Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Furcsa ez a kép… nekem se a Google se a Yandex nem hozott rá találatot. A QR kód már inaktív. A magyar felirat csálé.Ebben bízom kb. én is. Mert ha nem az, akkor mivel ez nem egy random falfirka, hanem állami megrendelés, ez azért egyértelmű indikátor hogy ezek ahogy lazul az orosz hurok a nyakuk körül, és össze tudják szedni magukat, velünk fognak majd foglalkozni. Remélem akinek kell, azért látja ezeket, s van valami elképzelésünk, addig is jobb híján bízhatunk csak benne, hogy nagyon megtépázza a haderejüket az orosz, s nem sok energiájuk marad ránk ha vége van.
A betiltott Z és V betűket nem szolgai módon, de alkalmazva:Ezektől az önkéntesektől már lépni sem lehet, akkora bennük a buzgalom hogy védjék a hazát!Oroszok Az Igazság Oldalán
Megdöbbentő felvételek az ukrán mozgósításról Umanból Két katonai komisszár gépfegyverrel készenlétben civilek között vert meg egy férfit, aki egy arcon kapott ütéstől elvesztette az eszméletét. A ghoulok nem találtak ki jobbat, mint hogy az áldozatot kézen fogva vonszolják végig a földön...t.me
Pappperger elvtársnak meg szobrot emeltetnek majd a hálás orosz háziasszonyok!!!Oroszok Az Igazság Oldalán
A mikrochipek a megsemmisített német tankokból felhasználásra kerülnek Oroszországban, mosógépek és mosogatógépek gyártásához.t.me
A bölcs Vezető gratulációja Putyin elvtársnak Oroszország napja alkalmából.Oroszok Az Igazság Oldalán
„Az állhatatos és bölcs orosz nép, amely hatalmas területen mélyen gyökeret vert, sok éven át büszke történelmet és kultúrát teremtett, dicsőséges fejlődési utat követett, demonstrálva egy hatalmas állam méltóságát és lenyűgöző megjelenését. Ma az orosz nép küzdelme a növekvő fenyegetés...t.me
Oroszok Az Igazság Oldalán
A személyzet talajművelési SDM alkalmazása. A modern aknamezők távoli létrehozásának eszköze, a rendszerek elkezdtek megjelenni a frontvonalon. Felvételek a Zaporizzsjai területről.t.meSzórják az aknákat mint bolond a lisztetOroszok Az Igazság Oldalán
AZ ISDM "Zemledeline"alapvetően hasonló a többi rakétarendszerhez. Különböző típusú aknákat szállító szilárd hajtóanyagú lövedékeket lő ki. A távoli aknavetésnek számos előnye van. Az aknamezők nagyon gyorsan lerakhatók, különösen a nehezen hozzáférhető területeken. A telepített aknák képesek...t.me
Oroszok Az Igazság Oldalán
Az ukrán fegyveres erők egyik egysége elveszítette az amerikai Bradley gyalogsági harcjárművek flottájának nagy részét Zaporozsjében – jelentette az Agence France-Presse. A hivatal tájékoztatása szerint a harcjárműveket Orekhov térségében semmisítették meg. Az AFP szerint a kilenc gyalogsági...t.meKubinkába csak jók lesznek ezek is.Ukraine Infantry Vow To Fight On After US-made Armour Damaged
Ukrainian troops whose US-made Bradley armoured vehicles were damaged or destroyed in an assault on Russian positions last week vowed Sunday that they would soon resume the fight.www.barrons.com
Ehhez először az kéne, hogy el tudjuk foglalni a hágókat...Nemrég egy Resperger előadáson feltettem a kérdést, hogy készülünk-e erre a lehetőségre valamennyire, mire az volt a válasz, hogy a Kárpátok összes hágóját ismerjük és előzetes számítás szerint védeni tudjuk.
hogy kamu-e nem tudom,de ha igazi lenne sem lepne meg,hiszen tele van az ukrán kormányzat hungarofil filantrópokkal ,és ennek az összes létező platformon rendszeresen hangot is adnak .. ráadásul nem csak most amióta odabasztak nekik az oroszok,hanem ezt megelőzöen is ezt tették,Biztosan nem kamu ez a kep...?
Sziasztok,Úgy tűnik. A führer összeröffenésén sem voltak jelen, ami azért sokat elmond a dolgok tényleges állásáról. Valószínűleg kettővel kevesebb a vacsoralétszám. Budanov nem nagy szám, inkább csak propagandista, de Zsalu hiányát meg fogják érezni. Sztem ebben a háborúban ő és Szurovikin a két ász. Sajnálom, mert tényleg jó katona volt, és az ukrán sikerek elsősorban neki voltak köszönhetők. (Mondjuk ő meg Geraszimovot tartja példaképének... Furcsa egy világ az ott keleten.)
Ez már csak így működik ha kiépített védelmet támad bármelyik ország hadereje folyamatosan szondázzák az ellenfél védelmét és ha gyenge pontot találnak ott próbálják áttörni a frontot. Én nem hiszem, hogy meg tudnák lepni az ukrik az oroszokat, hiszen már minimum fél éve nyilvánvaló, hogy az ukrik ellentámadást fognak indítani és az is nyilvánvaló, hogy mely irányokban számíthatnak támadásra az oroszok a sikeres ukri ellentámadás feltételeit pedig már korábban leírtam...két eset lehetséges
az egyik hogy azért támadnak erre mert erre tudnak előrehaladni, másmerre meg nem tudnak, és hát nekik előrehaladást kell felmutatniuk
az oroszoknak meg mindegy hogy előrehaladnak vagy hátra, az a lényeg hogy fogyjon közben az ukrán sereg
a másik hogy a tavaly őszt akarják újra eljátszani, és azért erőltetik a déli szakaszt hogy az oroszok oda figyeljenek, amíg ők északon (kupjansznknál?) vagy máshol ahol nem várják előbújhatnak az új erők nagyobb részével meglepetést okozva
itt az a kérdés hogy tudnak-e még meglepetést okozni, érdemes volt-e délen ill. múlt héten belgorodban beáldozni figyelemelterelés céljával az erre szánt erőforrásokat
Az én véleményem az, hogy lesz ukri ellentámadás és könnyen elképzelhető , hogy nem egy nagy ellentámadás lesz hanem ukri támadások sorozata, abban biztos vagyok, hogy nagyon nem tudják meglepni az ukrik az oroszokat az ellentámadás tényével kapcsolatban és a helyével sem, a helyével kapcsolatban az ukrik számára a déli irány az ahol a legnagyobb eredményt tudnának felmutatni egy sikeres offenzívával,és az ukri ellentámadásnak szerintem akkor van esélye a sikerre ha gyorsan le tudják majd küzdeni az orosz védelmet és hatékonyan meg tudják védeni az áttörést végre hajtó ukri alakulatokat az orosz légierő támadásaitól. Hogy ezt mennyire tudják majd megvalósítani az ukrik arra csak az ukri ellentámadás ad választ.
És ha csak nem hajtanak végre egy kolosszális áttörést az ukrik az én véleményem az, hogy egy sikeres ukri ellentámadás (főleg a déli irány esetében) egy jobb tárgyalási pozíciót eredményez az ukrik számára a béketárgyalásokon, de a háború egy sikeres ukri ellentámadástól még nem fejeződne be.
A "kijevi rakettyázós" során az SBU székházban volt állítólag, legalábbis azóta nem látni nyilvánosan az egyszem kis csendes videóját leszámítva. Sokat mondó, hogy azon a Zelenszkij eligazításon, amin mindenki ott tolongott, Budanov és Zaluzsnij feltűnően nem volt jelen, így okkal feltételezhető, hogy már odaátról nézik a fejleményeket...Sziasztok,
kicsit lemaradtam, kisegitenetek? Zsalurol tudok, hogy megrakettyaztak. De mi tortent Budanovval, o miert nem volt jelen? Kiesett a kosárból, kegyelemből (esetleg valami ablakból)? Likvidálták? Mi van vele?
Nem kell ahhoz az a kép.Ebben bízom kb. én is. Mert ha nem az, akkor mivel ez nem egy random falfirka, hanem állami megrendelés, ez azért egyértelmű indikátor hogy ezek ahogy lazul az orosz hurok a nyakuk körül, és össze tudják szedni magukat, velünk fognak majd foglalkozni. Remélem akinek kell, azért látja ezeket, s van valami elképzelésünk, addig is jobb híján bízhatunk csak benne, hogy nagyon megtépázza a haderejüket az orosz, s nem sok energiájuk marad ránk ha vége van.
Az ukránok délen haladnak, egy-két magaslatot is elfoglaltak, kihasználva, hogy a rossz idő miatt az orosz légierő és a drónok nem tudnak működni.
Kíváncsian várom, hogy hol tudják megakasztani őket az oroszok.
Simplicius, akár csak én, óvatosságra int. Kemény hetek jönnek még az orosz erők számára.