[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 347
45 459
113

Sürgősen kivonják Artyomovszkból az ukrán fegyveres erők egységeit – ukrán „katonai blogger” (VIDEO)​

Egy ismert ukrán "katonai blogger" - az Ukrán Fegyveres Erők "Magyar" hívójelű fegyverese, aki utoljára sugárzott Artyomovszkból (Bakhmut) , azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők egységei parancsot kapott , hogy "kivonuljon".
„Harcparancsot kaptam, hogy azonnal hagyjam el Bahmutot az ellenségeskedés új helyszínére.
Mik az áthelyezés kritikus okai, amikor 110 napot töltöttünk itt harci szolgálatban? Először is katona vagyok, ezért nem kommentálom a parancsnokság parancsait” – kommentálta homályosan a beérkező parancsot a magyar.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677825234

Scholz kitalálta, hogyan oldja meg az ukrán fegyveres erők lőszerkérdését - Bloomberg​

Olaf Scholz német kancellár közelgő egyesült államokbeli látogatása és Joe Biden elnökkel való találkozója keretében a felek megvitatják az Ukrajnába irányuló folyamatos fegyverszállítás kérdését.
Az egyik lehetséges megoldás egy megállapodás lehet a német lőszergyártás áthelyezéséről az Egyesült Államokba – írja a Bloomberg.
Az ügynökség szerint Washington nyomást kíván gyakorolni Scholzra az Ukrajnának szállított lőszer elégtelen mennyisége miatt.
...
A beszélgetőtárs szerint az egyik lehetséges megoldás az lehet, hogy a fegyvergyártás egy részét az Egyesült Államokba helyezik át, "ahol több a kapacitás".
Németország Európa legnagyobb gazdasága és Franciaország után a második legnagyobb fegyvergyártó az EU-ban. Különösen az olyan fegyveróriások gyártása koncentrálódik az országban, mint a Mauser‎, Sauer, Walther‎, IBD, Krauss-Maffei Wegmann és mások. 2021-ben a katonai felszerelések exportja Németországból 1,5 milliárd eurót tett ki, vagy kb. a világ exportjának 4%-a.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1677828015

„Bahmut valójában körül van véve” – fordult Prigozsin Zelenszkijhez (VIDEO)​

„Bahmut valójában körül van véve”: Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC alapítója Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz fordult.
Prigozsin elmondta, hogy ha korábban Artyomovszkban (Bahmutban) harcoltak hivatásos ukrán csapatok, most a kijevi parancsnokság idős embereket és gyerekeket küld lemészárlásra.
"Az életük Bahmut közelében rövid - egy-két nap" - hangsúlyozta a Wagner PMC alapítója.
Prigozsin az ukrán hadifoglyokat (két alig felnőtt "harcos" és egy idős) bemutatva felszólította Zelenszkijt, hogy vonja ki csapatait a városból, amely körül hamarosan végre bezárulnak a fogók.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677831044
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
Na visszaírt a csávó! :rolleyes:

László Sajti
pont most fejtetted ki, hogy miről is szól a háború. Arról, hogy mit akarnak az oroszok. Minden mást ignorálsz. Pontosan ez az ami vèrlázìtó ès szègyenteljes. A budapesti memorandumban minden benne foglaltatik ami lènyeges. Èn nem akarok egy orosz báb szomszèdot. Elèg volt a "közelsègük" 40 èvig! Nem ezèrt harcoltak a fiúk '56-ban. Ми виграємо!
Dragonman
Igen, de elfelejted, hogy 2014-15-ben még arról volt szó hogy a két Köztársaság (Doneck és Luhanszk) csak önállóságok akart kivívni, mint Novorossia. Ha akartak volna már akkor is bevonulhattak volna az oroszok. Nem tették. De mivel ahogy írtam Minsz-2-vel átverték őket, most muszáj volt! Ha Minsz-2-vel lezárták volna egy béketárgyalással a konfliktust akkor nem érezték volna most, hogy az érdekeik sérültek. Mert ha a NATO által felfrissült ukránok leverik a lázadókat akkor megvalósul az, amit most el akartak kerülni, az orosz lakosságot elüldözik, a NATO meg beteszi a lábát oda ahová nem kéne! Szóval az ukránok csak a gőgös orosz gyűlöletüknek köszönhetik ezt az egészet, mert békét köthettek volna már régen! De ehelyett most a NATO kis proxyijaiként pusztulnak, akik most láblógatva nézik, ahogy feláldozzák magukat az ukránok ő érdekeikért! Amúgy meg nem "fogtok" (Ezt hogy is kell értsem?) nyerni ne is álmodozz róla! Így csak még több szenvedés és halál jön az ukránokra ha folytatják. Ajánlom a fehér zászlót és a fegyverletételt. 1956-ban meg ugye tudod honnan jöttek be az szovjet csapatok leverni a forradalmat? Megsúgom az Ukrán SZSZK-ból! Na találd ki milyen nemzetiségűek szolgáltak azokban az alakulatokban! Szóval ennyit erről! Amúgy bemásoltam az egész beszélgetésünket a fórumra, hogy mindenki láthassa miket írsz...

Remélem megunta! :)
Német felségjelzéssel és német rendszámmal mennek Ukrajnába?
Attól, hogy valaki valamit ideböfög, még gondolkozni szabad mielőtt elhiszed.
Leírtam, hogy rosszul emlékeztem, ezért is kérdeztem rá, mert gyanús volt! Mit kötözködsz? :p
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 727
64 904
113
Terroristákkal csak akkor lennétek szovetségben, ha az oroszok mellé álnátok, mert ok mostanra már kikopot ISIS. Oroszországot ideálisan denacifikálni, lefegyverezni, és gyarmattalanítani kellene. De majd ezt saját maguk valahogy megoldják. :oops:

Eloszor is, amenyiben az ukránok bevallanák, hogy bármi kozuk van a tegnapi eseményekhez, akor esetleg háborús búnnek lehetne nyilvánítani, de mivel az ukránok nem ismerik el, hogy a hadsereguk, vagy terurelvédelmuk része lenne ez a csoport és "oroszosul" oroszok koszti belharcnak nyilvánítják az egészet, így beszélhetunk terrortámadásról.
Ugyan, ezt amit irtal te sem hiszed el, csak kinodban ennyire futotta.
Pontosan tudod te is hogy mind az Usa, mind az ukranok terrorallamok.
A nacik ukran oldalra ozonlenek, nem orosz oldalra, igy egyértelmű melyik a denacifikalando oldal. Nem az oroszoknak gyarmata az EU, hanem az Usae, ezt is mindenki tudja a vilagon.
Az ukranoknak nem kell bevallani, mert mar bizonyitottan bevallottak hogy ok voltak. Az elkovetok ukrajnaban eltek es onnet erkeztek.
Hova tunt el tobb ezer ember 14-22 kozt Ukrajnabol mikor ejjelente ertuk jottek a nackok es ugy elvittek oket hogy hogy azota se kerultek elő?

Egyebkent hogy gondolod, mi lehet az oka annak hogy az Usa, es a nyugat most eloszor az utobbi 33 evben nem tudta maga melle alitani a szabad vilagot, csak a Nato/EU/AUKUS gyarmatokat a 40-45 orszaggal?
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 839
12 339
113
Terroristákkal csak akkor lennétek szovetségben, ha az oroszok mellé álnátok, mert ok mostanra már kikopot ISIS. Oroszországot ideálisan denacifikálni, lefegyverezni, és gyarmattalanítani kellene. De majd ezt saját maguk valahogy megoldják. :oops:

Eloszor is, amenyiben az ukránok bevallanák, hogy bármi kozuk van a tegnapi eseményekhez, akor esetleg háborús búnnek lehetne nyilvánítani, de mivel az ukránok nem ismerik el, hogy a hadsereguk, vagy terurelvédelmuk része lenne ez a csoport és "oroszosul" oroszok koszti belharcnak nyilvánítják az egészet, így beszélhetunk terrortámadásról.
Sajat magad vallod be a kommentedben hogy nem az szamit ami a valosagban tortenik hanem a narrativa amit a nyugatnak eladnak? :D
 
T

Törölt tag 1711

Guest
FSB releases video of aftermatch following "Ukrainian saboteurs' infiltration" in Bryansk Region.
Footage from the site of the saboteurs' attack in Bryansk Region. In VAZ 2107, there was a second dead man. And in the Niva 63 year old Leonid Golovanov was carrying children.
The saboteurs mined the terrain while retreating. For example, the DRG fastened to a birch tree a Soviet antipersonnel mine MON-100. Its blast radius was 150-200 meters. Inside there were 2 kg of explosives and 400 warheads.
NATO-style" mines were also laid on the roads and a car carrying the Russian Guard was blown up on one of them. Four soldiers were wounded.


Deutsche Welle reports that Ukraine is running out of space in a military cemetery


SU-25 "Rooks" destroy strongholds of Uki's in the Avdiivka direction yesterday


Wagneresek szerint az ukránok 60-80%-a valamilyen drog hatása alatt harcol, lehet benne valami (18+ csonkolás)


Ukránok ész nélkül elaknásítanak mindent aztán ráhajtanak


Van ott már minden sz*r is
Iranian-made HM-16 120-mm mortar with Iranian mines M48 in service with the 24th separate motorized brigade Ukraine.
The mortar with ammunition (judging by the markings, manufactured in 2022) was delivered to Ukraine from a seized batch of Iranian weapons that were intended for the Yemeni Houthis.
LikyvRF.jpg



A company lives one night; parks are turned into cemeteries : The Ukrainian Armed Forces began to admit their horrific losses.
The commander of one of the AFU units, call sign "Magyar," posted a video on the Internet admitting that in Artemovsk (Bakhmut), "a company lives one night," while the Armed Forces of Ukraine lose "one or even two companies per day." At the same time, according to him, the AFU crosses off a whole battalion from the personnel lists in a week.
Our wheat fields are turning into cemetery fields.




Reports from the field indicate that nationalist units, as well as SBU and NGU special-purpose units, have been requesting permission from their command in Kiev to retreat from Artemovsk (Bakhmut) since the evening of 2 March.
According to the Military Chronicle, the "bandwagon" has come close to the Khromovo-Chasov Yar road and in a few days the encirclement ring around Artemivsk could close. Units and formations of the 93rd Mechanized Brigade and the 49th "Karpatska Sech" Battalion remain inside the city blocks.
Units of the 125th and 241st Territorial Defence Brigades, the 214th OPFOR battalion and other formations with a total strength of about 18,000 men have been thrown to the front line of defence.


For several days, RU tankers noticed an off-road vehicle entering a stronghold of the enemy at the same intervals. They prepared an ambush and desrtoyed the target with a single shot


In Ukraine, a Lt.Col of the SBU was detained for "denying the facts of the shelling of the Zaporozhye nuclear power plant by the troops of the Russian Federation"
The Lt.Col also called the 2022 missile attack on a maternity hospital in Mariupol "staged."
Now she is accused of violating the oath and "justifying the actions of the Russian Federation,"
lq9U5Uz.jpg



Lwow, nemnáci hirdetés
WqkiXKl.jpg



Prigozhin:
I am addressing the president of Ukraine Vladimir Zelensky. Dear Vladimir Aleksandrovich, units of PMC Wagner have basically surrounded Bahmut - there is only one road left. The clasps are closing. If previously we were fighting professional Ukrainian army, now we see more and more old people and children. They are fighting, but their life in Bahmut is short - 1-2 days. Please give them them opportunity to leave the city

Volksstrum:
Vladimir Aleksandrovich, we are addressing you as the president of our country. Please, give us the opportunity to return home to our families, to our motherland. Don't ignore this, please.

A hadifoglyokra a végén meg szerintem elég ránézni, őket dobálják be meghalni az ukránok, tiszta Königsberg '45...
wGpcbdK.png



Ez a HARM wunderwaffe se valami sikersztori eddig.
5lIAiCG.png




Leopards are comi... oops.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 630
113
Wagneresek szerint az ukránok 60-80%-a valamilyen drog hatása alatt harcol, lehet benne valami (18+ csonkolás)
A videón a trancsírozott kezű vigyorgó katonán A-TACS rejtőmintás gyakorló van, azt ukránon én még nem sűrűn láttam.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 118
113
Amik
Nemzetközi tudósok
Balti-tenger
Daria Dugina
Rheinmetall
Mi-24+Ka-52
Orosz egyetemi UAV
Szervnagyker
Egy finn szerint
DNR FPS
Jurij
Orosz urán
Angol tudósok
Magyarok
Kremenna
"Alkibiadész" elemez
Artyi
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 071
113
"Die grösste Panzerschlacht des Krieges und Russland verliert sie."
A Die Welt a New York Timesra hivatkozik, amelyik maga ukrán forrásokra hivatkozik, hogy február közepén Ugledarnál az oroszok 130 páncélozott járművet és 300 embert veszitettek. Ezt nevezik a háború legnagyobb harckocsicsatájának. Cikk fizetős. Az a pasi szűlte, aki szerint a Leo2 akár 10-11 szovjet T-64-el is felér.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Csecsenek: szerintem nem 95% reklámarc és 5% teljesitmény volt mögöttük, hanem olyan 40% és 60%. Mariupol-nál mentek előre rendesen kb. 15%-át adták a bekerítő erőknek és még a vasmű lerakétázásakor is ott voltak a helyszínensérütek is meg. De ez kellett a belpolnak Putyinnak. Kellett mert sok muszlim is ukrán oldalon amerikai kötődéssel harcol ellenük és az baszott volna be hamég a csecsenek a hátországban is nekiállnak lázadozni. Kadirov olyan 70-30 reklámarc mondkét fél igyekezett megnyerni a muszlimokat is úgy mint a kinaiakat is.
De a legbetegebb az volt hogy még Kárpátalja előtt is kolbászoltak csecsenek, az ukránok fogtak el közülük és megfutamitották őket...azért az elég kemény teljesítmény ebben az ukajnában nato megfigyelés alatt felderíteni és portyázni 520 km-el a front mögött :D

De én tudom (!), hogy azt a kibaszott 3. vonalat már 2014ben megkezdték kialakítani és pont hogy ha úgy vesszük nem az utolsó, hanem az első még akkor olvastam róla (még amikor az origó sem a főnié volt!), az után, hogy a "klasszikus formában" az ukrán reguláris hadsereg bevonult a szakikhoz de az átdobott oroszok szétszedték őket és ezzel kezdték a szakikat elszigetelni.
De szerintem ez is csak hosszú hosszú véres haldoklás elhuzodására lesz elég.
Szerintem a Kadýrov Band a Wagner előzenekara volt. Miután frankón felépítették a Wagnert, kicsit a függöny mögé terelték öket. A Wagner koncertjegy bevételeiből gondolom több jut a megfelelő producereknek.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 189
67 029
113
Az ukrajnai háborút lezáró békét sürgetett az Újdelhiben összeült négyesfogat
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255922/

Az ukrán erők egyik parancsnoka, akit a "Madjar" hívójellel azonosítanak, azt mondta a Telegram-csatornáján közzétett videóban, hogy egysége parancsot kapott Bahmut azonnali elhagyására.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255925/

Reznyikov: nem lehet kizárni Bahmut elestét, de az legfeljebb csak kis győzelem lenne az oroszoknak
Forrás: https://kuruc.info/r/4/255931/
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 848
82 244
113
"Die grösste Panzerschlacht des Krieges und Russland verliert sie."
A Die Welt a New York Timesra hivatkozik, amelyik maga ukrán forrásokra hivatkozik, hogy február közepén Ugledarnál az oroszok 130 páncélozott járművet és 300 embert veszitettek. Ezt nevezik a háború legnagyobb harckocsicsatájának. Cikk fizetős. Az a pasi szűlte, aki szerint a Leo2 akár 10-11 szovjet T-64-el is felér.
Már csak ilyen hülyeségek maradtak nekik. Lapozzatok!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Olvasunk nyugi... de pont az ellentétjéről volt szó idáig... de meggyőzhetsz, csak linkelj valami cikket, tanulmányt, stb., amit ha olvasunk benne van, hogy a 3 vonal a legerősebb...
Bunker vonalak, erősségeik, stb.. Ukrajnában:


A cikk alapján a Kramatorszk-Szlovjanszknál van az ukrán egységek központja, de ennek a védelmét a Siversk-Soledar-Bakhmut vonal adja, kvázi nincs több védelmi vonal addig.

"The headquarters of the Ukrainian troops in Donbas is located in the built-up urban area of Slovyansk-Kramatorsk, where some half million people lived before the war.

From the east, this area is secured by the Siversk-Soledar-Bakhmut line of defence."
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 485
12 612
113
Szerintem a Kadýrov Band a Wagner előzenekara volt. Miután frankón felépítették a Wagnert, kicsit a függöny mögé terelték öket. A Wagner koncertjegy bevételeiből gondolom több jut a megfelelő producereknek.

Van az a videó, amikor a csecsen kifordul a sarkon, majd felette leviszi a lövedék a téglát. Hátranéz, röhög egyet és újra kinéz.
Na vannak ők, a tulhájpolt szarok, akik simán bemennek egy lövészároktakarításba gránátot hajigálni, akár visszafele is.. és egy isneretlen sarkon befordulni.

Ezzel szemben állnak az a vérprofik, olyanok mint pl Kanada legnagyobb ásza:
World's Deadliest Sniper Wali

:D

És az európai, nyugati narratíva szerint a csecsenek szarok. Wali meg profi.
Pedig az ukránok érdekéhez a halott öreganyám is hozzátett annyit, mint a nato narratíva szerinti profik.
Az ilyen Nato profik a 100% propaganda 0% tett.


PavoIR, neked ki fordit vagy tanultad a nyelvet?

Ha minden oldalról bemennek már ennyire a t90ek, akkor azt már rég felkellett volna adni. Itt már csak írtás folyhat:

 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 076
24 928
113
piefke rendszámmal??? wtf? :eek:
Elnézést. Lemaradt a kérdőjel. Különben itt van a lengyel cikk.
Németország mégsem akar küldeni Marder páncélosokat? Küldjön más, a németek meg majd finanszírozzák. Beszari, gyáva népség.
https://gospodarka.dziennik.pl/news...-broni-czolgi-marder-ukraina-wojna-rosja.html
Élvezkednek a fiúk
260685876_0:176:3073:1712_1920x0_80_0_0_5a4a7127da76330b4f1fe27d8b4b9300.jpg

Orosz harckocsizó "девушка"
maxresdefault.jpg

Honvédelmi miniszter: Szlovákia kész 10 MiG-29-es vadászgépet átadni Ukrajnának. A képen ukrán MiG-29
63ffe9c32acd763ffe9c32acd8167771590763ffe9c32acd563ffe9c32acd6.webp

wV2dlIJUyHA.jpg

BMD-2
361958_O.jpeg
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 449
17 671
113
"Die grösste Panzerschlacht des Krieges und Russland verliert sie."
A Die Welt a New York Timesra hivatkozik, amelyik maga ukrán forrásokra hivatkozik, hogy február közepén Ugledarnál az oroszok 130 páncélozott járművet és 300 embert veszitettek. Ezt nevezik a háború legnagyobb harckocsicsatájának. Cikk fizetős. Az a pasi szűlte, aki szerint a Leo2 akár 10-11 szovjet T-64-el is felér.
Ennek a magyar megfelelőjét linkeltem tegnap, az az indexeben jelent meg. Ha a Die Welt cikkében is annyi infó van mint amennyi az indexben volt akkor abból sok minden nem derül ki. Egyébként nekem sántít a dolog. Ha az ukránok 130 páncélozott járművet szétszedtek nem lett volna akkor tele a net videók tömegével amin végeláthatatlan orosz harci járművek roncsai láthatóak? Pont egy ilyen győzelemről nem csináltak egy árva felvételt sem?