Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor ebből Galícia és Volhínia is kapott.Lengyelországban is kimutatták a szennyezést (orosz támadás pont akkor történt amikor erős nyugati írányú szél volt, lehet nem véletlenül)
Nézzétek már meg azt a skalat...Akkor ebből Galícia és Volhínia is kapott.
Remélem, hogy Kárpátokon nem ment át a szél.
Csak nehogy ide meneküljenek.
Épp az oxidáció miatt minden esetben burkolt az ilyen lövedékekben a DU mag, ugyanis az oxidáció során nagyon finom oxidpor keletkezik, aminek belélegzése rendkívül veszélyes. Valahol vicces, de még a komoly atomfegyverek szétszedésénél is ez a helyzet. Gyakorlatilag csak porvédő öltözetre van szükség és egy speciális szűrőbetétes maszkra, mert akár a plutóniumgömböt is megfoghatod egy latexkesztyűben, nem lesz tőle bajod. Szagolgatni vagy nyalogatni viszont nem ajánlottA szegényített urántartalmú lövedékek ha elég "rosszul tárolták" azaz minnél többet minnél kissebb helyen elvileg akár begyújthatóak olyan módon hogy urán-oxiddá égjenek ami annak ellenére, hogy nem rádióktív azért biztosan meglátszana a háttérsugárzáson mint ahogy a mai napig is látszik Jugoszláviában vagy Irakban. A másik baj vele hogy mocskosul mérgező nehézfém, ez talán ez esetben rosszabb mint a sugárzás témája.
Amcsi katonák annó akik kilőtt iraki tankokra felmásztak manapság már nem sokan élnek, hát nem véletlenül..
Én attól félek inkább a nyugat mögött álló erők láthatóan mindenféle szemetett bedobnának ahogy látható volt a Zaporozsijei nagy atomerőmű körüli hajcihőn is, mindenképp rákennének valami nukleáris hamis-zászlós eseményt szerencsétlen oroszokra.
Ez biztosan folyamatban van és jó eséllyel minket és a lengyeleket-románokat is hasonló csalival lopnának be a konfliktusba ahogy az ukrán élőerő száma a kritikus szint alá fogyatkozik.
erre nem vennék mérget. Haverom családjának nagyon komoly apartmanlakásai vannak Hévízen meg Balatonon, amiket ki szokott adni, korábban saját maga is alig jutott le, tavaly meg nekem (tesóméknak passzoltam) is dobott kulcsot 2x1 hétre. És idén sem jobb a helyzet. Visszajáró vendégei voltak, köztük olyan is aki alkalmasint mind a 4 kéglit kibérelte...Turistából jön majd helyettük a kínai, még jobban is költenek, nem fognak hiányozni az oroszok.
Kindzsal téma - ezt márciusban kiveséztük:
A miheztartás végett én számoltam egy lehetséges maximális penetrációt egy, a Kindzsal orrában éppen elférő, 3 méter hosszú és 10 cm átmérőjű wolfram rúdra (ez 480 kg). Nekem 11,7m jött ki megerősített betonfedezék sűrűségével számolva (2500 kg / m3)
Egy viszonylag új építésű, amerikai nukleáris töltettároló bunker 120 cm vastag betonelemekből épül...
Van rajta pár méter föld, de egy penetrátor azon még könnyebben is átmegy.
A 10 Machos sebességből adódó kinetikus energia pedig elég sokáig tolja azt a penetrátort (gondolom több réteg betonon is átmegy, ha kell). A wolfram pedig amikor dezintegrálódik és finom por lesz belőle, öngyulladásba kezd és berobban.
Az elméleti maximális penetráció a penetrátor hosszától illetve a két érintkező anyag sűrűségének hányadosától függ (minél nagyobb a különbség a penetrátor javára, annál jobb). Ki lehet számolni ezt pl földrétegre is.
Én a 11 métert arra számoltam ki, hogy egy 3 méter hosszú wolframrúd milyen mélyen megy egy megerősített betontömbbe - úgymint elméleti maximum. Egy Kinzsalban ez elfér, illetve annak elég komoly kinetikus energiája lesz ahhoz is, hogy ezt az elméleti maximumot megközelítse. A GBU28 a kinetikus energiáját a tömege “adja”, merthogy szabadesésű bomba.
---
Röviden, a penetráció ezektől a faktoroktól függ:
- a célpont anyagsűrűsége
- a penetrátor anyagsűrűsége (igazából a kettő hányadosa)
- a penetrátor hossza
- a rendelkezésre álló kinetikus energia (ez tömeg, de méginkább sebesség kérdése).
Látható, hogy a Kindzsal elsősorban penetrátorhosszban lehet "gyengébb", de az egyéb, rajta múló faktorokban elég jól áll.
Ami azóta új információnak tűnik, egy metszeti rajz a rakétáról (elnézést az ogréért):
...Amely szerint a rakéta kétfokozatúnak tűnik. Ami viszont kizárja a hosszú penetrátort.
fotó a roncsokról? Én sokkolós teniszütővel szedtem le épp 2 HIMARS-ot a budiban! csaxólok...Moszkva azt állítja, hogy először fogták el az Egyesült Királyságban gyártott nagy hatótávolságú lövedéket
A Storm Shadow cirkálórakétát az orosz légvédelem által lelőtt nyugati fegyverek közé sorolták
Moscow claims first intercept of UK-made long-range projectile
The Russian Defense Ministry has claimed shooting down a Storm Shadow cruise missile for the first timewww.rt.com
A Zaporozhye régióban az ukrán csapatok helyi bázisára mértek csapást
Hétfő délután a védelmi minisztérium bejelentette, hogy a Vosztok-csoport megsemmisítette az ukrán fegyveres erők több mint 150 harcosát Juzsno-Donyeck és Zaporizzsja irányában.В Запорожской области поразили базу расположения украинских войск
Российские войска поразили базу расположения украинских войск в городе Гуляйполе Запорожской области, сообщил РИА Новости глава регионального движения "Мы... РИА Новости, 15.05.2023ria.ru
A természetes háttérsugárzás átlag mértéke Magyarországon 50-180 nSv/óra körül ingadozik. Jelenleg a környzeő országokban minden mérési ponton 200 alatt van ez az érték.Akkor ebből Galícia és Volhínia is kapott.
Remélem, hogy Kárpátokon nem ment át a szél.
Csak nehogy ide meneküljenek.
Amúgy ez nem megy magyarul?payload
Épp az oxidáció miatt minden esetben burkolt az ilyen lövedékekben a DU mag, ugyanis az oxidáció során nagyon finom oxidpor keletkezik, aminek belélegzése rendkívül veszélyes. Valahol vicces, de még a komoly atomfegyverek szétszedésénél is ez a helyzet. Gyakorlatilag csak porvédő öltözetre van szükség és egy speciális szűrőbetétes maszkra, mert akár a plutóniumgömböt is megfoghatod egy latexkesztyűben, nem lesz tőle bajod. Szagolgatni vagy nyalogatni viszont nem ajánlott
erre nem vennék mérget. Haverom családjának nagyon komoly apartmanlakásai vannak Hévízen meg Balatonon, amiket ki szokott adni, korábban saját maga is alig jutott le, tavaly meg nekem (tesóméknak passzoltam) is dobott kulcsot 2x1 hétre. És idén sem jobb a helyzet. Visszajáró vendégei voltak, köztük olyan is aki alkalmasint mind a 4 kéglit kibérelte...
És ez hogy volt csókolom? Katarzyna néni épp akkor mászott be az AWACS antennaburkolata alá hogy kiporszívózzon, ezért lekapcsolták? Lehet hogy az oroszok ezért nem erőltetik a stealth gépek fejlesztését, mert eleve elég huzatos a NATO országok légtere? Azért ez nem kis blama pont a lengyeleknél, ahonnan épp a NATO ISR kapacitásának jelentős hányadát irányítják.Itt a megdöbbentő lengyel háborús jelentés - ORIGO
Friss hírek Magyarországról és a nagyvilágból, sport, technika, szórakozás, tudomány, kultúra. Az ORIGO a legfrissebb hazai és nemzetközi hírekkel szolgál olvasói számára.www.origo.hu
Elképzelem ahogy Blazejék épp négykézláb kukkolják Tarasz és a hét hohol alfelét miközben megérkezik a Maci és szép komótosan megcsinálja az polákok kakilóját...
Többféle ilyen sematikus ábrázolás is kering és nem kizárt, hogy mindegyik valós, ugyanis többféle harci rész van hozzá (köztük penetrátor is) , így annak függvényében változhat az orrszekció.
A külső burkolat alatt gyakorlatilag bármi elhelyezhető, természetesen a tömeget és a megfelelő súlyelosztást figyelembe véve. Az alsó ábra egy hohol Twitterfiók posztjából származik, azt igazolandó, hogy így néz ki egy Kinzsal "egységesített harci rész". Ugyanakkor a rakéta egyetlen további darabjáról sincs fotó, ami számomra kérdésessé teszi a dolgot. leginkább azért, mert a Klicskó féle cucc láthatóan elölről kapott, így a hajtóműszekciónak viszonylag épségben kéne lennie. Egy közel 4 méter hosszú, majd 1 méter átmérőjű hajtóműszekció konkrétan perdöntő lenne a vitában.
Reggel én is olvastam egy orosz oldalon (Talán Colonelcassadnál.), mutatott egy Twitter-bejegytést, de nincs hivatalos bejelentés. Tehát egyelőre kétséges. Benne van a korban az öreg.Reggel meghalt a mi draga Gyuribacsink. De aztan allitolag az ördög visszahozta.
Oroszok Az Igazság Oldalán
A TRH Haber török forrás bejelentette Soros György halálát https://t.me/infantmilitario/98525t.me
Már be is balzsamoztáka dinnyés ember él
Amúgy megy. Eddigi tapasztalataim alapján, a fórumozók java része beszél pár nyelvet. Gondoltam nem okozhat különösebb nehézségetAmúgy ez nem megy magyarul?
Bizony az, egyben megközelíti az összes felszállások számat, azaz Ukrajnában csak 1 pilóta van.
Szakállas vadászpilóta? Akkor most ez a Rotyiszláv csávó jobb mint a Kijev Szelleme?
Na meg így hozzáertőbbnek is tűnsz.Amúgy megy. Eddigi tapasztalataim alapján, a fórumozók java része beszél pár nyelvet. Gondoltam nem okozhat különösebb nehézséget
az angol.
De értem a problémát, lehetnek látogatók akik ukránul vagy románul beszélnek de a mentségemre mondva, azoknak a magyar lehet, hogy nehezebb.
Bizony az, egyben megközelíti az összes felszállások számat, azaz Ukrajnában csak 1 pilóta van.
Felőlem oroszul, németül is angolul is írhatsz.Amúgy megy. Eddigi tapasztalataim alapján, a fórumozók java része beszél pár nyelvet.
A probléma az, hogy ez egy magyar fórum. Tudod az egy olyan ország izé itt közép európában. Ahol az emberek magyarul beszélnek, nem japánul, meg angolul.De értem a problémát, lehetnek látogatók akik ukránul vagy románul beszélnek de a mentségemre mondva, azoknak a magyar lehet, hogy nehezebb
Miért ne lehetne? A modern maszkok már elég jókSzakállas vadászpilóta? Akkor most ez a Rotyiszláv csávó jobb mint a Kijev Szelleme?