[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 033
113
Azért pár gondolat. Ha észrevettékek , az oroszok szép csendben egyre több modernebb technikát tolnak be. Hol vannak a betolt nyugati technika, himars, aztán állítólagos NASAMS állítólag kaptak . Hol vannak a Dana önjáró lövegek. A Nagy germán gepárdok, légvédelmi rendszerek.
A második, kínával szemben óriási tévedésbe vagytok. Mindenki Kína katonai részvételi lehetőségéről vizionál, teljesen felreertve a moszkvai látogatást. Nem arról szólt a dolog. Az USA dollár a petrodolláronvalapszik. Az az alapja hogy a nemzetközi fizetési rendszerekben azt használják , az olajelszánolásmál is. És erre játszanak a kínaiak. Minél tovább huzzák az oroszok a háborút annál többet költ a nyugat, és az USA. Közben a kínaiak egyre több országot állítanak át jüanra. Az oroszok rubelre. Ez az az óriási változás ami jön . Ezek következménye lassan alakul ki , de egy idő után elemi erővel fog lecsapni. Kínaiak nem feltétlenül fognak háborúzni főleg nem az USA val. A pénzügyi rendszert akarják szétverni. Ennek már van is látszata. A fed már nagyon ideges.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 382
23 109
113
Arra azért nagyon kíváncsi leszek a nyár elejére, hogy tényleg igaz-e legenda, miszerint az ukik alacsony harcértékű katonákkal tartják fel az oroszokat, várva a jobb időt és a magasabban képzett erők átképzését a nyugati technikára és ha majd az kész offenzívát indítanak az oroszok ellen.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Arra azért nagyon kíváncsi leszek a nyár elejére, hogy tényleg igaz-e legenda, miszerint az ukik alacsony harcértékű katonákkal tartják fel az oroszokat, várva a jobb időt és a magasabban képzett erők átképzését a nyugati technikára és ha majd az kész offenzívát indítanak az oroszok ellen.
Ez szerintem sokakat foglalkoztat...Az biztos, hogy az esély megvan rá és nem szabad félvállról venni sem, mert tavaly is alábecsülték az oroszok és aztán főleg Harkovnál jött a nem várt pofon. Viszont szerintem pontosan ezért mégegyszer nem fognak ebbe a hibába esni az oroszok és akár délen, akár keleten számítanak egy ukrán ellentámadásra és biztos vagyok benn, hogy nekik is vannak a háttérben tartalékban tartott erők.
Ami viszont biztos szerintem, hogy vagy így, vagy úgy de "ez a harc lesz a végső", mert ha elbukik az ukrán támadás és az oroszok szétverik a támadáshoz tartogatott frissen kiképzett erőiket, akkor (mivel most az alig kiképzett potenciális utánpótlást mészárolják az oroszok a fronton), nem lesz már kiket megint hónapokig képezni és a Nyugat türelme is véges, főleg a közvéleményé...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 896
11 282
113
ezt meg mar csak a szerkesztessel tudom betenni, erre reagalok @SirHiggins -nek:

Messze van ez még a város teljes megszállásától

igen Soledarnal is igy volt, azt is tartottak meg az ukranok szerint meg akkor is, amikor mar Bahmut kulvarosait foglaltak el a Wagneresek. Igaz kozigazgatasilag volt meg valahol egy pici resz a messzi pusztan, ami Soledarhoz tartozott es ukran kezen volt, gondolom azert mondtak, hogy Soledar nincs elfoglalva.
 
Last edited by a moderator:

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 944
82 739
113
Arra azért nagyon kíváncsi leszek a nyár elejére, hogy tényleg igaz-e legenda, miszerint az ukik alacsony harcértékű katonákkal tartják fel az oroszokat, várva a jobb időt és a magasabban képzett erők átképzését a nyugati technikára és ha majd az kész offenzívát indítanak az oroszok ellen.
Nem tudom, de lassan az összes celeb-tömeggyilkos nackó fűbe harap Bahmutnál.

Akik 2014 óta harcolnak, legjobb fegyverek és kiképzés. Milyen lehet akkor aki várakozik? Rambo és a Terminátor, esetleg a Predator?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113



Úgy látszik nem aprilisi tréfa volt! Bár az ukránokat elég jól megtréfálná ez a (semmiképpen sem angolszász) pl. Lengyel-Cseh-Magyar-Szerb-Szlovák-Török-Bolgár...na jó meg román (ők úgy is székelyeket küldenének maguk helyett vagy magukat orosznak valló románokat ) békefenntartó koalíció amivel Ukrajnát feldarabolnák:

Index/telex/444-es wishful thinking az hogy a ruszkik berágtak volna ránk, csak valakik szeretnék így lefesteni, hátha sikerül végre oooobánt is beterelni a karámba, hogy együtt bégessen az agyatlan idióta jenkibérencekkel ...
Nettó baromság az egész. A többit a megszokott ukrinform csatornánn (már aki ismeri :p)
A nő aki a szoborba rejtett bombát átadta Tatarszkijnak, eddig nem mondta el kitől kapta, de kifejezte hajlandóságát rá hogy mindent elmond.
A nőt a Parnas metróállomás közelében vették őrizetbe, Üzbegisztánba szóló jegyet találtak nála.
Tor M-1 komplexum munkában.
TOSZ-1 Szolncepok
Csecsen testvéreink dolgoznak.
Rabotajtye Bratja!!!
High-Tech hohol légvédelem munkában :)))
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 131
113
Alapvetően a szakdogámhoz kapcsolódóan néztem adatokat, mikor ez feltűnt. És a lényeg tényleg az, hogy a korábbi napi átlag 177 légi bevetés helyett októbertől immár napi 628-al operál Grísa, ami még ha le is veszünk minden járulékos egyéb adalékot szignifikáns növekedés. Ez pedig valszeg annak is tudható be, hogy ahogy Castel mondja, a rakétacsapások elsődleges célja nem csupán az energiahálózat, hanem a légvédelem kifogyasztása. Aztán azt meg mondanunk sem kell, hogy mennyivel jobban megéri 20 ezer dolláros iráni mopedeket küldeni Kijevre, amikre Tarasz 120 ezres IRIS-T rakétákat indít.

Bahmut kapcsán pedig most kivételesen mind az orosz, mind a nyugati sajtó sikeresen és szándékosan félremagyarázta Prigozsin szavait. Ha megnézzük a videót mondja, hogy az önkormányzatra húzza fel a zászlót, amely elfoglalásával jogi értelemben a Wagneré lett Bahmut. De aztán meg is jegyzi, hogy a valóságban ez nem jelent semmit, mert az ukránok még ott vannak a nyugati negyedekben. Csak hát a clickbait fontosabb ilyenkor
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 369
45 684
113

Őrizetbe vették Tatarsky katonai komisszár meggyilkolásával gyanúsítottat, - Nyomozóbizottság (+ FOTÓ)​

Az Orosz Nyomozó Bizottság az operatív szolgálatokkal együtt őrizetbe vette Daria Trepovát, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a szentpétervári kávézóban történt robbanásban, ahol Vladlen Tatarsky (Maxim Fomin) katonai parancsnok meghalt.
Erről az Orosz Föderáció Vizsgáló Bizottsága számolt be.
Korábban az orosz belügyminisztérium Daria Trepovát a keresett listára tette. Tegnap átkutatták a Szentpéterváron bérelt lakást.
A források szerint ma Trepovát egy másik lakásban találták meg és vették őrizetbe, a város Vyborgsky kerületében.
Az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottságának központi irodája vizsgálja a büntetőügyet.

FRISSÍTVE​

12:40. Darja Trepova férje, Dmitrij Rylov azt állítja, semmi köze a szentpétervári terrortámadáshoz. Ezt állítja közleményében az Orosz Libertárius Párt, amelynek Rylov tagja.
A közlemény hangsúlyozza, hogy a párt "elítéli a civilek elleni agresszív erőszakot".
Источник: https://rusvesna.su/news/1680510566

Az első felvétel a Tatarsky katonai biztos meggyilkolásával gyanúsított fogvatartott kihallgatásáról (FOTÓ, VIDEÓ)​

A Belügyminisztérium nyilvánosságra hozta az első felvételt Darja Trepova kihallgatásáról, akit Vladlen Tatarsky (Maxim Fomin) katonai parancsnok szentpétervári meggyilkolásában való részvétel gyanúja miatt vettek őrizetbe .
Trepova azt mondja, hogy azért vették őrizetbe, mert „ Vladlen Tatarsky meggyilkolásának
helyszínén tartózkodott ”, és egy rendfenntartó tisztázó kérdésére, hogy mit is csinált pontosan, hozzáteszi: „Hoztam oda egy figurát, ami felrobbant”.
– Ki adta neked ezt a figurát? – határozza meg a munkavállalót.
– Elmondhatom később? - válaszol a fogvatartott, itt ér véget a felvétel.

FRISSÍTVE​

13:15. A Belügyminisztérium tisztázza, hogy a Tatarsky katonai biztos meggyilkolásának gyanúsítottja "kész megmondani, ki adta neki a kávézóban felrobbant szobrocskát".
Источник: https://rusvesna.su/news/1680516278

A Bahmutért folytatott csata 2023. április 3. 13.00-kor

Bakhmut északi részén a PMC "Wagner" rohamosztalékai továbbra is előrenyomulnak a város déli részén fekvő Selishche területen . A harcok során teljesen megtisztították a 24. számú iskola területét . Ráadásul az orosz egységek a pályaudvar közelébe kerültek .
A város központi kerületeiben a „wagneriták” lakóterületeket szabadítottak fel a Borisz Gorbatov utca mentén, és bevezették a Bahmut városi tanács épületét is. Most a 11. számú iskolában és a klinikán dúlnak a harcok .
A város déli peremén a rohamosztagok kiterjesztették ellenőrzési zónájukat az Avangard stadion körül a Bahmutskaya utca mentén .
❗️Jelenleg az ukrán fegyveres erők továbbra is tartják fogva Bakhmut nyugati külvárosát. Nincsenek jelei az ukrán alakulatok kivonulásának: éppen ellenkezőleg, 80 embert szállítottak át Sumy régióból Bahmutba , hogy megerősítsék pozícióit a faluban. Ezenkívül az 5. rohamezred alapján létrehozott 5. rohamdandár egységei megérkeztek a Chasov Yar - Khromovo út szakaszára. Az 5. szbr erőit korábban csak a torecki szektorban jegyezték fel . Ez megerősíti az ukrán parancsnokság terveit Bakhmut védelmének folytatására.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 157
113
Bahmut központja egy drónról filmezve. Ebből is látszik milyen kemény csaták folytak. Bahmut 2/3-ada van orosz kézen .

 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 872
12 397
113

Zsele daily :D

Megvan az utolsó esélyed, hogy élve megszökj. Zelenszkij óva inti az oroszokat egy elsöprő ellentámadástól

„Nem említek semmi konkrétat, mert nem akarom megengedni, hogy az orosz terroristák felkészüljenek az előrenyomulásunkra. De mi megtesszük, és nekik tudniuk kell. Még van idejük kijutni onnan, különben elpusztítjuk őket” – figyelmeztetett Zelenszkij.

„Látni fogja a katonáink ellentámadását. Vezérkarunk döntése alapján már több irányban tervezik. Attól függ, hogy mikor következik be a legmegfelelőbb pillanat. Minden az időjárási viszonyoktól is függ. Tavasszal nagyon nedves a talajunk. Csak lánctalpas járművek használhatók. Azt hiszem, április-májusban láthatjuk őket” – idézte Reznikovát az Ukrajinszka Pravda.



Amugy a mai muholdak vilagaban hogy kepzeli hogy az oroszok nem fogjak latni a keszulodest?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Autisták jóvoltából Prigozsin legfrissebb beszéde feliratozva

LFUKNfi.png




Nicsak ki került elő:
Surovikin took part in the development and implementation of the operation "Bakhmut meat grinder"
“The decision to conduct the Bakhmut operation, the so-called Bakhmut meat grinder, was made by the commanders of the Wagner PMC. Sergei Vladimirovich Surovikin was directly involved in its development and implementation, at the time when he led the group. And therefore.
"I would attribute a huge number of decisions that were made to his account, ”said E. Prigozhin.
(sztem itt elbaxták a linkelést)


Ajvé, babuska kitálal


TOS-1 vs ukrán állások 2:0


Arra azért nagyon kíváncsi leszek a nyár elejére, hogy tényleg igaz-e legenda, miszerint az ukik alacsony harcértékű katonákkal tartják fel az oroszokat, várva a jobb időt és a magasabban képzett erők átképzését a nyugati technikára és ha majd az kész offenzívát indítanak az oroszok ellen.
Az "elit"-et maximum század szinten vonogatták hátra, de ott is olyan helyekre ahol továbbra is harcolniuk kellett (Csasziv Jar), most azt pletykálják kiment az ukáz, 10 napon belül mindenkit kivonnak Bakhmutból.
A hátravont csapatokból 2 újraalakított dandárt akarnak képezni:
142. Tartalékos lövészdandárba kerülnek a mobik túlélők
Összevont lövészdandárba a már szinte csak papíron létező regurális csapatok maradványai.
qYlQtjI.png




A támadócsoport nagyrészt nato képzett csapatokból áll (a 2022 előtti regurális haderőnek már csak hirmondója maradt), még dicsekedtek is vele, hogy az eredetileg tervezett 3 hét helyett 5 hetes kiképzést kapnak, így már összfegyvernemi manőverezésre is futotta (mondjuk nekem ez iszonyat kevésnek tűnik).


Krasno-Liman vonalon is megindult a front
t.me/rusvesnasu/25746



Kínaiak közben diplomáciailag szorítják az amcsikat, oroszok ukrajnában = amcsik Szíriában

+iráni, török, szíriai külügyminiszter Moszkvába látogatott, hogy megkezdjék Törökország-Szíria kapcsolatok helyreállítását
Végül is ha török kivonulna akkor csak USA maradna akit elkezdhetne szankciózni a keleti világ az illegális, provokálatlan megszállása miatt Szíriában...


Az arabok is besegítenek egy kis olajár rugdosással


"Apróság", de az oroszok már szinte teljesen leváltak a swift-ről, már csak néhány nyugattal kereskedő bank használhatja.
Ennek folyománya, hogy többé nincs rálátásuk a nyugati szolgálatoknak Oroszország gazdaságára, így azt hazudnak ami kedvük tartja.


The Ministry of Interior has released a video with inmate Daria Trepova.

"Do you understand why you've been detained?"
- "Understand."

"For what?"
- "For being at the scene of the murder of Vladlen Tatarsky. I brought a statue there, which exploded."

"Who gave you this statue?"
- "Can I tell you later?"



The commander of one of the assault squads "Wagner" with the call sign "Dober". He is a former serviceman of the Armed Forces of the Russian Federation, before the company he served 11 years. His unit is involved in the liberation of the eastern part of Bakhmut.
During participation in a special operation in Ukraine, he was awarded the medal "For Courage", the Order of Courage and the "Vagner Bloody Coin" presented for special merits in the photo. It consists of 47 grams of pure gold.


For Vladlen Tatarsky. We will not stand aside.
ap03Oyb.jpg




Még gyorsan lerabolják amit lehet
VtjPGuG.png
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Összevont lövészdandárba a már szinte csak papíron létező regurális csapatok maradványai.
qYlQtjI.png
Engem az érdekel, mikor adja fel a grafikusuk. Eleve perverz mennyiségű (indokolatlanul sok) katonai alakulatuk van az ukránoknak, ráadásul mindegyik látványosan nagyon a szívén viseli, hogy legyen személyre szabott emblémája.

Gondolom teljesen a belső motiváció hajtja őket, véletlenül sem az a cél, hogy a sokadik újraalakult katonai egységről szóló hírrel, de méginkább a MENŐ grafikákkal fedjék el, hogy az AFU már a harmadik életét éli az elmúlt egy évben ;)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 819
30 419
113
So here's this giant enemy crab and you attack its weak point for massive damage.
https://files.catbox.moe/0czl68.mp4
Ketten ki is ugrottak...
Nem jelentene veszélyt az atomfegyverek bevetése Ukrajnában
Női hölgy...

"Anatolij Vasszerman" ősi orosz család sarja lehet...
Más...
Ez lehetetlen....
F-16
Szomorú....
Női szakasz
CIA szia...
In memoriam
Fulger brigád...
Míg tart a Mig
Zsoldosok
Ez nem a zenekari árok
Scott Ritter szerint
Andor Shandor szerint
Artyi
Jurij
Újabb grúzt húztak ki a listáról