[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 094
22 869
113
Hát, kellett egy év ehhez is.... rájöttek, hogy talán azt is szét kellene csapni.

Lehetetlen, hogy az oroszok ne csaptak volna szet, ha mar ezt akartak volna honapokkal ezelott. Egyszeruen az akarat nem volt meg valamiert, amit mi nem tudunk. Tudom, hogy az oroszokat sokan gyengeelmejunek es teljesen balfasznak tartjak, de nem azok. Meg akkor sem, ha elkovettek egy csomo hibat. A vasuti infra tonkre kurasa azert nem tortent meg, mert nem akartak. Ahogy a villamos infrat sem akartak azonnal teljesen nullara rakni. Igen, ilyenkor johet az erv, hogy nem tudtak volna, nincs raketa eleg… blablabla. Nos azota bebizonyosodott, hogy lett volna eleg cuccuk hozza. Itt is az akarat nem volt meg es szinten mi nem tudhatjuk miert.

Hiaba kepzelik itt -es mashol is- hogy kikurt okosak es velnek tudni komoly informaciokat, amelyekre helytallo velemenyeket lehet megfogalmazni az oroszokrol vagy akar az ukranokro. Egyaltalan nem is ertem mikent juthat barki erre az elhatarozasra, ha nem az orosz/ukran hadseregben vagy politikai eletben van olyan magassagokban, hogy ezt megtehesse.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 154
36 777
113
Az orosz "Solntsepek" megsemmisíti az AFU állásait Ugledar területén.

A helyzet Artyomovszkban (Bahmut): Február 10-én éjjel az RF fegyveres erők rohamcsoportjai átkeltek az E-40-es autópályán, és az Artyomovszktól (Bahmut) 20 km-re lévő Orekhovo-Vasziljevka településre tartottak. Az ukrán fegyveres erők biztonságos ellátása és mozgás az Artyomovsk-Severszk, Artyomovsk-Slavyansk, Artyomovsk- mentén
Konstantinovka és Khromovo-Chasov Yar útvonalak lehetetlenek. Az utakat támadórepülőgépek, Orlan-30 drónok, rakéták és az RF fegyveres erők önjáró tüzérségei ellenőrzik.

A külföldi zsoldosokat vészhelyzetben vonják ki Artemovszkból. A város a megadásra készül
Az Artemovszkon kívül fekvő Csasov Jar lakói arról számoltak be, hogy a külföldi zsoldosokat már második napja evakuálják a városból Kosztjantyinivka és Kramatorszk irányába.
A helyiek azt is megfigyelték, hogy a helikopterek naponta kétszer repülnek alacsony magasságban ugyanabba az irányba. Ezt a szállítási módot valószínűleg fontos külföldi szakemberek és sebesült zsoldosok evakuálására használják.
A mozgósított ukránokat küldik "kárpótlásra" az eltávozott külföldiek fronttartásáért.
egy zsoldos sokkal drágább Kijevnek, mint egy erőszakkal mozgósított ukrán állampolgár.

Az oroszok folyamatosan haladnak előre Kremennajától nyugatra, sorra foglalják el az ukrán állásokat.



.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 731
86 368
113
Akkor remélem lesz valami, mert ez meglepetésnek gyenge :D
Építik le a közlekedési lehetőségeket, amelyekkel jött be Ukrajnába a nyugati haditechnika. Érdekes csapások zajlanak úgy két napja! Nem nagyon beszélnek róluk, de valami megváltozott. Hogy most ez a támadáshoz kell, vagy stratégiát változtattak, passz, de valami változott. A légierő úgy dobálja Bahmutra a nagyméretű bombákat, mintha nem lenne holnap. Emellett ismerősök írták, olyan légiriadók vannak a sűrűjében, természetesen frontközelben, hogy megállás nélkül szinte egész nap, éjjel-nappal zúg a sziréna. Eddig egy-egy tüzérségi csapás között akár 4-5 órát is tudtak aludni, most, hogy a légierő, a drónok és a cirkálók megállás nélkül jönnek, ez napi 2-3 óra úgy, hogy közben zúg, és bár megszokták, ez nem normális alvás ... Egyszerűen gci fáradtak. És ezt a szirénás történetet nem csak a lakosság érzi ám! El lehet képzelni, hogy milyen állapotban lehetnek még a legképzettebb alakulatok is ...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 574
24 792
113

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 663
9 342
113
Csak a "szokásos". Az ukránok megint a civilek háta mögé bújnak. A tüzérséget nem merik használni a Wagner csapatai, mert rengeteg a civil. Az ukránok taktikája pedig az, hogy beöltöznek civilnek, az igazi civileket, pedig különböző helyekre időnként kizavarják katonai ruhában, hátha igazi katonának nézik őket az orosz erők.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 149
9 256
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 583
47 801
113

Ukrajna fegyveres erői elveszítik a legjobbat: az "Azov" vezetőjének elismerése​

Az ukrán fegyveres erők veszítenek a legjobban – az artemovszki helyzet egyre nehezebb. Ezt az "Azov" * Maxim Zhorin náci ezred vezetője mondta.
Zsorin őrnagy ismét az Ukrajna napi bonyolult helyzetéről beszélt Bahmutban (ahogy Ukrajnában Artemovszkot nevezik).
„Figyelem, most az ellenség közvetlenül a városba támad. A magánszektor területein, ipari zónákon próbálnak áthaladni.
Nagyon kemény harcok mennek minden házért, minden méterért. A legnagyobb problémánk az, hogy hadseregünk leginkább harcra kész egységei veszítik el legjobb harcosaikat” – mondta Zhorin.
Egyetlen harckocsi és repülőgép sem lesz képes kompenzálni az ukrán hadsereget azoknak a katonáknak a veszteségéért, akik most a Bahmuti fronton halnak meg – hangsúlyozta.

Tüzes pokol az ukrán fegyveres erők számára Marinkában: ádáz csaták a romokban (VIDEO)​

Tüzes pokol az ukrán fegyveres erők számára Marinkában: heves harcok a romokban. Harcosaink fedezik az ellenség állásait.
Erről az " Orosz Tavasz
" katonai tudósítóinak új jelentésében a katonai különleges művelet övezetéből.
Donyeck közelében harckocsik és rohamcsoportok haladnak előre, miután az ukrán fegyveres erők megerősített területeit tarack- és MLRS-tűzzel masszívan befedték.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676140516

Csaták Kremennaja közelében: A "Brave" megtámadta és megsemmisítette az ukrán fegyveres erők egy különítményét, elfoglalva pozícióit (VIDEO)​

Harcosaink kiütötték az ellenséget az opornikból Kremennayánál, és elfoglalták trófeáikat.
Több fegyveresnek sikerült elmenekülnie, hátrahagyva fegyvereit és testvéreit.
Az egyik fegyveres sisakján a náci felirat: „Dicsőség a nemzetnek. Halál az ellenségre."
A "Közép" és a "Nyugati" csoport rohamgyalogsága továbbra is nyomja az ellenséget Liman és Kupjanszk irányába.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676142336
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 341
9 003
113
Lenne kedves valaki forditani ezt? Koszonom!
Arról beszél, hogy szarrá verték őket, nem úgy tűnik, hogy ezt megúszhatják. Üzeni, hogy mindenkit szeret (gondolom búcsúzik a szeretteitől), majd a gránátra utal, mint utolsó lehetőség.
A videót automatikus fordításra állítva kiválasztod a magyart és kapod a magyar feliratot.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
521
2 406
93
Megértetted a lényeget!
Persze mindig így van ha 10db ruszki t72,3bmp kièg akkor egyből ez már a vég Putyin bukása ,elfogyott a ruszki haderő meg megy a nagyarcú számolgatás full random hárman három félét beirva egymásra rá cáfolva kinek melyik szám a szimpibb.
De ha az ukrik buknak egy falut várost brutális veszteségi aránnyal,meg ugye a napokban közzétett moszad jelentéssel ezekkel persze semmi probléma ,az ukrán terv részei:cool:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 482
18 452
113
A mainstream média most sem hazudtolja meg önmagát...
Napok óta várják az új orosz offenzívát, aztán tegnap a rakétacsapások után minden azzal volt tele, hogy ez már az orosz invázió és megindult a támadás, erre ma már ilyen címek jönnek szembe:

Harckocsijainak felét már elveszthette Oroszország

Az ukrán légierő 20 orosz kamikaze drónt lőtt le az éjszaka folyamán

Foglyokat toborozhat az orosz védelmi minisztérium

Különös dolgot jelentett az ukrán hírszerzés

Oroszországnak nincsenek meg az erőforrásai ahhoz, hogy a február 24-i invázió évfordulóján nagyszabású offenzívát indítson − mondta Andrij Csernyak, az ukrán védelmi hírszerzés képviselője a Kyiv Postnak.

Szerintem van, lenne erőforrás a tamadásra. Azt irták valahol, hogy 2-3 hadosztály van még ott, ami nincs bevetve.

Ami most zajlik, az még a fedező biztosító erők szétverése, harc felderités, gyenge pontok kitapogatása, a védelem peremvonalának felderítése.
Az első lépcső feladata lesz a védelem első lépcső áttörése, beékelodés.
A második lépcsőnek ki kell jutni a mélységbe, előre törni, bekeríteni, felszámolni amit lehet.
A tartalék és a később beérkező erők már csak a valóban fontos irányban, ahol a legnagyobb esély van a sikerre, vagy a legszükségesebbek, ott kerülnek bevezetésre. Ez már lehetne Kramatorszk, ha Bahmut lenne a fő irány, a támadás súlypontja.

A 2-3 hadosztály, az 8-9 dandár szerintem csak a második lépcső lehet egy ilyen feladatban.
Ezek, és a még orosz területen lévő erők elhelyezkedése, készenléti szintje, mozgása a fontos információ az ukránnak.
Ezek mozgatása az első lépcső harcbavetésével egyidőben történhet, ekkor reagálhat az ukrán.

A kockázat az orosz részről:
  • Elakad, súlyos veszteséget szenved az első lépcső.
  • Az időjárás egy idő ablakot ad feladatra. Az olvadás után a sár megfog mindent. Addig kell kijutni a mélységbe, áttörni a védelem rendszerét, szétzuzni a fő erőket.
  • A HIMARS nagyobb hatótávolságú változatának, és az újabb NATO fegyverek beérkezése előtt kellene támadni.

Hadműveleti szinten is fogy az idejük...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
Gyenge idegzetűek ne nézzék!

Egyébként az első, akinek a sisakjára esett a gránát, nem biztos, hogy meghalt. Ha olvastad a Vaskereszt című könyvet, abban a büntető században az volt az egyik büntetési nem, hogy a katona fejére tettek egy gránátot és kibiztosították. Ha megmozdult, leesett a gránát és megölte, ha nem mozdult, akkor a fején robbant és nem lett semmi baja. Ennyi.
A többi videóból egy minimum ukrán bagázs, a felépített lövészárok alapján, illetve a jelzéseik szerint is. Na de ezzel semmi baj, mindkét oldal elszokta adni a saját veszteséget a másik veszteségeként is, meg egy videó felvételt többször is feltesznek, mint több veszteség.