Előbb ezeket a kérdéseket kellene tisztázni:
1. Kik a zsoldosok, akiket Prigozsin alakulata vezetett a hadműveletekben Ukrajnában?
2. Milyen erőforrásokat használtak az orosz hadsereghez képest?
3. Milyen hatással volt a zsoldosok kivonulásával fenyegetőzés az orosz hadvezetésre?
4. Miért tudta Prigozsin elérni, hogy megzsarolja az orosz vezetést?
5. Milyen strukturális és szervezési problémákra utal, hogy a Wagner zsoldos alakulat szerepet játszik az orosz hadműveletekben Ukrajnában?
6. Hogyan befolyásolták a zsoldosok az orosz hadműveletek sikereit Ukrajnában?
7. Miért nem volt képes az orosz hadsereg teljes mértékben kiváltani a zsoldosokat a hadműveletekben?
8. Hogyan befolyásolja a zsoldosok jelenléte az orosz haderő morálját és hatékonyságát?
9. Hogyan viszonyul a zsoldosok jelenléte az orosz katonáknak a hadműveletben?
10. Milyen következményekkel járhat a zsoldosok szerepvállalása az orosz hadműveletekben Ukrajnában a jövőre nézve?
1.) Jó részük az orosz büntetés végrehajtási intézményekben toborzott elítélt a másik része elvileg önkéntes amelyek egy részének volt katonai tapasztalata a Wagnerhez való csatlakozásuk előtt.
2.) A Wagner kevés kivételtől eltekintve megkapta/megkapja azt a legmodernebb fegyverzetet amelyet jelenleg az orosz haderő használ Ukrajnában és az orosz források szerint nem kap kevesebb lőszert mint az orosz haderő alakulatai..
3.) Mint látható eredményes volt a zsarolás, annyi hadianyagot kap Prigozsin amennyire szüksége van.
4.) Szerintem ha megfelelő állapotban lenne az Ukrajnában harcoló orosz haderő akkor nem lenne akkora szüksége a Wagnerre Ukrajnában, hogy nyíltan és eredményesen meg tudja zsarolni őket Prigozsin.
5.) Egyszerű a helyzet egy ütőképes megfelelő morállal rendelkező haderőben nem egy zsoldos magánvállalkozás töltené be már hónapok óta az ék szerepét.
6.) Az , hogy mennyire sikeresek nézőpont kérdése, de jól láthatóan szüksége van rájuk az orosz hadvezetésnek
7.) Az igazi okokat nem kötik a nyilvánosság orrára, de az elmúlt több mint egy év történései alapján szerintem jól lehet következtetni az okokra...
8.) Erre nem tudok neked egzakt választ adni szerintem vegyes a megítélésük...
9.) Mint írtam vegyes a megítélésük, de voltak fegyveres összecsapások a Wagner zsoldosai és az orosz haderő katonái között.
10.) Erre majd az idő ad választ...