[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
110
831
93
....csodálkoznék... ;)
Egy század tanktól ennyire fosol? Ezért dobálnál atomot?

Te is nagyon cidrizel a nyugati tankoktól. Azt hiszitek azt nem lehet kilőni? Pont úgy robban, mint az orosz.
Egy részt amivel bajom van az a szomszéd országban dúló konfliktus hónapról hónapra történő folyamatos eszkalációja, ami jawelin, stinger, nlaw védekező eszközökkel kezdőt, per pillanat meg már pár tucat HK-nál tartunk, es a konfliktus vége még mindig nem belátható. Most pár tucat HK, es pár hónap múlva ?
Azzal tisztában vagyok hogy pár tucat HK nem sokat fog változtatni a harcok állasán, inkább a dolog szimbolikájával van bajom, nem úgy tűnik hogy jó irányba haladna az egész konfliktus, ugyanis mindig sikerül egy szintet lépni a eszkalációs ranglétrán.

Más részt meg nem éles bevetésről írtam, hanem próba-teszt jellegű bevetésről ami egyenlőre csak figyelmeztetés jellegű lenne, valahol tengeren vagy lakatlan terültén. 1 éve senki sem gondolta hogy a oroszok meg merik támadni ukrajnait es hogy egy ilyen háborúnak leszünk szemtanúi a szomszédban. Igy egy figyelmeztető jellegű robbantást sem tartok lehetetlenek, főleg miután terrorista államnak lettek titulává, ami a gonosz birodalma ahol orkok élnek, miért is kellene magukat visszafogniuk ilyen szempontbol ?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 917
113
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Egy részt amivel bajom van az a szomszéd országban dúló konfliktus hónapról hónapra történő folyamatos eszkalációja, ami jawelin, stinger, nlaw védekező eszközökkel kezdőt, per pillanat meg már pár tucat HK-nál tartunk, es a konfliktus vége még mindig nem belátható. Most pár tucat HK, es pár hónap múlva ?
Azzal tisztában vagyok hogy pár tucat HK nem sokat fog változtatni a harcok állasán, inkább a dolog szimbolikájával van bajom, nem úgy tűnik hogy jó irányba haladna az egész konfliktus, ugyanis mindig sikerül egy szintet lépni a eszkalációs ranglétrán.
Szerintem ezen eszközök már bent voltak február előtt, ki tudja mit ügyködtek ott ezelőtt angolszászék.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 421
44 105
113
Roppant széles a tárház, ez kétségtelen.
De az oroszok eddigi válasza is rendre fura volt. (Amiket ismerünk; a titkos műveletekről ugyanis értelemszerűen semmit nem tudunk).
Az oroszok nem reagáltak eddig "emlékezetes módon" semmire.
Sem az NS tönkretételére, sem a híd robbantására, sem a Moszkva cirkáló elsüllyesztésére, sem a strat. légierő repülőtere elleni támadásra, sem a HIMARS-ra, Sem a full NATO hírszerzés tápra, sem a - gyakorlatilag- NATO/Pentagon hadműveleti irányításra.
Semmire.

Hogy részben megrogyasztották drónokkal, cirkálórakétákkal, robotrepülőgépekkel az ukrán infrastruktúrát?
De könyörgöm; ennél kevesebbért is, nem létezőért is (iraki tömegpusztító fegyverek) nem megrogyasztottak, hanem megfektettek az angolszászok kompletten országokat!
Ukrajnában még mindig van valamennyi elektromos áram, net(!!!), stb.
Igen; az oroszok tüzérséggel lőnek, sorozatvetőkkel, harckocsikkal, gyalogsággal, légierővel támadnak. De hát ezt szokta tenni eddig mindenki egy "szokásos", konzervatív háborúban!:eek:

S ahogy az infrastruktúrát sem végletesen, úgy a frontot sem legázolva támadják.
Még a fentebb felsorolt szimbolikus veszteségek ellenére sem.
Magam is írtam régebben, hogy szerintem a kapacitásaik nagy részét egy esetleges eszkalációra tartogatják, s szerintem ezért ez a behúzott kézifékes, nem kitárazós háborúzás.

Ezek után nem lenne logikus reakció részükről, hogy pár száz nyugati harckocsi miatt nuki Ukrajna nyugati részére, Berlinre, Párizsra, Londonra (de a hajam még mindig tökéletes).
A "logikus" az, hogy ameddig darálható mennyiséget küldenek rájuk - addig szimplán darálni fognak.
Mikor fognak szerintem nem kívánt szintet lépni?
Ha azt látják, hogy borul az egyensúly.

Ha meg tévedtem, azt onnan fogom tudni, hogy megakarom dörzsölni a szemhéjam, de zörögni hallom az ujjcsontjaimat a szemgödrömben...

Ui: A háború után fognak visszavágni a Nyugatnak a tápolásért.
De nem fegyverrel:
Gazdasággal. (Nyersanyag, energia)
Emlékezzünk arra, hogy mi nukivárás volt a fórumon a szíriai sűrűje idején, amikor török F-16-os lelőtte a Su-24-et!

Visszavágtak az oroszok?
Vissza,
Fegyverrel?
Nem: Az orosz turisták nem mentek törökbe nyaralni, Erdogán meg mehetett a Görög terembe...
(Ne felejtsük, hogy a politikusok szemében a saját tekintélyük sokkal fontosabb, mint egy egész nép szenvedése, pusztulása!)
Irigylem az optimizmusodat, komolyan!

Az azért különböző szituáció volt, gazdasági módszerrel egy Törökország megoldható hogy jobb belátásra legyen bírva, a komplett nyugat azért nem. Ott Szíria volt a terep, nem a "közel külföld", illetve itt nem 2 pilóta halt meg, hanem már most több tízezer emberük. Ez a bökkenő! Sarokba vannak szorítva, ők nem fognak hátrálni!
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
531
4 786
93
A Medvyegyev nyilatkozathoz.

A tények kedvéért az oroszok már évtizedek óta próbálják figyelmeztetni nyugatot, hogy az oroszoknak is vannak érdekeik, érdekszférájuk, vegyék figyelembe. Nem vették. Sőt voltak olyan szemtelenek, hogy körbetelepítették magukat NATO, USA támaszpontokkal.
Ami igazából kicsapta náluk a biztosítékot, az az volt, hogy Ukrajna a krími támaszpontokat az USA-nak akarta odaadni. Az éles helyzet szerintem innen számítható.
A helyzet láthatóan napról napra romlik. Egy eléggé pesszimista hozzászólást idéznék. Remélhetőleg nem történik meg, de:

„Medvegyev: Hagyjátok abba, mert atomháború lesz!​

Na de ez most nekünk szól? Közönséges halandóknak? Az elit, a ds védi magát. A nyugat vezetői nem igazán nagy gondolkodók. Atomháború esetén pedig majdnem teljesen mindegy ki kezdi.
Láttam a Halley üstököst, meg még egy marékkal, egy teljes napfogyatkozást, vagy ezer hullócsillagot Megértem egy század, egy ezred fordulót, rendszerváltást, diktátorok halálát, pandémiát, gyermekeim felcseperedését, a kiber térnyerését, a nyugat haldoklását, a nyolcmilliárdos népességszámot, a wtc lerombolását, usa néger elnökét, meg a leghülyébb elnököt, háborút Európában, nem is egyet... Ha még az atomháborút is látni fogom, akkor nem mondhatom, hogy eseménytelen volt az életem és nem kell idegeskednem mennyi lesz a rezsim, a nyugdíjam”

Sajnos, hogy a fiatalabbak előtt meg ott lehetne az egész élet, de a politikusoknak ez nem számít. Bár én elgondolni sem tudom mit gondolnak, ha valóban lesz bumm és utána meg sok bumm. Sőt az EU vezetősége is csináltatott egy atom óvóhelyet, vagyis nagyon számítanak erre a lehetőségre.

Olvastam, hogy a legfelső réteg milyen bunkerokat építtet magának. Mire gondolnak, ha pár év múlva elő fognak bújni? Vagy a túlélők nem fogják őket kiásni a bent levő élelemért? A bunkerban levő őrző-védő emberek nem fognak bekattani és nem fogják kinyírni az egész elit bagázst?
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Kilőtt ukrán Dozor-B
Zsákmányolt Kirpi
T-90M
Zaporozsjei front
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 758
113
Megdöbbentő a marokkói T-72 harckocsijainak történet

A marokkói kormány 20 db T-72B harckocsit szállított Csehországba modernizálásra. A csehek engedély nélkül adták át a marokkói harckocsikat a banderistáknak

Azért egy kicsit árnyaltabb a kép:(
Azért egy kicsit árnyaltabb a kép,
Marokkó felajánlotta a felújításon lévő tankokat.
Mandefense.net

"Marokkó úgy döntött, hogy fegyvereket szállít Ukrajnának, "szinte kényszer" hatására az Egyesült Államok által szervezett, 2022. április 26-án megtartott Rammstein Ukrajna-csúcstalálkozón. Ezen a csúcson Tunézia és Marokkó volt az egyetlen két ország, amely Észak-Afrikát képviselte. Tunisz akkoriban két teherszállító repülőgépet küldött a lengyelországi Rzeszow repülőtérre, amely központosítja az Ukrajnának nyújtott logisztikai segélyt, és úgy tűnik, hogy Marokkó nem humanitárius segélyt, hanem egyenesen fegyvereket küldött a példájára."

t722-768x512.jpg

https://politic.karpat.in.ua/?p=68249&lang=hu
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 896
113
Orosz hackerek leállították szinte az összes főbb német repülőtér

munkáját A Killnet hackerei leállították a főbb német repülőterek - Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg és Drezda oldalainak, valamint számos más nemzetközi légi járatnak a munkáját. Ráadásul a külföldi titkosszolgálat és a Bundestag honlapja sem működik.
A hackerek az erőforrásaikról szóló üzenetekből ítélve nem tervezik, hogy itt megállnak - a támadást a kormányzati és a pénzügyi szektor ellen is végrehajtják.

A német Leopard 2 harckocsik számos jellemzőben hatékonyabbak, mint az amerikai Abrams, de tűzerő és páncélvédelem tekintetében elmaradnak az orosz T-90-esektől – mondta Andrej Kartapolov, az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője.
A parlamenti képviselő emellett hangsúlyozta, hogy az orosz tankokat már tesztelték egy különleges katonai művelet során, és "a legjobb oldalról" mutatták meg magukat.
Abrams tankképző akadémia Lengyelországban
Ahol az ukránok speciális képzésen vesznek részt.⚡️
Az OP forrásunk szerint Zaluzsnij és a Pentagon azt követeli, hogy Zelenszkij kezdje meg a csapatok kivonását Bahmutból, nehogy hadműveleti bekerítésbe kerüljön. Tájékoztató kampányt készít az Elnöki Hivatal, amely eltereli a figyelmet a csapatkivonásról, és indokolja az új ellentámadásra való felkészülés szükségességét.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
Orosz hackerek leállították szinte az összes főbb német repülőtér

munkáját A Killnet hackerei leállították a főbb német repülőterek - Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg és Drezda oldalainak, valamint számos más nemzetközi légi járatnak a munkáját. Ráadásul a külföldi titkosszolgálat és a Bundestag honlapja sem működik.
A hackerek az erőforrásaikról szóló üzenetekből ítélve nem tervezik, hogy itt megállnak - a támadást a kormányzati és a pénzügyi szektor ellen is végrehajtják.

A német Leopard 2 harckocsik számos jellemzőben hatékonyabbak, mint az amerikai Abrams, de tűzerő és páncélvédelem tekintetében elmaradnak az orosz T-90-esektől – mondta Andrej Kartapolov, az Állami Duma Védelmi Bizottságának vezetője.
A parlamenti képviselő emellett hangsúlyozta, hogy az orosz tankokat már tesztelték egy különleges katonai művelet során, és "a legjobb oldalról" mutatták meg magukat.
Abrams tankképző akadémia Lengyelországban
Ahol az ukránok speciális képzésen vesznek részt.⚡️
Az OP forrásunk szerint Zaluzsnij és a Pentagon azt követeli, hogy Zelenszkij kezdje meg a csapatok kivonását Bahmutból, nehogy hadműveleti bekerítésbe kerüljön. Tájékoztató kampányt készít az Elnöki Hivatal, amely eltereli a figyelmet a csapatkivonásról, és indokolja az új ellentámadásra való felkészülés szükségességét.
Na akkor most jön a "farok méregetés", hogy kinek a harckocsija jobb. Sejtettem, hogy ez lesz amint hivatalossá válik a szállítás. Szerintem ne aggódjon egyik poltikus sem, lesznek majd képek (videók) kilőtt Leokról meg Abramsekről is, amit még csak nem is ruszki harckocsi fog kiszedni, hanem sokkal inkább az orosz gyalogság által indított ATGM. Attól, hogy egy technika nyugatról érkezik még nem megsemmisíthetetlen, ahogy ugyanez igaz az orosz legmodernebb harckocsira is. Ha az oroszok T-14-et vetnének be azt is kilőnék az ukránok. Amúgy meg hacsak nem NATO személyzettel küldik a vasakat, kb április lesz mikorra be tudják vetni, szóval valószínűleg egy darabig még várhat mindenki a nagy teszttel, és egyébként is a jó ég tudja, hogy addig, hogyan alakul a hadi helyzet.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Azok az orosz katonák, akik betörtek a házakba és megölték az ukrán civileket a saját házukban....

Sajnos nincs meg a vége a videónak, ahol magára vállalta Bin Laden összes tettét, és részletesen elmesélte a Pentagon elleni merénylet előkészítését. A harmadik fejezetben, magára vállalja a Kennedy gyilkosságot. Valahol a fejbetörés, és kéztörés közepette. (Érdemes megnézni, hogy áll a keze hátrakötözve, állj a tükör elé és próbáld meg.)
Ugyan már Kopika, most komolyan. Bármit kérdeztek tőle, papagájként magára vállalta. Ez mit bizonyít? Hogy, képes az ember addig verni egy másikat, míg a világ összes bűnét magára vállalja? Hol vannak ezek a halottak? Miért nincs ott az egész nyugati hoholsimogató bagázs? Hol vannak a híres fekete zsákok, és Ursula Van De Lejjebb könnyfakasztó képei?

ENSZ hivatalos adatai szerint 7900 ukrán civil halott van. Elhiheted nekem, ha volna több tízezer ukrán civil halott, már mutatgatnák ezerrel a képeket, ezzel is támogatva az orosz elleni média hadjáratot.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 421
44 105
113
Sajnos nincs meg a vége a videónak, ahol magára vállalta Bin Laden összes tettét, és részletesen elmesélte a Pentagon elleni merénylet előkészítését. A harmadik fejezetben, magára vállalja a Kennedy gyilkosságot. Valahol a fejbetörés, és kéztörés közepette. (Érdemes megnézni, hogy áll a keze hátrakötözve, állj a tükör elé és próbáld meg.)
Ugyan már Kopika, most komolyan. Bármit kérdeztek tőle, papagájként magára vállalta. Ez mit bizonyít? Hogy, képes az ember addig verni egy másikat, míg a világ összes bűnét magára vállalja? Hol vannak ezek a halottak? Miért nincs ott az egész nyugati hoholsimogató bagázs? Hol vannak a híres fekete zsákok, és Ursula Van De Lejjebb könnyfakasztó képei?

ENSZ hivatalos adatai szerint 7900 ukrán civil halott van. Elhiheted nekem, ha volna több tízezer ukrán civil halott, már mutatgatnák ezerrel a képeket, ezzel is támogatva az orosz elleni média hadjáratot.
Orosz katonai rendészek nem hiszem hogy ok nélkül agyonverték volna ezt a két szintén orosz katonát. Tuti csináltak valamit amiért ezt kapták.

Tehát még egyszer, itt most nem azovosoknak ismerték be még a jövő hetet is, hanem a saját katonai rendészeiknek!
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
BMD-2 harcjárművek Kremennaja körzetében
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 981
22 846
113
Sajnos nincs meg a vége a videónak, ahol magára vállalta Bin Laden összes tettét, és részletesen elmesélte a Pentagon elleni merénylet előkészítését. A harmadik fejezetben, magára vállalja a Kennedy gyilkosságot. Valahol a fejbetörés, és kéztörés közepette. (Érdemes megnézni, hogy áll a keze hátrakötözve, állj a tükör elé és próbáld meg.)
Ugyan már Kopika, most komolyan. Bármit kérdeztek tőle, papagájként magára vállalta. Ez mit bizonyít? Hogy, képes az ember addig verni egy másikat, míg a világ összes bűnét magára vállalja? Hol vannak ezek a halottak? Miért nincs ott az egész nyugati hoholsimogató bagázs? Hol vannak a híres fekete zsákok, és Ursula Van De Lejjebb könnyfakasztó képei?

ENSZ hivatalos adatai szerint 7900 ukrán civil halott van. Elhiheted nekem, ha volna több tízezer ukrán civil halott, már mutatgatnák ezerrel a képeket, ezzel is támogatva az orosz elleni média hadjáratot.
Pedig @Kopi2000 most igaz hírt hozott!!

bár szerintem a nagyon intelligens topic társunk nem olyan aspektusból közelíti meg a jelen kommentjét mint én, de örülök ennek a Kopi videónak, mert ezzel végre Kopi is beismerte, hogy a ruszkiknál mégsem lehet a civil lakosságot büntetlenül vegzálni, terrorizálni, likvidálni,és ez a Kopi videó bizonyítja a hamis ukrán vádakat, hogy nem igaz az, hogy a civil lakosság elleni támadások élveznek prioritást az oroszok részéről.

Nem gondoltam volna hogy pont majd Kopi szolgáltat erre perdöntő bizonyítékot :D

bár csak ukrán oldalról is látnánk ilyen felvételeket, ahol az ukránok számoltatják el a saját háborús bűnöseiket :(
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 425
12 075
113
Biztos volt már.. és nem számoltam ki a hozzávetőleges sebességét, de szerintetek hány km/hs sebességgel érkezik?


Tüzérségi gránátok gyártásának száma lassan majd közelíti a jelenlegi orosz gyártásnak egyharmad szintjét:

Seen on Pro-Ukie Twitter today, it’s worth contextualizing this:

1) What, exactly, is the AFU supposed to do with shell shortages for two years?

2) 90,000 a month is 1,080,000 per annum. Current Russian rates are estimated at around 3.4 million and expected to increase.
.https://t.me/intelslava/43724
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Orosz katonai rendészek nem hiszem hogy ok nélkül agyonverték volna ezt a két szintén orosz katonát. Tuti csináltak valamit amiért ezt kapták.

Tehát még egyszer, itt most nem azovosoknak ismerték be még a jövő hetet is, hanem a saját katonai rendészeiknek!
Ez biztos így van ahogy írtad, ez egyértelmű orosz álláspont egy háborús helyzetben, ott nem sokat pöcsölnek:

Ajkán, 1945-ben a szovjet-orosz seregből néhány katona "városnézésbe" kezdett, és belátogattak a helyi templomba - azt fosztogatni. A kiérkező poltiszt nem kérdezett semmit, egy másodperc alatt felmérte tettük politikai hatását a lakosság körében, és helyszínen minden résztvevőt lelőtt.

A helyiek szerint ezek kerültek a főtéren később épült szovjet hősi emlékmű alá - egy időre..

A közelmúlt Európai és hazai eseményeire gondoltam, és enyhe nosztalgiám támadt..