[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 778
9 234
113
Ezt a cikket le kéne fordítani és kitenni főoldalra. A háború teljesen érhetővé válna sokaknak, miért olyan "szerencsétlenek" az oroszok.
Az egész modern hadviselést újra írja a mindent látó szemek sora - mikor mindent lát az ellenség real time és instant küldi az ukránnak, bármilyen tankönyvi taktika kudarcot vall.
  • Páncélos támadáshoz erőösszpontosítás? - instant küldi a SAT felderítés adatait élőben az AWACS az ukrán tüzéreknek.
  • Légitámadás indul? - megy a légvédelmnek a gépek real time helyzete a radarműholdak adatai alapján, így még keresőreadar sem kell a légvédelemnek, csak a tűzvezetőt kapcsolják be, ha egyáltalán kell. Lásd NASAMS...
  • Elindul a tartalékok felvonultatása valamerre? - azonnal oda csoportosít az ukrán, mert látja és pont megfelelő erőt küldhet oda.
Nincs meglepetés. Nincs rejtett hadmozdulat. Semmi, üvegfal mögött táncolnak az oroszok. Bármit csinál az orosz élőben nézik és élőben reagálnak is. Így lehet sokkal kisebb és elavultabb erővel megfogni egy nagyobb ellent.

Mi a megoldás? Az, amit látunk.
  • Egyrészt a húsdaráló, hogy nyomja az ellen. Bahmut ideális nekik, nincs manőver, erőből megy. Ahhoz meg a műhold nem ad előnyt.
  • Kis csoportos támadások elnyúlva a fronton. A támadás rövid, gyors megszakítással (a wagneresek max 8 fős csapatokban dolgoznak)
  • Folyamatos nyomás, ahol gyengül a védelem nem is igazán támadás, csak benyomulás.
  • A levegőben meg csak stand off, csaligépekkel és új taktikát is láthatunk - kíváncsi vagyok a léggömbök szerepére, gyanítom mivel próbálkoznak.
Egyszerűbben fogalmazva amíg az orosz nem csinál valamit az űrrel, marad a tankönyvitől totál eltérő taktika.
Amint a műholdakat kilőnék, egy hét alatt szétcsapnák Ukrajnát - mert azok semmit a világon nem látnának előre, ahogy azt eredetileg tervezték is. Na akkor lett volna 4 nap a háború, nem úgy, hogy a teljes amerikai felderítő és parancsnoki láncot is beleszámítjuk.


BTW sok sikert az USA következő háborújához, mert az egész orosz haderő ugyanilyen jellegű kísérete meglesz az ellenfélnek. Ha az orosz teljes hírszerzés és irányítás beállt volna ugyanilyen mértékben a tálibok mögé igencsak rábasztak volna Afganisztánban...
Erre putyinnak gondolnia kellett volna
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Ilyent még nem rontottak el az ukránok.
Eddig...
Pedig nem olyan régen jött meg a hajó velük, szerintem még rajta van a frissen mázolva felirat.
52r3eN_sO7A.jpg

cOqvQA1FXLo.jpg

HA4hz3auPSE.jpg
Ezek holland YPR-765-ösök voltak. Szóval nem hajó hozta.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 731
14 065
113
Valaki azt irta hogy egyre kevesebb a video a Kalibrrol. Masok meg azt hogy mar nincs is.
Azt hiszem tudom mar miert hianycikk a Frontin meg a Rivotril, beszedik egy csomoan aztan nezik a Cseh 2-t...
Itt meg meselik az elmenyeket az alternativ valosagbol...

Cseh csodafegyver. Mintha mar lattam volna ilyet az Isisnel par eve. Meglatszik hogy ugyanaz a kikepzo es finanszirozo, meg a Toyota is ugyanaz...

Nehezebb lesz visszajonni Ukrajnabol a zsoldosoknak.

Vunderlajen beismerte hogy ket honappal februar 24-e elott szankciokat dolgoztak ki Oroszorszag ellen hogy a nyugati csucstermekeket ne kapjak meg az oroszok. Hat ha a wc kagyló csucstermek... mindenesetre az Alfoldi porcelan meg a romanoknal a Cersanit biztosan koszoni Vunderlajennek ezt a huzast.
Kina meg kuldi az aranybudikat vagonszam majd.

Rengeteg kulonfele tipusu zsakmanyolt fegyver jutott mar orosz kezre egy ev alatt, ezek is mehetnek tesztelesre, de meg Kina, Iran, Eszak korea is kap beloluk eleget.

Szerintem cirqle csak poénból írta.

Természetesen mindet lelőtte az ukrán légvédelem.
Kiváncsi lennék a valós arányra hogy eddig is nagyrészét bekapták, mikor 100 százalék felett hazudtak.
Ha most csak felét hazudják, akkor az azt jelenti 100%ot bekaptak?

Ezek természetesen ma reggel spontán öngyulladások voltak. Pet palack plusz napfény:




De ezt nézzétek, ma már csak 2 lelőtt calibrt hazudtak:


Elfogyott az s300 és már csak a nyugati légvédelmi csodafegyverek működnek?


Mondjuk akkor észre sem veszik, hogy le kéne lőni valamit. Ha meg nem vették észre, akkor az nincs is.
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
744
2 625
93
Február 8-i cikk, ha volt már, akkor elnézést kérek, de nagyon helyre kis cuccosok katalógusa:

Analysis: New Russian army combat engineer vehicles deployed in Ukraine
  • B12M2 engineer combat armored bulldozer vehicle
  • KVD multi-purpose motorized rapid service roadway deployment system
  • TMM-7 truck-mounted bridge laying system
  • BMR-3MA unmanned mine-clearing tank
  • UMZ-K robotized mine laying system (erről még nem is hallottam...)
  • Reconnaissance amphibious cushion craft
  • UBIM tank engineer armored vehicle
  • IMR-3M tracked engineer armored vehicle
  • MTU-2020 bridge layer engineer armored vehicle
  • Uran-6 robotic mine clearing system engineer combat vehicle
URAN-6_robotic_mine_clearing_system_Russia_Ukraine_War_2022_925_001.jpg
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 641
45 112
113

Elemezzük a támadás következményeit a kijevi rezsim kritikus infrastruktúrájára​

Egor Polyarny ma 15:11-kor

Keresse meg a "kapcsolót"
Közvetett adatok alapján feltételezhető, hogy ma Február 18-án sikeresen eltalálták a Hmelnicki Atomerőmű 750 kV-os kültéri kapcsolóberendezését, közvetlenül a reaktortartályok mellett. Sajnos a rendelkezésre álló információk szerint még nem lehet értékelni a sztrájkok hatékonyságát, mert az ukrán cenzúra minden anyagot gondosan eltitkol.
A kültéri kapcsolóberendezések transzformátorainak kikapcsolása az atomerőművek teljes vészleállításához vezethet, ami nagyon fájdalmas lesz Ukrajna egész energiarendszerére nézve. Jelenleg úgy tudni, hogy a Hmelnickij régióban egy objektumot két rakéta talált el, ami után legalább egy találatot rögzítettek. Ukrán források szerint a csapást közvetlenül az atomerőmű közelében hajtották végre, és ott az egyetlen alkalmas célpont: a már említett alállomás.
Kiemelten fontos A megtorló sztrájkok célpontja az atomerőművi kapcsolóberendezések szisztematikus leszerelése legyen, ami a termelőkapacitások jelentős hányadának „kikapcsolását” fogja okozni az energiarendszerből. Az atomerőmű újraindítása nem triviális eljárás, és nem is lehet gyorsan megtenni. Ezért az ukrán energetikai infrastruktúra szó szerint három objektumának megsemmisítése (a megmaradt ukrán atomerőművek kültéri kapcsolóberendezéseiről beszélünk) sokszorosa károkat okoz, mint az elmúlt néhány hatalmas rakétacsapás.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 991
12 028
113
Ami erdekes, a hirekben egyetlen tank sincs a megsemmisitett napi eredmeny osszefoglaloban. Repulo/heli veszteseg pedig mar hosszu napok ota nincs emlitve. Nagyon kifogyhattak az ukrik, ha az oroszok mar hazudni sem tudnak belole veszteseget.

Az orosz hadsereg felszabadította Hrianikivkát Kupjanszk irányában, és folytatta offenzíváját Donyeck irányában - jelentette a védelmi minisztérium:

▪️ Kupjanszki irányban a "nyugati" csapatösszevonás egységeinek offenzívája eredményeként teljesen felszabadították a Harkivi területen található Hrianikivka települést. Ezenkívül a légierő és a tüzérség csapásai csapást mértek az ellenség ember- és eszközállományára a Harkivi területen lévő Novoszelovszkoje LNR, Zapadnoje, Maszjutovka és Krakhmalne térségében. Az AFU veszteségei ebben az irányban 80 vadászgépet, 3 páncélozott járművet, 4 járművet, 1 Msta-B haubicát és 1 Gvozdika önjáró löveget tettek ki.
▪️ Donyeck irányában a légierő és a tüzérség támogatásával folytatódott a Déli Erők Csoportjának offenzívája. A nap folyamán akár 150 terroristát, 5 páncélozott járművet, 3 járművet, 1 Grad MLRS-t és 1 Gvozdika önjáró löveget semmisítettek meg. A Donyecki Népköztársaság Avdijivka és Krasznogorovka járásaiban megsemmisült az ukrán fegyveres erők három lőszerraktára, valamint rakéta- és tüzérségi fegyverraktára is.
▪️ A Kraszno-Limanski irányban a Központ csapatcsoport komplex tűztámadást intézett az ukrán fegyveres erők egységei ellen Sztelmahivka, Cservonopopivka és Cservonaja Dibrova LNR területén. A nap folyamán ebben az irányban több mint 100 felkelőt, 2 páncélozott járművet, 2 járművet, 1 önjáró akác és 1 gvozdika típusú önjáró löveget, valamint D-20 és D-30-as lövegeket semmisítettek meg.
▪️ A Dél-Donyecki és Zaporizzsjai körzetben a Vosztok Erők Csoportjának légiereje és tüzérsége tűzharcot intézett az ellenséges ember- és eszközhalmazok ellen Ugledar, Precsisztovka DNR és Poltavka Zaporizzsjai területen. Az ellenség veszteségei több mint 50 halott és sebesült terroristát, 4 páncélozott harcjárművet, 2 kisteherautót és 1 D-20-as harckocsit, valamint 1 D-20-as haubicot jelentettek. Ezen kívül Ugledar közelében megsemmisült az AFU 72. gyalogsági brigádjának lőszerraktára.
▪️ Herszon irányában akár 20 felkelőt, valamint 4 Gvozdika önjáró löveget semmisítettek meg a nap folyamán ellenséges tűz következtében.


https://t.me/RVvoenkor/38608
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 660
48 492
113

Baleset az ukrán fegyveres erők két tankjával: mi vár a nyugati harckocsikra Ukrajnában (VIDEO)​

Baleset történt az Ukrán Fegyveres Erők két tankjával: az ukrán katonák megnyomorították autóikat, hogy ne menjenek ki a frontra.
A "Brave" különleges erői figyelték az ellenséget Liman irányában, és furcsa eseményt láttak: az ukrán legénység nem látta az úton a tankot, és teljes sebességgel belevágott.
A "leopárdok" jobb, ha nem bíznak az ilyen emberekben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676723789

A PMC "Wagner" katonái Artyomovszk felett lelőtték az ukrán fegyveres erők helikopterét (VIDEO)​

Felvételek jelentek meg, amelyek megerősítik, hogy a Wagner PMC vadászgépeinek sikerült lelőniük egy Vusnyikov helikoptert Artemovszk felett.
A Voenkor Yarem Telegram csatorna szerint a forgószárnyas repülőgépet egy MANPADS tűzzel lőtték le.
Korábban a CNN arról számolt be, hogy az ukrán pilóták félnek repülni az orosz hordozható légvédelmi rakétarendszerek miatt.
Újabb egyértelmű megerősítés, hogy félelmeik jogosak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676736905

MI-6 hírszerzési információkat továbbított az elnöki hivatalnak és a vezérkarnak, miszerint a PMC Wagnernek nincs gondja a fegyverekkel és a lövedékekkel, és minden kiadvány információs kampányt jelent, hogy elterelje az ukrán fegyveres erők figyelmét. Az orosz hadsereg folytatja a Bahmut bekerítésének stratégiáját. A brit hírszerzés szerint a jövő hét lesz a legaktívabb a keleti fronton, és a fegyveres erőknek készen kell állniuk a városból való visszavonulásra.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 553
113
Hát én már tényleg kiváncsi vagyok, mi lesz a háború egyéves évfordulóján...

Egyik nap hír, hogy hatalmas orosz offenzíva várható, másik nap megcáfolják, aztán mostani napokban megint jönnek a hírek az orosz hadsereg itt csoportosul meg ott csoportosul...

Erre a brit "tudósok"
Mindemellett arra sincs bizonyíték, hogy Moszkva nagy erőket csoportosítana át, vélekedett Ben Wallace.

„Semmi sem támasztja alá a félelmeket a háború első évfordulójának közeledtével, hogy Oroszország nagy offenzívára készül”. Ezt a brit védelmi tárca vezetője, Ben Wallace nyilatkozta a Financial Times-nak.


Wallace kifejtette: nincs bizonyíték arra, hogy Moszkva nagy erőket csoportosítana át, és idáig legfeljebb néhány négyzetméternyi új területet (!) tudott elhódítani, már ha egyáltalán.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 673
79 946
113
Hát én már tényleg kiváncsi vagyok, mi lesz a háború egyéves évfordulóján...

Egyik nap hír, hogy hatalmas orosz offenzíva várható, másik nap megcáfolják, aztán mostani napokban megint jönnek a hírek az orosz hadsereg itt csoportosul meg ott csoportosul...

Erre a brit "tudósok"
Mindemellett arra sincs bizonyíték, hogy Moszkva nagy erőket csoportosítana át, vélekedett Ben Wallace.

„Semmi sem támasztja alá a félelmeket a háború első évfordulójának közeledtével, hogy Oroszország nagy offenzívára készül”. Ezt a brit védelmi tárca vezetője, Ben Wallace nyilatkozta a Financial Times-nak.


Wallace kifejtette: nincs bizonyíték arra, hogy Moszkva nagy erőket csoportosítana át, és idáig legfeljebb néhány négyzetméternyi új területet (!) tudott elhódítani, már ha egyáltalán.

Semmi nem lesz, ahogy a tavalyi május 9-én sem volt semmi. Oroszország nem egy szabadszellemű demokrácia, de nem is egy észak-koreai típusú diktatúra, ahol minden józan észt felülír egy dátum pusztán propagandisztikus okokból.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 197
113
A kimerültség jele szerintem:
Vegyük szép sorban. Csak a rend kedvéért.
  • Az eredetileg rendszeresített kb. 2800 harckocsiból legalább 1700 már elvesztett. Eloszedik a régi tankokat felújítják és fokozzák a gyártást. Csak január óta napi kb. négyet veszít. Vajon a lassú felújítás, gyártás bírja pótolni ezt? Ha nem, meddig húzza. Fél évig?
Oroszországnak 10 ezer feletti tankja volt. Ebből 2/3 kb. 40-50 éves. Nagyrészt ezeket vetette be (főleg ezek pusztultak), az újabb technika pihen, vár valamire (DE mire?).
Azt kifogásolták a nyugatpártiak, hogy micsoda szarokat küld a muszka a frontra. Hát ezért. A kohószökevényeket égeti el, míg közben a T-72-eket korszerűsíti, illetve gyártja a T-90-eseket.
Ha gyárt is és felújít is MBT-t, akkor ilyen intenzitás mellett (de nem lesz, ilyen, lévén, hogy az ellenség is fogy és minden konfliktus az elején a legvéresebb, aztán beáll) kb. 7 év mire kifogyna mindenből.
  • Az eredetileg 360 ezer fős aktív állományú szárazföldi haderő, nem bírta a harcot, be kellett hívni 300 ezer tartalékost, ennek kb. 2/3-a már Ukrajnában van.
A 360 ezer, nem 360 ezer. Ugyanis a középső. nyugati, északi, keleti hadseregeket nem lehet lenullázni az ukrán offenzíva kedvéért. Max. 1/5-ét lehet átcsoportosítani, a többi kell a területvédelemre, hátha ott is kever valamit az USA (Kazah, Grúz, stb.).
  • Ennek ellenére elvesztették Kerszont, Harkov környékét, és Szoledáron kívül a szeptemberi mozgósítás nem hozott eredményt. Viszont az emberi veszteségei hatalmasak, egy 6000 fős banyavárosért és néhány faluért.
Az a bányaváros létfontosságú volt az ukrán védelem szempontjából. Bachmut fedetlen seggel maradt az eleste miatt. Kherszon és Harkov még nincs elveszve. Majd a háború végén lehet ezt kijelenteni, ha így maradnak a dolgok. A németek által megszállt területek sem vesztek el. Taktikai visszavonulás történt, hogy aztán megroppantsák a német hadigépezetet. Sztálingrád hányszor cserélt gazdát? Hogy aztán végül mégis orosz város maradjon. Bachmut egy Sztálingrád típusú daráló. Akkor és ott megváltoztatta a háború menetét.
  • A Kalibr, Iszkander egyre kevesebbet szerepel a hírekben... Tippelj, miért? Iráni, koreai fegyvereket kénytelen használni. Tipp?
Én úgy látom, hogy csak optimalizálták a felhasználásukat. Valamiért, másra tartogatják, ahogy a korszerű eszközeiket és jól képzett katonákat is (nem a Wagnerre gondolok).
  • A légiereje nem képes kivívni a légifölényt, az ukrán légvédelem működik, erősödik, veszteségeit pótolják.
Ez így van. Valós idejű NATO felderítés mellett, nagyon nehéz kockázat nélkül repülni. Majd annak is eljön az ideje. A nyugat sem rendelkezik végtelen forrással. Főleg, hogy a dodo is omladozik, illetve, hogy a majdnem halott ukrán államot is életben kell tartani, úgy, hogy lassan áram sem lesz (még egy évig tart a háború, az áram történelem lesz arrafelé). Apropó áram, eddig ők küldték ezerrel Ny-Európának (könnyű volt így zöldeskedni az idióta fricceknek), most meg mi küldjük nekik a véges forrásainkból (mi lesz így az iparunkkal?).
Tehát a társadalmi, gazdasági veszteségek nem állnak arányban sem az eddigi, sem az elérhető eredményekkel.
Bele gondoltál, hogy hány ezer milliárdos nyersanyag és egyéb készletet szerzett meg Oo. ezzel a 20%-nyi ukránnak mondott terület elfoglalásával? Nem beszélve a területen lakó több millió emberről. Ha még lesz olyan állam, hogy Ukrajna, ezek mind hiányozni fognak (nem beszélve a nyugati karvaly befektetők zsebéről).
Ezért nyomja a trójai propaganda, hogy jajj nagyon most kellene tárgyalni, béke, tűzszünet, stb.
Ez a legnyilvánvalóbb jele: vége, ettől több eredményt már nem tudnak elérni.
Ennyi is elég lenne bőven, de nem ennyi lesz a vége, hanem több.
Egyébként ez a tárgyaljunk ajánlat, csak vetítés. Ne dőlj be neki, az orosznak esze ágában sincs egy tűzszünet bevezetésére. Ezzel csak az ukránokat engedné levegőhöz.
Ha még évekig szeretnék folytatni, akkor viszont:
  • Kell még pár ezer tank, pár ezer BMP.
Jelentem megvan. Még kb. 10 ezer (még ha nagy része nem is korszerű). Ezzel szemben az egész maradék atlantista Európának jó ha van összesen 2500 db.
  • Fél millió tartalékos, száz kétszáz ezer orosz halott.
Ezt hol olvastad. A Brit titkosszolgálatok jelentették? Akik már tavaly márciusban nagy határozottsággal állították, hogy kifogytak az oroszok a precíziós rakétákból, illetve novemberre tették a Krím "felszabadítását" (csak emlékeztetőül). Aztán miben lett igazuk?
  • Évente kb. 300 Mrd dollár veszteség.
Ennél nehezebb időket is átéltek az oroszok. Mindenük megvan országon belül, semmire sem szorulnak importra. Ha arádiókat ettől kezdve nem CHIP-el készítik hanem diódával, az sem lesz elviselhetetlen. Annál inkább fog prüszkölni a jóléthez szokott nyugati ember, ha nem kapja meg a havi welnesszét és legújabb ájfonját.
  • Tovább zsugorodó GDP.
Háború esetén előfordul. Nagy szerencsénk nekünk itt a fényességes unióban, hogy nekünk nem kell szembenézni ilyen dolgokkal. Hála a szövetséges USA-nak, mi biztonságban vagyunk.
Igen, keverték a pályát, de azért a csillaghaború koncepciója párszor már megbukott. A manőverező holdak, vadász holdak gyerekcipőben járnak, olyan értelemben, hogy mindhárom ország kísérletezget ilyenekkel.
Igen, a csillagháborusdi - mivel nagyon bonyolult rendszereket feltételez - nagyrészt megbukott, de a kőbaltával a porcelánboltba taktikát ez nem nullázta le. Atom az űrbe, körülbelül ezt jelenti. Megy az enyém is, de az ellenségé is. Oo. jelen nyugati rendszereket csak így tudja kiiktatni. De ez pont elég neki, hogy a felderítést és kommunikációt visszahozza a saját szintjére. Ezen a terepen pedig a nyugat egyáltalán nincs előnyben, annál inkább a primitívebb viszonyokhoz szokott orosz.
Rövid időn belül harcba vetné valamelyik? Elég nagy kockázat.
Egy NATO vs. Oo. háború esetén az orosznak nem lenne választása, meg kellene lépje, mert különben garantált a veresége. Úgy, hogy nagy valószínűséggel menne a kukába az egész űrmicsoda.
Azért írtam, hogy nem hülyék, figyelik egymást. Egyre több katonai műhold képes a pályáját kis mértékben korrigálni, változtatni.
Nem olyan egyszerű a világűrben elpusztítani, mint ahogy azt az oroszok szeretnék.
Nézd, amikor elpukkan egy 2 Mt-ás bomba, azaz 2.000.000.000 kg TNT-vel egyenértékű robbanás elől nincs ahova kismértékben korrigálni. Ennyi. Nincs védelem a műholdaknak ha ez az irdatlan erő felrobban. Kb. egész Európa feje felül eltűnnének a műholdak Micsoda tőzsdepánik lenne, hogy csak egy kisebb bajt említsek). Aztán lehetne reklamálni.
Az Amerikai -orosz együttműködésnek vége.
Ez így van. Lesz helyette Orosz-Kínai, Orosz-Brazil, Orosz-Indiai, meg ezek kombinációi. Aztán az USA bámulhat maga elé, amikor ezek előtte megérkeznek a Marsra.
Ezt az utolsó ukránvédvonal baromságot elfelejthetnétek már. Az oroszok ott is vesztettek ahol nem is volt ukrán védvonal. Csak az oroszok hülyesége Bahmut támadása. Semki logika nincs abban hogy az erőiket a legjobban megerősített ukrán településekhez küldjék elpusztulni.
Dehogy is nincs benne logika. Amikor a kis és közepes erősségű erődökben kuksoló ukrik azt látják, hogy a legerősebb erődjük elesik, gondold el milyen jót fog ez tenni a moráljukra. Na meg arra is jó Bachmut, hogy az ukránok tolják be az emberanyagot, gondolván hogy nem bevehető.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 834
30 937
113
Elolvastam a román sajtóban a sok f*szságot, uh berakom ide is:

Az IMF egy egy támogatási programot fog jóváhagyni, hogy Ukrajna folytathassa az EU-hoz való csatlakozás felé az útját. Csak idénre 40 mld dollárra tippelik, amire szükség lesz.
https://economedia.ro/ucraina-este-...iarde-de-dolari-in-acest-an.html#.Y_E9KR9ByUk

Az USA hivatalosan is kijelentette, hogy Oroszország emberiség elleni bűnöket követett el Ukrajnában. Kamala ugatott erről a müncheni konferencián, az USA háborús bűneit nem részletezte.
https://www.biziday.ro/sua-declara-...nta-de-securitate-de-la-munchen-de-la-berlin/

Rishi Sunak brit miniszterlnök szerint – ezt most idézem mert ez nagyon mély – „Nagy Britannia kész segítséget nyújtani azoknak az országoknak, amelyek harci repülőket küldenek Ukrajnáának”. Tehát ő nem küld, de lélekben velük van, azokkal akik küldenek.
https://www.biziday.ro/240571-2/

Dél-Koreában a külügyminiszter szerint a világ figyelme mivel Ukrajnára összpontosul, Észak-Korea megbátrodott és azért hajt végre a maihoz hasonló rakétateszteket.
https://www.hotnews.ro/stiri-intern...at-curaj-coreei-nord-ministru-sud-coreean.htm

A brit külügyminiszter szerint „nem lesznek gyors vadászgép-szállítások Ukrajna számára”.
-itt nem kapom a linket, csak telefonon –

Az USA figyelmeztet, hogy Peking növelheti az Oroszországnak adott támogatást az ukrán háborúban.
https://www.biziday.ro/240583-2/
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Már a sokadik mobilizált csoporttal történt ugyanaz. Kiképzik őket valamire, majd elküldik őket Ukrajnába, átminősítik őket Dpr-esnek. És mehetnek a frontra ágyútölteléknek. Úgy tűnik az oroszok már nagyon-nagyon híján vannak gyalogosnak.:)
Dmitri

@wartranslated

Archiving war in Ukraine | DMs open for submissions | Estonian | TG, YT, Insta: http://linktr.ee/wartranslated

All materials are free to use
Media PersonalityLondon, Englandwartranslated.comJoined September 2013
670 Following
295.5K Followers

Az, hogy észt, meg Londonba van, kissé kérdésessé teszi a valóságtartalmat. De elismerem, hogy akár igaza is lehet.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
BTW sok sikert az USA következő háborújához, mert az egész orosz haderő ugyanilyen jellegű kísérete meglesz az ellenfélnek. Ha az orosz teljes hírszerzés és irányítás beállt volna ugyanilyen mértékben a tálibok mögé igencsak rábasztak volna Afganisztánban...
Az oroszok a saját határuk túloldalán nem voltak képesek olyan érdemi felderítést végrehajtani, ami felfedte volna a harkivi ellentámadáshoz felhalmozott, amúgy nem elhanyagolható mennyiségű ukrán technikát.
Ezt tudva amerika szerintem megnyugodhat, nem igazán fogja őket meghatni az akármilyen orosz felderítési kapacitás...
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 033
2 929
113
Ami erdekes, a hirekben egyetlen tank sincs a megsemmisitett napi eredmeny osszefoglaloban. Repulo/heli veszteseg pedig mar hosszu napok ota nincs emlitve. Nagyon kifogyhattak az ukrik, ha az oroszok mar hazudni sem tudnak belole veszteseget.

Az orosz hadsereg felszabadította Hrianikivkát Kupjanszk irányában, és folytatta offenzíváját Donyeck irányában - jelentette a védelmi minisztérium:

▪️ Kupjanszki irányban a "nyugati" csapatösszevonás egységeinek offenzívája eredményeként teljesen felszabadították a Harkivi területen található Hrianikivka települést. Ezenkívül a légierő és a tüzérség csapásai csapást mértek az ellenség ember- és eszközállományára a Harkivi területen lévő Novoszelovszkoje LNR, Zapadnoje, Maszjutovka és Krakhmalne térségében. Az AFU veszteségei ebben az irányban 80 vadászgépet, 3 páncélozott járművet, 4 járművet, 1 Msta-B haubicát és 1 Gvozdika önjáró löveget tettek ki.
▪️ Donyeck irányában a légierő és a tüzérség támogatásával folytatódott a Déli Erők Csoportjának offenzívája. A nap folyamán akár 150 terroristát, 5 páncélozott járművet, 3 járművet, 1 Grad MLRS-t és 1 Gvozdika önjáró löveget semmisítettek meg. A Donyecki Népköztársaság Avdijivka és Krasznogorovka járásaiban megsemmisült az ukrán fegyveres erők három lőszerraktára, valamint rakéta- és tüzérségi fegyverraktára is.
▪️ A Kraszno-Limanski irányban a Központ csapatcsoport komplex tűztámadást intézett az ukrán fegyveres erők egységei ellen Sztelmahivka, Cservonopopivka és Cservonaja Dibrova LNR területén. A nap folyamán ebben az irányban több mint 100 felkelőt, 2 páncélozott járművet, 2 járművet, 1 önjáró akác és 1 gvozdika típusú önjáró löveget, valamint D-20 és D-30-as lövegeket semmisítettek meg.
▪️ A Dél-Donyecki és Zaporizzsjai körzetben a Vosztok Erők Csoportjának légiereje és tüzérsége tűzharcot intézett az ellenséges ember- és eszközhalmazok ellen Ugledar, Precsisztovka DNR és Poltavka Zaporizzsjai területen. Az ellenség veszteségei több mint 50 halott és sebesült terroristát, 4 páncélozott harcjárművet, 2 kisteherautót és 1 D-20-as harckocsit, valamint 1 D-20-as haubicot jelentettek. Ezen kívül Ugledar közelében megsemmisült az AFU 72. gyalogsági brigádjának lőszerraktára.
▪️ Herszon irányában akár 20 felkelőt, valamint 4 Gvozdika önjáró löveget semmisítettek meg a nap folyamán ellenséges tűz következtében.


https://t.me/RVvoenkor/38608
Most akkor vadászgépbek, feljelőnek, vagy terroristának hívjuk az ukrán katonákat? Vagy ezt komolyan kell érteni? :)