[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 932
48 664
113
NEW: A top Ukrainian commander says that in some parts of Bakhmut, Russian forces have been pushed back up to 2 KM as a result of counter attacks - Reuters
Ilyenkor azért egy sanity check elkélne, drága szőr… Bahmut K-Ny irányban vagy 6km kiterjedésű. A fenti hír azt jelentené, hogy egyik napról a másikra a város harmadáig nyomultak vissza az ukránok.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
341
2 273
93
Elég lesújtó hírek és információk érkeznek sorban mindenfelől, legyen ez Kelet vagy Nyugat.

Íme a legfrissebb:
"Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség új vezérkari főnöke zárt körben lesújtó képet festett a hadsereg állapotáról. A magyar hadsereg főparancsnoka szerint mindeközben háborús helyzetben vagyunk, a konfliktus nulladik szintjén, tehát a közvetlen katonai konfliktus előszobájában."

Az orosz haderő logisztikája valóban gyenge, márpedig megfelelő logisztika nélkül nem lehet hatékony szervezett tevékenységet folytatni. A háború/hadművelet pedig speciel pont egy ilyen dolog.
De nem sokkal jobb a helyzet másfelé sem, az USA-ban nincs elég újonc, elégtelen a gyártási kapacitásuk egy sor dologban, de a nyugat-európai haderők egy jelentős része is papíron jóval ütőképesebb, mint valójában.

Jó ideje gondolkodom közben azon, hogy - már elnézést, hogy felvetem - de esetleg valaki nem akarja véletlenül már megnyerni ezt az orosz-ukrán háborút? Kezd már baromi unalmas lenni ez a tili-toli töketlenkedés mind a Nyugat, mind a Kelet oldaláról.
Az oroszok első perctől kezdve nem voltak hajlandóak elégséges haderőt bevetni, sőt, azóta is elég "kényelmes" tempóban tolják ezt az egész háborúsdit, a Nyugat is csak az "éhen halás" megelőzésére elegendő támogatást nyújt Ukrajnának.

Úgy látom, itt senki sem akar nyerni vagy befejezni a saját kis háborúját, mert ahogy elnézem, itt több háború zajlik egyszerre:
az ukránok vívják a saját nagy honvédő háborújukat, Oroszország vívja a saját különleges műveletét, bár retorikai szinten már orosz-NATO háborút vívnak, a nyugat meg (vagy még) hivatalosan nem vív háborút, "csak" fegyvert, pénzt, kiképzőket, zsoldosokat és egyéb támogatásokat ad.

Meglehetősen furcsa ez az egész és kissé baljós is..., mi az, amit nem veszünk észre?
Szerintem nem igazán különbözik Vietnámtól,Afganisztántól,Szíriától.Ilyen fékezett habzású háborúk.Olyan kisebb "operációk".Ami szokatlan ,hogy mi csak világháborúkhoz szoktunk.Illetve olvastunk róla...Meg ,hogy modern emberként türelmetlenek vagyunk mikor lesz már vége a meccsnek..
Ezen a háborún mindenki bukik.Úgy volt hogy az Usa nyer legtöbbet.De ő is elszámította magát mert kilógott a lóláb és morálisan lejáratja magát.Lásd összefogás arabok Kina,oroszok.
Oroszok is buknak.Európa is bukik.Ukrajnának meg reszeltek azok mindent buknak.Mindenki csak annyit tesz bele amit muszáj de egy vesztett ügy mindenkinek.Egy katyvasz az egész ,mindenki próbál azért valamit kikaparni magának megy az ügyeskedés.És senki sem mondja :állj.
Nincsenek gyíklények.Egyszerűen, őszintén az unió vezetői, európai vezetők ilyen degenerált hülyék!Lásd hazai ellenzék.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Már ne haragudj. Ezt most igazán nem ellened, de...
Aki japánosat játszik és nagy büdös semmire fejbe lövi magát, teljesen értelmetlenül,
ahelyett hogy megadná magát, mert vagy ennyire se tartja az életét vagy mert benyalja
az agymosásukat, hogy szégyen élni...
....az menjen japánba. Sarkosabb nem szeretnék lenni.
Mert ha még lett volna értelme, kamikazét játszik, feltart egyedül egy ellenséges egységet stb stb,
azt még vhol érteném, meg ilyenekért osztogatnak plecsniket - posthumus.
De ennek egyáltalán semmi értelme nem volt.
Szerintem.
Ahogy a háborúnak sem hinném, hogy van értelme. Nem mernék innen az ágyból vélemény alkotni szerencsétlen, szerencsétlenek tettei felett.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 374
45 720
113

Az ukrán fegyveres erők "helyi ellentámadást" hajtanak végre Bahmut közelében (MAP)​

Ukrán katonai propagandisták és fegyveresek beszámolnak az ukrán fegyveres erők által állítólag végrehajtott "helyi offenzíváról".
Ukrajna katonai propagandája hatalmas pszicho-akcióba kezdett, amely a náci 3. rohamdandár sikerét kísérte Bahmut (Artyomovszk) közelében. A náci csatornák újabb sikerek bejelentésével próbálják felvidítani sajátjaikat, a tájékoztató kampányhoz nehézsúlyúak is csatlakoztak.
Így Alekszandr Szirszkij, a keleti haderőcsoport parancsnoka bejelentette az ukrán fegyveres erők előrenyomulását Bahmut közelében.
„A front egyes szakaszaiban az ellenség nem tudott ellenállni az ukrán védők nyomásának, és akár 2 kilométeres távolságra is visszavonult” – mondja.
Kijelentette azt is, hogy "a PMC" Wagner kiképzett erőit " bizonyos irányokban az orosz reguláris csapatok rosszabbul képzett egységei váltották fel", amelyek számos pozícióból visszavonultak, amint arról korábban beszámoltunk.
A rendelkezésre álló adatok szerint a front ezen szektorában valóban folytatódnak a heves ütközetek, számos szektorban változó sikerrel. Különösen az orosz tüzérség aktívan dolgozik olyan helyeken, ahol az ellenségnek sikerült előrehaladnia.
Источник: https://rusvesna.su/news/1683750347
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 475
113
Igazából ezzel a 10x-es értékkel az ukránok nem mondtak hülyeséget.Tegyük fel, hogy az oroszok kiűzéséhez kell nekik 5db harckocsi és 10db lövészdandár*, 10db vadász század és 10 osztály Patriot (ez azon felül ami most van a frontvonalon). Ez mennyiségekre lefordítva jelent 1000db harckocsit, 515db IFV-t, 819db APC-t, 540db önjáró löveget, 270db rakéta-sorozatvetőt, 140db vadászgépet és a 10db Patriot osztály az 10 Patriot osztály. Ha ennek a költségét összeszámoljuk, akkor gyorsan kijön, hogy lehet, hogy keveset is mondtak azzal a 10x-es mennyiséggel.

*5db páncélos dandárral, 3db nehéz (IFV) és 7db közepes (APC) lövészdandárral számoltam úgy, hogy harckocsikat, IFV-ket és APC-ket nem számoltam sem a dandártörzsekbe, sem pedig a zászlóaljak aknavető, légvédelmi és páncéltörő szakaszaiba. Tehát harckocsik, IFV-k és APC-k csak a harckocsizó és lövész zászlóaljak törzseiben, a harckocsizó és lövészszázadokban valamint a zászlóaljak és dandárok felderítő szakaszaiban vannak.

És honnan akasztanának le egy ekkora géppark működtetéséhez kezelőszemélyzetet, kiképzési időt, műszakiakat és infrastruktúrát ?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 817
113
Most azt írják, hogy a zenészek a legnyugatibb háztömbökben vannak. Elvileg az összes út le van zárva. Reggelre kiderül , mi lesz.
Nem tudok írni az ukránba, de az utolsó hírre ez a legutolsó:
"Wagner PMC egységei előrenyomulnak Bahmut nyugati peremén - Prigozsin
"A mai napon a Wagner PMC egységei előrenyomultak a
50 000 (négyzetméter) métert.
A maximális előrenyomulás 170 méter volt.
Egy körülbelül
2,25 négyzetkilométer.
Tovább haladva a többszintes fejlesztés központjába.
Bahmut nyugati peremén."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 516
113
Ilyenkor azért egy sanity check elkélne, drága szőr… Bahmut K-Ny irányban vagy 6km kiterjedésű. A fenti hír azt jelentené, hogy egyik napról a másikra a város harmadáig nyomultak vissza az ukránok.
Es toljak a hirt. Meg a Kiskegyed is lehozza holnap.
Elég lesújtó hírek és információk érkeznek sorban mindenfelől, legyen ez Kelet vagy Nyugat.

Íme a legfrissebb:
"Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség új vezérkari főnöke zárt körben lesújtó képet festett a hadsereg állapotáról. A magyar hadsereg főparancsnoka szerint mindeközben háborús helyzetben vagyunk, a konfliktus nulladik szintjén, tehát a közvetlen katonai konfliktus előszobájában."

Az orosz haderő logisztikája valóban gyenge, márpedig megfelelő logisztika nélkül nem lehet hatékony szervezett tevékenységet folytatni. A háború/hadművelet pedig speciel pont egy ilyen dolog.
De nem sokkal jobb a helyzet másfelé sem, az USA-ban nincs elég újonc, elégtelen a gyártási kapacitásuk egy sor dologban, de a nyugat-európai haderők egy jelentős része is papíron jóval ütőképesebb, mint valójában.

Jó ideje gondolkodom közben azon, hogy - már elnézést, hogy felvetem - de esetleg valaki nem akarja véletlenül már megnyerni ezt az orosz-ukrán háborút? Kezd már baromi unalmas lenni ez a tili-toli töketlenkedés mind a Nyugat, mind a Kelet oldaláról.
Az oroszok első perctől kezdve nem voltak hajlandóak elégséges haderőt bevetni, sőt, azóta is elég "kényelmes" tempóban tolják ezt az egész háborúsdit, a Nyugat is csak az "éhen halás" megelőzésére elegendő támogatást nyújt Ukrajnának.

Úgy látom, itt senki sem akar nyerni vagy befejezni a saját kis háborúját, mert ahogy elnézem, itt több háború zajlik egyszerre:
az ukránok vívják a saját nagy honvédő háborújukat, Oroszország vívja a saját különleges műveletét, bár retorikai szinten már orosz-NATO háborút vívnak, a nyugat meg (vagy még) hivatalosan nem vív háborút, "csak" fegyvert, pénzt, kiképzőket, zsoldosokat és egyéb támogatásokat ad.

Meglehetősen furcsa ez az egész és kissé baljós is..., mi az, amit nem veszünk észre?
En is szomorú vagyok. Megpedig amiatt hogy ugy tűnik a tabornok úr szomorú mert esetleg technikai okok es az erdeklodes hianya miatt elmaradhat a 3-ik világháború.
Ugy tunik az ukranokon kivul keves olyan lelkes hulye van aki meghalna a politikusok ostobasaga, a tabornok urak álmai, es a felső 10000 tovabbi jolete miatt.
Csak tudnam mire keszulunk mer mi is akkor 24 éve, miota Nato tagok lettunk. Folyton csak keszulunk. Aztan akik akkoriban diplomaztak tiszt urak most kaptak kozuluk egy csomoan menlevelet...
Hogy erre a logisztikara is most jottek rá...
Ez akkora egy ujdonsag lett...
Nyakamat rateszem a legendas 74km-es konvoly egett bele az agyukba ennyire. Az akkori esemenyeket elemeztek ki es vontak le kovetkezteteseket.
Jöhet a logisztika kepesseg...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 448
113
Helyszínről
Putyin
Ukránok
Prigozsin
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 798
14 335
113
Ha ebbe belemennek OV-ék, akkor reszeltek nekik. A népharag elsepri bármelyik kormányt, aki komoly ok nélkül (megtámadják Magyarországot) hadba akarja vinni a nemzetet. Azt, hogy egy Kassa típusú hamiszászlós műveletre a nyugat képes lehet, az nem vitás. Csak ha lesz a kormánynak egy kis esze, akkor nem ül fel ennek a provokációnak (habár annak idején is felült). Egyébként sem kötelez minket semmire egy minket ért kisméretű provokatív támadás. Nem is tudom, hogy gondolják? Mert ha minket vagy valamelyik kelet-eu-s tagot érne egy "orosz" rakétacsapás, akkor arra NATO választ kell adni. Na ezt nem akarják nyugaton. Hogy menni keljen K-Európáért az orosz ellen.
Egyébként ha a NATO-t éri egy tényleges orosz támadás, arra reagálni kell és akkor nekünk is menni kell. De - mint írtam fent - pont ezt nem akarja az USA/nyugat, mert nem fűlik a foga, hogy a nyugati népeket (akik nem mellékesen totál alkalmatlanok) küldjék a vágóhídra. E helyett velünk kelet-európaiakkal akarnák lejátszatni az oroszokkal való meccset. De mivel vennének rá? Belengetik a Lo., Ro., Szlotákiának és nekünk egy egy darab ukrán területet? Az édes kevés ahhoz, hogy a nemzetpusztulást bevállaljuk. Ahogy a magyar kormány is mondja. Semmi szín alatt nem szabad háborúba mennünk. Az a pár NATO párti magyar tiszt helyzetbe hozása csak nyugtató a nyugati héjáknak, hogy lám mi is veletek vagyunk. Szóval szerintem Mo.-nak nem szabad semmiért sem belépni ebbe a háborúba. Ki kell maradni, akkor is ha Samu bácsi meg a többi ördögbérenc a plafonba veri a seggét.
A F.O.S hirferdítő - kifordító média egészen jól dolgozott az elmúlt 30 év, illetve évszázad alatt, ha elhitette velünk, hogy az EU országainak bármilyen lehetősége lenne önálló döntésekre, jelentősen eltérve a tengerentúlon megírt kottától.
Kisebb nagyobb kilengések, hamis játékok, pávatáncok még lehetnek, hallgatólagos központi engedéllyel, félrenézéssel, hiszen ez erősíti a nép tudatát abban hogy itt bármilyen beleszólása van az események irányításában.
Abban a pillanatban, mikor egy kormány "sajátfejűleg" önálló működésre kezd gondolni , rögtön elindul a "népharag" a szervezett tüntetés, a Majdankodás belengetése a renitens vezetésnek.
Egy kedves barátommal egyszer vitatkoztam, a szavazásokról illetve népszavazásokról. Egy igen erős érve ezek ellen így szólt: " Hülye vagy, hogy azt képzeled beleszólhatsz a sorsod irányításába. Ha ez így lehetséges lenne akkor lenne itt szavazás? " Láthatod most a debreceni akkumulátor gyárral kapcsolatos esetet példának.
Jó példa erre pld a szerbeknél történő események az elmúlt 30 éves időszakban, ahol nemcsak klasszikus Elnök levadászás történt távcsöves puskával, hanem később a földből pillanatok alatt kinőtt, százezres nagyságrendű tömegtüntetés is. A közelmúltban is láttátok hogy Szerbiának irányt kellett váltani Koszovó ügyével kapcsolatosan..illetve Koszovót használták fel - megint - álláspont változtatás kikényszerítésére.
Vagy ott van Macron esete is, aki néha önálló útra téved az egyedi politikai alakításaival, mikor szuverén országnak képzeli magát az atomfegyvere miatt úgy gondolván hogy beleszólhat a Nagypolitikába, előjönnek a Sárgamellényesek, és belengetik hogy Micront csinálnak belőle..

Az , hogy létezik egy sorsunkat hosszú ideig meghatározó előre tervezés, amit azért sűrűn korrigálnak a nemzetközi helyzet előre nem látható változásai miatt, míndíg csak utólag tudjuk meg visszakövetkeztetve az eseményekből.

Előre ezt mi sosem tudhatjuk meg mert nem mi gyártjuk ezeket..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 516
113
Olyan nehez helyzetben vannak hogy a cimmel ellentetben a cikkben meg eloretornek... Ha ez nehezseg?

Klicsko kamu Kindzsalja.

A Wagner bevette magat a felhokarcolokba Artyemovszkban.


Artyemovszk fejlemenyek. A lila terulet van legfrissebben behuzva.

Az orosz gazdasag 2023 aprilisara elerte a háború elotti szintet.

Dnyepropetrovszk es Zaporozsje kapott az ejjel. Harkov oblasztban meg egy ukran Szu 27 esett le.

Belgorodi hatarteruleten es Donyeck,Kurszk, Brjanszk tersegeben volt ma aktiv foleg dronokkal, tuzerseggel az ukran sereg.
Csernyigov tersegeben AFU raktarak vesztek oda. Beszivargas es terrorista felszamolas is tobb helyen volt.
Csasov Jarnal az autopalya arkaig tortek elore az oroszok.

Vodiane, ukrop T72 es Bmp veszett oda egy meghiusult tamadasban.

Optine front kiegyenesites es elorenyomulas, ukran visszavonulas Avdejevkaba.

A nemet ipar 10,7 %-al esett aprilisban, es meg Kinaval is kotozkodnek...


Az az allitolagos 2km-es ukrop eloretores ha volt is, ugy tunik semmive lett. De majd a Femcafe megirja.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 817
113
Olyan nehez helyzetben vannak hogy a cimmel ellentetben a cikkben meg eloretornek... Ha ez nehezseg?

Klicsko kamu Kindzsalja.

A Wagner bevette magat a felhokarcolokba Artyemovszkban.


Artyemovszk fejlemenyek. A lila terulet van legfrissebben behuzva.

Az orosz gazdasag 2023 aprilisara elerte a háború elotti szintet.

Dnyepropetrovszk es Zaporozsje kapott az ejjel. Harkov oblasztban meg egy ukran Szu 27 esett le.

Belgorodi hatarteruleten es Donyeck,Kurszk, Brjanszk tersegeben volt ma aktiv foleg dronokkal, tuzerseggel az ukran sereg.
Csernyigov tersegeben AFU raktarak vesztek oda. Beszivargas es terrorista felszamolas is tobb helyen volt.
Csasov Jarnal az autopalya arkaig tortek elore az oroszok.

Vodiane, ukrop T72 es Bmp veszett oda egy meghiusult tamadasban.

Optine front kiegyenesites es elorenyomulas, ukran visszavonulas Avdejevkaba.

A nemet ipar 10,7 %-al esett aprilisban, es meg Kinaval is kotozkodnek...


Az az allitolagos 2km-es ukrop eloretores ha volt is, ugy tunik semmive lett. De majd a Femcafe megirja.
Szerintem, a szokásos FOS nagyzás: előre törtek 20 métert, kevés, legyen 2km, csak csóringer bábos nem nézett rá a térképre, vagy fogalma se volt, hogy korábban heti 200 m is durva volt.

Már nem tudják mit hazudjanak.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
515
1 727
93
Ilyenkor azért egy sanity check elkélne, drága szőr… Bahmut K-Ny irányban vagy 6km kiterjedésű. A fenti hír azt jelentené, hogy egyik napról a másikra a város harmadáig nyomultak vissza az ukránok.
Pontatlanul írták, ahogy én néztem, olvastam az ukik szerint a várostól délre (lehet hogy ez közigazgatásilag még Bachmut) Klishciivka irányában tolták vissza 2 km-rel az oroszokat (vannak videók hogy gyalogság menekül és Prigozsin is nagyon kiabált hogy baj van, vagyis valahol, valami történt)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 930
21 522
113
Pontatlanul írták, ahogy én néztem, olvastam az ukik szerint a várostól délre (lehet hogy ez közigazgatásilag még Bachmut) Klishciivka irányában tolták vissza 2 km-rel az oroszokat (vannak videók hogy gyalogság menekül és Prigozsin is nagyon kiabált hogy baj van, vagyis valahol, valami történt)

Mindenesetre Nemetorszagban a radiobol ugy omlott az ukranok elore tortek, mint ha a Krimig tankozgattak volna…
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 374
45 720
113
BAHMUTI KATONAI HELYZET 2023. MÁJUS 10-ÉN (TÉRKÉP FRISSÍTÉS)

• Az orosz hadsereg új termőföldeket foglalt el a Khromove-Chasiv Yar út közelében;
• Az orosz hadsereg átvette az irányítást a Bahmut város északnyugati részén található Posta felett;
• A Wagner vadászgépek folytatják a támadást két nagy ukrán erőd ellen a Repülőgép környékén és a Jubileinaya utca mentén;
• Május 9-én az AFU HIMARS-szal csapást mért az épületre, ahol ukrán hadifoglyok várták cseréjüket a Bahmut régióban. Az összes hadifogoly túlélte a támadást;
• Az AFU átvette az irányítást a Sztupocskitől nyugatra lévő út közelében lévő körülbelül 2 kilométeres terület felett.

Az Európai Parlament ultimátumot intézett Szerbiához Oroszországgal kapcsolatban

Szerbia EU-tagságáról csak azután lehet szót ejteni, hogy a köztársaság szankciókat vezet be Oroszország ellen – mondták a képviselők.
„Csak akkor kell folytatni a tárgyalásokat Belgráddal az EU-csatlakozásról, ha az ország csatlakozik az Oroszország elleni szankciókhoz, és jelentős előrelépést tesz az EU-tagsággal kapcsolatos reformok elfogadása terén” – áll a közleményben.
✔️Emellett Európa elvárja, hogy Belgrád megfeleljen az Európai Unió külpolitikájának az ukrajnai konfliktus kapcsán.

Megérkezett az orosz FAB-500M62 légibomba tervezési és korrekciós modulokkal (IPC) az artemovszki sokemeletes épületekben letelepedett VSU dolgozókhoz⚡️
AZ UKRO CHAT-BÓL

Bahmut
A nyugati negyedekben egyes szektorokban már közvetlenül a sokemeletes épületekben zajlanak a harcok.
Az egyik oldalon Levanevszkij és Oborona, a másikon Csajkovszkij utcái a harcok epicentrumai.
A Khromovo körzetben az "életút" közelében lehetett "eloltani a tüzet". Ez azt jelenti, hogy az ellenség kissé visszaszorult a pályáról.
Ivanivszkij iránya - a megszállók előrenyomultak, majd gyalogságunk visszavonulásra kényszerítette őket a kijárati vonalak felé. Ezt követően az ellenség aktívan dolgozni kezdett drónokkal és aknavetőkkel. A mieink sikeres ellenütközést hajtottak végre, és egy időre elhallgattatták az ellenséget.
Ezért, amikor azt hallja, hogy "nincs változás" - meg kell értenie, hogy e kifejezés mögött a fentiek mindegyike áll.
A Bahmut-irány többi szakaszán az ellenség nem járt sikerrel.
Tudnunk kell, hogy gyalogságunk stabilitása, a tüzérség pontossága és a páncélos egységek bátorsága nem teszi lehetővé, hogy az ellenség teljesen elfoglalja Bakhmutot!
A széleken folytatódnak az ellentámadásaink. További részletek ebéd után.
Egy különleges katonai művelet krónikája: 2023. május 10-i események

▪️Két ukrán drón próbálta megtámadni a voronyezsi régióban található Pogonovo katonai gyakorlóteret .
Az elektronikus hadviselés becsapódása következtében az egyik drón letért az irányról és leesett, a másikat a légvédelmi tűz semmisítette meg.
▪️Az Orosz Repülési Erők légicsapássorozatot indítottak ukrán alakulatok katonai létesítményei ellen Csernyihiv térségében.
Egyes hírek szerint a támadás célpontja az ukrán fegyveres erők szükségleteihez szükséges fegyverekkel és üzemanyaggal ellátott raktárak voltak.
▪️Kurszk közelében a légvédelmi erők lelőttek egy ukrán drónt.
A drón roncsai lezuhanása következtében Tolmacsevo községben egy gázvezeték és egy lakóépület sérült meg.
▪️Ukrán alakulatok egy hete támadják a belgorodi régió határ menti területeit.
Olhovatkában az UAV civil tárgyakat rongált meg . Shebekinóban egy civil életét vesztette az ágyúzás során.
▪️A Wagner PMC rohamkülönítményei továbbra is visszaszorítják azokat az ukrán egységeket, amelyek Bahmut nyugati külterületén ástak be.
A posta épülete az orosz erők irányítása alá került, heves harcok dúlnak az olimpiai tartalék iskolája környékén.
▪️Válaszul az ukrán fegyveres erők oldalirányú ellentámadásokat hajtanak végre, megpróbálva fenyegetést teremteni a Bahmutban előrenyomuló csoportra .
Kleshcheevka
irányában az ellenségnek kis területen sikerült átnyomnia a védelmet, de az áttörést időben megállították.
▪️Az ukrán alakulatok ismét a HIMARS MLRS-t használták polgári célpontok megtámadására az LPR-ben.
Sztahanovban egy bérházat találtak el . Egy nő meghalt, hárman megsebesültek.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 243
113
Meglehetősen furcsa ez az egész és kissé baljós is..., mi az, amit nem veszünk észre?
Azt nem tudom, hogy mit nem veszünk észre, azt látom, hogy a dollár egyre meztelenebb, bankok dőlnek be, zavarok a játékpénznyomda körül, továbbá egyre többen cuppannak ki a zusa seggéből, lásd Szaud Arábia, a Brics lassan eléri a kritikus tömeget népesség, GDP, és atomrakéták tekintetében, stb....
Amit az újseprű igért, vér...veríték, könnyek, na azok meglesznek, gyanítom...