Ja mint a székely viccben....Bárhol támadhatnak. Remélem segítettem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja mint a székely viccben....Bárhol támadhatnak. Remélem segítettem.
Ezt??? ...Nem!És ezt te elhiszed?
Dolgoznak az oroszok csak nem mindenről tudunk, mert általában amiről nincs kép vagy videó az a mai világban nem releváns infó.
Egy példa:
Rybar in English
❗️ Destruction of the hangar with MLRS HIMARS in Orekhovo Today at 17.30 artillery units of the 58th Army of the Russian Armed Forces attacked the hangars on the territory of the Orekhovskoye elevator near the railway station in Orekhovo in the Zaporizhia region. In warehouses located closer...t.me
Szerintem nem olyan nehéz elkezdeni összerakni a képet.A "Da Vinci Wolves" náci különleges erők egy csoportját megsemmisítették Bakhmutban (FOTÓ)
Bakhmutban (Artemovszk) megsemmisítették a „Da Vinci Wolves” náci különleges erők egy csoportját.
A csoport maga számol be nekrológban a következő fegyveresek likvidálásáról.
A "Da Vinci farkasai" súlyos veszteségeket szenvednek a Bahmutért vívott csatákban.
Február 19-én a fegyveresek arról számoltak be, hogy az orosz hadsereg likvidált egy náci csoportot a Gonor csoport Da Vinci Wolves különleges egységéből.
Источник: https://rusvesna.su/news/1680982186
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️☠️В Бахмуте уничтожена группа нацистского спецназа «Волки Да Винчи» ▪️О ликвидации очередных боевиков сообщает сама группировка в некрологе. «Волки Да Винчи» несут тяжелые потери в боях за Бахмут. ▪️19 февраля боевики сообщили, что армия России ликвидировала группу нацистов из...t.me
Hadseregünk elvágja az ellenség infrastruktúráját, a szlavjanszki vasútvonal megsemmisült.
Április 1-jén az Azov egyik (Oroszországban betiltott) parancsnokát, Konsztantyin Deinekót Titan hívójellel megsemmisítették Bahmutban.⚡️❌⚡️
IL RUSSO
⚡️❌⚡️April 1, one of the commanders of Azov (banned in Russia) Konstantin Deineko with the call sign Titan was eliminated in Bakhmut. ⚡️❌⚡️t.me„Pokol Herson közelében”: Az Orosz Légiközlekedési Erők „okosbombákkal” hatalmas csapásokat mérnek az Ukrán Fegyveres Erők felszereléseinek és fegyvereseinek felhalmozódási helyeire (FOTÓ)
Összefoglaló helyi forrásokból:
„Jelenleg az ellenséges SU-35-ösök csapnak le a Herson régióra, a frontvonal mentén. Ott a pokol..."
Источник: https://rusvesna.su/news/1680984129
Операция Z: Военкоры Русской Весны
‼️«Ад у Херсона»: ВКС России наносят массированные удары «умными бомбами» по местам скопления техники и боевиков ВСУ Сводка с местных ресурсов: ▪️«Прямо сейчас российские СУ-35 наносят удары по Херсонской области, по линии фронта. Там ад...» ▪️Военные ВСУ сообщают, что есть угроза пуска...t.me
Igazából a kérdésem arra irányult, hogy az oroszok miért nem indítanak megelőző csapást a készülődő ukrán erőkre, technikára? Esetleg nem látják, hogy hol készülődik a támadás? 9-10 dandárt még egy ekkora országban sem könnyű eldugni...Bárhol támadhatnak. Remélem segítettem.
Látod milyen jól haladnak az egyetlen helyen ahol támadnak (Donbasz), szerinted mi lenne, ha erőket kéne onnan elvonni azért, hogy valahol máshol megelőző támadást indítsanak?Igazából a kérdésem arra irányult, hogy az oroszok miért nem indítanak megelőző csapást a készülődő ukrán erőkre, technikára? Esetleg nem látják, hogy hol készülődik a támadás? 9-10 dandárt még egy ekkora országban sem könnyű eldugni...
Nézd, a nyugati úgy viselkedik, hogy ami nem a saját FOSát támasztja alá, az csakis hamis lehet.Ezt??? ...Nem!
Én azt hiszem el, hogy van ebben valami, ha az Oryx az ISW és Von der Leyen meg az amerikaiak meg az oroszok meg az észtek, szakertők, mondták írták nyilatkozták szivárogtatták ugyanazt: kb. 100 ezres ukrán veszteség és 20 ezres orosz.
Csak és egyedül Ukrajna állítja a bolygónkon pont a fordítottját!
Értesz?
És ezt te elhiszed?
Igazából a kérdésem arra irányult, hogy az oroszok miért nem indítanak megelőző csapást a készülődő ukrán erőkre, technikára? Esetleg nem látják, hogy hol készülődik a támadás? 9-10 dandárt még egy ekkora országban sem könnyű eldugni...
Nem a 71 ezer lett áthamisîtva 17-re?
Nagyon tagadsz....
Gyanús.
De azért az orosz haderőnek csak egy kis része harcol Donbasszban,ott is részben a szakik, csecsenek, Wagner...Láttunk elég technikát a frontra tartani vonatszám és ugye ott van a 300 ezer behívott is, még egy lebőgést nem igen engedhetnek meg maguknak...Látod milyen jól haladnak az egyetlen helyen ahol támadnak (Donbasz), szerinted mi lenne, ha erőket kéne onnan elvonni azért, hogy valahol máshol megelőző támadást indítsanak?
Az eddigi katonai teljesítmény az oroszok részéről nagyon gyenge. Bármit is mondanánk, az eredmények ezt mutatják. Nagy volt az elvárás. Az ukránok meg az elvárásokon felül teljesítenek. Nincs légvédelmük, légierejük, ennek ellenére az oroszok sehova se haladnak. Tudom húsdaráló elv stb... De a front nem ennyiből áll. Hiába a sok behívott ember, vonatoztatott technika. Sehol a nagy áttörés. Aminek nem áttörésnek, hanem gőzhengernek kellett volba lennie.De azért az orosz haderőnek csak egy kis része harcol Donbasszban,ott is részben a szakik, csecsenek, Wagner...Láttunk elég technikát a frontra tartani vonatszám és ugye ott van a 300 ezer behívott is, még egy lebőgést nem igen engedhetnek meg maguknak...
Azt sem értem, hogy az oroszok is mindig a Krímet emlegetik hogyha azt megtámadják akkor aztán minden is lesz a válaszcsapás, közben a másik 4 elcsatolt megye az alkotmányuk szerint ugyanúgy Oroszország része...
"Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele." Azt elfelejted,hogy NATO ,és az európai bolondok miatt áll még ahogy.Mindeközben Európa is szépen tönkremegy.A háború hozadéka az is,hogy a nemzetek is elkezdik lerugni magukról az angolszász,Nato rabigát.Példa tegnapról Csád ahonnan 48 órája van eltakarodni a Német nagykövetnek.Az idő az oroszoknak dolgozik.Az eddigi katonai teljesítmény az oroszok részéről nagyon gyenge. Bármit is mondanánk, az eredmények ezt mutatják. Nagy volt az elvárás. Az ukránok meg az elvárásokon felül teljesítenek. Nincs légvédelmük, légierejük, ennek ellenére az oroszok sehova se haladnak. Tudom húsdaráló elv stb... De a front nem ennyiből áll. Hiába a sok behívott ember, vonatoztatott technika. Sehol a nagy áttörés. Aminek nem áttörésnek, hanem gőzhengernek kellett volba lennie.
Ha úgy harcolnak, mint az amerikaiak, akkor de lett volna szignifikánsan több áldozat,mert már lezárták volna ezt a sárdagasztást.
Itt valami átbaszás van a háttérben, megegyezés. Ami miatt feleslegesen halnak a katonák, civilek.
A másik, hogy az oroszok nem nagyon fognak változni, mivel elég kevés a vezető. Azokat is rotálják, mert egyik rosszabb, mint a másik. Nem a katonákkal van a baj, hanem az érthetetlen hibás harctéri döntésekkel. 10* is ugyanazt a csalit kapják be, ennyire hülyék nem lehetnek...vagy de!?
Lehetne ragozni, csodát várunk már egy éve, de ez eddig még mindig csak egy 2-es alá. Hiába az ellőtt sokezer rakéta stb... Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Ez típikusan az az eset, hogy vagy csináljuk vagy nem, de ez eddig egy elfecsérelt lehetőség.
Az emberírtás a fontos vagy a győzelem?
Mariupol után se változott semmi, Bakhmut után se fog. Akkor majd új városon rúgozunk....
Azt hiszem nem ugyanazt a mozit nézzük...Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Ezt én is így gondolom!Itt valami átbaszás van a háttérben, megegyezés. Ami miatt feleslegesen halnak a katonák, civilek.
Ez csak bizonyos kiemelt bizniszekre igaz, pl gabona, hús export. Maga az ország a nyugati adófizetők pénzén van, lélegeztetőgépen, a társadalom viszont visszafordíthatatlan károkat szenvedett és még a túlélése is kérdés. Mocskos egy játékot űz vele a nyugat és Oroszország, én azt mondom ez még gázabb lehet 1-2 éven belül mint nekünk Trianon, és nem elsősorban a területi veszteség miatt, hanem a morálisért. Látjuk azt a párszázezer privatizáción meggazdagodott gyökeret száguldozni most az EUban a luxus életüket folytatva. Jópár millió német, angol gyárakban dolgozva végzi, az orosz etnikumnak nyoma sincs, a nacionalisták pedig százezres nagyságrendben rokkannak és halnak bele a háborúba. Mivel Putyin nem ismeri el az ukrán nemzet létét, sajnos számításból csinálja ezt.Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Az ember az orosznak sose számított, az orosz oligarchák pedig hidd el szintén dagadtra keresik magukat, csakúgy mint a nyugatiak. Ezért nekik ez a helyzet a győzelem. Én ha orosz lennék már a Majdant sem Donbaszt, Odesszát sem tudtam volna ölbe tett kézzel végignézni, és igen, ha támadok akkor kilövöm az ukrán vezetést és beültetek egy bábot, de itt láthatóan más a forgatókönyv, és nem azért mert gyenge az orosz haderő.Az emberírtás a fontos vagy a győzelem?
Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Segílybű’…Ukrajna áll és él, virul. Nem rokkant bele.
Jelenleg legvalószínűbbnek azt tartják, hogy a képek manipuláltak.Mind a 2 kép módosítva van!
Ugye erre reagáltam, hogy:...Putyin cinizmussal és a saját állampolgáraival szembeni kegyetlenséggel vádolta meg az ukrán hadsereget, hozzáfűzve: "az a feladatunk, hogy visszaszorítsuk őket olyan messzire, ahonnan már nem tudnak kárt okozni nekünk".
(Utólag teszem hozzá, a Nyugat is úgy fegyverezné fel természetesen a megmaradt egyetlen települést, mint ún. független ukrán entitást, ahogy az oroszok fegyverezték fel állig Kalinyingrádot)Ez pedig az én olvasatomban egy olyan kijelentés, amit orosz szemszögből csak abszolút megoldással lehet teljesíteni:
Vagy megszűnik Ukrajna vagy orosz fennhatóság alá kerül.
Ha egyetlenegy bármilyen kicsi település is megmarad a pl. lengyel határnál önálló, ún. független ukrán entitásként, azt a Nyugat így fogja felfegyverezni, fegyverben tartani:
Itt az a kérdés, hogy Putyin/orosz vezetés - amennyiben végre tudja hajtani az eredeti célkitűzéseit - megint megszakítással fog e koitálni, mint 2014-2015-ben, vagy most khm. elmegy Ukrajna nyugati határáig.
"...Szavai szerint ezért “Nagy-Oroszországra” van szükségünk..."...
Medvegyev, de most nagyon higgadt, targyilagos, es realis.
....Medvegyev: Ukrajna megszűnik, mert senkinek sincs rá szüksége
Ukrajna megszűnik létezni – írta Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a VKontakte oldalán.“MIÉRT FOG MEGSZŰNNI UKRAJNA? MERT SENKINEK SINCS RÁ SZÜKSÉGE” – MUTATOTT RÁ.Medvegyev ...www.vadhajtasok.hu
A vagy ......
Az emberírtás a fontos vagy a győzelem?
...