Ez úgy eszement hülyeség, ahogy van.
Kifejtenéd mindezt kicsit bővebben? Én azért szívesen meghallgatnék erről egy kompetens szakértőt is. (úgy hallottam fegyőrelvtárs nem csak a miniatomerőművekhez ért , de szakértője a mikroatombombáknak IS!)
A viccet félretéve : maguk a lőszerek teljesen ártalmatlanok, azonban a becsapódáskor keletkező finom por finoman fogalmazva is veszélyes... Már egészen kis mennyiség szervezetbe kerülése is komoly egészségügyi kockázat két okból is. Az első probléma hamar kiderül, ez a nehézfémmérgezés, ami a veseelégtelenséghez, súlyosabb esetben halálhoz vezet. A második probléma sokkal alattomosabb, mert csak hónapok, esetleg évek múltán derül ki, akkor amikor már komoly a gond. Ezt a belélegzett por radioaktivitása okozza amely általában valamilyen daganatos megbetegedést és a DNS károsodását okozza amely természetesen az utódokra is hatással van születési és fejlődési rendellenesség formájában. Aki közelebbről nézeget olyan harcjárművet amelyet DU alapú lövedékkel lőttek ki, neadjisten bele is mászik, tehát nagyobb mennyiségben lélegzi be ezt a port, az gyakorlatilag halott ember mert pár éven belül el fog patkolni leukémiában vagy valami más daganatos megbetegedésben. Az első öbölháború után elég sok a kilőtt iraki harcjárművekkel pózoló jenki járt pórul amit természetesen igyekeztek eltitkolni. Be is lett tiltva ez a fényképezkedés, persze csak később derült ki miért.
"Jawad al-‘Ali, the head of cancer wards at Basra’s Saddam Teaching Hospital, remembers when doctors used to crowd around cancer cases because of their rarity. Since the war, though, three of his colleagues alone have lost sons to cancer.
Al-‘Ali reported that overall cancer cases in his wards have multiplied, and that most are types associated with radiation. Cases of leukemia, for example, have jumped by a factor of 15. One study found that the overall cancer rate for children in Basra has more than doubled since the war.
Iraqi war veterans have a 60 percent greater incidence of cancer than civilians, says Nafi al-Ani, former head of preventative medicine for the Iraqi army. One 1996 Iraqi government study of 1,625 pregnant women reportedly shows that the chance of a miscarriage is 3.2 times greater if the father fought in the war."
Aki nem értené annak dióhéjban :
Jawad Al-Ali a Bászrai Szaddam oktatókórház daganatos megbetegedéseket kezelő osztályának főorvosa elmondta hogy minden típusú rákos megbetegedések aránya emelekedett, ezen belül a leukémiás megbetegedések aránya 15x!!!
A gyermekek közt 2x annyi a rákos megbetegedés, az iraki háborús veteránok esélye a rákos megbetegedésre 60%-kal nagyobb mint a civileké.
egy az iraki kormány által végzett felmérés kimutatta, hogy a vetélések száma 3.2x nagyobb amennyiben az apa harcolt a háborúban.
Szerintem Szerbiában is tudnának mesélni
Nekem ez így összességében egy Sz-300asnak tűnik. (Biztosan nem Geran és a szárnyak hiánya alapján az is biztos hogy nem Kalibr , az Iszkandert és társait pedig a rombolás mértéke alapján zárnám ki)