[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 192
15 869
113
Lehetseges, valami 4-5 kulonfele allapotu es tipusu T 90 mar ukran kezre kerult. Ez oda vissza mukodik, az egyik ezt zsakmanyol, a masik azt. Reaper ide, T 90 oda...

Artyemovszkban meg kb 6000 ukran/Nato katona van. A varoson kivul a tersegben meg 30000.

Faxa GoPro felvetel pont a becsapodasrol.

A kormany megemelte a kulfoldon magyar iskolaba jaro gyerekek tamogatasat.

Egy ukran menekult felgyujtotta magat Krakkoban mert merges volt hogy nem megy haza a népe harcolni.

Elfogtak az allitolagos szivarogtatot, de nem az O.G-t, hanem mint kiderult, J.T a neve.
21 eves tiszt!
kto-slil-dannye-24-main.jpg

Szegény srác, le kellett volna lépnie Mexikóba...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Ha tóvám, csibo!


 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 672
79 939
113
Ez a Rozsomák pofás kis cucc, de mikorra tudnak ebből 200 darabot leszállítani? A másik fele a dolognak hogy a cirka 3-4 millió USD-s darabár igencsak borsos, tekintve hogy a legújabb Bradley verziók amiket a US Army most fog beszerezni átlagosan 4,3M-be kerülnek. Szerintem jobban járnának ha a jenkiktől lejmolnának mondjuk 100 régebbi, de használhatót amit gyorsan megkapnának + 100 új változatút, mert árban kb ugyanott lenne a sztori, de harcértékben egy lapon sem lehet említeni a két gépet... Apropó Bradley hohol használatban :
XRQopFft9_l_dp5fmpI6cOFX8vsTCi_3DFnkzMH1hEP2lwEALz631Fp0aJbL3bhompWMydaEB2Xy9JA8ybFh0xf-vG5tdcIBOywZGgwQZRxDHXrXhrKIfnTrQHV_2Wt5ITucGCEoFjiXeoqf16BumWCgjG5s87edTXW5SkTJunTQlvhSx590XXQj4GLNO_vVUx7oHIwo-P_G4bstDjw-L35fMEJPRxUsi5poUdt-aELj2jn0ejLTu-LPJOPBepWYhH3AL0LAMdInqxy-G9FXUm8JOmvdON_mth77pRIAhldurGbzJ0fCxRhDQho1IxOXd8gPSmGIVrEIBGiGl1iX_Q.jpg


Nekem ez nagyon gagyinak tűnik, a süvítések és becsapódások hangja is érdekes, arról nem beszélve hogy mindeközben a faszi még csak meg sem rezzen.
WS-61 Sea King hohol színekben hasítja az eget. Szép nagy madárkák ezek és bár nem mai csirkék, azért SAR küldetésekre vagy SOF csapat bevetésére jól használhatóak.

Akkor csak nem olyan szar az a T-72B3, a személyzetet megvédte és a találat után még ki is vitte a srácokat a tűzvonalból.
Kár volt lengyelbe menekülni ezért a performanszért, a fronton Szergejék szolncepokkal felgyújtották volna ingyen is....
Hát már az OG sztori is elég érdekes volt, de ez még annál is meredekebb. Honnan és hogyan voltak egy 21 éves kölyöknek olyan hozzáférése és jogosutságai, hogy ilyen érzékeny információkhoz hozzáférhetett??? Nagyon nem fog gyünni az az oszkár bácsi, ha ennyire fullba tolják a kretént...
A jó öreg BGM-71 TOW. Még ha kicsit nehézkes is a töltés, de azért a mai napig ütős kis cucc ez és bár nem egy Krizantém, de okosan használva azért okozhat kellemetlen perceket. Viszont ha így vigéckednek vele, hamar lefő nekik a kávé. Tüzelés után gyorsan pucolni kéne ezzel a cájggal.
If there's something strange
At your contact line
Who you gonna call?
V-D-V!!!
If there's something weird
And it don't look good
Who you gonna call?
V-D-V!!!
I ain't 'fraid of zusnyik!!!
A hohol martalócok raktárépülete az orosz légierő precíziós csapásának martalékává vált a kremennajai erdőben.
Hohol utászok átmeneti bázisa, előtte/utána videó 2 napnyi különbséggel. Előfordulhat, hogy balfácánok voltak és geotagelt videót posztoltak ami aztán rájuk szabadította a rontást.
Az orosz fegyveres erők jakut kódbeszélői. :)))
Filmhíradó Ápr. 13.
Azok a Bradley-k az ARMY-nak kerülnek ennyibe nem mindenki másnak.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Nekem ez nagyon gagyinak tűnik, a süvítések és becsapódások hangja is érdekes, arról nem beszélve hogy mindeközben a faszi még csak meg sem rezzen.
Full kamu. Ahogy írod a zajok is (és az arra nem adott reakciói), de leginkább a sminkje gáz. A "zúzódások" csak 2D-sek + gondolom (életszerűen) levette a szemüvegét amig összegyűjtötte a "sérüléseit".
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 636
45 092
113
Az Orosz Fegyveres Erők Déli Katonai Körzetének 8. hadserege 1. AC 110. dandárjának páncélozott járművei nehéz TOS-1A Solntsek lángszórórendszerekkel támogatva támadják az ellenséget a Donyecktől északnyugatra fekvő Nevelske térségében. A páncélosok tüzét egy felderítő UAV-ról korrigálják.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 877
4 709
113
Az Orosz Fegyveres Erők Déli Katonai Körzetének 8. hadserege 1. AC 110. dandárjának páncélozott járművei nehéz TOS-1A Solntsek lángszórórendszerekkel támogatva támadják az ellenséget a Donyecktől északnyugatra fekvő Nevelske térségében. A páncélosok tüzét egy felderítő UAV-ról korrigálják.
ТОС-1А "Солнцепёк, tehát nem Solntsek, hanem Solntsepek. A gépi fordítót el kell felejteni.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 903
56 778
113
Simplicius the Thinker blogjában azt irja, hogy a nyilvánossàgra került " szupertitkos" adatok szerint az orosz oldal vesztesége eddig összesen 110000 körül van ( KIA és WIA). Ezek szerint 20-30000 körül lehet az összorosz ( wagner, Donetsk, Luganszk stb.) KIA.
A konfliktus összáldozatait ugyanakkor 450-550000 főre becsülik. Ebből az ukràn veszteség, figyelembe véve az orosz oldal veszteségeit, akkor 350-400000 körül tehető, ami kb 100-150000 KIA és 250-350000 WIA lehet.
Kûlönben érdemes a pasi blogját olvasgatni, jól összefoglalja az eseményeket, annak ellenére, hogy egyértelműen US-kritikus.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 471
113
A kínai védelmi minisztérium vezetője április 16. és 19. között hivatalos látogatást tesz Oroszországban⚡️
Teljesen Bakhmutra koncentrálunk. A területek több mint 80%-a a mi ellenőrzésünk alatt áll⚡️
Robert C. Castel
MIIGRA RAMA LIBIRA AMIKTA
Ez az ősi arameus mondás valami olyasmit jelent, hogy a magas tetőről a mély gödörbe.
És ez az az út ami az utóbbi egy év alatt a Nyugatnak sikerült bejárnia.
Ezelőtt egy évvel még Oroszország feldarabolásásáról beszéltünk és rezsim-váltásról. Puccsal, államcsőddel, tömegtüntetésekkel.
És légzsák nélkül a Pobjedában.
Utána már csak Ukrajna területi integritásának a helyreállítása volt a cél, Krímmel, tokkal, vonóval. Végtelenített szankciókkal, nemzetközi kenguru bíróságokkal.
Aztán megjelentek a Pentagon dokumentumok, és a Foreign Affairs először hozott le egy cikket arról, hogy nem lesz se Krím, se Donbasz.
Területi kompromisszum lesz, tűzszünet lesz, in situ.
Slussz, téma lezárva.
Mindezt a Council for Foreign Relations két vezéralakjának a tollából.
Kicsit olyan ez mintha Fukuyama egy divatos átalakító műtétre fizetett volna be, és átszabatta volna magát Mearsheimerre.
A kérdés csupán az, hogy nem késtük-e le már ezt a vonatot is?
Egy régi arab közmondás szerint, a tapsoláshoz két kézre van szükség. Az egyik kéz most taktikai kesztyűt visel, orosz terepszínben.
Vajon még hajlandó lesz-e velünk tapsolni?
Ki tudja?
De ameddig ők ezt eldöntik, mi tovább licitálunk lefelé, mint Ábrahám a szodomai úton.

A Nyugatnak új stratégiára van szüksége Ukrajnában​

Terv a csatatérről a tárgyalóasztalhoz való eljutáshoz
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Azok a Bradley-k az ARMY-nak kerülnek ennyibe nem mindenki másnak.
Rosomakra 2,65-4M USD van megadva, legyen 3,5M darabár. Alles zusammen rendszerbeállítás, kiképzés stb legyen 750M a vége.
Azért az már pénz a jenkiknek is... Legyen a hoholoknak 5M egy új modell és számoljunk 3M-t a használt régebbi modellekre. 300M a használtakra és marad 450 újra. 90 db új kijön a maradék pénzből és a Bradley esetében minimális lenne a rendszerbeállítás extra költsége mivel eleve kapnak segélyként is 60 darabot.
200db eddig harcban még nem bizonyított Rosomak 8x8 egy 30-as gépágyúval állna szemben 190db Bradleyvel amin van egy 25-ös Bushmaster + egy dupla TOW indító. Még 200 vs 150 db esetén is a Bradleyre tennék... Nem mellékesen szerintem hamarabb le is tudnák szállítani és a nyugati harckocsik mellé ideálisak lennének.
The last soviet.... Osztan ez is egy hohol vótt!!! :D
https://t.me/vorposte/38476
A RIA Novoszti tudósítása a Bahmuti harcok sűrűjéből.
Orion/Inohogyec drón repülésre való felkészítése és a fegyverzet (Kornet irányított pct rakéta) függesztése.
Ahogy nézem a Kremennajai négyszögletű kerek erdőben folyó harcok. 01:26-nál a harckocsi megúszta
Wagneres városnézés Bahmutban
Testkamerás felvétel a 60. motorpuskások (gépesített lövészek) Vremenka térségbeli rohamáról.
Mégiscsak kijátszható a zavarvédett GPS? persze nem nagy meglepetés, mindig ez megy oda-vissza...
A Zűrhajózás világnapján, Szaturn hívójelű harcosunk ünnepi tűzijátékot szervezett az Alieneknek egy 3 db 120-as aknavetőből álló üteg segítségével :D :D :D Bő két hét múlva meg nyakunkon az Alien Május elseje!!!
@aquarell : Tudod hogy azok mindig hazudnak, már félmillió ruszki ork fűbe harapott miközben a hoholoknak szinte nulla a veszteségük. Állítólag már szánalomból bandera zászlók alá temetik a ruszkikat hogy ne legyen akkora égés Putylernek....
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
ТОС-1А "Солнцепёк, tehát nem Solntsek, hanem Solntsepek. A gépi fordítót el kell felejteni.
(ha már...) - Szolncepjok -

--------------------------------------------

A Die Welt című német újság úgy tudja: az EU bizottsága nem találta jogszerűnek, hogy a moszkvai jegybank befagyasztott vagyonát átadják Ukrajnának.
"a háború befejezése után vissza kell adni az eredeti tulajdonosnak."

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 055
5 553
113

Nagy bajba kerülhet Ukrajna, ha nem teljesíti a Nyugat követeléseit

Kirilo Budanov, a védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője az ABC tévécsatornának adott interjúban azt mondta, hogy Ukrajnának sikereket kell felmutatnia a közelgő ellentámadás során, különben „kérdések merülnek fel” a további nyugati támogatással összefüggésben.

„Az offenzíva sikere elengedhetetlen, győzelmek nélkül előbb-utóbb kérdések merülnek fel azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e továbbra is támogatni Ukrajnát” – mondta.

Budanov ugyanakkor meg van győződve arról, hogy a Pentagon titkos dokumentumainak kiszivárgása nem fogja befolyásolni az Ukrajna és az Egyesült Államok közötti diplomáciai kapcsolatokat.
 

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 877
4 709
113
(ha már...) - Szolncepjok -

--------------------------------------------

A Die Welt című német újság úgy tudja: az EU bizottsága nem találta jogszerűnek, hogy a moszkvai jegybank befagyasztott vagyonát átadják Ukrajnának.
"a háború befejezése után vissza kell adni az eredeti tulajdonosnak."

Az első a nap, a második pedig a napfény, és az utóbbi a neve a szerkentyűnek.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A Die Welt című német újság úgy tudja: az EU bizottsága nem találta jogszerűnek, hogy a moszkvai jegybank befagyasztott vagyonát átadják Ukrajnának.
"a háború befejezése után vissza kell adni az eredeti tulajdonosnak."


Autisták azt írják, hogy a felszín alatt az van amit már tavaly május óta hajtogatnak: a lefoglalt vagyon valójában "csak" 14-16 milliárd, de mindkét félnek jobb a 300 milliárdot hazudni, mert így az orosz mutogathat mekkora igazságtalanság érte és mennyire megbízhatatlan az EU, Brüsszel meg nem mer segget csinálni a szájából, hogy végig hazudtak, mert akkor még elkezdik a többi dolgot is átnézegetni...


200db eddig harcban még nem bizonyított Rosomak 8x8 egy 30-as gépágyúval állna szemben 190db Bradleyvel amin van egy 25-ös Bushmaster + egy dupla TOW indító. Még 200 vs 150 db esetén is a Bradleyre tennék... Nem mellékesen szerintem hamarabb le is tudnák szállítani és a nyugati harckocsik mellé ideálisak lennének.

Senkit sem érdekel mikorra szállítják.
Mert nem számít.
Ukrán korfa beszakadt a 20-30 éves lakosság nagy része elmenekült, az öregeket és gyerekeket küldik a vágóhídra.

Román nem fog bemenni segíteni az 150%.
Mi se.
Ezek után a szlovák sem fogja bevállalni a halottakat.
Így csak a lengyelek maradtak.

De már ők is feláldozták a (fiatalon nyugalmazott) katonáik 2%-át.
Muszáj volt valamit villantani a drogos látogatásakor, hát előrántottak egy Rozsomák rendelést.
Ami kb. olyan lesz mint csőd előtt a Malév által berendelt 100db Szuhoj Superjet...

Mindenki tudja, hogy ez már vesztett meccs, de mindenki játssza a szerepét, mert nincs B terv.
Pl. szép csöndben az USA is már csak 105mm-es löveggel szerelt Abrams-eket küld, amikkel kb. a T-62-vel tudnák felvenni a harcot szemtől szemben (de majd a hozzáértőbbek kijavítanak :) )


Tárolóból kirántott T-72B modernizálása


Kína kilőtt, mondjuk a világ egyik legnagyobb gáz, olaj és fém exportőrétől nem is csoda. Wait what?
JR9Cki1.jpg




Remélem a CIA nem jön rá, hogy az én szüleimnél is ilyen mintázatú a konyhabútor...
0tdajLO.jpg



Orosz Csendes-óceáni flottánál elrendelték a riadókészültséget
The fleet is on full alert and has begun to bring it to the highest degree of combat readiness.
The main goal is to build up the ability to meet the challenges of repelling aggression by a plausible enemy.
Navy Commander-in-Chief Nikolay Yevmenov is in charge of the inspection.
It is planned that the fleet will carry out missile launches for the destruction of ship strike groups and ground facilities of the conventional enemy and also long-range aviation will be involved.
The surprise inspection of the Pacific Fleet is being carried out in three stages:
In the first, the fleet will be put on full combat readiness, the on-duty air defense forces and aviation units will be tested;
During the second stage, the deployment of forces of permanent readiness from their basing sites to combat training areas will be ensured;
During the third, combat training tasks will be practiced.


Julian féle peremoga a "nyugati" chip-ekkel
zmQAwu6.jpg




Van ott Kornet dögivel...


Felcsaptak kettőt az Orion hóna alá is
h883Wub.jpg



+Akkor már egy ki retró Kornet
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 854
113