Most csak én látom ,hogy eltűntek az Ukrán barátok?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Várják a felsőbb utasításokat.Most csak én látom ,hogy eltűntek az Ukrán barátok?
Ez most komoly?Már korábban kérdeztem, de pontosan hogyan is képzeled ezt a 10000+-es civil áldozatot orosz oldalon?
F-35 meg JASSM? Ez valami lelőhetetlen dolog?
Már Makarivka is hivatalosan fel volt szabadítva:
Oroszok kozben megint gátat robbantottak:
.Az oroszok egy 80 és egy 50 km-es frontvonalon támadnak, egy 30 kilóméteresen visszavonulnak. Az ukránok pedig kb akkorán támadnak, mint amekkorán az oroszok visszavonulnak... most akkor milyen offenzíva zajlik?
DeepStateMAP | Map of the war in Ukraine
News of russia's war against Ukraine on the mapdeepstatemap.live
Igen. Elvben üveggolyó méretben lesz(?) lehetőség fúziós fegyverre (néhány tucat KT hatóerő mellett). Attól jobban tartok, h zsebben viszi majd valaki a célig.Most nem egészen értem, valamilyen nukleáris fegyverre gondolsz?
Ebben az esetben is tökmindegy, hogy milyen F-35 meg B-21 meg a faszomtudjamilyen betűleves vinné a célpontig. Nyilvánvalóan akkor élnénk át utolsó perceinket még nem hamu formájában.
Lehet villogni azzal, hogy majd milyen finesszes precíziós csapást mérnek majd lopakodógépekkel valami orosz gyáron, de már nem tudnánk elolvasni az erről szóló győzelmi jelentést - sem.
Jajj te Pavol, hat milyen felszabaditas az hogy par ora alatt kikergettek a hohol terroristakat abbol a ket deli falubol amik a szurke zonaban voltak?Már Makarivka is hivatalosan fel volt szabadítva:
Oroszok kozben megint gátat robbantottak:
az 5 cikkely tekintetében kastélyrobi megközelítése a nemzetközi szerződésekről ("darab papír") az irányadóPedig elég egyszerű a magyarázata. Ha az amerikaiak gazdasági érdeke vagy egyéb törekvései megkívánják, akkor mész fegyverrel, pénzzel, emberrel, önjelölt célpontként meg felvonulási területtel és véded meg támogatod őket az utolsó leheletedig illetve veszed tőlük a túlárazott fegyvert békeidőben, hogy a hadiiparuk hatalmas profitot generáljon. Ha meg téged támadnak meg mint másod- vagy harmadvonalas NATO-tagot, akkor baszd meg, vagy finomabban fogalmazva oldd meg magad. Vagyis ha pl Ukrajna megtámadná Magyarországot, akkor a Kijevre dobott atom kétfelőlről jöhet, az egyik ha Magyarország magának fejleszt, a másik ha kilobbizza az oroszoknál, de az USA le se fogja szarni hogy az ukránok támadtak.
Azért voltak jelentős harcok amikről előszeretettel be is számoltak itt az oroszbarátok. Meg utánpótlást is folyamatosan próbáltak szállítani az oroszok rögtönzött hidakkal is. Én ki voltam nevetve amikor arról írtam hogy Herszont visszafoglalhatják az ukránok. Még akkor se hitték el Herszon elestét az oroszbarátok amikor már a kormányzati épületekről is lehúzták az orosz zászlókat.2022. augusztus 22-én újabb ukrán rakétatámadás érte az Antonovszkij-hidat, aminek következtében a hídszerkezet egy szakasza megsemmisült, a híd használhatatlanná vált. Az ukrán rakétatámadás idején éppen lőszert szállító orosz teherautók haladtak át a hídon.
Az oroszok fogytak a munícióból, nem tudták tartani az állásaikat, a folyópart túloldalán.
Itt Zaporozsjénél nincsenek ilyen környezeti tényezők.
Az kikezdhető, h az ukránok inkább látnák őket orosz fogságban, mint magyar földön.A háborgásból élnek. Miért ne háborognának? Feltételezésem szerint a 11 ember rendelkezik magyar állampolgársággal, így emberileg és jogilag nehezen kikezdhető, hogy a magyar állam hazahozta őket.
A megalázásnak is vannak fokozatai. Azt hiszem, ez nem a legalacsonyabb fokozat.
Az ukránok miért nem támadják az oroszokat egyszerre nagy számú drónnal is? Miért nem kísérte egy sáskajáráshoz hasonló öngyilkosdrón-felhő a roncstemetőbe navigált Leopardot és a Bradleyket? Hol vannak az olcsó ukrán drónok, amikről korábban annyit harsogtak?
Az 1milió $ persze nem igaz. 4milió rubel egy skuló. 1lövés mindenestül megálhat 6milió rubelben. A nyolc percből is csak 7 igaz.Pontosan, ezért is érdemes megint a domborzati térképekre ránézni. Mivel Nyeszkucsnoje és Blagodatnoje esetében várható lesz, hogy egyik nap az oroszok, másik nap az ukránok fogják elfoglalni. Ezek a falvak a környező magaslatokhoz képest 10-en méterekkel mélyebben fekszenek és a terület marha könnyen belőhető a környező magaslatokon befészkelt orosz erők által. Akárcsak régebbi példával élve Szeverszk vagy esetleg Szeverodonyeck esetében, ahol hiába foglalod el a várost, ha a környező magaslatokról a szart is kilövik belőled
Plusz emlékezzünk anno mi volt a herszoni Davidov Brod esetében: ukránokat szépen beengedtél, hogy akkor telepedjetek le, majd tűzzsákba húzták őket rendesen az oroszok és folyamatosan darálták tüzérséggel
Holnap reggelre érkezek egy kifejezetten harcokkal foglalkozó anyaggal, utána pedig juszt is egy fricskaként jön majd a "Hullanak a csodafegyverek" című epizód, ahol főleg ezt a nagy csodavárást meg Reddit army "muh hecking Leopard 2-rino" propaganda bullshitet akarom emberesen lesöpörni
elárulom mi a jele annak hogy nagy bajban az ukrán ellentámadás.
a nyugati sajtó hallgat mélyen hallgat.
nem jelennek meg cikkek 2 óránként a fő médiumokban . sőt egyáltalán semmilyen hír nem jelenik meg szinte.
A haszontalan és elfogyott ka52es helikopterek dolgoznak:
Mozgó célpontra.Van itt rutin, hogy tuti kiérjen a fasor mögül..
Xi Jinping: "Hagyd abba Kína hibáztatását. Kína nem segít Oroszországnak, de ha úgy dönt, hogy segít, Isten segítsen. Szinte az egész világ segít Ukrajnának. Ha látjuk a harmadik világháború fenyegetését, segítünk az RF-nek, de most pihenjen, és nézze meg, ahogy Oroszország egyedül legyőzi a világ több mint 50 országát."
IL RUSSO
Join IL RUSSO For clarifications and questions, contact the owner https://t.me/i20028843t.me
Amerikai felszerelések kiégett oszlopa a Vremejevszkij-párkány elleni ellenséges támadás visszaverésekor (VIDEO)
Az orosz hadsereg felgyújtott egy amerikai felszerelésből álló konvojt, miközben visszaverte az ellenséges támadást a Vremejevszkij-párkányon.
Az alábbi felvételen megsemmisült MaxxPro nehéz páncélozott járművek és az Ukrán Fegyveres Erők harckocsijai, valamint az ukrán gyalogosok partraszállásaira mért csapások láthatók.
Ezen a területen most újra kiújultak a heves harcok, az ellenség pozíciójába ékelve próbálja levágni a párkányt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1686474981
Ukrajna még három területtel tartozik Oroszországnak: a Szövetségi Tanács meghatározta a tárgyalások megkezdésének feltételeit
„Ukrajnának még három régiót kell átadnia Oroszországnak – Nyikolajevet, Odesszát és Harkovot, csak ezután ülhet le tárgyalóasztalhoz” – mondta a politikus az URA.ru-nak adott interjújában.
Cekov elismeri, hogy a kijevi rezsim valószínűleg nem fog gyorsan beleegyezni a tárgyalásokba, hangsúlyozva, hogy Oroszország számára fontos, hogy előnyös kiindulási helyzetből kezdje meg a párbeszédet. A különleges hadművelet céljain ugyanakkor szerinte senki sem változtat: továbbra is a fő követelmények között marad egész Ukrajna 2022. február 24-én deklarált demilitarizálása, denacifikálása és semleges státusza.
Источник: https://rusvesna.su/news/1686468399
Mondom én, nincs ez még lefutva....
De nekem van egy gyanúm, hogy lesz ott még a listán Kiev is.
Új NATO desszantolási módszertan a páncélozott szállítójármüvekből az ukránok bemutatásában:
VK | VK
vk.com