Roppant széles a tárház, ez kétségtelen.
De az oroszok eddigi válasza is rendre fura volt. (Amiket ismerünk; a titkos műveletekről ugyanis értelemszerűen semmit nem tudunk).
Az oroszok nem reagáltak eddig "emlékezetes módon" semmire.
Sem az NS tönkretételére, sem a híd robbantására, sem a Moszkva cirkáló elsüllyesztésére, sem a strat. légierő repülőtere elleni támadásra, sem a HIMARS-ra, Sem a full NATO hírszerzés tápra, sem a - gyakorlatilag- NATO/Pentagon hadműveleti irányításra.
Semmire.
Hogy részben megrogyasztották drónokkal, cirkálórakétákkal, robotrepülőgépekkel az ukrán infrastruktúrát?
De könyörgöm; ennél kevesebbért is, nem létezőért is (iraki tömegpusztító fegyverek) nem megrogyasztottak, hanem megfektettek az angolszászok kompletten országokat!
Ukrajnában még mindig van valamennyi elektromos áram, net(!!!), stb.
Igen; az oroszok tüzérséggel lőnek, sorozatvetőkkel, harckocsikkal, gyalogsággal, légierővel támadnak. De hát ezt szokta tenni eddig mindenki egy "szokásos", konzervatív háborúban!
S ahogy az infrastruktúrát sem végletesen, úgy a frontot sem legázolva támadják.
Még a fentebb felsorolt szimbolikus veszteségek ellenére sem.
Magam is írtam régebben, hogy szerintem a kapacitásaik nagy részét egy esetleges eszkalációra tartogatják, s szerintem ezért ez a behúzott kézifékes, nem kitárazós háborúzás.
Ezek után nem lenne logikus reakció részükről, hogy pár száz nyugati harckocsi miatt nuki Ukrajna nyugati részére, Berlinre, Párizsra, Londonra (de a hajam még mindig tökéletes).
A "logikus" az, hogy ameddig darálható mennyiséget küldenek rájuk - addig szimplán darálni fognak.
Mikor fognak szerintem nem kívánt szintet lépni?
Ha azt látják, hogy borul az egyensúly.
Ha meg tévedtem, azt onnan fogom tudni, hogy megakarom dörzsölni a szemhéjam, de zörögni hallom az ujjcsontjaimat a szemgödrömben...
Ui: A háború után fognak visszavágni a Nyugatnak a tápolásért.
De nem fegyverrel:
Gazdasággal. (Nyersanyag, energia)
Emlékezzünk arra, hogy mi nukivárás volt a fórumon a szíriai sűrűje idején, amikor török F-16-os lelőtte a Su-24-et!
Visszavágtak az oroszok?
Vissza,
Fegyverrel?
Nem: Az orosz turisták nem mentek törökbe nyaralni, Erdogán meg mehetett a Görög terembe...
(Ne felejtsük, hogy a politikusok szemében a saját tekintélyük sokkal fontosabb, mint egy egész nép szenvedése, pusztulása!)