[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 692
113

– A pokol Bakhmutban! — A PMC "Wagner" áttöri a védelmet a városközpontban (MAP)​

A PMC "Wagner" katonái áttörik a védelmet Bahmut (Artemovszk) központjában.
Ukrán katonai elemzők sürgős pániküzenetet és térképet tesznek közzé.
„Harcok a „repülőgép” peremén. A PMC Wagner zsoldosai három irányban támadnak aktívan.
A helyzet POKOLI! Az ukrán fegyveres erők a lehető legtovább fenntartják a védelmet, mivel az ellenséges tüzérségi csapások intenzitása jelentősen megnőtt.
„Bakhmut – heves harcok folynak a kereszteződés környékén, azon a helyen, ahol korábban a „repülő” volt. Nagyon nehéz északon” – jelentette egy másik kijevi katonai megfigyelő.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678979205

Az ukrán fegyveres erők véletlenül felfedték a lelőtt orosz rakétákkal kapcsolatos hazugságukat​

Az ukrán légvédelemnek nincs eszköze a ballisztikus pályán repülő rakéták és számos más típusú lövedék ellen. Ezt Jurij Ignat, az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szónoka nyilatkozta egy interjúban.
„Nem lövünk le ballisztikus rakétákat. Különösen az Iskander-M egy 9M723 ballisztikus rakéta. Ezenkívül sajnos nincs mód az olyan MLRS rakéták elfogására, mint a Smerch” – mondta.
Ignat tisztázta, hogy az ukrán légvédelem mely rakétákat nem tud lelőni:
► 9M723 – Iskander-M ballisztikus rakéta;
► 9M79M - "Tochka-U" taktikai rakéta;
► X-22 - nagy hatótávolságú szuperszonikus cirkáló hajóellenes rakéta;
► R-800 - "Onyx" tengerparti cirkálórakéta;
► X-47 - „Dagger” hiperszonikus aeroballisztikus rakéta;
► X-31P - légi radarellenes rakéta;
► MLRS rakéták.
A kijevi média felfigyelt az Ukrán Fegyveres Erők hamis győzelmére – az ukrán légierő szónoka, Ignat azt állítja, hogy a légvédelem nem lövi le az Onyx rakétákat, de 3 hónappal ezelőtt a vezérkar összefoglalója Az ukrán fegyveres erők jelentése szerint 2 ilyen típusú rakétát "sikeresen megsemmisítettek a légvédelmi erők".
Источник: https://rusvesna.su/news/1678971662

Az ENSZ nem talált népirtást Oroszország ukrajnai akcióiban​

Az ENSZ nem talált népirtásra utaló jelet az orosz hadsereg ukrajnai akcióiban.
Ezt az ukrajnai eseményeket vizsgáló, ENSZ által támogatott nemzetközi vizsgálóbizottság vezetője, Eric Möse jelentette ki – írja a The Guardian.
„Nem találtuk, hogy népirtás történt Ukrajnában” – mondta Möse újságíróknak.
Hozzátette ugyanakkor, hogy a bizottság továbbra is tanulmányozza a bizonyítékokat, és vannak "néhány szempontok, amelyek kérdéseket vethetnek fel" egy esetleges népirtással kapcsolatban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1678986434
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 928
41 079
113
Na ez érdekes:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 823
81 178
113
Ukrán haditechnikai veszteségek: (többen kérték)
A VSU harckocsi, gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállítójárművek, páncélozott járművek, légierő veszteségeinek összefoglalása a LOSTARMOR bázis szerint 2023. március 16-án, és összehasonlításuk a háború előtti létszámhoz a „The Military Balance 2022”alapján.
whZjkXNQsys.jpg

iQFaO5z56cM.jpg

Oxqjen-Q7L0.jpg

NLrW36Bpkhs.jpg

qCwSIYd3vh0.jpg
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 447
113

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 109
93
Egy lapon belül azért észre lehetne venni ha volt már valami....

Egyébként:
"Turkey is ready to let US warships pass through the Bosphorus, because of the "incident" with the MQ-9 and Su-27" - Turkish Defense Minister

Az oroszokról meg ennyit, miszerint ők hozzá sem értek.
Gondolom a propeller lapát a semmitől hajlott meg.
FrVUnIAXwAAIQDB
Hát kedves Sir nem tudom honnét van a felvétel de ez szárazföld bal alsó sarkát shopolták ne lásd a tengert mert nincs is ott. Az a talán függőleges vezérsík meg úgy néz ki mintha összecsukott gyalásó lenne, ha megnézed a filmet látni fogod nem így néz ki. Szerintem ez a kép átbaxás.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Érdekes érvelés, lehet benne valami:
See US reaction? They just want to fight a proxy war and nothing more.
Trying to get them involved is the best way to kick them out of the equation.



Ukrán parancsnokot aki kitálalt, hogy már gyakorlatilag csak frissen sorozattak vannak a seregben (hova tűnt a békeidős 300.000 fős ukrán haderő?), lefokozták.
InK7IR3.png




On the video, the feat of the Hero, private Alexander Viktorovich Maltsev, born on April 26, 1975. Called for mobilization on 10/14/22. He ended up in the 20th Guards Combined Arms Army, 144th Guards Motorized Rifle Division, 488th Guards Motorized Rifle Regiment. Alexander became a member of the assault detachment of the 488th Guards Motorized Rifle Regiment.
On March 10, he was able to ALONE capture the enemy's trench, destroy three soldiers of the Armed Forces of Ukraine and capture two. Look carefully, he could calmly finish off those who surrendered, but the Warrior spared those who raised their hands.
Unfortunately, during the ongoing fighting, on March 13, Private Maltsev died a heroic death. Now documents are being prepared for the presentation of Private Maltsev A.V. to the title of Hero of Russia posthumously. To be a Warrior is to live forever! Front Svatovo-Kremennaya.


Francia állami tv néhány hét késéssel képes volt lehozni, hogy a wagneresek lapátokkal harcolnak...
ibVLIBY.jpg





Pár napja felmerült itt, hogy honnan jön az oroszok orkozása (és hogy ez őket miért nem zavarja), nos ahogy én ezt látom:
Van egy ősi örök igazság ami így hangzik autista berkekben: Left can't meme.
Mikor tavaly elindult ez a konfliktus, a htka-hoz hasonlóan sok más oldalt is lerohantak a ukrajnáért "aggódó" "igaz" híreket hozó egyének.
Az /uhg-t (ukraine happening general) ellepték orosz halottak fotói, örömködések szétszakadt emberek hulláin, ami jól mutatja a demokrácia élharcosainak embertelenségét.
Amit az ősközösség nem fogadott valami szívélyesen, így kiválva elindult a /chug (comfy happening ukraine general), aminek fő szabálya a No gore posting.
Az uhg mocsárból kiszabaduló idióták eleinte hüledeztek, hogy "ti nácik miért szurkoltok az oroszoknak", amire rendszerint az volt a válasz, hogy "csak azért mert ti náciztok minket még nem vagyunk azok"...
A legfőbb fegyverüktől megfosztva, megpróbálkoztak a "meme warfare"-rel. Egy olyan csapat ellen amelyik létrehozta.
Első próbálkozásuk a monkey putin volt, csimpánz arcú Putyinnal, mivel magukból kiindulva úgy vélték ez felháborítja majd az autistákat.
Hát... Visszatérő meme lett, hogy a kalibrálásokat majomputyin egy orrába dugott banánnal irányítja.
Mivel szellemi repertoárjukat ezzel kimerítették, jöttek a képregényfilmes utalások.
Hogyan győznék le a szuperhősök az orosz hadsereget, meg eljön majd az "avengers assemble moment" az ukránoknál és akkor mindennek vége.
Majd elkövették a legnagyobb hibát.
Az elf Elrond Zseléssel és az ork orosz parancsnokkal, hogy ukrajna a fény birodalma, küzd a sötétség orkjai ellen.
Ugyanis az oroszok imádják a W40k-t. És ott az orkok sok minden, csak nem szánalmas sötét lények. Még a harctéri járműveken is feltűntek ork szimbólumok.
Végül a meme war ezzel a képpel ért véget:
gnj3cyM.jpg

Csimpánzputyin győzelemre vezeti kommunista ork seregét a disznó ukránok ellen.
Pár héttel később usa létrehozta 150 millió dollárból a nafo-t és messzire elkerülnek minden direkt konfrontációt az autistákkal.
Tudják ők is, hogy left can't meme.

KfePUnU.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 996
32 335
113

»Volodimir Tsependa, az Ukrtransnafta vezérigazgatója összefoglalta az év eredményeit, megköszönte a vállalat alkalmazottainak az elkötelezett munkájukat az ország számára ilyen nehéz időszakban, és gratulált nekik a közelgő ünnepekhez.

A találkozón online vettek részt a vállalat kulcsfontosságú olajszivattyúállomásainak csapatai, amelyek Ukrajna különböző régióiban találhatók.

Az Ukrtransnafta továbbra is magabiztosan áll Ukrajna gazdasági frontján, biztosítva az állam stabil jövedelmét és az ukrán olajszállítási rendszer megbízható és folyamatos működését a háborús körülmények között.

2022-ben a vállalatnak sikerült biztosítania a Samara - Western Direction olajvezeték ukrán szakaszának megfordítását a dízelüzemanyag magyarországról Ukrajnába történő szállítására. Ez lehetővé tette az ukrán üzemanyagpiac támogatását a válság pillanatában, és több mint 2, 5 millió autótulajdonos számára biztosította az üzemanyag rendelkezésre állását. Ebben az évben az olajvezeték 114 ezer tonna dízel üzemanyagot szállított.

Emellett továbbra is támogatjuk a katonaság, a háború által érintett emberek és az árva gyermekek megsegítésére irányuló projekteket.

Köszönöm mindenkinek az idei évet. A legnehezebb időkben is sikerült túlélnünk. Az Ukrtransnafta nem csak az olajról szól, hanem az emberekről, nézeteikről, hiedelmeikről és törekvéseikről. És ma mindannyian csak egy dolgot akarunk - győzelmet. Ezért dolgozunk«
– összegezte Volodimir Tsependa.

Tehát több mint egy fél magyarországnyi autónak (itthon 4 millió gépjármű van) magyar dízel biztosította az ellátást – és ezt az ukrán cégvezető egyetlen konkrét esetként említette - az év végén, mint nagy segítséget.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 344
77 001
113
És? Hagyjuk már az üres dumát.

Gyakorlatilag mindenki azt csinál, amiről úgy gondolja, hogy meg tudja úszni nagyobb pofon nélkül. USA is, Oroszország is.

Mindkét fél elmondja a maga igazát és magasról tesz arra, amit a másik mond.

Miért kéne pont az egyik félnek (legyen az bármelyik is) betartania a "szabályokat"?
Nemzetközi légtérben amíg nem veszélyezteted a repülésbiztonságot kb azt csinálsz amit akarsz és ez mindenki ki is használja olyan pofátlan módon amennyire csak tudja.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Nemzetközi légtérben amíg nem veszélyezteted a repülésbiztonságot kb azt csinálsz amit akarsz és ez mindenki ki is használja olyan pofátlan módon amennyire csak tudja.
És akkor jön egy orosz szu 27 és nemzetközileg értelmezhetetlenül megcsinálja az amcsi drónt ! És mindenki csak néz ki a fejemből, hogy mi van ilyenkor?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 465
113
Má közzé is tették az amerikaiak a videót ahogy a Reapert "lekerozinozza" a Szuhoj, ahogy tegnap jósoltam.

@Mivec
Ne beszélj már butaságot. Kivonulni az oroszok Kijev alól vonultak ki. Harkov környékéről kiverték őket az oroszok. Ha nem így lett volna nem folytak volna harcok.
Vazz, lehugyozta a dront az égről...
Sikeres egy harceljaras annyi szent.
Valami lehetett ha 2x ugyanugy jart el.

Ezek is csakhogy magyar legterben vezetgetnek celpontra B 52-eseket.
Eszem megall hogy van magyar katona akinek ettol a farka felall...


Ukran terroristak ujabb akcioja.

"Az ENSZ-bizottság elismerte, hogy az ukrán hadsereg orosz hadifoglyokat lőtt le, csonkított meg és kínzott meg.

A ma közzétett jelentés két példát említ az ukrán hadsereg által elkövetett háborús bűnökre: a Harkivi területen lévő Malaja Roganyban és a Kijevi területen lévő Dmitrovkában.

A Bizottság azt is elismerte, hogy az ukrán tüzérség kazettás bombákkal saját civileket is eltalált, különösen tavaly márciustól szeptemberig a Harkiv környéki Izyumban hajtottak végre támadásokat.

Megerősítést nyert az is, hogy Kijev tiltott gyalogsági aknákat használ, és civil infrastruktúrát, például óvodákat, piacokat és lakóövezeteket is bombáz.

A bizottság szerint mindezek "az ukrán fegyveres erők által elkövetett kisebb számú jogsértések". "
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 921
21 474
113
Pár napja felmerült itt, hogy honnan jön az oroszok orkozása (és hogy ez őket miért nem zavarja), nos ahogy én ezt látom:
Van egy ősi örök igazság ami így hangzik autista berkekben: Left can't meme.
Mikor tavaly elindult ez a konfliktus, a htka-hoz hasonlóan sok más oldalt is lerohantak a ukrajnáért "aggódó" "igaz" híreket hozó egyének.
Az /uhg-t (ukraine happening general) ellepték orosz halottak fotói, örömködések szétszakadt emberek hulláin, ami jól mutatja a demokrácia élharcosainak embertelenségét.
Amit az ősközösség nem fogadott valami szívélyesen, így kiválva elindult a /chug (comfy happening ukraine general), aminek fő szabálya a No gore posting.
Az uhg mocsárból kiszabaduló idióták eleinte hüledeztek, hogy "ti nácik miért szurkoltok az oroszoknak", amire rendszerint az volt a válasz, hogy "csak azért mert ti náciztok minket még nem vagyunk azok"...
A legfőbb fegyverüktől megfosztva, megpróbálkoztak a "meme warfare"-rel. Egy olyan csapat ellen amelyik létrehozta.
Első próbálkozásuk a monkey putin volt, csimpánz arcú Putyinnal, mivel magukból kiindulva úgy vélték ez felháborítja majd az autistákat.
Hát... Visszatérő meme lett, hogy a kalibrálásokat majomputyin egy orrába dugott banánnal irányítja.
Mivel szellemi repertoárjukat ezzel kimerítették, jöttek a képregényfilmes utalások.
Hogyan győznék le a szuperhősök az orosz hadsereget, meg eljön majd az "avengers assemble moment" az ukránoknál és akkor mindennek vége.
Majd elkövették a legnagyobb hibát.
Az elf Elrond Zseléssel és az ork orosz parancsnokkal, hogy ukrajna a fény birodalma, küzd a sötétség orkjai ellen.
Ugyanis az oroszok imádják a W40k-t. És ott az orkok sok minden, csak nem szánalmas sötét lények. Még a harctéri járműveken is feltűntek ork szimbólumok.
Végül a meme war ezzel a képpel ért véget:
gnj3cyM.jpg

Csimpánzputyin győzelemre vezeti kommunista ork seregét a disznó ukránok ellen.
Pár héttel később usa létrehozta 150 millió dollárból a nafo-t és messzire elkerülnek minden direkt konfrontációt az autistákkal.
Tudják ők is, hogy left can't meme.

KfePUnU.jpg

Az oroszok nemhogy szarjak lefele az orkozast es egyebet, de pont ma linkeltem a Beszelgeto topicban egy divatos kis cuccot, íme a Mordor Tacticaltol a Gop Tac Mod.2 :D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 431
46 320
113
Az oldalak száma lecsökkenne kb 100-ra ha minden manipulált szart kiszednénk.
Nem kiszedni kell, hanem BE SE TENNI! o_O
Használjuk már kicsit a fejünket! Az sem baj, hogy mielőtt posztolunk! Vagy valaki ott áll feletted a fejesvonalzóval, és fejbever, ha 2 óránként nem posztolsz az Ukrán topicba?
"Éberség elvtársak!"
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Itt volt némi csetepaté... 18+ halott malacok a képeken.
Úgy néz ki azokért a roncsokért bizony sorba kell állni.
Úgy látszik Mordor orkjai gyalásóval is keményebbek a hohol nackóknál. Bahmuti tájkép csata után 18+

Zaporozsje környékén egy banderista Grad vált tüzérségünk áldozatává.
Hát ez meg hogy lehet? A mordori orkoknak a népirtás már smafu???
ezek a banderisták örülhetnek, ők egy időre megúszták.
miket nem mond...
 
Last edited by a moderator:

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 616
8 898
113
Nekem ez a kedvenc hírem az elmúlt napokban,furcsa hogy senki nem reagált rá. Bár szeretem ezt a csatornát de sokszor hoznak le hülyeséget, nem tudunk sokat erről de gondolom valami szaki sufnituning dolog lesz, ami szerintem nem vesz semmit el az értékéből, sőt az én szememben nagyot nő. Olyan ez mint a moltov koktél, egyszerű olcsó, működött működik mai napig, 2-5 dollár elpusztít akár több milliót is. Imádom azokat a fejlesztéseket amik a valódi háborúban születnek vagy csak simán lelkes amatőrök gondolkoznak azon hogy lehet megcsinálni valamit a töredékéből annak mint ahogy a nagy cégek meg a mitikus "katonai felhasználás" ársokszorosító hatásai után összehoznák, mert nekik nem az a lényeg hogy mindenkinek épüljön belőle az államtitkártól a tábornokig egy nyaraló és legyenek luxuskurvák hanem hogy működjön és elérhető legyen. Ugyan ez igaz a moldáv fészerben gyártott helikopterekre, vagy olyan kis házi vízi erőművekre amiket meglehet csinálni pár száz dollárból dollárból meg meglehet cégeken keresztül venni "professzionális" módon több tízezer dollárért.
Hiányolom ezt a területet a magyar hadiipari fejlesztésekből, hagyni kéne és együttműködésbe terelni a lelkes amatőröket, nem pedig a teknek lerohanni őket ha esetleg próbálkoznak, sok szegény ember fegyverét gyárthatnánk a világnak, mert láthatóan a csúcskategóriába nemigazán tudunk érvényesülni, nincs is mivel, nyilván az a nagy pénz de szerintem néha a kis faltok is jók.

Amúgy a tesztvideó szerint ez olyan mint a lancet csak gondolom sokkal kisebb hatótávval, mert a videó szerint csak pár száz métert repült persze lehet hogy tud sokkal többet is, de ha tud pár km és ilyen olcsó még kevés robbanószerrel is megéri puha célokra indítani.

Szerintem blogenek igaza van hogy nem tudod ezt megcsinálni, én segg hülye vagyok a fizikához, de azért volt sok víz alatti robbantás és nem söpörték le több száz vagy tíz méteres hullámok a környező szigeteket. Gondolom teljesen másként működik egy ilyen robbanás mint ha mondjuk egy óriási követ dobnának bele a vízbe és a hatása sem egy irányba hat, illetve ha ez lehetséges, akkor az angolszászoknak akik tengeri hatalmak minden rakétavédelmi rendszere felesleges mert a tengerparti városaikat nem tudják megmenteni semmiképpen hisz az óceánok felé is ki kéne a védelmet terjeszteni.
Viszont van egy sziget afrika partjainál ami egy törésvonalon fekszik, és meg van repedve és elméletileg ha az belecsúszik a vízbe akkor az megtud indítani egy hatalmas szökőárat ami valami 10 órán belül a nyugati parton van és több 10 méter magas lenne, ennyi idő alatt kizárt a városok kiürítése. az anyagi kárról nem is beszélve, de hogy azt atomrobbanással bele lehet e robbantani a tengerbe én úgy szint kétlem, lepkefing vagyunk mi a természethez képest.

Tengerésznek néz ki a karjánál is a tengerészeti jelzés van, és még csak nem is a haditengerészet pilótáié. Na meg a nyugati médiából tudjuk hogy az orosz pilóták mind öregek, túlsúlyosak, és alkoholisták, illetve mind halottak is ez esetben pedig lehet hogy már putyin az akadémiáról küldi az első éveseket a halálba cikkek fognak jönni, uhh nem kéne ötleteket adnom a "mértékadó" médiának. :D Viszont mindegy, faszagyerek volt a pilóta bárki is legyen :)
Jah és mielőtt vizionálnátok az atomháborút a drón miatt, azért ne csináljátok, nem minden tiszt retardált, mondjuk egy Robert C. Castel szerű higgadt tiszt tudja azt hogy ő küldte be a fasz erdőbe a drónt, és ott szívatják egymást ahol tudják kölcsönösen, de még csak meg sem halt senki.... majd most kicsit tolonganak a víznél esetleg.... de ez egy olyan dolog ami várható volt, szerintem egyáltalán nem jelentős hanem törvényszerű és az amcsiknak is elfogadható.
Az oroszok nemhogy szarjak lefele az orkozast es egyebet, de pont ma linkeltem a Beszelgeto topicban egy divatos kis cuccot, íme a Mordor Tacticaltol a Gop Tac Mod.2 :D

A Mordor Tactical nagyon jó minőségű cuccokat gyárt. Van tőlük 2 pólóm. "Lélegzők" így könnyen száradnak. Az Adidas pólóm is az elvileg. Gyakorlatilag a Mordor Tactical-os pólóm mégis a negyede idő alatt megszárad futás után, vagy éppen társas vadászatnál, mint a háromszor drágább Adidas.
A kitüntetett srácra visszatérve: én az állományjelzőt nem figyeltem, csak a vállapot, hogy mi lehet a rendfokozata. Nekem az nem volt tiszti rendfokozat. Amikor pedig helyrement a srác és befejeződött a taps, akkor bemondta a műsorvezető hölgy, hogy "Nagrazsgyon Jefrejtor Leonov XY" = kitüntetve Leonov tizedes, a kereszt és az apai nevét is mondta a srácnak, de arra már nem emlékszem, és most lusta vagyok újra nézni.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 034
113
"Nemzetközi légtérben amíg nem veszélyezteted a repülésbiztonságot kb azt csinálsz amit akarsz és ez mindenki ki is használja olyan pofátlan módon amennyire csak tudja.'
Igen de itt háború van , tetszik tudni , nem lehet megengedni a kémkedést , az usa háborús fél hadüzenet nélkül, ezt maga is elismerte.
A másik dolog, a kerozin kiengedős videón nem látszik sérültnek a lapát, viszont a hajtómű mintha erősen belassult volna, nézzétek meg.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 344
77 001
113
"Nemzetközi légtérben amíg nem veszélyezteted a repülésbiztonságot kb azt csinálsz amit akarsz és ez mindenki ki is használja olyan pofátlan módon amennyire csak tudja.'
Igen de itt háború van , tetszik tudni , nem lehet megengedni a kémkedést , az usa háborús fél hadüzenet nélkül, ezt maga is elismerte.
A másik dolog, a kerozin kiengedős videón nem látszik sérültnek a lapát, viszont a hajtómű mintha erősen belassult volna, nézzétek meg.
Tán hadiállapot van az USA és Oroszország közt vagy mi? Hát nincs, ergo nemzetközi légtérben azt csinál bárki amit akar a Fekete-tenger felett, ha tetszik neked (nektek) ha nem.