[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
Pont az ilyen, meg még pár dolog miatt vannak erős kétségeim a valódisággal kapcsolatban.
Sokadszor beszélünk erről, de ha a NATO az Orikkksz adatait veszi alapul bármihez, ami nem az aznapi ebédmenü összeállítása a brüsszeli HQ-n, akkor komoly bajok vannak.
Szerintem egész egyszerűen arról van szó, hogy nincs módjuk saját damage assessment lánc kialakítására (nagy a terület, hivatalosan nem küldhetnek katonákat, stb), így kénytelenek az ukránokra hagyatkozni, ami pedig SzBU statisztika lesz az orikkkszon keresztül “hitelesítve”.
Mellesleg a briefing egy másik oldalán leírják azt is, hogy megbízhatatlannak tartják az ukrán (és orosz) forrásokat.
Ugyanakkor az általuk is kergetett narratívát (“az oroszok belerokkannak… az ukránok mingyá’ győznek”) tökéletesen kiszolgálja az SzBU matek is - “csak” arra kell odafigyelni, hogy legfelelül ezt se vegyék komolyan.

Azt mindenesetre tudjuk a kiszivárgott, ukránoknak szánt NATO hírszerzési reportból, hogy milyen részletességű infókkal bírnak az orosz csapatmozgásokról, így legalábbis műveleti tervezéshez elég infót tudnak összeszedni.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
És ezt te elhiszed?
Ezt??? ...Nem!

Én azt hiszem el, hogy van ebben valami, ha az Oryx az ISW és Von der Leyen meg az amerikaiak meg az oroszok meg az észtek, szakertők, mondták írták nyilatkozták szivárogtatták ugyanazt: kb. 100 ezres ukrán veszteség és 20 ezres orosz.

Csak és egyedül Ukrajna állítja a bolygónkon pont a fordítottját!

Értesz?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
Dolgoznak az oroszok csak nem mindenről tudunk, mert általában amiről nincs kép vagy videó az a mai világban nem releváns infó.
Egy példa:

A "Da Vinci Wolves" náci különleges erők egy csoportját megsemmisítették Bakhmutban (FOTÓ)​

Bakhmutban (Artemovszk) megsemmisítették a „Da Vinci Wolves” náci különleges erők egy csoportját.
A csoport maga számol be nekrológban a következő fegyveresek likvidálásáról.
A "Da Vinci farkasai" súlyos veszteségeket szenvednek a Bahmutért vívott csatákban.
Február 19-én a fegyveresek arról számoltak be, hogy az orosz hadsereg likvidált egy náci csoportot a Gonor csoport Da Vinci Wolves különleges egységéből.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680982186

Hadseregünk elvágja az ellenség infrastruktúráját, a szlavjanszki vasútvonal megsemmisült.

Április 1-jén az Azov egyik (Oroszországban betiltott) parancsnokát, Konsztantyin Deinekót Titan hívójellel megsemmisítették Bahmutban.⚡️❌⚡️

„Pokol Herson közelében”: Az Orosz Légiközlekedési Erők „okosbombákkal” hatalmas csapásokat mérnek az Ukrán Fegyveres Erők felszereléseinek és fegyvereseinek felhalmozódási helyeire (FOTÓ)​

Összefoglaló helyi forrásokból:
„Jelenleg az ellenséges SU-35-ösök csapnak le a Herson régióra, a frontvonal mentén. Ott a pokol..."
Источник: https://rusvesna.su/news/1680984129
Szerintem nem olyan nehéz elkezdeni összerakni a képet.
Pár napja bejelentették a kínaiak, hogy megkezdik az oroszokkal az együttműködést.
Erre most pont elkezdenek hullani a HIMARS hangárok, meg a front közeli ukrán logisztikai központok.
És a helyzet egyre csak fokozódni fog.
Amennyiben lehet hinni az ukrán támadási terveknek, akkor most ezen összpontosításoknak közelebb kell kerülnie a fronthoz.

És megengednék magamnak egy megjegyzést a "kikerült" NATO briefing anyagról. Ennek nincs értelme túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Több okból sem:
1. Ha valós is ez a jelentés, akkor is csak egy politikusoknak szóló ppt kinyomtatott verziójának tűnik.
Ezen információknál lényegesen mélyebb felderítési adatokkal kell rendelkeznie az oroszoknak.
2. A mindkét fél által megphotoshopolt variánsokon tök felesleges vitatkozni. Mind2 fél médiamunkásai a saját szájuk íze szerint manipulálták a benne szereplő számokat. Az érkező technika mennyisége meg teljesen nyílt infó.
3. A beérkezések és a kiképzési ütemezés hasznosabb adathalmaz, de megintcsak dezinformációs céljai is lehetnek.

Maga a célja is többféle lehetett:
A. Valóban létező dokumentumot fényképezett le valami idióta, de ezért fel is négyelik.
B. A dokumentumot a D naphoz hasonló dezinformációs kampány kereteiben dobták be. Lehet olyan szándék hogy be akarnak zavarni az érkező ukrán támadás helyét, és idejét illetően.
C. Vakondkifüstölés!
Egy szivárogtató forrás megtalálására is ideális egy ilyen nem igazán kurrens infókat tartalmazó, de minimális energiával egyedivé tehető nyomat.
D. És a fentebbiek szimte minden permitációja is lehetséges...

Stb.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Bárhol támadhatnak. Remélem segítettem. ;)
Igazából a kérdésem arra irányult, hogy az oroszok miért nem indítanak megelőző csapást a készülődő ukrán erőkre, technikára? Esetleg nem látják, hogy hol készülődik a támadás? 9-10 dandárt még egy ekkora országban sem könnyű eldugni...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 613
44 948
113
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 566
79 734
113
Igazából a kérdésem arra irányult, hogy az oroszok miért nem indítanak megelőző csapást a készülődő ukrán erőkre, technikára? Esetleg nem látják, hogy hol készülődik a támadás? 9-10 dandárt még egy ekkora országban sem könnyű eldugni...
Látod milyen jól haladnak az egyetlen helyen ahol támadnak (Donbasz), szerinted mi lenne, ha erőket kéne onnan elvonni azért, hogy valahol máshol megelőző támadást indítsanak?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 990
87 632
113
Ezt??? ...Nem!

Én azt hiszem el, hogy van ebben valami, ha az Oryx az ISW és Von der Leyen meg az amerikaiak meg az oroszok meg az észtek, szakertők, mondták írták nyilatkozták szivárogtatták ugyanazt: kb. 100 ezres ukrán veszteség és 20 ezres orosz.

Csak és egyedül Ukrajna állítja a bolygónkon pont a fordítottját!

Értesz?
Nézd, a nyugati úgy viselkedik, hogy ami nem a saját FOSát támasztja alá, az csakis hamis lehet.

De kérdem én, ha az első Iraknál elfogadtuk, hogy minimális Koalíciós veszteség, kurva nagy iraki, akkor itt miért nem lehet elfogadni, hogy baszott nagy ukrán veszteség (hol a volt szu haditechnika?), jóval kevesebb orosz?

Mert ugye Irakot anno azért robbantották ki, hogy demonstrálják, meg ne próbáljon senki szovjet barát a Szu bukása után okoskodni, Izraelt szopatni, mert eltöröljük: úgy végiggondolva, vsz ezért vették rá Szaddamot Kuvaitra, és arra is hogy ne vonuljon ki, le tudják fejezni a hadseregét, ami így Izraelre semmilyen formában nem jelentene holmi arab koalában veszélyt, majd 2003ban azért ölték meg, mert feleslegessé vált, ugyanúgy, mint Kadhafi később.

De úgy látszik cirka tíz évente az USA hadba megy, hogy megmutassa milyen faszagyerek, meg ne próbálkozzon senki belekötni.

Trump felismerte, hogy a woke hülyeség miatt a kupleráj már nem működik olyan jól, mint régen, és furcsa mód repi elnökként esze ágában nem volt háborúzni, megmaradt az illúzió. (Nagy média nyomásra a fehér sisakos cia mendemondák és vegyi fegyverek miatt pár száz Tomahawkot azért ő is kilőtt, de azokat úgyis leselejtezték volna, mert lejártak.)

A demokraták viszont nem bírták ki, és a maciba kötöttek bele, most meg, hogy már Kína is beleszállt az Internetbe, izé, a háborúba, legalábbis segítni intellel a ruszkikat, minden bénaság, hiány, felderítési szinten, logisztika szinten szépen jön elő. Erőltetik a repcsiket, mert ugye nincs szövetséges légifölény, ehhez meg nincsenek hozzászokva, de minőséget nem akarnak adni, nehogy egy proukrán átrepüljön vele az oroszokhoz, mint anno ez fordítva ugye megtörtént ...

Így ez viszont hosszútávon sakk-matt a NATOnak.

Abba kellene hagyni, és elengedni, mint a vietnámiakat, irániakat, afgánokat, kurdokat. A világ ilyen FOS támogatás mellett észre se fogja venni ...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 509
113
És ezt te elhiszed?

Nem az számít, mit hisz. Az a lényeg, hogy úgy tűnjön, sokan mondják. Tehát igaz.
Vélemény befolyásolás.
;)
Igazából a kérdésem arra irányult, hogy az oroszok miért nem indítanak megelőző csapást a készülődő ukrán erőkre, technikára? Esetleg nem látják, hogy hol készülődik a támadás? 9-10 dandárt még egy ekkora országban sem könnyű eldugni...

Ahhoz valós idejű felderítési információ kellene.
Az nincs.
A dandárok szettagoltan, amennyire lehet rejtették vannak, folyamatos mozgásban, átcsoportosításokat hajtanak végre. Még a mélységben vannak, ami akár több száz kilométer is lehet.
Az orosz Intel még messze nem NATO szintű.
Az orosz légierőnek kellene felderíteni és azonnal csapást mérni, ha műholdakkal nem megy.
Erre az USA talán F-15E vagy Predator, Reaper gépeket használna. A teljes légifölény birtokában. Ezek ahogy felderítik, azonnal meg is semmisíthetik a célokat. Jól láthatóan nincs ilyen képessége az orosznak.
Ha NASAMS, IRIS -T, Crotale, esetleg Patriot rendszerek, Gepard és Avanger közvetlen oltalmazása védi az esetleges célterületeket, akkor nehéz.
Az orosz légierő továbbra sem képes ellátni feladatát
Így az ukrán a mélységben nyugodtan készülhet. Van esélye a gyors előre vonására, átcsoportosításra.
Ezért fel az orosz, mert Harkovnál is meglepődött.
:)
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 054
5 551
113
Látod milyen jól haladnak az egyetlen helyen ahol támadnak (Donbasz), szerinted mi lenne, ha erőket kéne onnan elvonni azért, hogy valahol máshol megelőző támadást indítsanak?
De azért az orosz haderőnek csak egy kis része harcol Donbasszban,ott is részben a szakik, csecsenek, Wagner...Láttunk elég technikát a frontra tartani vonatszám és ugye ott van a 300 ezer behívott is, még egy lebőgést nem igen engedhetnek meg maguknak...
Azt sem értem, hogy az oroszok is mindig a Krímet emlegetik hogyha azt megtámadják akkor aztán minden is lesz a válaszcsapás, közben a másik 4 elcsatolt megye az alkotmányuk szerint ugyanúgy Oroszország része...
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
De azért az orosz haderőnek csak egy kis része harcol Donbasszban,ott is részben a szakik, csecsenek, Wagner...Láttunk elég technikát a frontra tartani vonatszám és ugye ott van a 300 ezer behívott is, még egy lebőgést nem igen engedhetnek meg maguknak...
Azt sem értem, hogy az oroszok is mindig a Krímet emlegetik hogyha azt megtámadják akkor aztán minden is lesz a válaszcsapás, közben a másik 4 elcsatolt megye az alkotmányuk szerint ugyanúgy Oroszország része...
Az eddigi katonai teljesítmény az oroszok részéről nagyon gyenge. Bármit is mondanánk, az eredmények ezt mutatják. Nagy volt az elvárás. Az ukránok meg az elvárásokon felül teljesítenek. Nincs légvédelmük, légierejük, ennek ellenére az oroszok sehova se haladnak. Tudom húsdaráló elv stb... De a front nem ennyiből áll. Hiába a sok behívott ember, vonatoztatott technika. Sehol a nagy áttörés. Aminek nem áttörésnek, hanem gőzhengernek kellett volba lennie.
Ha úgy harcolnak, mint az amerikaiak, akkor de lett volna szignifikánsan több áldozat,mert már lezárták volna ezt a sárdagasztást.
Itt valami átbaszás van a háttérben, megegyezés. Ami miatt feleslegesen halnak a katonák, civilek.
A másik, hogy az oroszok nem nagyon fognak változni, mivel elég kevés a vezető. Azokat is rotálják, mert egyik rosszabb, mint a másik. Nem a katonákkal van a baj, hanem az érthetetlen hibás harctéri döntésekkel. 10* is ugyanazt a csalit kapják be, ennyire hülyék nem lehetnek...vagy de!?
Lehetne ragozni, csodát várunk már egy éve, de ez eddig még mindig csak egy 2-es alá. Hiába az ellőtt sokezer rakéta stb... Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Ez típikusan az az eset, hogy vagy csináljuk vagy nem, de ez eddig egy elfecsérelt lehetőség.

Az emberírtás a fontos vagy a győzelem?
Mariupol után se változott semmi, Bakhmut után se fog. Akkor majd új városon rúgozunk....
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Az eddigi katonai teljesítmény az oroszok részéről nagyon gyenge. Bármit is mondanánk, az eredmények ezt mutatják. Nagy volt az elvárás. Az ukránok meg az elvárásokon felül teljesítenek. Nincs légvédelmük, légierejük, ennek ellenére az oroszok sehova se haladnak. Tudom húsdaráló elv stb... De a front nem ennyiből áll. Hiába a sok behívott ember, vonatoztatott technika. Sehol a nagy áttörés. Aminek nem áttörésnek, hanem gőzhengernek kellett volba lennie.
Ha úgy harcolnak, mint az amerikaiak, akkor de lett volna szignifikánsan több áldozat,mert már lezárták volna ezt a sárdagasztást.
Itt valami átbaszás van a háttérben, megegyezés. Ami miatt feleslegesen halnak a katonák, civilek.
A másik, hogy az oroszok nem nagyon fognak változni, mivel elég kevés a vezető. Azokat is rotálják, mert egyik rosszabb, mint a másik. Nem a katonákkal van a baj, hanem az érthetetlen hibás harctéri döntésekkel. 10* is ugyanazt a csalit kapják be, ennyire hülyék nem lehetnek...vagy de!?
Lehetne ragozni, csodát várunk már egy éve, de ez eddig még mindig csak egy 2-es alá. Hiába az ellőtt sokezer rakéta stb... Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Ez típikusan az az eset, hogy vagy csináljuk vagy nem, de ez eddig egy elfecsérelt lehetőség.

Az emberírtás a fontos vagy a győzelem?
Mariupol után se változott semmi, Bakhmut után se fog. Akkor majd új városon rúgozunk....
"Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele." Azt elfelejted,hogy NATO ,és az európai bolondok miatt áll még ahogy.Mindeközben Európa is szépen tönkremegy.A háború hozadéka az is,hogy a nemzetek is elkezdik lerugni magukról az angolszász,Nato rabigát.Példa tegnapról Csád ahonnan 48 órája van eltakarodni a Német nagykövetnek.Az idő az oroszoknak dolgozik.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 529
20 618
113
Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Azt hiszem nem ugyanazt a mozit nézzük...
Ukrajna térdre rogyva vonaglik, nem áll. Az "él" még csak-csak, de a "virul" már semmiképp.
Ahogy már néhányszor mondtam: Ukrajnát már legyőzték, már csak egy kesztyűbáb, amibe a NATO keze van beledugva... Ha az egyszer kicsúszik, a báb élettelenül fog összecsuklani.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Itt valami átbaszás van a háttérben, megegyezés. Ami miatt feleslegesen halnak a katonák, civilek.
Ezt én is így gondolom!
Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Ez csak bizonyos kiemelt bizniszekre igaz, pl gabona, hús export. Maga az ország a nyugati adófizetők pénzén van, lélegeztetőgépen, a társadalom viszont visszafordíthatatlan károkat szenvedett és még a túlélése is kérdés. Mocskos egy játékot űz vele a nyugat és Oroszország, én azt mondom ez még gázabb lehet 1-2 éven belül mint nekünk Trianon, és nem elsősorban a területi veszteség miatt, hanem a morálisért. Látjuk azt a párszázezer privatizáción meggazdagodott gyökeret száguldozni most az EUban a luxus életüket folytatva. Jópár millió német, angol gyárakban dolgozva végzi, az orosz etnikumnak nyoma sincs, a nacionalisták pedig százezres nagyságrendben rokkannak és halnak bele a háborúba. Mivel Putyin nem ismeri el az ukrán nemzet létét, sajnos számításból csinálja ezt.
Az emberírtás a fontos vagy a győzelem?
Az ember az orosznak sose számított, az orosz oligarchák pedig hidd el szintén dagadtra keresik magukat, csakúgy mint a nyugatiak. Ezért nekik ez a helyzet a győzelem. Én ha orosz lennék már a Majdant sem Donbaszt, Odesszát sem tudtam volna ölbe tett kézzel végignézni, és igen, ha támadok akkor kilövöm az ukrán vezetést és beültetek egy bábot, de itt láthatóan más a forgatókönyv, és nem azért mert gyenge az orosz haderő.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 165
23 418
113
Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
1611251398870-gif.964496
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 638
48 390
113

Erőteljes csapást mértek az Ukrán Fegyveres Erők zaporozsjei előőrsére – az orekhovoi felszerelések felhalmozódását sújtották (VIDEO)​

Április 9-re virradó éjszaka az orosz katonai repülőgépek légicsapássorozatot indítottak nemcsak a Herszon régióban lévő ukrán célpontokra, hanem a Zaporozsje térségében található katonai létesítményekre is.
Az "orosz tavasz"
részleteiről egy katonai forrás számolt be a helyszínről, aki a felvételt biztosította.
Így az egyik bomba ellenséges katonai felszerelések csoportját találta el a frontvonalban fekvő Orekhov város környékén, amelyet az ukrán fegyveres erők előőrsévé alakítottak át.
Ezen kívül számos csapást mértek Zaporozhye városának környékén lévő célokra.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681016760

Ritka fotó az új iráni DRONE-ról

A jelentések szerint hadseregünk képes volt felemelni a Fekete-tengerbe esett MQ-9 Reaper UAV értékes alkatrészeit.
Az orosz védelmi minisztérium szakosodott egységei felbecsülhetetlen értékű információk birtokosai lettek az MQ-9 Reaper számos kritikus elektronikus alkatrészének jellemzőiről. Ezek az AN/AAS-52 multispektrális optoelektronikus toronykomplexum, az AN/APY-8 felszíni radaros felderítő komplexum (konténer típusú), telemetriai és biztonságos műholdas kommunikációs állomások, valamint a Link-16 adatcsererendszer terminálja.
A JSC "KRET" és az "Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának Központi Kutatóintézete" Szövetségi Állami Költségvetési Intézménytől kapott információkból az következik, hogy ezeknek a komoly szervezeteknek a szakemberei nemcsak az ultra kiforrasztását tanulmányozhatták. - az APY-8 nagyfrekvenciás radaregységeket, hanem működésének energiaparamétereit is meghatározza, beleértve a fordított szintetizált (ISAR) és szintetizált (SAR) apertúrák módját, valamint kiszámítja a zajtűrés szintjét és a hozzávetőleges felbontást a visszavert radarjel elsődleges (másodlagos) átalakítását végző készülékek adatai alapján.
Sőt, most már ki tudják számítani a nagyfókuszú eszközök és az AN/AAS-52 optoelektronikai komplexum eszközeinek nagyítását: egy infravörös irányzékot és egy televíziós modult. A benne használt mátrix fotodetektorok típusa vagy felbontása sem lesz titok. Ezzel tovább elemezhetjük az amerikai komplexum képességeit az orosz katonai felszerelések azonosításában és osztályozásában különböző távolságokon és eltérő időjárási körülmények között.
Orosz szakemberek álltak rendelkezésre a telemetria, a kommunikáció és a műholdas csatornán keresztüli információcsere frekvenciaparamétereinek meghatározására, valamint a Link-16 zajtűrési szintjének felmérésére, amely lehetővé teszi az orosz elektronikus hadviselés hatékony ellensúlyozási módjainak szimulálását.

Remélem, valamennyire érthető a leírás! Ha nem, bocs!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mind a 2 kép módosítva van!
Jelenleg legvalószínűbbnek azt tartják, hogy a képek manipuláltak.
Tipikus FOS "fake news cycle" ahol először felkapták az eredeti hamisítványt (17.500 orosz halott és csak 71.000 ukrán) majd "megcáfolták" egy hamisítvánnyal (41000 orosz halott és 17500 ukrán), ezzel próbálva hitelteleníteni a dokumentum többi részét ami a valós információkat hordozza, egyúttal azt a jó pár adatgyüjtő oldalt is amik tüskék az oldalukban, mivel a valós(nak vélt) orosz veszteségeket mutatják.

Legnagyobb árulkodó jel a shill aktivitás, a kezdeti sokk után hirtelen "megtalálták" az 1 hónapos bizonyítékot, az eredeti post-ot, ami addig senkit se érdekelt (persze), és tolják orrba-szájba. Ráadásul azóta újabb "szivárgások" történtek amik Kína elleni terveket tartalmaznak és azt, hogy a CIA ellen nincs menekvés, mindent és mindenkit behálóz.
PSYOPS? PSYOPS!
Csak ezek a kotnyeleskedő autisták ne lennének...


Btw az "alacsony" ukrán veszteségek magyarázata:
Very early into the war even before Mariupol Ukraine changed their legislation that a soldier is only considered dead after the body was recovered and identified. And they don't recover shit, they just leave them for the Russians to bury.


Wagners find M113 in their natural habitat


Temple Run Ackmutt


Lengyelországban élő nagyonukrán lázadásra szólítja testvéreit ha az áruló lengyel kutyák megpróbálnák megszállni Lwow-ot.


Herszon, ukrán lőszerraktár sikeresen elfogta az orosz szárnyasbombát


Zsoporozsje: fogd a söröm


Kijevben egy elszigetelt eset belelőtt egy üzletbe miközben az vartyogta, hogy "ez az én földem"


ahRkP8v.jpg


OBT Leopard 2A4
1) The forehead of the hull has a weakened zone at the bottom, the upper part can be pierced by RPG-28 /-30,
9M113M and 9M133 ATGM and Kornet missiles, from the elevation - RPG-29 and PG-7VR grenades from RPG-7.
2) The forehead of the tower is weakened in a mask, the cheeks are affected by ATGM Kornet.
3) The front part of the sides is partially protected by 110 mm screens, which partially protect the main
BC in the hull on the left in front, can withstand the ingress of grenades from the SPG-9, BMP-1, PG-
7VM /-7VS from RPG-7, RPG-22 at a slight angle.
4) The side of the tower is protected from autocannons and RPG-18, in the area of BC in the aft part is weakened.
5) The roof of the tower in the basic version is not protected from anti-tank weapons.
6) The main part of the side is protected from autocannons, tanks are located in the overhead shelves.
7) In the stern of the tower on the left side there is a BC of the first stage. On the right there is equipment
that can extinguish the ingress of grenades SPG-9, RPG-22, PG-7VM /-7VS from RPG-7.
8) The aft part of the hull has minimal protection from small arms.
Attention! In Ukraine, the received Leopard 2A4 is retrofitted with the DZ Kontakt-1.
Tandem ammunition will be required to defeat the side.
Weight: 55 t.
Power reserve: 500 km on the highway.
Crew: 4.
Armament: 120 mm GSP Rh120 L44, a 7.62 mm twin machine gun, an open ZPU with a 7.62 mm machine gun.