[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 630
48 290
113
Az artemovszki körzetben megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők 42. különálló gépesített dandárának tűztámogatási vezetőjét, Szergej Lut alezredest.
Az orosz hadsereg sorozatos támadást indított az Ukrán Fegyveres Erők Zaporizzsja és Artyomovszk fronton előrenyomuló dandárjainak parancsnoki állásai ellen.
▪️Az ukrán fegyveres erők 47. gépesített dandárának parancsnoki állását a zaporozsjei régióban található Orekhov város közelében találták el.
▪️A zaporozsjei régió Np Kirovo térségében megsemmisült az ukrán fegyveres erők 65. gépesített dandárjának kommunikációs központja.
▪️Np Rai-Aleksandrovka, Predtechino DPR és Malaya Tokmachka Zaporozhye régióban csapások érte: a 10. hegyi rohamdandár főhadiszállását, valamint a 3. rohamdandár és a 15. hadműveleti dandár parancsnoki és megfigyelő állásait

Egy másik katonai vonat az orosz fegyveres erők T-90 „Proryv” harckocsijával úton van a testvérek megsegítésére.

A zaporozsjei front helyzetének rövid összefoglalása.
Vremijevszkij előadása.


06. 11-én délelőtt az ellenség Nyeskucsnoje - Blagodatnoje irányába sikeresen támadásba lendült, és elfoglalta az adott települést,
valamint 11.06 reggelén az ellenség Levadnoje települést is elfoglalta.
Tájékoztatás a Lobkovoe település ellenség általi megszállásáról: miután többszöri kísérletet tettek a település területén való megszállásra és veszteségeket szenvedtek el, az ellenséges erők elhagyták ezt a települést, és mélyen a szürke zónába vonultak vissza.
Összegezve: a tartalékok felvonása után az ellenség újult erővel próbálkozott a "Vremijevszkij-párkány" felszámolásával, miközben további déli előrenyomulás nélkül az ellenség számára veszteséges ezeket a pozíciókat hosszú ideig megtartani, ezért az elmúlt napokhoz hasonlóan az érintkezési vonalon lévő egyes települések felett többször is átmegy az ellenőrzés egyik oldalról a másikra.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 275
68 229
113
annyit mondott: „Mert nem beszélünk róla.”
:D

Na ezek meg akkor a Wagnernek az elozenekara ezentul.


Azt látjuk: először is, hogy a rezsim nem hajlandó, másodszor, nem áll készen, harmadszor, az irányítói nem engedik meg neki [a tárgyalások lefolytatását]”

Celt usztak az ukran dronok a Priazovenak. 2015 ukran allampolgarokat us mentett Jemenbol.

Ezt meg otthagytak a kilott Leopardoknal?

Azok mar nem kelnek fel, 1-2 naposak lehetnek. A harmadiknal mintha a sisak nem birta volna.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 520
113
Viszont én jobban tartok attól az eszkalációs lépcsőtől, hogy az orosz leszed idén mondjuk 200+ F-16-ost, mire a következő lépcső az F-35 lesz. Mert az lesz, tekintve kezdtük sisakokkal meg imákkal... Az orosz meg, ha elszakad a cérna, mert leöl 10000+ civilt a sorozatos JASSM-ER csapás, vagy elkezdik a top end amerikai CMek szétszedni az orosz hadiipart (ami jelenleg a fő akadálya a NATO terveknek) akkor pl. tengóról telibeveri a Fort Worth-i gyártósort. Vagy szétkapják Whitemant-t. Kénytelen lesz.
Mert ha nem teszi, hagyja lefegyverezni magát. Szerintem az ukrán ellentámadást szétkenése után az F-16-osok jönnek és belépünk az utolsó előtti fázisba. Ott pedig már nem nagyon marad tabu.
Már korábban kérdeztem, de pontosan hogyan is képzeled ezt a 10000+-es civil áldozatot orosz oldalon?
F-35 meg JASSM? Ez valami lelőhetetlen dolog?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 588
44 851
113
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 815
30 844
113
Kérlek olvassátok át ezt az 5. cikkelyt vagy magyarázzárok el nekem mit értek félre.

A NATO hivatalos oldaláról:

--------
With the invocation of Article 5, Allies can provide any form of assistance they deem necessary to respond to a situation. This is an individual obligation on each Ally and each Ally is responsible for determining what it deems necessary in the particular circumstances.
...
It is not necessarily military and depends on the material resources of each country.
--------

Nem "allies must" vagy "allies shall" vagy bármilyen erős elvárás hanem "can", "any" és "deem necessary".

Mindegyik szövetséges saját hatáskörben "individually" dönt.

A nem feltétlenül katonait már talán nem kell tovább ragozni.

Lehet, hogy én vagyok nagyon rossz angolból, de nekem ez az 5. cikkely nagyon azt mondja, hogy "majd csak lesz valahogy" (vagy csak nem olvastam el az apróbetűs részt, és oda van leírva, hogy ha az orosz átdob egy papírrepülőt, akkor rögtön atomot neki).

Mondok egy példát: a lengyelek engednek repülőtér használatot az ukránoknak. Az oroszok odavágnak egy rakétát. A finnek pedig azt mondják, hogy ejnye no, az lesz a reakciónk, hogy még több jó kemény szankciót vezetünk be az oroszok ellen.
Pedig elég egyszerű a magyarázata. Ha az amerikaiak gazdasági érdeke vagy egyéb törekvései megkívánják, akkor mész fegyverrel, pénzzel, emberrel, önjelölt célpontként meg felvonulási területtel és véded meg támogatod őket az utolsó leheletedig illetve veszed tőlük a túlárazott fegyvert békeidőben, hogy a hadiiparuk hatalmas profitot generáljon. Ha meg téged támadnak meg mint másod- vagy harmadvonalas NATO-tagot, akkor baszd meg, vagy finomabban fogalmazva oldd meg magad. Vagyis ha pl Ukrajna megtámadná Magyarországot, akkor a Kijevre dobott atom kétfelőlről jöhet, az egyik ha Magyarország magának fejleszt, a másik ha kilobbizza az oroszoknál, de az USA le se fogja szarni hogy az ukránok támadtak.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
382
2 612
93
Már bocs, hogy magamat idézem, de erről volt már szó korábban.

Ah, ezer bocs és egy anyamedve. Nem ugrott be, hogy a 188 EZER hozzászólás között már volt. :D

Ugyanakkor azt látom, hogy sokan hivatkoznak még mindig erre a cikkelyre, pedig leginkább a pusztába kiáltott szó kategóriájában van.

Az ismétlés a tudás anyja. :p
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 750
28 590
113
Egy Krasznopol lövés olyan 8 perc, és vagy egy milió dollár.
AMENNYIBEN AZ OROSZ MILBLOGGEREK ÉRTESÜLÉSEI IGAZNAK BIZONYULNAK, ÚGY AZ UKRÁN CSAPATOK EGY MEGKÖZELÍTŐLEG 4 KILOMÉTER MÉLY ÉS 10 KILOMÉTER SZÉLES SZAKASZON „NYOMTÁK BE” A FRONTVONALAT.

Szal nagyok az ukrán veszteségek, de a meccs délen sem lefutott.
photo-2023-06-11-12-19-14.jpg

Mennek be a mélyedésbe a környező dombok mind orosz kézen, ebbő baj lesz.
Pontosan, ezért is érdemes megint a domborzati térképekre ránézni. Mivel Nyeszkucsnoje és Blagodatnoje esetében várható lesz, hogy egyik nap az oroszok, másik nap az ukránok fogják elfoglalni. Ezek a falvak a környező magaslatokhoz képest 10-en méterekkel mélyebben fekszenek és a terület marha könnyen belőhető a környező magaslatokon befészkelt orosz erők által. Akárcsak régebbi példával élve Szeverszk vagy esetleg Szeverodonyeck esetében, ahol hiába foglalod el a várost, ha a környező magaslatokról a szart is kilövik belőled

Plusz emlékezzünk anno mi volt a herszoni Davidov Brod esetében: ukránokat szépen beengedtél, hogy akkor telepedjetek le, majd tűzzsákba húzták őket rendesen az oroszok és folyamatosan darálták tüzérséggel
És a sok szakértő megmondja most is a tutit, minden tankot ki lehet lőni, az ukránok próbálkoznak, de a háború elhúzódik és hatalmasak a veszteségeik, az oroszok jobban állnak mint az ukránok és anyagháború van meg felörlés, amiben jók. Ha valakinek ez új, akkor ne menjen szakértőnek, ha meg nem, akkor egy lehet a millióból.
Holnap reggelre érkezek egy kifejezetten harcokkal foglalkozó anyaggal, utána pedig juszt is egy fricskaként jön majd a "Hullanak a csodafegyverek" című epizód, ahol főleg ezt a nagy csodavárást meg Reddit army "muh hecking Leopard 2-rino" propaganda bullshitet akarom emberesen lesöpörni
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 145
113
Az artemovszki körzetben megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők 42. különálló gépesített dandárának tűztámogatási vezetőjét, Szergej Lut alezredest.
Az orosz hadsereg sorozatos támadást indított az Ukrán Fegyveres Erők Zaporizzsja és Artyomovszk fronton előrenyomuló dandárjainak parancsnoki állásai ellen.
▪️Az ukrán fegyveres erők 47. gépesített dandárának parancsnoki állását a zaporozsjei régióban található Orekhov város közelében találták el.
▪️A zaporozsjei régió Np Kirovo térségében megsemmisült az ukrán fegyveres erők 65. gépesített dandárjának kommunikációs központja.
▪️Np Rai-Aleksandrovka, Predtechino DPR és Malaya Tokmachka Zaporozhye régióban csapások érte: a 10. hegyi rohamdandár főhadiszállását, valamint a 3. rohamdandár és a 15. hadműveleti dandár parancsnoki és megfigyelő állásait

Egy másik katonai vonat az orosz fegyveres erők T-90 „Proryv” harckocsijával úton van a testvérek megsegítésére.

A zaporozsjei front helyzetének rövid összefoglalása.
Vremijevszkij előadása.


06. 11-én délelőtt az ellenség Nyeskucsnoje - Blagodatnoje irányába sikeresen támadásba lendült, és elfoglalta az adott települést,
valamint 11.06 reggelén az ellenség Levadnoje települést is elfoglalta.
Tájékoztatás a Lobkovoe település ellenség általi megszállásáról: miután többszöri kísérletet tettek a település területén való megszállásra és veszteségeket szenvedtek el, az ellenséges erők elhagyták ezt a települést, és mélyen a szürke zónába vonultak vissza.
Összegezve: a tartalékok felvonása után az ellenség újult erővel próbálkozott a "Vremijevszkij-párkány" felszámolásával, miközben további déli előrenyomulás nélkül az ellenség számára veszteséges ezeket a pozíciókat hosszú ideig megtartani, ezért az elmúlt napokhoz hasonlóan az érintkezési vonalon lévő egyes települések felett többször is átmegy az ellenőrzés egyik oldalról a másikra.
..with love, from Peking.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 016
16 355
113
Kérlek olvassátok át ezt az 5. cikkelyt vagy magyarázzárok el nekem mit értek félre.

A NATO hivatalos oldaláról:

--------
With the invocation of Article 5, Allies can provide any form of assistance they deem necessary to respond to a situation. This is an individual obligation on each Ally and each Ally is responsible for determining what it deems necessary in the particular circumstances.
...
It is not necessarily military and depends on the material resources of each country.
--------

Nem "allies must" vagy "allies shall" vagy bármilyen erős elvárás hanem "can", "any" és "deem necessary".

Mindegyik szövetséges saját hatáskörben "individually" dönt.

A nem feltétlenül katonait már talán nem kell tovább ragozni.

Lehet, hogy én vagyok nagyon rossz angolból, de nekem ez az 5. cikkely nagyon azt mondja, hogy "majd csak lesz valahogy" (vagy csak nem olvastam el az apróbetűs részt, és oda van leírva, hogy ha az orosz átdob egy papírrepülőt, akkor rögtön atomot neki).

Mondok egy példát: a lengyelek engednek repülőtér használatot az ukránoknak. Az oroszok odavágnak egy rakétát. A finnek pedig azt mondják, hogy ejnye no, az lesz a reakciónk, hogy még több jó kemény szankciót vezetünk be az oroszok ellen.
A nemzetközi jogi szerződéseket a politikusok hozzák létre a mi fejünk felett..

Ha bármilyen, a szerződés betűibe ütköző esemény történik, a politikus agyának komputere beíndul, és akár másodpercekkel később már döntést is hoz (sebességben ők a legjobbak), hogy az esemény súlyát mérlegelve, politikailag mi az előnyösebb számára

-Betartani a szerződést (általában kisebb jelentőségű, elsikálható esemény)
- Nem betartani a szerződést pld lásd Molotov-Ribbentrop megnemtámadási szerződés.
Az is volt olyan komoly megfogalmazású és garanciákkal teletűzdelt, mint az 5. cikkelyünk.

Volt valaki is aki ezzel kapcsolatban eljárást indított szerződés szegés címén - utólag?
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Azért ezek az emberek mégiscsak ukrán állampolgárok. Magyarország kiszabadított az orosz hadifogságból 11 ukrán állampolgárt, és most az ukránok háborognak? Ezt kéne megfuttatni. Hogy az ukránoknak ennyit számít a saját katonájuk.
A háborgásból élnek. Miért ne háborognának? Feltételezésem szerint a 11 ember rendelkezik magyar állampolgársággal, így emberileg és jogilag nehezen kikezdhető, hogy a magyar állam hazahozta őket.


De azt azért te is látod,hogy az ember,haditechnika,és az európai emberek türelme is véges.Az oroszok ki fognak tartani,mert önellátóak.Még itt van egy példa,hogy fordul a világ blinkent ,és Amerikát semmibe nézik a Szaudiak.Nincs az USA zászló kirakva.
A megalázásnak is vannak fokozatai. Azt hiszem, ez nem a legalacsonyabb fokozat.





Az ukránok miért nem támadják az oroszokat egyszerre nagy számú drónnal is? Miért nem kísérte egy sáskajáráshoz hasonló öngyilkosdrón-felhő a roncstemetőbe navigált Leopardot és a Bradleyket? Hol vannak az olcsó ukrán drónok, amikről korábban annyit harsogtak?
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 345
4 977
113
Az 5. cikkely egy vicc, teljesen szürreális, hogy egyesek (köztük mi) erre alapozzák feltétel nélkül az országuk biztonságát.
Ez így nem igaz, mert lehet rá alapozni, ha teszem azt a Vatikán hadat üzen mondjuk Lettországnak: akkor mindenki lelkesen megy és elűzi a pápát, a Vatikánt meg kifosztják, az apácákat megerőszakolják, stb. Ha viszont a maci mordul rá a lettekre, hát... Az más, lássuk be, akkor mindenkinek más dolga akad hirtelen, a lettekért max. imádkozunk: az is több a semminél. :D
Ah, ezer bocs és egy anyamedve. Nem ugrott be, hogy a 188 EZER hozzászólás között már volt. :D

Ugyanakkor azt látom, hogy sokan hivatkoznak még mindig erre a cikkelyre, pedig leginkább a pusztába kiáltott szó kategóriájában van.

Az ismétlés a tudás anyja. :p
Bocsi, nem beszólni akartam, hanem lusta voltam gépelni (mert tudtam, hogy volt már szó erről) és akkor is pont ugyanez volt a konklúzió (a hivatalos magyar és angol szöveg között nincs eltérés). Nem pusztába kiáltott szó ez, csak úgy van megfogalmazva, hogy alkalmazkodhass a helyzethez, az ellenséghez és ahhoz, hogy mit tudsz vagy akarsz magadnak megengedni. Lássuk be, az nem hangozna túl jól, hogy:
"A Felek megegyeznek abban, hogy egyikük vagy többjük ellen, Európában vagy Észak-Amerikában intézett fegyveres támadást valamennyiük ellen irányuló támadásnak tekintenek és ennél fogva megegyeznek abban, hogy ha ilyen támadás bekövetkezik, mindegyikük az Egyesült Nemzetek Alapokmányának 51. cikke által elismert jogos egyéni vagy kollektív védelem jogát gyakorolva, azt csinál, amit éppen jónak lát, beleértve a megtámadott(ak) cserben hagyását is, akár. Minden ilyen fegyveres támadást és ennek következtében foganatosított minden intézkedést azonnal a Biztonsági Tanács tudomására kell hozni. Ezek az intézkedések véget érnek, ha a Biztonsági Tanács meghozta a nemzetközi béke és biztonság helyreállítására és fenntartására szükséges rendszabályokat."
Pedig tulajdonképpen ez van odaírva. :D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 520
113
Most nem egészen értem, valamilyen nukleáris fegyverre gondolsz?
Ebben az esetben is tökmindegy, hogy milyen F-35 meg B-21 meg a faszomtudjamilyen betűleves vinné a célpontig. Nyilvánvalóan akkor élnénk át utolsó perceinket még nem hamu formájában.

Lehet villogni azzal, hogy majd milyen finesszes precíziós csapást mérnek majd lopakodógépekkel valami orosz gyáron, de már nem tudnánk elolvasni az erről szóló győzelmi jelentést - sem.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
NATO kiképzés


ukránok által frissen felszabadított fa... mindegy.



Állítólag Erdogan egy üzenetet is átadott a drogosnak:
Mikolajev, Odessza, Harkov. Utána tárgyalhatunk a többiről.


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • AFU liberated "Neskuchnoe" ("NotBoring") and "Blagodatnoe" ("Benevolent") villages in the Donetsk region
  • Unabomber died in prison
  • A daughter of some Ukrainian disloyal whore was bullied by locals in her new Czech school after calming that Russia is shit. They also antisemiticly spat in her face. The president of the country meet with her personally
  • The kike's minions prayed for Ivan Mazepa in the Kiev Pechersk Lavra
  • Russians claim that Ukrainian drones attacker her ships near the coast of Turkey
  • Flood in the Lviv region after heavy rains
  • AFU showed Czech "Viktor" systems that will obliterate Russian drones. They look like a Toyota truck with a gun
  • The kike's minion Budanov release a video where he just sits silently. It frightens Russians
  • The level of salt is decreasing in the Black Sea after the dam destruction
  • 95 soldiers returned home from Russian captivity
  • The jew imposed new sanctions against 178 people
  • GEORGE SOROS HANDS CONTROL TO HIS 37-y.o. SON. Oy vey, who would have guessed! The son claims that the funds will be also spent on abortion support
  • Romanian ambassador was expelled from Kenya for comparing Africans to monkeys. kek
  • 20 NATO's countries support Ukraine joining the alliance
  • AFU repelled 35 Russian attacks
  • A large Maine Coon cat was rescued in Kherson :3
  • Canada imposed sanctions against Ukrainians who continue to work in museums in the regions currently controlled by Russia
  • Water to stop reaching Crimea soon
  • (((Experts))) claim that Russian will not be able to destroy the Kiev dam the way it destroyed the dam in Kakhovka
  • In the Nikolaev region Ukrainian sniper killed his girl/friend, her husband and mother and then kill himself out of jealousy
  • The kike's parliament (((officially))) accused Russians in destruction of the dam



Sírok :D
AJdcjdx.jpg