[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Ezt hogyan hozták össze?! :D

Wunderwaffe:
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 896
113
A NATO hírszerzési jelentések ott vannak az ukránok asztalán. Gondolod, hogy ilyen kamu dumának bedőlnek(Már ha erről van szó).
a kamunak ebben az esetben két módja van
az egyik, amikor a főni megbeszéli a prigóval hogy ezt a kamut kellene eljátszani, ezért és ezért, ezzel és ezzel a céllal, így és így, ennek a része ez a mostani produkció meg lesz még néhány további esetleg eljátszanak néhány keresztbelövöldözést pár kamu rádióforgalmazást a csatatéren kevéssé kódolva ami mindezt alátámasztja satöbbi
ez esetben a nato hírszerzés vagy kiszúrja valamelyik hibát és megállapítja a kamut vagy nem
a másik, amikor a főni leszól a sojgunak hogy ne küldjön már annyi lőszert a wagnernek az okokról célokról meg nem mond semmit, a prigó telefonját meg nem veszi fel, ez esetben azok a wagneres hullahegyek és az összes lehallgatható-felderíthető információ a tárgyban valóban alátámasztják a prigó performanszát a meg nem kapott lőszerekről és a kialakult belső konfliktusról
mint ismeretes, a főni nem egy nagyon szentimentális alkat
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
751
2 016
93
Viktor:
"„Nekem nincs olyan élénk fantáziám, hogy elképzeljem azt, hogy valaki egy atomhatalmat képes legyőzni” – tette hozzá."
Szitjak is neki a parazsat majdan a Karmelita elott:
5-9.jpg
Nem tul biztonságosak ezek a gázálarcok. Aszbeszt...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Van link a cikkben, engem erdekelne itt egy UAZ, ha valaki csatlakozna es vasarolna, akkor ne fogja vissza magat. A szallitasban tudok es szivesen segitek, van nagy trelerem.
Szerintem ez licit lesz, mert nincs sok jármű. Igaz annyira nem melyedtem bele mert nem magyarul van irva.
Visszavonulni? :cool:

Egyrészt ez a Prigozsin egy hisztérikus picsa....
Másrészt ha a Bakhmutnál képtelenek az oroszok túlerőt kialakítani, akkor hogy a tökömbe akarnak háborúzni???

Sojgu! Hol a lőszer?” – sajátjait fenyegeti a Wagner-csoport vezetője, megszabta a határidőt, mikor vonul ki Bahmutból

Fogytán van a lőszerük, utánpótlást nem kapnak.

Egyre komolyabb a feszültség az orosz oldalon, miután kiderült, egyre kevesebb lőszere van a Wagner-csoport zsoldosainak. Jevgenyij Prigozsin többször panaszkodott már arra, ahogyan Oroszország vezeti az Ukrajna elleni háborút. Gyakran hangoztatja, hogy a reguláris fegyveres erők nem adják meg az embereinek a szükséges muníciót, illetve néha árulással is vádolja a felső vezetést.

Prigozsin legutóbb arról beszélt, hogy ha nem történik változás pozitív irányba, akkor egyszerűen visszavonul seregeivel Bahmutból.
Nem sokkal azután közölte ezt a Wagner-csoport vezetője, hogy egy videóban, holttestek között sétálva szólította fel Oroszország védelmi miniszterét, hogy több lőszerre van szükségük. Prigozsin május 10-ig adott határidőt Moszkvának –írja a BBC.

Sojgu! Geraszimov! Hol van a... lőszer?”
– kérte számon az orosz felsővezetést a Wagner-vezér.

Bendarzsevszkij Anton külpolitikai elemző új posztjában Prigozsin pontokba szedett követeléseit foglalja össze.

Eszerint Prigozsin egy 20 pontból álló nyilatkozattal fordult az orosz védelmi miniszterhez, a vezérkari főnökhöz, és magához Putyinhoz. A különböző PR jellegű kijelentések mellett az érdekességek ebből a 20 pontból:

– a Wagner csoport 2022. őszi sikerei után a zsoldos alakulat elvesztette az orosz katonai vezetés támogatását, mert hatékonyabbaknak bizonyultak, mint az orosz hadsereg;

– azóta szívatják őket folyamatosan, és szándékosan nem adnak nekik elég lőszert;
– a terv szerint május 9-ig be kellett volna venniük Bahmutot, de a lőszerhiány miatt ennek nincs realitása (magamtól hozzáteszem, hogy korábban volt kitűzött február 24-ei és március 18-ai dátum is, azok sem jöttek össze);

– az orosz reguláris haderő feladata lett volna a Wagner zsoldosok támogatása a város körül. Valójában gyengének bizonyultak, a bekerítés miattuk nem sikerült;

– a Bahmutban lévő orosz reguláris erők létszáma nagyságrendekkel tér el a hivatalos parancsokon szereplő számoktól: tízezrek helyett százak vannak ott;

– a Wagner-csoport támadási potenciálja még április elején kimerült. Azóta a lőszerhiány miatt óriásiak a veszteségeik;

– az ukrán erők ötszörös túlerőben vannak Bahmut környékén,
miközben a támadónak háromszoros túlerőben kellene lennie a sikeres műveletek lefolytatásához;


– mindezek ellenére korábban úgy döntöttek, hogy május 9-ig, a Győzelem napig tartani fogják magukat a nagy veszteségek ellenére is. Ezután viszont átadják a pozíciókat a reguláris erőknek - ha azok vállalják ezt - és ki fognak vonulni;

– állítása szerint március 19 óta különböző, nem-nyilvános csatornákon fordult az orosz katonai vezetéshez és jelentette a problémákat és a valódi katonai helyzetet, de egyik levelére és megkeresésére sem kapott választ, így kénytelen a nyilvánossághoz fordulni – zárja a Prigozsin-féle pontok összefoglalóját Bendarzsevszkij Anton

Tudjuk hogy csak gyalasoik vannak, de valahogy megse akarjak az ukranok azt a varost se visszafoglalni.

Csicsas pisztolyt kapott Zelenszki, hogy ha kell keznel legyen neki. Hitlernek is volt csicsas, aztan a vegen egy sima walter is eleg volt neki...

Elfogott ukran terroristak.

Usa dron figyeli a drontamadas alatt lévő krasznodari teruletet.

Csak jok ezek a regi csapatszalitok valamire. Ha keresztul is lovik, a benn utazoknak mar nem esik baja.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 901
113
Mennxire hihető Prigozsin performansza egy ilyen helyzetben, Szerintem, ő a 2. Kadirov. De Kadirovnak jobban állt.

Artyomovszk helyzete: Wagner Bahmutban mindössze 4%-ot lépett előre, mint legutóbb. Emlékezzünk vissza, hogy a korábbi PMC "Wagner" hetente 10%-ot fejlődött
. Jelenleg a városi irányítás így néz ki
APU - 2,86%
Semleges - 7,64%
Wagner - 89,50%⚡️⚡️⚡️
Videó azon ukrán terroristák őrizetbe vételéről, akik terrortámadást készítettek elő a Zaporozsjei Atomerőmű vezetése ellen. Plusz egy videó az egyik fogvatartott tanúvallomásáról + egy toborzó személyes adatai, aki segített a támadás előkészítésében.
Remek munka FSB.

Az APU szerint.
1. Az állítólagosan lelőtt "Tőrrel" kapcsolatos reggeli hírt hivatalosan megcáfolták. Ebben még a raguli sem hitt, így a hírt a kishivatalnokok fantáziáira hárították.
2. Az ukrán fegyveres erők is kijelentik, hogy nem látják a PMC "Wagner" egyes részeinek kivonását Artemovszkból, hanem éppen ellenkezőleg - az erők Artemovszkba való húzását. A katonai tudósítók videói megerősítik, hogy nagyon nagy intenzitású harcok zajlanak a város nyugati szélén.
3. Ezenkívül az ukrán fegyveres erők kijelentették, hogy Prigozhin állítólag május 9-ig el akarja foglalni Artemovszkot. Korábban Prigozhin többször is kijelentette, hogy nem fog olyan szeméttől szenvedni, mint a kiegyenlítések időpontjai szerint – amikor veszik, akkor viszik.

A Zvezda jelentése szerint Soigu orosz védelmi miniszter a déli katonai körzetben tartózkodik, ahol a frontra küldött fegyvereket és lőszereket vizsgálja.

Bejelentették a Zaporozsje régió 18 frontvonalbeli településének lakóinak részleges evakuálását. A Balitsky régió megbízott vezetője szerint összesen 18 település lakosainak ideiglenes áthelyezését szervezik meg: Timosovka, Smirnovo, Tarasovka, Orlyanske, Molochansk, Kuibyshevo, Prishib, Tokmak, Malaya Belozerka, Vasilyevka, Velyka Belozerka, Dneprorudnoye, Mikhailovka, Kamenka-Dneprovskaya , Energodar, Pologi, Horse Discord, Rozovka.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Édes faszom Prigozsin megint...

Szóval ami a helyzet, hogy Prigo drága megint egy szokásos PR kampányba kezdett a lőszereket és saját halottakat alapul véve. Igen, ahogy eddig, úgy most is vannak orosz logisztikai problémák, de a Wagnernek kb tisztára van nyalva a segge és külön még kiemelten vannak kezelve a többi egységhez képest. Az is igaz, hogy az ukránok az elmúlt napokban növelték a támadások intenzitását Bahmutban, de ez még a menedzselhető kategória. Prigo nem először fenyeget a kivonulással, de szinte biztosan az egész csak egy szaros színjáték/psyop. Ha tényleg komolyan gondolná, másnapra nemhogy a Wagner vezetése nem lenne nála, de hirtelen a nyolcadikról leesve zuhanás közben még háromszor fejbe lőve magát lenne öngyilkos egy előre megírt beismerő levéllel. Elején még kicsit menő is volt ez a külvárosi bunkó szerepében, de mostanra túl nagy arca lett
Én azt nem értem, hogyan nincs megfelelő mennyiségű élőerő Bakhmutnál orosz oldalon? Vagy ez is a szokásos Prigo nyüsszögés?

Illetve mennyi embere van az oroszoknak tartalékban Ukrajna körül? 100.000-150.000 ember?? Ők még kiképzés alatt vagy támadásra tartalékolva vagy a lyukakat betömni ukrán támadás esetén?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Bakker, ezt így megmutatni! Remélem már nem ott állnak! A fák miatt szerintem simán beazonosítható a helyszín.

Megjegyzem, a Halál 50 órájában láttam utoljára ennyi tankot egy helyen. :)

Silvio:
Szabó szerint minimum 150000 van csak tartalékban a ruszkiknak a fronthoz közel.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Visszavonulni? :cool:

Egyrészt ez a Prigozsin egy hisztérikus picsa....
Másrészt ha a Bakhmutnál képtelenek az oroszok túlerőt kialakítani, akkor hogy a tökömbe akarnak háborúzni???

Sojgu! Hol a lőszer?” – sajátjait fenyegeti a Wagner-csoport vezetője, megszabta a határidőt, mikor vonul ki Bahmutból

Fogytán van a lőszerük, utánpótlást nem kapnak.

Egyre komolyabb a feszültség az orosz oldalon, miután kiderült, egyre kevesebb lőszere van a Wagner-csoport zsoldosainak. Jevgenyij Prigozsin többször panaszkodott már arra, ahogyan Oroszország vezeti az Ukrajna elleni háborút. Gyakran hangoztatja, hogy a reguláris fegyveres erők nem adják meg az embereinek a szükséges muníciót, illetve néha árulással is vádolja a felső vezetést.

Prigozsin legutóbb arról beszélt, hogy ha nem történik változás pozitív irányba, akkor egyszerűen visszavonul seregeivel Bahmutból.
Nem sokkal azután közölte ezt a Wagner-csoport vezetője, hogy egy videóban, holttestek között sétálva szólította fel Oroszország védelmi miniszterét, hogy több lőszerre van szükségük. Prigozsin május 10-ig adott határidőt Moszkvának –írja a BBC.

Sojgu! Geraszimov! Hol van a... lőszer?”
– kérte számon az orosz felsővezetést a Wagner-vezér.

Bendarzsevszkij Anton külpolitikai elemző új posztjában Prigozsin pontokba szedett követeléseit foglalja össze.

Eszerint Prigozsin egy 20 pontból álló nyilatkozattal fordult az orosz védelmi miniszterhez, a vezérkari főnökhöz, és magához Putyinhoz. A különböző PR jellegű kijelentések mellett az érdekességek ebből a 20 pontból:

– a Wagner csoport 2022. őszi sikerei után a zsoldos alakulat elvesztette az orosz katonai vezetés támogatását, mert hatékonyabbaknak bizonyultak, mint az orosz hadsereg;

– azóta szívatják őket folyamatosan, és szándékosan nem adnak nekik elég lőszert;
– a terv szerint május 9-ig be kellett volna venniük Bahmutot, de a lőszerhiány miatt ennek nincs realitása (magamtól hozzáteszem, hogy korábban volt kitűzött február 24-ei és március 18-ai dátum is, azok sem jöttek össze);

– az orosz reguláris haderő feladata lett volna a Wagner zsoldosok támogatása a város körül. Valójában gyengének bizonyultak, a bekerítés miattuk nem sikerült;

– a Bahmutban lévő orosz reguláris erők létszáma nagyságrendekkel tér el a hivatalos parancsokon szereplő számoktól: tízezrek helyett százak vannak ott;

– a Wagner-csoport támadási potenciálja még április elején kimerült. Azóta a lőszerhiány miatt óriásiak a veszteségeik;

– az ukrán erők ötszörös túlerőben vannak Bahmut környékén,
miközben a támadónak háromszoros túlerőben kellene lennie a sikeres műveletek lefolytatásához;


– mindezek ellenére korábban úgy döntöttek, hogy május 9-ig, a Győzelem napig tartani fogják magukat a nagy veszteségek ellenére is. Ezután viszont átadják a pozíciókat a reguláris erőknek - ha azok vállalják ezt - és ki fognak vonulni;

– állítása szerint március 19 óta különböző, nem-nyilvános csatornákon fordult az orosz katonai vezetéshez és jelentette a problémákat és a valódi katonai helyzetet, de egyik levelére és megkeresésére sem kapott választ, így kénytelen a nyilvánossághoz fordulni – zárja a Prigozsin-féle pontok összefoglalóját Bendarzsevszkij Anton

Jó lenne már elfelejteni ezt a támadó félnek háromszoros túleröben kell lennie baromságot.Ha még nem vettétek volna észre 1945 óta megszüntek a frontális rohamok a fegyveres konfliktusokban.Nem tudom meddig fogják még ezt szajkózni a magukat szakértönek kinevezett minden pályaalkalmassági vizsgán alulteljesitö megmondóemberek,de már régen vicckategória az egész.A másik pedig,amikor megakad a lemez a május 9. dátumnál.Ezt már nem is minösitem.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 815
20 973
113
A Gazprom PMC annyira nem muzsikál jól, a Wagnernek meg már komoly “brandértéke” van - amellett, hogy Bahmut az oroszok oldaláról kb kizárólag őket jelenti.

Nem hiszem amúgy, hogy Prigozsinnak valóban szüksége lenne ilyen vlog-szerű epehányásokra. Felveszi a telefont, és beszél akivel kell.

Hat innentol jol muzsikalna… :D igazabol a lenyeg az volt, hogy nem tudom elkepzelni errol a palirol, hogy ennyire nincs esznel. Siman cserelheto figura a tablan.

Szerintem ez licit lesz, mert nincs sok jármű. Igaz annyira nem melyedtem bele mert nem magyarul van irva.

Igen, biztos licit. De ha meg a nyito ar haromszorosaert jon el is oke. Otthon 2-3 millio egy jo 469-es.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Szerintem mindenki megnyugodhat, az ukránpárti média megfogja írni hogy Bahmut nem esett el, ami valamilyen szinten igaz is lesz amíg egy bakterházat legalább tartanak. Az oroszok pedig örömmel jelentik majd be hogy Artemovszk felszabadult, ami ha területet nézünk szinte igaz. Mindenki elégedett lesz és kicsit csalódott 9. én, de személyes véleményem az hogy egyetlen katona élete is többet ér mint hülye szimbólumok hajkurászása.

A másik dolog, ha van értelme a győzelem szempontjából, akkor engem nyugodtan lehetne anyázni nyilvánosan is ha ezzel lehet valamit is elérni ami közelebb visz a győzelemhez, majd a végén tisztázódik, vagy nem.... Ezt azzal kapcsolatban mondom hogy a fő oroszok micsoda szappanoperát csinálnak, sokan meg eszik mint ló a répát. Persze az is lehet hogy ilyen hisztis picsák valóban, de a nyitott ablakok és csúszós lépcsők országában valahogy nem tudom ezt komolyan elhinni.

A wagner harcosok fizetését nem a malacperselyből szedik elő, és nem is a wagner vezető saját vagyona fedezi ezt, egy zsoldos sereg addig működik amíg megkapja a finanszírozásához szükséges pénzt, sok gazdag orosz van, de azért itt több is kell mint pusztán a pénz, ez az orosz hadsereg nemhivatalos meghosszabbodása, annak minden előnyével és hátrányával, mert más jogi státusz.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Állítólag első felvétel Geran-ok indításáról


De szép lőszerlerakat... mekkora kár lenne ha eltalálnák... upsz. Breszilav, Herszon közelében.


Marinka városi harc


Prigozsin angolul feliratozva

Úgy néz ki Bakhmut eleste után őrségváltás várható, Wagner ki (régóta pletykálják, hogy az egész banda Afrikába megy), csecsenek be.


ukránok aláaknázzák a halottaikat...


Az ellentámadás már megindult


Wunderwaffe #85428
Ukrainian channel Ukraina Pravda News on Telegram:"80 Leopard 1 tanks, which are transferred by Denmark and Germany, will be ready for deployment in Ukraine by June 1 - Acting Minister of Defense of Denmark Troels Lund Poulsen.He assures that the Ukrainians can benefit from the Leopard 1, even though they are not as modern as the Leopard 2."They have very good firepower and are able to navigate the terrain well. And last but not least, they are a very large number, and the Ukrainians need a very large number of tanks," said Poulsen
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 901
113
Míg az oroszok képtelenek lelőni 2 drónt a Kreml felett, az ukránok (ugyan kétségbeesetten titkolják de) simán leszedik a Kinzhalt. A Patriot úgy tűnik megérkezett a háborúba.
De hamarosan az ukrán légierő parancsnoksága cáfolta a „tőr” lelőtésével kapcsolatos pletykákat:
„Már ezerszer cáfoltam, tegnap látnod kellett volna. Felhasználási lehetőség volt, de ballisztikus rakétákat nem rögzítettek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683288102
Az ukrán légierő cáfolta.

Szlavjanszkban csapást mértek a ZeusKeramika vállalkozás üzleteire a város déli peremén
Gépgyártó üzemre indított csapás Kramatorszkban
Összefoglalva : A köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov arra kérte Jevgenyij Prigozsint és az RF Védelmi Minisztérium legfelsőbb hatóságait, hogy ne legyenek nézeteltérések az internettel kapcsolatban, és belső kommunikációs csatornákon keresztül oldják meg az ügyet.
Kadirov azt is hozzátette, hogy a csecsen különleges erők készek elfoglalni a bahmuti PMC Wagner állásait, ha a harcosok lőszer- és fegyverhiány miatt visszavonulnak.⚡️