[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Oh noes... @krisss ugy tunik, ott jobban kenik fizetik a katonakat - harommillio dollar a hadsereg fejenek?


Nagy összegű kenőpénz miatt vették őrizetbe az ukrán Legfelsőbb Bíróság vezetőjét

Ukrajna nemzeti Antikorrupciós Hivatala (NABU) arról számolt be, hogy nyomozói őrizetbe vették Vszevolod Knyazevet, Ukrajna Legfelsőbb Bíróságának (CSK) vezetőjét − írta meg a Telegraf.

A NABU sajtószolgálata arról számol be, hogy a fegyveres erők vezetése és bírái nagymértékű korrupcióban vettek részt.

A NABU és a világ vezető integrált vállalatirányítási rendszere, az SAP nagyszabású korrupciót leplezett le a Legfelsőbb Bíróságon, egy, „az Ukrajna Fegyveres Erőinek vezetősége és bírái által folytatott illegális előnyök megszerzésére irányuló hálózatot” − olvasható az üzenetben.


chrome-capture-2023-4-16 (1).png

Fotó: NABU

Közben, mint arról Boriszlav Bereza volt ukrán népképviselő a közösségi hálón beszámolt, a bűncselekményben részt vett Knyazev, akit nagy összegű kenőpénz átvétele közben vettek őrizetbe.

Elmondása szerint a fegyveres erők vezetője hárommillió dolláros illegális juttatást kapott, ami körülbelül 110 millió hrivnyának (egymilliárd forintnak) felel meg.

Ezen információk egy részét Vitalij Kim, a nikolajevi önkormányzat vezetője is megerősítette, aki azonban egy kissé más számadatot nevezett meg.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 368
45 669
113
Sikeresen befejeződött a mai éjszakai támadás az ukrán fegyveres erők artemovszki „Konstruktor” és „Fészek” megerősített területein. Az ellenség visszavonult a Domino megerősített területére⚡️⚡️
Újabb amerikai zsoldos pusztult el Bahmutban – a Wagnerek hazaküldik a holttestét az USA-ba
Artemovszk (Bakhmut) nyugati külvárosában a csatában elesett egy amerikai zsoldos, aki a nácikért harcolt. A képeken a "veterán" Nicholas Maimer dokumentumai. Holttestét amerikai zászlóval borítva hazaküldik.
Az Orosz Fegyveres Erők tömeges csapása az Ukrán Fegyveres Erők kijevi objektumaira 2023. május 15-ről 16-ra virradó éjszaka
Az
orosz csapatok különféle típusú drónok és rakéták segítségével hatalmas csapásokat mértek az ukrán hadsereg kijevi objektumaira.. Az amerikai Patriot légvédelmi rendszerek szorosan dolgoztak a lövedékeken – csak a bemutatott videókon mintegy 30 rakétát lőttek ki rövid időn belül.
Az egyik videó alapján az orosz csapatok eltalálhatták a hordozórakétát - a légvédelmi rendszer egyik működési helyén közvetlenül a teljes lőszerrakomány felszabadulását követően erőteljes robbanás történik.
Az ukrán fél azt állítja, hogy lelőtte az összes lövedéket, beleértve a Kinzhal hiperszonikus lövedékeket is, de ezt nem erősítik meg a helyszínről készült felvételek - a Solomensky kerületben több erős robbanás is történt.
Ezenkívül a Patriot legalább két amerikai rakétaelhárítója eltért az iránytól, és valahol városi területeken leesett.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 822
65 383
113
Itt van a karigeri ukranoknak atadott Volvo buszai kozul az egyik szerintem.
Alacsonypadlos kek Volvo.
Azert nekik nem kerult olyan sokba mint a Honvedsegnek az ugyanerre a celra epitett.

Nogradi is kiakadt az ukranokra.

A marhaja, nemhogy orulne hogy maradt meg egy keze amivel a segget kitorolheti.
Elmebetegek.

Csoro Schroder, pedig ez a Scholtz a cipojet pucolhatna csak.

Nesze vazze, mar Kina mellett Indiaval is kekeckedik az EU. Bexaras. :D
Ezek nagyon forditva ulnek a lovon.
Pont ugyanazt a dojfos ontelltseget latom az EU vezetesben, mint az Usa vezetesben , mint az ukran vezetesben. A vilag meg lassan ugy kb ugy viselkedik veluk mara mint egy pszichiatran levo beteggel, jol van Jozsika vedd be azt a cukorkat attol magnyugszol...

Amerikai exkatonat lottek ki az ejjeli harcokban Bahmutban.

A bahmuti magashazak, mi merre abra.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 079
13 473
113

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 792
14 275
113
Csak nekem furcsa, hogy szép nyugodtan ukrán Mirage, F-16 pilótákat képeznek?

Marcon azt nyilatkozza, hogy Oroszország már vesztett.

Németek, angolok, franciák öntik az eszközöket Ukrajnába, mintha nem lenne holnap.

Valami elkerülte a figyelmemet?
Csak tán annyi hogy ez nem háború hanem valami más..Igazi szenvedői az elpusztuló Ukrán nemzet, de ezt még ők se ismerik be.
Még rengeteg nyugati és keleti fegyverrendszert kell letesztelni , látszik az igyekezet, hogy frontra tolják, igaz ez sokszor csak szóban sietség, mert közben a Medvét fél szemmel figyelni kell, hogy bírja e a tempót, valamint kikémlelni a titkos képességit.

Így lehet felkészülni egy mindent ,és minden Európait elsöprő, valódi háborúra.

Ha a Medve kiakadna idő előtt azt főleg Európa szenvedné meg.

Macron csak a "terv" végéről beszélt, a remélt orosz vereségről, de azt biztosan nem mondta h az kb hány év múlva következhet be..
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Azt nem mondta, hogy Magyarországon. A saját területén, a saját vezetékével meg azt csinál, amit akar. Akkor is, ha ez nekünk fáj.
Amúgy rendesen fizetjük a "védelmi pénzt". A normális tranzitdíjon felül.
Szerintem nyilvánvalóan arról lett volna szó, hogy felrobbantják és másra kenik utána. Ugyanis ha csak annyit akarna elérni, hogy ne jöjjön olaj Magyarországra, el is zárhatná a vezetéket.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Azt nem mondta, hogy Magyarországon. A saját területén, a saját vezetékével meg azt csinál, amit akar. Akkor is, ha ez nekünk fáj.
Amúgy rendesen fizetjük a "védelmi pénzt". A normális tranzitdíjon felül.

Magadnál vagy?
Azt mondta, hogy a magyar ipart ellen, a magyar ipart akarja ellehetetleníteni, megfektetni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 368
45 669
113
Június 21-én kezdodik a nyár! :rolleyes:
.................................................................................................................................
Csak szólok: a csillagászati nyár kezdődik június 21-én, a meterológiai nyár június elsején kezdődik.

Az EU sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy Tbiliszi úgy döntött, hogy újraindítja a repüléseket Oroszországgal, ami „ félelmeket kelt Grúzia európai útja miatt ” – mondta az unió külügyi szolgálatának szóvivője.

Nyilvánvalóan a MIM-104 Patriot légvédelmi rendszer PAC-3 SAM töredéke a Kijev utcában⚡️
Állítólag ma este kezdődik az AFU kivonulása Artemovszkból. Ennek megerősítésére igyekszünk forrásokat szerezni.
Oroszország befejezte a légideszant erők Ptitselov légvédelmi rendszerének fejlesztését.
A rövid hatótávolságú légvédelmi rakétarendszert úgy tervezték, hogy megvédje a csapatokat az ellenséges légi támadásoktól. A "Ptitselov" 12 irányított rakétával van felszerelve, amelyek akár 10 km távolságra és 5 km magasságig képesek célokat eltalálni.⚡️⚡️
Kritikusan alacsony az üzemanyag-ellátás Ukrajnában – Energiaügyi Minisztérium
Minden a nyugati készleteken múlik.
▪️Ha leáll az olaj és az olajtermékek szállítása, Ukrajna legfeljebb 10-30 napig tudja fedezni ezek szükségletét.
▪️Kolesnik energiaügyi miniszter szerint minimális mennyiségű olajtermék-készletet kell létrehozni az átlagos napi nettó import legfeljebb 90 napjának erejéig.

Végjáték Bakhmutban.