[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Szerintem minden normálisan gondolkodó ember mélységesen elítéli az ilyen tetteket teljesen függetlenül attól, hogy ki követte el és,hogy milyen náció az áldozat, és egészen elképesztőnek tartom, hogy a fórumon jó pár ember különféle módon próbál indokokat keresni az elkövető tettének igazolására....
A macska játszik az egérrel. Elítélem, hogy a macska játszik az egérrel. A macska játszik az egérrel.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 865
27 415
113
Megmutatná Szőrséged a térképen a Fekete-tengert, Oroszországot és Nagy Britanniát? Avagy idézhetném Kunczét is.

Tacheles németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel:
https://www.youtube.com/watch?v=DYca6Av4-mI

(Témák: Röper Rosztovban, bombamerénylet Sztpéterváron, S Hersh újabb cikke, Assange és a nyugati kettős mérce, Irak, emberi jogok Ukrajnában, egy gyereksebész Donyeckből, vallásszabadság Ukrajnában, Oroszország és Afrika, ukrán offenzíva, német tankok Kijevnek, Mig-29 és a nemzetközi szerződések, Lengyelország tervei, "békefenntartók", atomfegyverek Belaruszban, Finnország, török választások, vádak Trump ellen, Németország szuverenitása)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 835
65 439
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 169
113
Marinka, F1 gránát ledobása ukrán állásra



Rock-n-roll Marinka romjaiban: a Déli Katonai Körzet 150. gépesített lövész hadosztálya adja a támogató tüzet

Az ukrán fegyveresek elleni vadászatot a városban a hadosztály támadócsoportjai végzik az RF fegyveres erők harckocsi-legénységének, aknavetős és tüzérségi legénységének támogatásával.

A videón: célzott tűz az ukrán fegyveres erők állásaira a T-90M "Proryv" és a T-72B3M harckocsi-legénységeivell, valamint a támadócsoportok munkájáról készült felvételek.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
157
1 763
93
.


Ha tehát le akarjuk mérni, hogy Ukrajna jól csinálta-e a dolgát az elmúlt harmincegy szabad évében, Belaruszra tudunk csak nézni, máshová nem.

És az a helyzet, hogy Ukrajna – meg azok, akik neki ilyen meg olyan nyugati jövőt ígértek – következetesen rosszabbul csinálták a dolgukat az elmúlt húsz évben, mint Belarusz. Az a Belarusz, amely egy kőkemény, elnyomó diktatúra,
Tessék csak megnézni a vásárlóerő-paritáson számolt GDP-t: az 1990-es években a függetlenedéskor magasabb bázisról induló Ukrajna akkorát mélyrepült, mint annak a rendje, s 1996 után olyannyira elvált egymástól a két ország gazdasági fejlődése, hogy két évvel ezelőtt Belarusz ötven százalékkal járt Ukrajna előtt.

Nagyobb a két ország között a jóléti szakadék, mint hazánk és Franciaország között.
Azért én nem vagyok biztos abban, hogy a mostaninál jobb helyzetbe lenne, ha a nyugat "demokratizálta" volna őket! Szerintem az egész nehéziparukat "privatizálták" volna és úgy jártak volna mint mi. Nekik még mindig van PG-jük, meg 20x annyi. Jelenleg a Fehéroroszok még mindig tudnak olyan gépeket előállítani, amire nem nagyon van példa a világban! Bányagépek, dömperek, traktorok, villamos hálózati részegységet "transzformátorok, kapcsoló szekrények stb". A rengeteg katonai repülőgép felújító és modernizációs kapacitásukról nem is beszélek. Szerintem az oroszok különleges katonai, pl rakéta-hordozó platformjaikat is a fehéroroszok gyártják.
Szerintem, ha annó nem akarták volna minden áron kifoszatni őket, akkor a jelenlegi rendszer sem alakult volna ki, vagy már rég megpuhult volna. Csak ugye ők nem hagyták magukat és a fejlett Nyugatnak nem lettek kiszolgáltatva, meg nem verték magukat rabszolga dollár hitelbe. Ezért persze büntetés jár. Lukasenka 30 év alatt a töredékét nem követte el annak, mint amit a drogos és csokigyáros 10 év alatt elkövetett.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 687
113

A PMC "Wagner" alapítója kommentálta a "Vusnik kivégzésének" felvételét (AUDIO)​

A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin kommentálta a héten a weben megjelent felvételeket, amelyek állítólag „egy ukrán katona lefejezését” ábrázolták.
Prigozhin hangsúlyozta, hogy sem a Wagner PMC-t, sem Bahmut városát (Artyomovszk) nem azonosítják a videón.
Ezt megelőzően a Nyugaton börtönben lévő egykori „zenész”, Andrej Medvegyev azt mondta, hogy állítólag Wagner-harcosokat azonosított a felvételeken.
Prigozhin válaszul Medvegyevet "a Wagner PMC-ben két napot eltöltött fattyúnak" nevezte, akit 10 000 Wagnerista közül tud azonosítani.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681387341

Az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége reagált az "ukrán fogoly kivégzéséről" készült felvételekre.​

Az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége vizsgálatot kezdeményezett egy olyan videó internetes megjelenése miatt, amely állítólag "egy ukrán katona lefejezését" ábrázolta.
„Az Internet megfigyelése során az Orosz Föderáció Legfőbb Ügyészsége olyan fotó- és videóanyagokat fedezett fel, amelyek feltehetően egy ukrán katona meggyilkolásának jeleneteit tartalmazták.
A terjesztett videó felvételén egy ismeretlen személy a nyári szezonban terepszínű ruhában késsel erőszakot alkalmaz egy ismeretlen katonával szemben, aminek következtében halált okoz.
Ezen anyagok megbízhatóságának felmérése és megfelelő döntés meghozatala érdekében azokat megküldték a nyomozó hatóságoknak ellenőrzés megszervezésére. Az ellenőrzés előrehaladását és eredményeit az oroszországi főügyészség ellenőrzi” – közölte a minisztérium.
Emlékezzünk vissza, hogy korábban a Kreml „szörnyűnek” nevezte ezeket a felvételeket, megjegyezve, hogy mindenekelőtt ellenőrizni kell azok valódiságát.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681382966

A terrortámadást, amelyben Tatarszkij katonai parancsnok életét vesztette, az ukrán különleges szolgálatok szervezték – az FSZB​

A titkosszolgálat közölte, hogy ezt a támadást az ukrán titkosszolgálatok és ügynökeik szervezték, többek között az úgynevezett orosz ellenzék külföldön tartózkodó környezetéből.
Tatarszkij meggyilkolásának cinkosa volt egy ukrán szabotőr, aki Oroszországba érkezett, és robbanóanyagot adott át a terrortámadás elkövetésével gyanúsított Darja Trepovának.
„Megállapítást nyert, hogy M. Fomin meggyilkolását D. Trepovával együtt az ukrán szabotázs- és terroristacsoport egyik tagja, 1987-ben született Jurij Denyiszov ukrán állampolgár készítette elő, aki expressz kézbesítési szolgáltatáson keresztül átadott neki Moszkvában a katonai komisszárt ábrázoló gipsz mellszoborba rejtett robbanószerkezetet.
Denisov az ukrán különleges szolgálatok utasítására 2023 februárjában Kijevből Lettország területén keresztül érkezett a fővárosi régióba, ahol információkat gyűjtött M. Fomin életmódjáról és meglátogatott helyeiről. Ennek érdekében autót vásárolt és lakást bérelt a lakóhelye közelében.
Az április 3-i terrortámadás után Jurij Gyenyiszov Oroszországból Örményországon át Törökországba repült” – jelentette az FSZB Közkapcsolati Központja (KSH).
Источник: https://rusvesna.su/news/1681369831
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 519
13 460
113
Az ukrán hadügy már az F-16-os Falcon-ra toborozza a pilótákat, külföldről, úgy, hogy még nem kaptak ilyen típusú vadászrepülőket:

"Ukrajna külföldi önkénteseket hív harcba Oroszország ellen. Ez vonatkozik a pilótákra is. Ha vannak olyan pilóták, akik tudják, hogyan kell kezelni az F-16-ost és készek részt venni a háborúban, az idegenlégió készen áll arra, hogy kinyissa az ajtót számukra" - nyilatkozta Reznyikov ukrán hadügyminiszter.




Nem csak az F-16-os pilótákat toborozzák, hanem a Leopárd 2-es és Challenger 2-es harckocsizókat, és a tüzérségi eszközök kezelőit is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 835
65 439
113
"De az „'56-os szabadságharcosok leszármazottai”, akikre Pressman úr előszeretettel hivatkozik számos oroszellenes beszédében, határozottan elutasítanak minden külső nyomást, és ezt egész történelmük során jól bizonyították – olvasható a bejegyzésben, amelyben azt is kifejtik: több diplomáciára és kevesebb diktátumra van szükség"


Somkuti szerint is mese az OG sztori.
Mostanaban olyan gagyi sztorikat dob be a nyugat, semmi eletszeruseg nincs benn.. Nagyon lebutitott verziok vannak, vajon alacsony a kepzes szinvonala, vagy a büdzsé?

Gyuribacsi szerint is Ukrajnaban katasztrofa van.

Kulaba NATO beltengerre kivanja valtoztatni a Fekete tengert, ahogy a Balti tenger is azza valt.
Aztan utana meg demilitarizalna, hogy nyugodtan lehessen utazni!
Vajon a Balti tengert is demilitarizalni fogjak ezek szerint?
 
Last edited by a moderator:

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Az ukrán hadügy már az F-16-os Falcon-ra toborozza a pilótákat, külföldről, úgy, hogy még nem kaptak ilyen típusú vadászrepülőket:

"Ukrajna külföldi önkénteseket hív harcba Oroszország ellen. Ez vonatkozik a pilótákra is. Ha vannak olyan pilóták, akik tudják, hogyan kell kezelni az F-16-ost és készek részt venni a háborúban, az idegenlégió készen áll arra, hogy kinyissa az ajtót számukra" - nyilatkozta Reznyikov ukrán hadügyminiszter.




Nem csak az F-16-os pilótákat toborozzák, hanem a Leopárd 2-es és Challenger 2-es harckocsizókat, és a tüzérségi eszközök kezelőit is.
Ez annyira átlátszó… eljátsszák, hogy ők csak a gépeket kapják ám meg, pilótát meg földi kezelőket majd ők, sk. felkutatnak. Hát persze! Gondolom még linkedin-re is felteszik a hirdetéseket, hogy teljes legyen az illúzió.
Kíváncsi vagyok, olvasunk-e majd erről mondjuk 10 év múlva, hogy hány NATO-s F-16 pilóta gondolta most hirtelen, hogy korai nyugdíjra vágyik. Vagy fizu nélküli szabadságra …
Na de nem baj, majd kilövik azokat is ;)
Sose gondoltam volna, hogy az 1993as Strike Commander c. PC-s játék sztorija megvalósul ukrajnában, és csak alig több, mint 10 évet tévedtek :D

The end of the Cold War and the Gulf War have triggered a massive rise in global instability, compounded by natural disasters and failed economic policy in the United States. Capitalizing on the growing need for security, the Turkish government allows private security contractors to operate with near-complete freedom from Istanbul provided they register with the Ministry of Foreign Affairs for a regular fee.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 687
113
Amit itt Vukics Ferenc felvázol, nekem is hasonló gondolataim keletkeztek, figyelve Lengyelország, a baltiak, csehek, szlovákok mozgását. Riasztó jövő elé nézünk, ha Nyugat-Európát kifektetik. Szerintem Orbánék a bankkal kapcsolatban jó taktikai döntést, hoztak, jelen helyzetben érdemes tompítani az amerikai lépések élét. Kevésbé fontos most az a bank. Azt is kezdem érteni, miért olyan dühösek a lengyelek ránk. Nem álltunk be ebbe a kelet-európai csoportba, amely Ukrajna veresége esetén felvállalná a folytatást. Maximálisan amellett vagyok, hogy mi maradjunk ki a háborúból. Egy fiatal generáció élete többet ér, mint a GDP meg életszínvonal. A GDP, az életszínvonal még helyreállhat, de elveszett életek már nem pótolhatók.

Prigozhin az ukrán fegyveres erők helyzetéről beszélt Artyomovszkban​

A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin azokra a kijelentésekre reagált, amelyek szerint az ukrán fegyveres erők szinte teljesen blokkolva vannak Bahmut (Artemovszk) külvárosában.
Ma az összes média azt írta, hogy az ukrán csapatokat állítólag gyakorlatilag blokkolták Artemovszk külvárosában, és nem tudnak sem visszavonulni, sem erősítést küldeni a városba.
Jevgenyij Prigogine válasza:
„Nem tudom, mi történik a Kanári-szigeteken vagy New Yorkban, világosan tudom, mi történik Artemovszkban (más néven Bakhmutban). Az ukrán fegyveres erők folytatják a tartalékok felvételét és a város határára történő átszállítását.
A legkeményebb véres csaták zajlanak, ezért még túl korai Bakhmut teljes bekerítéséről beszélni.
A Bakhmut nyolcvan százaléka az irányításunk alatt áll, a többi rész makacsul ellenáll.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681390989

"Wagner" minden oldalról megrohamozza Bakhmutot - a TsIPSO katonai elemzői a központ elvesztéséről és a védelem (MAP) közelgő összeomlásáról​

Kijev katonai elemzői kilátástalan kilátásokat festenek az ukrán fegyveres erők számára Bahmutban.
A városközpont szinte teljesen elveszett.
A frontvonalat fokozatosan kiegyenlíti a vasút. De a vasút nem folyó vagy egyéb jelentős akadály, így nincs is olyan messze a harc lehetősége tőle nyugatra (egyenes utalás arra, hogy a PMC hamarosan áttöri itt a védelmet).
Ivanovszkij térségében a PMC ismét támadásokat hajt végre, valamint Bogdanovka-Khromovoy irányában.
Bármennyire is szeretnénk, az oroszok nem fogynak ki, és a tüzérségi tűz intenzitása sem csökken.
Az ellenséges támadások egy percre sem állnak meg.
Meddig tart Bakhmut, senki sem tudja. Fel kell készülni a különböző forgatókönyvekre.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681402142

A Wagner-csoport munkatársai a Bahmut pályaudvar területén keltek át a vasúti síneken, és utánuk a lakónegyedben vésték be magukat. Promóció naponta, figyelembe véve az ukrán fegyveres erők több fontos védelmi pozíciójának megrohamozását, több mint 200 méter. Továbbra is űzzük az ellenséget a város központi részébe.
De az ellenség eddig heves ellenállást fejtett ki az úgynevezett Bahmut-nyak területén, ahol Csasov Jarba és Szlavjanszkba közlekedő artériák vannak.
A következő napokban nagy változások lesznek Bakhmut zenekaraiban⚡️
 
T

Törölt tag 1711

Guest
VDV tüzérsége segíti a wagner rohamcsapatokat Bakhmutban


amerikánski nyet


Kissé túlzásba vitték a 80 évvel ezelőtti ostrom újrajátszását

motivált ukrán mobikok külföldi felügyelet alatt


ukrajna egykori főügyésze fullba tolja


150-esek Marjinkában takarítanak


155-ös Tengerészgyalogos dandár összeállítás


Dnyepropetrovszk-nál is kinőtt egy új temető


Újabb "orosz" kínzásvideó...


Visszavonuló ukránok felrobbantják a jellegzetes bakhmuti épületeket, hogy a Wagneresek nem tudjanak ott videózni...
Itt éppen az adóhivatalt és a rátekintést nyújtó lakóépületet


ukrán propaganda már szíriai felvételeket is felhasznál
DPzXnzv.png




napi agyhalál
qFczb4l.png
 
Last edited by a moderator: