[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
597
2 558
93
Ha a PMC "Wagner" offenzívája tovább folytatódik Orekhovo-Vasziljevka és Novomarkova felé, az áttörést jelent az ukrán fegyveres erők második fő védelmi vonalában (Kramatorszk előtt). Aki nem tudja, az itteni vízválasztó (vagyis a környező területhez viszonyított legmagasabb vonal) a Seversky Donets-Donbass csatorna mentén halad, amely áthalad e két város között

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 897
21 395
113
A lopakobó UH-60 ason én is röhögtem a zsindex cikkében :D Hogy engedheti meg magának egy "újságíró", hogy ilyen hülyeséget írjon :D
Aztán eszembe jutott Mogadishu, ahol annyi lopakodtak, (székely szójárás szerint: oroszkodtak) hogy belopakodtak a csúcs halálos 24. századi helcsik a szaros RPG-7 elé :D-na jó Gordonékat sajnáltam, a film pedig egyik kedvenc, de akkor még Atlantisz-ista voltam (?)-(vagy inkább nem volt eszem) :) Tudom is a két Deltás nevét még: Gordon, meg a Ramsey... asszem....
master-chef-gordon-ramsey.gif
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 809
35 268
113
RF csatafelvétel Maryinkáról

A T-90M úton van valahol Kremmenayában

Az RF SU-25 repüldösnek

DPR a városi harcban az avdiivka régióban

RF harckocsik harcban az ukrán csapatokkal Kremennajában

Prigozhin borús előrejelzést adott az SVO időpontjára vonatkozóan
A hét hírei a kritikus hónapokról
Prigozhin előrejelzése az SVO időzítésével kapcsolatban (különösen a "hónapok fordulatáról" szóló beszéd hátterében) borúsan hangzott. Ha Donbassra van szüksége, az másfél-két évig tart. Ha a Dnyeperhez megy, három évig kell vacakolnia. Azt is viccelődött, hogy tervben van a La Manche csatorna elérése. Teljesen megvalósítható, ha végre az egész ország felgyűri az ingujját, és elkezd a győzelemért dolgozni.

Mókás pacák ez a Prigozhin.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
"Igen! Nincs béketábor, mert mi az USA állunk az egész mögött és beavatkozunk minden ország és ember magánéletében...olyanok vagyunk mi demokraták egy nemzeten mint a sajátunkén is ...mint...ööö..mi is az a orvosi?... Jahh megvan!.. :) ...olyanok vagyunk mint a rák!":



Kedves Pressman nagykövet Úr!

Megnéztem a csodálatos üzenetét/beszédét Zelenskij elnökúrról a háborúról, és, amelyben persze a hazámról is kifejtette a véleményét. Szeretném szavakba önteni a gondolataimat erről a megható barátságos üzenetről, hogy mennyire lehengerlő volt eme nagyszerű eszmefuttatása:

A '70-es években, de talán még a '80-as elején is volt egy sajátos speciális trágyázási módszer a vidéki TSZ-ekben. Úgy működött, hogy egy-két Belarus MTZ meg pótos IFA, ZIL, és Zetor pótkocsikon kihordták a trágyát a földre, ahová előtte jelentős mennyiségű robbanószert telepítettek le. Egy irgalmatlan nagy kupacba halmozták a szart, majd amikor már emeletnyi magasságokban állt a szarhegy kegyetlenül brutálisan alárobbantottak! Az akár 50 méteres magasságokba és többszáz méteres távolságba elrepülő pörgő, lebegő szardarabkák szinte mindent beterítettek.
Na, ezt nevezték: "Szakszerűen végrehajtott trágyarobbantás"-nak!
És, akkor visszatérve a beszédére, nos, olyan volt, mintha egy Everest nagyságú irdatlan nagy szarhegybe becsapódott volna a dinoszauruszokat elpusztitó meteorit és még a Krakatau vulkán is alárobbant volna egyszerre!! Az ebből keletkező világméretű a bolygó felszinét többször megkerülő többszázméter magas fos-lökéshullám és foscunami epicántrumában Ön állt ott kissé bárgyú bandzsa tekintettel, mint egy jóllakott napközisgyerek aki éppen berosált és ez a beszéd/üzenet, amelyet olyan szépen betanult és felmondott! Az egész bygot sikerült elementáris erővel nétervastag fossal beterítenie.

Következő balf.sz:

"Kib.szott boldogok vagyunk, hogy az olcsó nyersanyagtól elvágtuk európát meg már a törököktől is és bár lehet, hogy kemény évek lesznek előttünk, de találtunk két hétre elég földgázt itthon, ugye milyen jó?":


"És a legboldogabbak akkor lennénk, ha ukrajna elpusztítaná Magyarországot!"


Ezek után csak fenn a mennyben:

"-Muhha-ha-ha-ha! Hallod ezt? :D Qrvajóó!! :D A római birodalomnak vége lett! :hadonaszos:

Mongol birodalomomnak reszeltek! :hadonaszos:

Az oszmán birodalomnak annyi! :hadonaszos:

A Napóleon francia birodalmának ganyéztak! :hadonaszos:

A Habsburg birodalomnak ment le a retyón! :hadonaszos:

A német birodalom megsemmisült. :hadonaszos:

A Szovjet birodalom atomjaira esett! :hadonaszos:Erre most jött ez a szerencsétlen demokrata balf.sz meg a haladó újságírás! Méltatlan a többi elődjéhez! :D "

Én is üzenek egyet: történelmi tény, hogy mindenki aki a magyarokkal b.szakodik már áshatja is a saját sírját.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
Idézni csak pontosan és szépen. Teljesen egyetértek Nagykövet Úr szavaival. We Are NATO!!!! We Are Democracy!!!

USA Nagykövetség Budapest Pressman nagykövet
2014-ben volt utoljára szabadon választott kormánya Ukrajnának, azóta csak az ellenzéki pártok és a kisebbségek kizárásával volt kamuszavazás. NATO tag sose volt. Akkor mire vonatkozik a királyi többes? Ukrajnára nem vonatkozhat. Az USA az egyetlen logikus gyanúsítottja az Északi Áramlat elleni, és így az EU elleni terrorista merényletnek. Miféle szövetség ez Pressman úr? Milyen demokráciát védünk mi? Milyen alapon bírál minket? Mi szállítunk fegyvereket Mexikóba talán destabilizálni Amerikát? Mi a cél Magyarországgal Pressman Úr? Kéne egy kormányváltás, hogy el lehessen rablóprivatizálni amit még lehet? Kedves Pressman Úr! Hogy a donbasszi népirtást elkezdő védenceit idézzem: "menj a faszba! "
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
RF csatafelvétel Maryinkáról

A T-90M úton van valahol Kremmenayában

Az RF SU-25 repüldösnek

DPR a városi harcban az avdiivka régióban

RF harckocsik harcban az ukrán csapatokkal Kremennajában

Prigozhin borús előrejelzést adott az SVO időpontjára vonatkozóan
A hét hírei a kritikus hónapokról
Prigozhin előrejelzése az SVO időzítésével kapcsolatban (különösen a "hónapok fordulatáról" szóló beszéd hátterében) borúsan hangzott. Ha Donbassra van szüksége, az másfél-két évig tart. Ha a Dnyeperhez megy, három évig kell vacakolnia. Azt is viccelődött, hogy tervben van a La Manche csatorna elérése. Teljesen megvalósítható, ha végre az egész ország felgyűri az ingujját, és elkezd a győzelemért dolgozni.

Mókás pacák ez a Prigozhin.
Az a baj, hogy "Európa" 3x annyian van, mint az oroszok. A gazdasági teljesítménye vagy 10xes. Baj, hogy nincs egységes vezetése, az acélgyártást meg nem tudom. Mindig az a fél nyeri a háborút, amelyiknek nagyobb az acélgyártása.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 345
24 647
113
Benne van a levegőben.

" Talán kialakul egy konfliktus Moldovában, a románok csatlakoznak. Aztán lecsapunk a románokra. És olyan keményen fogjuk csinálni, ahogy csak el lehet képzelni"

– folytatta Gurulov.

"A különleges katonai művelet most az Amerikai Egyesült Államokkal való konfrontáció" – mutatott rá."

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 353
46 158
113
Benne van a levegőben.

" Talán kialakul egy konfliktus Moldovában, a románok csatlakoznak. Aztán lecsapunk a románokra. És olyan keményen fogjuk csinálni, ahogy csak el lehet képzelni"

– folytatta Gurulov.

"A különleges katonai művelet most az Amerikai Egyesült Államokkal való konfrontáció" – mutatott rá."

És az a vicces, hogy teljesen jogosan hívják fel a románok figyelmét arra az esetre, ha bele akarnának avatkozni az ügybe, ugyanis erre az esetre sem állna meg az 5. és főleg előfeltételeként a 6. cikkely. :oops:
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
"Bevezetés

Ezzel a cikkel megmagyarázok néhány különbséget az orosz és a szovjet katonai doktrínák között, és feltárom, melyiket alkalmazzák jelenleg az ukrajnai konfliktus jelenlegi hadműveleti állapotában, és hogyan. El fogok magyarázni néhány körülményt a katonai felszerelések háborús gyártásával kapcsolatban Nyugaton és Oroszországban. Ehhez azonban először is tisztázok néhány korábbi két cikkben megfogalmazott stratégiai előrejelzést, bár a BMA által felvázolt stratégiai képet érvényesnek és átfogónak tartom."



Egy kis ismétlés:

 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Az a baj, hogy "Európa" 3x annyian van, mint az oroszok. A gazdasági teljesítménye vagy 10xes. Baj, hogy nincs egységes vezetése, az acélgyártást meg nem tudom. Mindig az a fél nyeri a háborút, amelyiknek nagyobb az acélgyártása.
Lehetnénk 10x is. Sok nyúl egy rakásban. És nem csak, hogy nyulak, hanem elhízott, elkényelmesedett, jóléthez szokott (fűtés, zaba, wellness, fetrengés a kanapén, stb.) lusta és rendkívül gyáva nyulak.
Ezek túlélése nem 4 óra lenne az orosz fronton, ahogy egy usa volt tengerészgyalogos zsoldos mondta az ukrán újoncok kapcsán, hanem kb. 1 óra sem (lengyelek talán kivételek, de ők nem is nyugati népség). Ezekkel semmire sem menne a NATO. Nem véletlen, hogy pánikolnak és a tervek szerint minket K-Európaiakat akarnak betölteni az ukrán darálóba (rájöttek, hogy az amit nekik tanítottak az akadémiákon, az nem igaz, azaz nincs olyan hogy pár tízezres ultraképzett sereggel győzni lehet egy több száz km-es fronton, fél milliós sereggel szemben). Ahogy Gyuribácsi is megjegyezte, a nyugati társadalmak nem bírnák el a veszteségeket, ezért minket kellene oda küldeni, hogy kikaparjuk nekik a gesztenyét. Jó nagy marhák lesznek akik oda mennek.
Szóval 3x több az embere az EU-nak, de semmit sem ér. Ebben az esetben nem lesz igaz az a komcsi mondás, hogy a mennyiség előbb vagy utóbb átcsap minőségbe!
Ahogy Dobó kapitány mondta: "Jobb egy oroszlán, mint száz nyúl."

És igen. Acélgyártásban (mennyiségi!) a fasorban sincs Európa Indiához és az oroszhoz képest. Márpedig a tankicskához acél, nagyon sok acél kell! Ez a mostani háború egy tipikusan anyagháború és tömegháború. Az nyeri aki győzi a tankok és az emberek pótlását.

Benne van a levegőben.

" Talán kialakul egy konfliktus Moldovában, a románok csatlakoznak. Aztán lecsapunk a románokra. És olyan keményen fogjuk csinálni, ahogy csak el lehet képzelni"

– folytatta Gurulov.

"A különleges katonai művelet most az Amerikai Egyesült Államokkal való konfrontáció" – mutatott rá."

A nagy orosz ősei lehettek volna okosak és előrelátóak ennek a Gurulovnak. Azok támogatták a létrejöttét ennek a balkáni terjeszkedő miniimpériumnak, azaz Romániának. Ha már az elődöknek nem volt esze, Sztálinnak lehetett volna, és Erdélyt önálló államnak hagyta volna, míg a Párciumot Mo.-hoz, Bánát Maros alatti részét pedig Szerbiához csatolta volna és nem engedte volna meg, hogy egy kisgömbőc érlelődjön a SZU keblén. De hát neki sem volt esze, ahogy a cárnak sem. Majd meglátjuk Putyinnak mennyi van.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 354
45 522
113
Az a baj, hogy "Európa" 3x annyian van, mint az oroszok. A gazdasági teljesítménye vagy 10xes. Baj, hogy nincs egységes vezetése, az acélgyártást meg nem tudom. Mindig az a fél nyeri a háborút, amelyiknek nagyobb az acélgyártása.
A számokban igazad van, az acélgyártást én sem tudom, de szerintem, ahogy emlékszem, Európa inkább importőr. Na, de a hajlandóság? Talán emlékszel arra a felmérésre, hogy hány százalék hajlandó harcolni a hazájáért! Ez Nyugat-Európában 10-20% között mozog. Így már nem is játszik a 3-szoros emberfölény. Szóval ennek fényében már más a leányzó fekvése!
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
"Igen! Nincs béketábor, mert mi az USA állunk az egész mögött és beavatkozunk minden ország és ember magánéletében...olyanok vagyunk mi demokraták egy nemzeten mint a sajátunkén is ...mint...ööö..mi is az a orvosi?... Jahh megvan!.. :) ...olyanok vagyunk mint a rák!":



Kedves Pressman nagykövet Úr!

Megnéztem a csodálatos üzenetét/beszédét Zelenskij elnökúrról a háborúról, és, amelyben persze a hazámról is kifejtette a véleményét. Szeretném szavakba önteni a gondolataimat erről a megható barátságos üzenetről, hogy mennyire lehengerlő volt eme nagyszerű eszmefuttatása:

A '70-es években, de talán még a '80-as elején is volt egy sajátos speciális trágyázási módszer a vidéki TSZ-ekben. Úgy működött, hogy egy-két Belarus MTZ meg pótos IFA, ZIL, és Zetor pótkocsikon kihordták a trágyát a földre, ahová előtte jelentős mennyiségű robbanószert telepítettek le. Egy irgalmatlan nagy kupacba halmozták a szart, majd amikor már emeletnyi magasságokban állt a szarhegy kegyetlenül brutálisan alárobbantottak! Az akár 50 méteres magasságokba és többszáz méteres távolságba elrepülő pörgő, lebegő szardarabkák szinte mindent beterítettek.
Na, ezt nevezték: "Szakszerűen végrehajtott trágyarobbantás"-nak!
És, akkor visszatérve a beszédére, nos, olyan volt, mintha egy Everest nagyságú irdatlan nagy szarhegybe becsapódott volna a dinoszauruszokat elpusztitó meteorit és még a Krakatau vulkán is alárobbant volna egyszerre!! Az ebből keletkező világméretű a bolygó felszinét többször megkerülő többszázméter magas fos-lökéshullám és foscunami epicántrumában Ön állt ott kissé bárgyú bandzsa tekintettel, mint egy jóllakott napközisgyerek aki éppen berosált és ez a beszéd/üzenet, amelyet olyan szépen betanult és felmondott! Az egész bolygót sikerült elementáris erővel métervastag fossal beterítenie.

És tényleg...
Tudom, hogy annyi ukrán van nálunk, hogy leállhatna fél belpest, erre sikerült összeszedni két tucatnyi hülyegyereket meg egy "drámai" nőt a kaszálóról, aki olyan mint Voldemort meg Smiagol törvénytelen lánya szőke parókában és most varrták le egy virágüzletben vagy egy kiskertben. Aztán még csodálkoznak a "nyócadik" 2/3-ad után mint a naív szűzlány, akit elhívtak "ibolyát keresni" ...na pontosan az ilyen sorozatos kontraproduktív balf.szkodások miatt van.

Egyébként meg hiányoltam ezt a molinot:
"Hol van a Munkácsi Turul-szobor ...k*cs*g*k????"

Ez is a nagykövet úr egyik fosdarabkájának pestre fröccsenésének eredménye:



De mindenki tudja, hogy a jó terméshez kell a szar is, ...csak nálunk sokszor zápor formájában érkezik az elmult 10 évben: