[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 313
12 674
113
A Bakhmut elleni éjszakai támadás során különleges erőink behatoltak a városi területre, és a csatákban elfoglalták Alina és Szvetlana Belykh-t, akik részt vettek a Makeevkában mozgósított központ elleni támadásban. Ezenkívül ezek a lények fenyegetőztek: „Oroszország elpusztításával”, „orosz gyerekek megölésével”, „felhívták a mozgósítottak szüleit és eldobták a halott katonák holttestét ”

Ma teljes mértékben felelősek minden tetteikért. A PMC-k most egy BRUTÁLIS videót rögzítettek velük, 18+ képkockákkal.

1:29 - könyörgöm, hogy ne nyúljanak hozzá
3:18 - térden állva kér bocsánatot
6:49 - 18+ videó, vigyázat

Ezt egy külön csatornán nézheti meg
https://t.me/c/1663447018/11785
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
A Bakhmut elleni éjszakai támadás során különleges erőink behatoltak a városi területre, és a csatákban elfoglalták Alina és Szvetlana Belykh-t, akik részt vettek a Makeevkában mozgósított központ elleni támadásban. Ezenkívül ezek a lények fenyegetőztek: „Oroszország elpusztításával”, „orosz gyerekek megölésével”, „felhívták a mozgósítottak szüleit és eldobták a halott katonák holttestét ”

Ma teljes mértékben felelősek minden tetteikért. A PMC-k most egy BRUTÁLIS videót rögzítettek velük, 18+ képkockákkal.

1:29 - könyörgöm, hogy ne nyúljanak hozzá
3:18 - térden állva kér bocsánatot
6:49 - 18+ videó, vigyázat

Ezt egy külön csatornán nézheti meg
https://t.me/c/1663447018/11785
Nem lehet megnyitni...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 280
113
Zelenszkij irodája elismerte, hogy Ukrajnának szinte nem maradt lőszere
"Most szinte nulla lőszerünk van" - mondta Zhovkva a Bloombergnek adott interjújában. Elmondása szerint az ukrán csapatokból a harcok hevessége miatt "nagyon gyorsan kifogynak a lőszereik". Azt is elmondta, hogy Kijevnek nagy szüksége van lőszerre, nagy hatótávolságú tüzérségre, harckocsikra és vadászrepülőgépekre.
Azt tudom hogy BM-21 grad loszerbol kritikusan keves van az ukranoknak. "Technikai" okok miatt mar nem kepesek gyartani, a keszletuk meg elfogyott. Őszintén, egy eve folyik a háború, az oroszok felporgettek a loszergyartast ugy hogy a vilag legnagyobb keszleten ultek. Az ukranoknal meg megszunt minden.
Abbol a segelybol foznek amit nyugatrol kapnak, de az loszerbol tul keves egy ekkora hadseregnek, ekkora haderot a Nato nem kepes ellatni jelenleg mindennel.


Teljes a zűrzavar nyugaton.

Ófpasszen, ajn nojje wunderwaffe!

A litvan nep ajandeka az ukran harcosoknak. Hogy ezt honnet szedtek nem tudom, de egybol az ugrott be hogy a nagytata is ilyeneket latott 43 - ban a keleti fronton. A tortenelem ismetli onmagat.

Azert ma megint jol lekapcsoltak Ukrajnat a XXI. szazadrol, es ha jol tudom jelenleg ujra az egen van egy rakas Geran es miegymas.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 453
11 468
113
Vastagon kiemeltem, amire reagálnék:
A titok nyitja az, hogy jól kell tudni megválasztani, kit támadsz meg. A nyugati világ rengeteget tanult Vietnámból, azóta semmilyen “near-peer” haderőnek még csak a közelébe se nézett.
Irak, az első alkalommal (bár az irániak által meggyengítve) volt kb az egyetlen, ami valamennyire összemérhető volt a rájuk támadó nYuGaTtaL, és ennyike. De ott meg a koalíció biztosra ment, és megadta a hadjáratnak amit kell.
Talán ezt baltázták el (az elején) az oroszok - minimum 2-3szor ekkora erővel kellett volna elkezdeni ezt. Meg az elejétől kezdve basztatni a civil infrastruktúrát, semmi időt nem hagyni, hogy felálljanak az ütésekből, folyamatosan kételyt ébreszteni a hátországban, hogy vajon ez tényleg jó-e, nem kéne mégis kiegyezni?
Ja, és az összes nyugati diplomatát kitenni az OF-ből.


A szopó ott lesz majd, amikor az amcsik valahol megint megpróbálkoznak proxizni, és az oroszok majd “csak hírszerzéssel meg fegyverekkel” visszaadják a visszajárót.
Előre bocsájtom, hogy az elbaltázásból faragok erényt.

1, Az oroszok szerintem - ahogy ezt már többen is leírták - már akkor elbaltázta, amikor a szakadárok által elfoglalt területeket a fene nagy minszkezéssel visszaadatta.
Ezt most több tízezres veszteségekkel tudják csak majd újra elfoglalni. Itt tényleg hatalmasat hibázott szerintem Putyin: Titkosszolgálati múltja és lehetőségei ellenére megette a nyugatiak blöffjét.

2, S akkor is elbaltázta, amikor - ahogy te is írod, nem háromszoros túlerővel, meg infrastruktúra kiütéssel kezdett.

De ezek a hajók már elmentek.

Most jön a szerecsenmosdatás:

Talán jobb is, hogy így történt, ahogy s ebből orosz szemmel erényt is lehet kovácsolni. Bár megint csak előrebocsájtom, hogy nem gondolnám jó előre kifundált Nagy Mestertervnek.

Tételezzük fel, hogy bevonulnak a túlerővel, kiütve infrastruktúrát, netet, stb.
Az érdemi nyugati "terméktámogatás" már kései lett volna.

De csak egy halom időzített bombán ült volna ezután az orosz haderő, katonai közigazgatás:
Ép ukrán haderő, sértetlen tartalékok, több tízezer bosszúszomjas banderista.

Plussz teljesen érintetlen nyugati hadi készletek.

Lett volna az oroszoknak egy saját Irak, Afganisztán 2, ahol a páncélozott konvojok sem lettek volna biztonságban.

Az orosz vs. Nyugat f...méregetés eredeti vélt egyensúlyában feszült volna egymásnak - a végtelenségig.

Mi van ehelyett?
1, A harcolni akaró/képes/tudó ukrán férfilakosság erősen megfogyatkozott: Aki egyszer meghalt, az már nem fog még egyszer vállról indíthatóval, IED-del, stb. támadni.

2, Az eddig beküldött nyugati fegyverek marketing nimbusza sérült; az események bebizonyították, hogy a leghájpoltabbak is, a legkorszerűbbek is ugyanúgy sérülékenyek, kiüthetők egy face to face helyzetben, mint bármely más - akár elavultabb - orosz eszköz:
A valóság nem a sebezhetetlen csodafegyverek világa.

3, A lassú eszkaláció megmutatja azt is, hogy milyen valódi harckészültséggel, készletekkel, szárazföldi potenciállal rendelkezik az európai NATO haderő.

Olyannal, mint az egyszeri viccben, amikor az USA háborúzott Vietnammal.
(Hátha valaki nem ismeri)
A szocialista Albánia Népi Gyűlése ülést tart, megy az agyalás; hogyan kéne segíteni a testvéri szocialista Vietnámot?
Feláll egy képviselő:
- Adjunk nekik egy harckocsit!
Szűnni nem akaró tapsvihar!
Feláll egy másik képviselő, mondja szabódva:
- Az én javaslatom nem annyira eredeti: Adjunk nekik kettőt! Mégis csak dupla mennyiség, az egyik fedezni tudja a másikat, stb.
Újra dübörög a tapsvihar!
Feláll egy harmadik képviselő:
- Míiiit vacakolunk; adjuk nekik mind a hármat...

(Tiszta Európai Parlament...)


Nahát az USA nélkül ez az európai NATO egy letolt gatya.
Ez a felismerés nem jött volna létre egy gyors invázió/politikai elit elleni sikeres orosz puccs esetén.

4, Az előbbi esetén minden alakváltó nyugati politikus kussolva smúzolt volna tovább az oroszokkal.

Így viszont kibújt a szög a zsákból, elvált a faeces a hepartól: A kétesélyesen, s hosszan elhúzódó, billegő események színvallásra késztették a nyugati politikusokat.

Mehetnek majd valamikor kanosszát járni Moszkvába.

Már ha beengedik őket...


Hangsúlyozom: Szerintem.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 557
79 718
113
Bocs dudi, de mostmár összezavarsz; tehát a Zrínyi26 elkésett, mert 201x-ben indult, de a mostani háborúban a fejükhöz kapó nyugati hadseregek pont időben vannak?! Kicsit olyan ez, mintha egy tömegverekedést látva elhatározod, h holnaptól elkezdesz edzeni. Nyugtass meg, h közel a nyugdíj.
Én nem mondtam soha, hogy elkésett, keversz valakivel.
Tényleg érdekel, hogy hogyan kéne csinálni jobban egy elkeseredetten védekező többszörös védelmi gyűrűben lévő védekező erő felőrlését, akik évekkel korábban elkezdték kialakítani a műszaki akadályokat/árokrendszereket?

Ez itt nem a sivatag, hogy kibombázd a beásott harckocsikat a homokból mikor virítanak a hőkamerán éjjel, meg az ukrán zászlóaljak sem adják meg magukat egy kórborló eltévedt Russia Today stábnak, hanem sokszor reménytelen helyzetben is kitartanak hónapokig akár éhezve is, mint Mariupolban. Jól ki is vannak képezve, nem random arabok.

Komolyan kérdezem, neked jobban menne az ukránok ellen ÉS azon a terepen, abban a klímában, nem szerencsétlenkednénk, úgy érzed? Vagy mondjuk a németek, franciák, olaszok?
Talán nem frontálisan kéne rátámadni? Ha megnézed azt a védelmet akkor éles szemmel észreveheted, hogy a semmibe lóg, mert a szárnyain nincs természetes akadály. Nem a Donyeckben kellett volna frontálisan próbálkozni miután nem sikerült pár hét alatt lerohanni Ukrajnát, hanem pl délről (ahol nincs mélyen tagolt védelem) megindulni észak felé az egész védelmi rendszer hátában. Tehát Mariumpl irányából meg kellett volna indulni Poltava irányába. Igen nem értek volna el az oroszok Poltaváig az tuti, de nem is kell, mert amint a hátába kerülnek a donbaszi védelemnek azt ki kell ürítenie az ukránoknak, különben bekerítik. De ehhez nem kell Clausewitznek lenni, mert kb minden épp eszű ezt várta, nem pedig azt amit az oroszok művelnek.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 820
47 189
113
Én nem mondtam soha, hogy elkésett, keversz valakivel.

Talán nem frontálisan kéne rátámadni? Ha megnézed azt a védelmet akkor éles szemmel észreveheted, hogy a semmibe lóg, mert a szárnyain nincs természetes akadály. Nem a Donyeckben kellett volna frontálisan próbálkozni miután nem sikerült pár hét alatt lerohanni Ukrajnát, hanem pl délről (ahol nincs mélyen tagolt védelem) megindulni észak felé az egész védelmi rendszer hátában. Tehát Mariumpl irányából meg kellett volna indulni Poltava irányába. Igen nem értek volna el az oroszok Poltaváig az tuti, de nem is kell, mert amint a hátába kerülnek a donbaszi védelemnek azt ki kell ürítenie az ukránoknak, különben bekerítik. De ehhez nem kell Clausewitznek lenni, mert kb minden épp eszű ezt várta, nem pedig azt amit az oroszok művelnek.
Ennyire nem lehetnek hülyék, hogy a nyilvánvalót nem erőltetik.

Ennek hogy így csinálják tuti hogy valami célja van, én veled ellentétben nem tudom elképzelni hogy az orosz felsőbb katonai vezetésben mindenki kontraszelektált alkoholista hülye, s nem ismerik a térképet, pláne egy volt Szovjet tagköztársaságuk vonzatában.


Szerintem az lehet az ok, hogy többet tudnak mint Te meg én együttvéve, mi hol van telepítve, vagy valami háttéralku megköttetett az ukránok feje felett. Én ezt sem zárom már ki mostanra.
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
725
1 132
93
Ennyire nem lehetnek hülyék, hogy a nyilvánvalót nem erőltetik.

Ennek hogy így csinálják tuti hogy valami célja van, én veled ellentétben nem tudom elképzelni hogy az orosz felsőbb katonai vezetésben mindenki kontraszelektált alkoholista hülye, s nem ismerik a térképet, pláne egy volt Szovjet tagköztársaságuk vonzatában.


Szerintem az lehet az ok, hogy többet tudnak mint Te meg én együttvéve, mi hol van telepítve, vagy valami háttéralku megköttetett az ukránok feje felett. Én ezt sem zárom már ki mostanra.
Mi van, ha mint annyiszor a történelemben, nem a hadvezetés a hülye, hanem a politikai vezetés pofázik bele, hogy hol és milyen sorrendben kell támadni? Nem ez lenne az első eset...
Számomra annyira nyilvánvaló, hogy kb Surovikin rövid regnálásán kívül az orosz erőfeszítéseket a háború legtöbb szakaszában nem a racionalitás irányította, maximum az igazhívők próbálják utólag megracionalizálni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem győzhetnek, hanem azt, hogy igencsak kontraproduktív ha fentről belepofáznak, hogy milyen területet milyen dátumra kell elfoglalni...
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 321
10 358
113
Bakhmut - Kornet

1MrpCqW.jpg
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 128
7 147
113
Zelenszkij irodája elismerte, hogy Ukrajnának szinte nem maradt lőszere
"Most szinte nulla lőszerünk van" - mondta Zhovkva a Bloombergnek adott interjújában. Elmondása szerint az ukrán csapatokból a harcok hevessége miatt "nagyon gyorsan kifogynak a lőszereik". Azt is elmondta, hogy Kijevnek nagy szüksége van lőszerre, nagy hatótávolságú tüzérségre, harckocsikra és vadászrepülőgépekre.
Hát menjenek be Dnyeszter mentebe és szerezzek meg a sok lőszert onnan.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 713
13 946
113
Az a baj, hogy területben gondolkoztok.
Demilitarizálás a cél. Nem széthúzni a frontot.
Veszteségarány így jó az oroszoknak. Ukránok és a nyugat meg küldi helybe delimiratizálni a hadsereget.
Minek kéne előremenni, mikor itt helyben, rövid utánpótlási vonalakkal is tökéletesen zajlik a dolog?

Jobb lenne előreszaladni, hogy aztán partizánok és a nagy terület, széles front elaprózza a fölényüket? Ami fölé lokálisan partizánakcióba felül tudnának kerekedni az oroszokon?
Láttátok, hogy ez hova vezetett tavaly..
Hát hülyék lennének.

Tökéletes így. Nagy eröfölényben vannak, a demilitarizálni valót pedig ezüs tálcán nyújtja az usa az oroszoknak.

Nem játszottatok stratégiai játékokkal sosem?

Zakora híd

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Állítólag a nemzetközi ukrán légióban harcolók soraiból elesett magyarok (meg egy kakukktojás)
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
642
2 836
93
A Pentagon szigorúan titkos programokat kíván újraindítani Ukrajnában - WaPo (RT)

A lap értesülései szerint a helyi ügynököket az amerikai különleges műveletek csapatai alkalmazhatják és felügyelhetik.

Az amerikai védelmi minisztérium megpróbálja meggyőzni a törvényhozókat, hogy finanszírozzanak két szigorúan titkos programot Ukrajnában, amelyeket felfüggesztettek, miután Oroszország tavaly megkezdte katonai hadműveletét az országban - írta pénteken a Washington Post.

Ha a Pentagon eléri a szándékát, 2024-ben újraindulhatnak az amerikai különleges erők bevonásával zajló hadműveletek – állította az újság.
A The Post meg nem nevezett jelenlegi és volt amerikai tisztségviselőkre hivatkozva azt állította, hogy a szóban forgó rendszerek lehetővé tennék az amerikai kommandósok számára, hogy ukrán katonákat alkalmazzanak „az orosz katonai mozgások megfigyelésére és a dezinformáció elleni küzdelemre”.
Közölték, hogy a programokat az „irreguláris hadviselés” egy formájának tekintik, amelyet olyan ellenfelek ellen használnak fel, akikkel Washington nem vesz részt katonai konfliktusban.

Noha a Pentagon már megkezdte az ügyének előkészítését e műveletek újraindítására, a Kongresszus valószínűleg nem hoz döntést az ügyben 2023 ősz előtt – írja a lap.
A cikk azt is megjegyezte, hogy továbbra is nagy kérdőjel marad afelől, hogy a Biden-adminisztráció megengedi-e az amerikai kommandósoknak, hogy ténylegesen visszaállítsák a fizikai jelenlétet Ukrajnában, hogy felügyeljék a helyettesítők tevékenységét.

A Post szerint az amerikai különleges műveleti erőknek esetleg egy szomszédos országból kell a tevékenységet felügyelniük – ezt a formát állítólag az elmúlt években megszokták.
Azt azonban nem tudni, hogy a törvényhozók zöld utat adnak-e a programoknak, mivel számos kritikus továbbra sincs meggyőzve – áll a cikkben. Egyesek állítólag aggódnak amiatt, hogy az ilyen műveletek azt kockáztatják, hogy az Egyesült Államok mélyebbre sodorja a Moszkva és Kijev közötti konfliktust.

„Ami felderítő küldetésnek indult, gyorsan harcba csaphat át, amikor elkezdik lőni a helyettesítőket” – mondta egy névtelenséget kérő tisztviselő újságíróknak. Hozzátették, hogy nem világos, „hogyan fogja a [védelmi] minisztérium megváltoztatni az emberek véleményét a Kongresszusban erről”.

A Post jelentése szerint a szenátus és a képviselőház fegyveres szolgálatai bizottságának, valamint a Fehér Ház és a Pentagon képviselői a programok titkosságára hivatkozva nem kívántak kommentálni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 636
48 341
113

Szlovákia bejelentette, hogy készen áll a tárgyalások megkezdésére a MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnába történő átadásáról​

Szlovákia készen áll a tárgyalások megkezdésére a MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnának történő átadásáról, mivel Kijev hivatalosan is kérte a repülőgépet.
Ezt Eduard Heger szlovák miniszterelnök nyilatkozta a Deutsche Welle szerint.
Az ország védelmi minisztériumának vezetője, Nagy Jaroszlav pedig azt mondta, Szlovákiának már nincs szüksége ilyen típusú repülőgépekre, ezeket vagy eladhatja, vagy átadhatja Ukrajnának, amelynek szüksége van rájuk.
A szlovák sajtó szerint Kijev 11 vagy 12 harci repülőgépet kaphat Pozsonyból.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676059115

Vízi drónok segítségével csapta le az orosz hadsereg a híd oszlopait az odesszai régióban Az ukrán sajtó szerint víz alatti drónok támadtak egy felvonóhidat az odesszai Zatokában. A kijevi rezsim hatóságai egyelőre nem erősítették meg az információt
Itt a videó (orosz vízi drón eltalálta az ukrán hidat)
Ez a híd teljesen elvágja Odessza déli részét. Ukrajnából most már csak a Moldován áthaladó autópályán lehet eljutni
Az ukrán oligarchák havi 100 ezer dollárt ígértek a nyugati zsoldosoknak, akik beleegyeznek abba, hogy F-16-os vadászgépeket vezetnek, ha azokat Kijevnek adják át.
Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe február 10-én este

Ma folytatódtak a megtorló csapások a 404-es infrastrukturális létesítményekre. Először is, éjszakai rakéták és muskátlik érkeztek Dnyipropetrovszkba, Kramatorszkba és Szlavjanszkba. Reggel pedig Harkiv régióban, Zaporozhye-ben és Dnyipropetrovszkban, ami után az ütések átterjedtek a kijevi, a poltavai és az odesszai területekre.

Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
⚫️Svatovo-Kremennaya irány Információk vannak az Orosz Föderáció fegyveres erőinek felszabadításáról
Dvurechnoye
faluban , Harkov régióban (2. szám) . Azt is közölték, hogy Grjanyikovka teljesen az irányításunk alá került. Ráadásul Tokarevka környékén lezuhant az orosz légierő Mi-24/35- öse, a legénység túlélte (3. ábra) . Eközben Krasznij Liman térségében csapataink tovább tömörülnek, az ukrán fegyveres erők pedig ellentámadásra készülnek.
⚫️Artemovskoe (Bakhmutskoe) irány
Az orosz hadsereg Artemovszktól északra nyomul , a mieink Orekhovo-Vasilievka felé vették az utat . Az Ukrán Fegyveres Erők legfontosabb ellátó útjainak tűzvezetése ellenére most a városból Csasov Jarba vezető vasutat lőjük át (1. sz.) . Arról is van információ, hogy a „zenekarok” egységei akcióba kezdtek az ukrán fegyveres erők erődítményének bekerítésére Krasznaja Gora és Paraszkovijevka térségében . Artemovszktól délre a Wagner PMC vadászgépei áttörnek Sztupocskiig.
⚫️Zaporizzsja irány
Az Ugledar melletti
(4. számú) oszlopunk vereségéről készült felvételek jelennek meg a hálózaton . Az ok egyszerű - a páncélozott járművek halommozgása nyílt terepen. Ahogy mondani szokták, nem először. Csak egy orosz katona élete forog kockán, de valaki utoljára gondol rá. A rossz hír ellenére a mieink Vugledarban tartanak , visszatartva az Ukrán Fegyveres Erők beérkező tartalékait. Ezenkívül az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma bejelentette a lelőtt ukrán Mi-8- ast a Zaporozsje régióban található Ternovka térségében .
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 883
10 014
113

Szlovákia bejelentette, hogy készen áll a tárgyalások megkezdésére a MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnába történő átadásáról​

Szlovákia készen áll a tárgyalások megkezdésére a MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnának történő átadásáról, mivel Kijev hivatalosan is kérte a repülőgépet.
Ezt Eduard Heger szlovák miniszterelnök nyilatkozta a Deutsche Welle szerint.
Az ország védelmi minisztériumának vezetője, Nagy Jaroszlav pedig azt mondta, Szlovákiának már nincs szüksége ilyen típusú repülőgépekre, ezeket vagy eladhatja, vagy átadhatja Ukrajnának, amelynek szüksége van rájuk.
A szlovák sajtó szerint Kijev 11 vagy 12 harci repülőgépet kaphat Pozsonyból.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676059115
Magyarra fordítva: A potyaleső szlovákok várják az ajánlatokat nyugatról, hogy ki milyen gépet adna, a bontószökevény 29-ekért cserébe. Elképesztő pofátlanság, hogy mindenki a saját kis pecsenyéjét sütögeti a jóemberkedés állarca mögé bújva, az ukrán emberek kárára!:mad:
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 693
9 582
113
Állítólag a nemzetközi ukrán légióban harcolók soraiból elesett magyarok (meg egy kakukktojás)
Ők innen Magyarországról önszántukból mentek ki?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
870
4 903
93
Az ukrán oligarchák havi 100 ezer dollárt ígértek a nyugati zsoldosoknak, akik beleegyeznek abba, hogy F-16-os vadászgépeket vezetnek, ha azokat Kijevnek adják át.
ezen csak röhögni lehet
továbbra sem fogják fel, az, hogy repülnek vele a dolgok legegyszerűbb része (ahogy oktatóm mondta valamikor: egy géppel a felszállás a legkönnyebb ... )
kell repülőtér, kell kiszolgáló berendezés, na meg azok, akik ezt működtetik. kell javító bázis, kell lőszer, rakéta.
és ez a sor folytatható!
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
713
3 096
93
Mi van, ha mint annyiszor a történelemben, nem a hadvezetés a hülye, hanem a politikai vezetés pofázik bele, hogy hol és milyen sorrendben kell támadni? Nem ez lenne az első eset...
Számomra annyira nyilvánvaló, hogy kb Surovikin rövid regnálásán kívül az orosz erőfeszítéseket a háború legtöbb szakaszában nem a racionalitás irányította, maximum az igazhívők próbálják utólag megracionalizálni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem győzhetnek, hanem azt, hogy igencsak kontraproduktív ha fentről belepofáznak, hogy milyen területet milyen dátumra kell elfoglalni...

Véleményem szerint a herszoni illetve harkovi területek feladása volt az a pont, amikor a politikai akarat alá lett rendelve a katonai racionalitásnak - avagy történt egy stratégiai szemléletváltás -, és ez még most is tart. Ennek a sikere vagy kudarca meg majd kiderül.