén kinek a mozgósítása ér többet. Amit most látunk, hogy banderisztánban már fogdossák az embereket erőszakkal.
A hadiiparra : Nem tudom feltűnt e, de amíg a fronton elbíbelődtek a lesajnált T-62 modokkkal addig azért csak sikerült felpörgetni a T-90 gyártást és most már havi szinten érkeznek a szállítmányok, mostanában már a szakadároktól a wagnerig mindenkihez új T-90esek kerültek, jelentős mennyiségben. biztos kifosztottak valami mosógép vagy légkondiraktárat. A dróngyártást szintén megoldották, hirtelen rájöttek a hoholoknál is, hogy tulajdonképpen lehet nem is iráni gyártásúak azok a Geranok ugye. Ezen felül a Lancetből is sikerül folyamatosan ellátni a frontot. Hogy pár embernek hirtelen lépcső meg tériszonya lett? Hát van ilyen... Vova megmondta : Aki Oroszország Anyácska zsíros emlőin hízik, az köteles meghozni a szükséges áldozatokat ha a rógyina érdeke úgy kívánja. Egyenes, világos beszéd. Nekem úgy tűnik akik maradtak, azok megértették és kezdik összeszedni magukat.
A szankciózgatás és a gyűlölethadjárat elején megmondtam azt is, hogy nem lesz ennek jó vége ha az oroszokat, Iránt, Kínát és egy halom feltörekvő országot egy nyugatellenes koalícióba lökünk, ugyanis míg a nyugatnak technológiája meg hitéleti alapú ígérvényes bankrendszere van, addig ezek az országok rendelkeznek a föld erőforrásainak nagy részével, ráadásul a Föld lakosságának nagy része is náluk van. És mit ad isten, mit mondott ma a jó Dimitrij?
Ezt előre lehetett látni...
De ne aggódj a hoholok miatt, mert szerintem tanultak az oroszok 2014-ből és most már nem fognak félmunkát végezni. Addig tekerik a darálót a fronton, amíg lesz banderista akit ledarálhatnak. És már ne is haragudj, de ezt az egészet rohadtul a jenkik kezdték el a 90-es évek óta. Azóta bomlasztották az egész posztszovjet térséget gyöngyöket hintve az oligarcha gyesznóknak, akik aztán készségesen röfögve szolgálták az új urakat... Ugyanezt próbálták az oroszoknál is, csak ott bebukták, mert Jelcin után Putyin jött és áthúzta a számításaikat.
Ukrajnát meg persze muszáj lesz újjáépíteni, csak az nem világos még, hogy hol és mekkora lesz ;)
Na még ez is...

nem úgy volt, hogy ezt már elzavarták a moslékosvödörtől?
Szent Sztrelkovhoz. Teljesen életszerű és logikus, hogy pont most, az orosz összeomlás közepén kérdezik meg Igor Ivanovicsot a sikeres orosz támadások lehetetlenségének miértjéről. Természetesen ő készségesen és bő lére eresztve megválaszolja a kérdést, tartalmilag ugyanazokat a feltevéseket, lekicsinylő kinyilatkoztatásokat használva, amiről a szöveg végén, maga is elismeri, hogy már vagy százszor leírta. Nyilván a vezetés pocskondiázása sem maradhatott ki, talán egyedül a Wagner és a regulárisok összeugratásának kísérlete új. Sajnos jó ideje már Sztrelkov semmi releváns hírt nem osztott meg a nagyérdeművel.
Nyilván ezek Szrelkov szavai és az ő véleménye, amit te Wilson, csak mint hírt hozol nekünk, de van itt egy kis bökkenő ezzel. Konzekvensen oroszellenes, vagy az oroszokat lejárató és minimum kétes igazságtartalmú híreket hozol. Ezzel nem lenne semmi probléma, ha ukrán oldalon ugyanezt tennéd, de nem ez a helyzet, ott minden állítást kritika nélkül elfogadsz.
Talán ez lehet a magyarázat arra, miért kapsz sokaktól kritikát.
Egyik oldalon Sztrelkov a másikon meg ISW, Ukrinform, infonapalm stb... kiegyensúlyozott tájékoztatás. Bevallom ezért szoktam arra játszani hogy kibillenjen a kényelmes egyensúlyból.
 
Last edited by a moderator:

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
A románok arra tartogatják a felszerelést meg a lőszert, hogy amikor teljesen a padlón van már Ukrajna, akkor bemehessenek nyugatról és minél nagyobb területet "megmenthessenek" az oroszoktól. Ezt nem egyszer láttuk már tőlük (a balkáni háborúkban, vagy 1918-ban). Sőt ezt még az is alá fogja nekik támasztani, hogy nem ők lesznek az egyetlenek, legalábbis a Lengyelek szerintem szintén ugrásra készen állnak. Tehát amikor Zselenszkijék végleg bedobják a törülközőt, akkor nyugatról is fogják kapni az áldást.

Egyébként más témában meg az jutott eszembe, hogy amikor a kosaras csajt kicserélték Putyin fegyverkereskedő haverjára, akkor szerintem az a csaj csak egy mázlista statiszta volt a csere során, valójában szerintem az oroszok találtak valakiket az Azovstal-ban (azt nem mondom, hogy USA tábornokot, de esetleg 1-2 fontosabb CIA ügynököt) és valójában ez volt a csere alap (csak mivel mi nem tudjuk, hogy ott voltak, így kicserélni sem lehetett őket nyilvánosan).
mentek normál uton vissza az ukrán foglyok között, vagy zsákban.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
601
7 220
93
Elkezdődött a szabadrablás - privatizálnak mindent is.


https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1617295151692664834/photo/2
Közben ukránok úgy vesznek fel kölcsönt, hogy a szerződésben benne van, hogy területek elvesztése esetén is fizetni kell

https://twitter.com/Trollstoy88/status/1617287875204096005
Egyre több a transznemű odesszában, hogy elkerüljék a sorozást.

https://twitter.com/Trollstoy88/status/1617234834220355584/photo/1
és egy nagykövet lehetett, most meg egyetemen taníthat :D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
Elkezdődött a szabadrablás - privatizálnak mindent is.

Jó hát ez mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy a Nyugatnak miért kell Ukrajna. Persze az újjáépítés is hatalmas üzlet lesz. Már 1 billió (USA-ban trillió) dollárnál tartanak az igények. Persze ezt részben az oroszoktól ellopandó zárolt vagyonból akarják finanszírozni.



 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Minden nap kiáll a két balfax még sem küld nekik leo2 meg leclerct
Ha egyszer adnak és lesz kiképzett hohol a gépekre , utána folyamatosan pumpolni fogják őket és nekik nem lesz se harckocsijuk, se alkatrészük a végén. Miért nem adnak a jenkik a sokezer letárolt Abramsből? Hát pont azért mert az a cél, hogy az ostoba európaiak átadják aztán majd súlyos pénzekért lehessen nekik Abramseket eladni. Mert ugye nyugat Európa fizetőképes kereslet, gyártókapacitás meg sehol... Egyébként mire fel kellene nekik adniuk ? milyen kötelezettségei vannak a német vagy a francia népnek a hoholok felé? Kezdik kicsit túltolni ezek az agresszív koldusok. Ekkora szemfényvesztést még a világ nem látott, mint ami most itt folyik. Olyan szintű kifosztása történik itt az európai országoknak, hogy az valami elképesztő!
Épp ezért lenne jó ha a ruszkik most már gyorsan legyalulnák őket, mert különben nagyon kutya világ lesz itt.

Elkezdődött a szabadrablás - privatizálnak mindent is.


https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1617295151692664834/photo/2
Közben ukránok úgy vesznek fel kölcsönt, hogy a szerződésben benne van, hogy területek elvesztése esetén is fizetni kell:D
Nem rossz privatizálás, ezek után jobban járnak ha a ruszkik behúznak mindent :)
És ez milyen kölcsön szövegezésében van benne? Sima privát bankkölcsön vagy micsoda?
Ez sem gyenge sorozási módszer. Ezek a rohadékok nagyon rámentek a kisebbségek legyilkoltatására... :( (első bekezdés utolsó sor megerősítve)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 785
40 069
113
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Na reggel szembejott velem rogton 3 oroszellenes cikk a legolvasottabb cseh portalon(engem mondjuk ez nem zavar, nem drukkolok egyik csapatnak sem).

Napkozben meg csopogtetnek ilyen gyerekes hireket hogy


"az oroszok szomoruak"
"szalamit, edesseget meg sort vasarolnak az orosz katonak Feheroroszorszagban"

Komplett idiotaknak valnnak beallitva naponta ketszer mar honapok ota.

A brit mediaban meg mindig csak az orosz vesztesegekert aggodnak. :D
Ez csak az egy kézben lévő, F.O.S hírferdítő - fordító média szokásos tevékenysége, a kiszemelt politikai áldozatról szóló "cikkeket" kötelező jelleggel az összes, kontinensnyi médiában le kell hozni, a helyi újságírók csak egy kis köritést pakolhatnak hozzá a napisz@rhoz, azt kiszínezve.
Ezen tákolmányok néha azért annyira elütnek a normál emberi valóságtól, hogy nagy a gyanú, az értelmi szerzőjük egy Mesterséges Intelligencia, hiszen ennyi marhaságot még egy képzett újságírói agy sem tud összehozni.

Ezen tevékenységnek egy a célja: az átlag tájékozódó embernek a tudatának átformálása hosszú évek évtizedek által, mert a csapból is ez folyik..

Egy egyszerű példa:
Putyin a médiában 2010 előtt még f@sza gyerekként van ábrázolva, például 20 perces beszédet mondott német! nyelven a német parlamentben, és annak a lényege a nemzetek megbékélése volt a nagy világégés után.
A parlament felállva , némely tag sírva tapsolta meg a beszédet..
No most nézd meg hogy mi a helyzet, azon tanakodik a német Parlament hogy harcoljanak e Putyin ellen vagy sem, (tankok küldése vagy nem) nem tanulva az előzményekből..

Vagy egy másik példa:
Igy lehetett az általam tisztelt USA elnökéből, Trump-ból egy Tramplit gyártani pár év szorgos aknamunkájával (ami még a mai nap is folyik). Persze az USA belső fogyasztására valamiért nem lehet ennyi sületlenséget, "híreket" napi szinten lehozni - egyenlőre.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Akkor könnyen lehet ha nem bontották szét őket a 2019-ben kivont GR4-es tornadok is kikötnek ukrajnában.

Csak hajrá. Van egy ex WSO ismerősöm aki Tornádón szolgált. Vele beszélgettem és igaz agyon dicséri a vasat de vannak kétségei mit kezdenének vele hoholok.
Igaz mivel szándék van nyugat felől így bármilyen hardvert vagy szoftvert ràpimpelnek már, ha már Mig-29 is kapott HARM-ot.