Lengyel tábornok: Ha Orbán Viktor tovább zsarolja a NATO-t, Magyarországot ki kell zárni
Szerinte „a NATO elég időt adott Magyarországnak, hogy észhez térjen”.
index.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hónapokkal ezelőtt megjegyeztem, h egy vesztes háború után fennmaradó frusztrált, megtépázott de harcedzett és elég jól felszerelt ukrán hadsereg vagy belpolitikai problémát fog okozni vagy nagyhirtelen találnak valamilyen gyorsan és könnyen legyőzhető ellenséget. És erre a szerepre a legmegfelelőbb a második leggyűlöltebb nemzet a szemükben: a magyar. Nemrég egy Resperger előadáson feltettem a kérdést, hogy készülünk-e erre a lehetőségre valamennyire, mire az volt a válasz, hogy a Kárpátok összes hágóját ismerjük és előzetes számítás szerint védeni tudjuk. Persze az 5. cikkely életbe lépéséig, de nagy az aggodalom bennem, hogy az érdekünkben nem lesz egyetlen NATO tagország sem, aki az ukránok ellen vezényelné a csapatait. Szóval vagy magunk oldjuk meg vagy megyünk a levesbe. Talán a szerbektől kérhetünk segítséget, előbb küldenek, mint a románok vagy a szlovákok, az biztos... (Esetleg a horvátokra számíthatunk még.)
A nagy nyugat-európai "nemzetek" diszkréten félre fognak nézni és bármit kitalálnak majd, hogy ne kelljen beavatkozni.
Szóval talán nem is olyan nagy "ostobaság" amikor a magyar haderő fejlesztéséről beszélnek...
Titkon remélem, hogyy az orosz nem fog megállni a Dnyepernél, mert nekünk az lenne a legrosszabb forgatókönyv.
Szerintem itt nem veszed figyelembe, hogy az USA-nak az ukrán csernozjomban kőkeménye érdekeltségei vannak, ezért azt semmiképpen sem fogja veszni hagyni, ergo nem érdeke, hogy az ukránok feketeseggűvé váljanak. Előbb áldoznának be egy kicsi, gyenge, kötekedő, az első számú vezetőjüket is ellenfélnek nevező prominensű szövetségest.Szerintem amit leírtál az egy lehetséges vészhelyzeti (nyugati) lezárási forgatókönyv. És csak előnnyel járna a NATO számára.
Szóval win-win lenne minden szempontból.
- Mivel egy agresszor lenne Ukrajna, az alapokmány szerint a NATO bevonulhatna a kiszorítás ürügyén és meg is van a hűn áhított cél - Ukrajna területén a nehéztechnika.
- Emellett nyíltan átvehetnék az ország irányítását - vagyis az eddigieknél is nyíltabban. A teljes átadott haditechnika visszakerülne az irányítás alá.
- Ezzel együtt ide már nem mehetne be az orosz haderő, vagyis megakadályozzák a teljes bekebelezést.
- A leuralt területeken lehetne békében visszaépíteni a következő körre az orosszal a haderőt.
- Egyben Magyarország ugye meg lenne mentve, ergo teljes hálával kell tartozni - a renitens viselkedés is egyben le lenne tudva. Egyben itt maradna egy iszonyat nagy NATO kontingens évtizedekre.
- És ami a legfontosabb - így lehet arcvesztés nélkül kifarolni a háborúból - mert ugye "ezek a köcsögük (ukránok) hátbatámadtak minket, nem méltóak tovább a bizalmunkra, átvertek minket, bla bla bla..."
Az viszont tény, hogy a NATO-nak ebben az esetben mindenképpen reagálnia kell, különben instant darabokra hullik.
Egyes méltatlanul mellőzött elemzők (én) ezt is rég felvázolták már!Szerintem amit leírtál az egy lehetséges vészhelyzeti (nyugati) lezárási forgatókönyv. És csak előnnyel járna a NATO számára.
Szóval win-win lenne minden szempontból.
- Mivel egy agresszor lenne Ukrajna, az alapokmány szerint a NATO bevonulhatna a kiszorítás ürügyén és meg is van a hűn áhított cél - Ukrajna területén a nehéztechnika.
- Emellett nyíltan átvehetnék az ország irányítását - vagyis az eddigieknél is nyíltabban. A teljes átadott haditechnika visszakerülne az irányítás alá.
- Ezzel együtt ide már nem mehetne be az orosz haderő, vagyis megakadályozzák a teljes bekebelezést.
- A leuralt területeken lehetne békében visszaépíteni a következő körre az orosszal a haderőt.
- Egyben Magyarország ugye meg lenne mentve, ergo teljes hálával kell tartozni - a renitens viselkedés is egyben le lenne tudva. Egyben itt maradna egy iszonyat nagy NATO kontingens évtizedekre.
- És ami a legfontosabb - így lehet arcvesztés nélkül kifarolni a háborúból - mert ugye "ezek a köcsögük (ukránok) hátbatámadtak minket, nem méltóak tovább a bizalmunkra, átvertek minket, bla bla bla..."
Az viszont tény, hogy a NATO-nak ebben az esetben mindenképpen reagálnia kell, különben instant darabokra hullik.
Mese nincsen, az oroszoknak nagyon le kéne győzni őket...Szerintem itt nem veszed figyelembe, hogy az USA-nak az ukrán csernozjomban kőkeménye érdekeltségei vannak, ezért azt semmiképpen sem fogja veszni hagyni, ergo nem érdeke, hogy az ukránok feketeseggűvé váljanak. Előbb áldoznának be egy kicsi, gyenge, kötekedő, az első számú vezetőjüket is ellenfélnek nevező prominensű szövetségest.
Nem látom, hogy ebből bármilyen kimenetel esetén jól jöhetnénk ki.
"2000 lőszer a Gepard légvédelmi önjáró lövegekhez"Én azt nem értem, hogy a műholdak garmadájának információ nem elegendőek a csapatok elhelyezkedésének feltérképezéséhez. Az amerikai kémrepülők feszt a Fekete-tenger felett kukkolnak infókért. Miért így kell rés után kutatni a védelemben?
"Az ukrajnai háború sokáig fog tartani" - Milley amerikai tábornok
Lesznek nagyon aktív napok, lesznek napok, amikor csend lesz a frontokon. Lesznek támadó és védekező akciók. Tehát ez egy oda-vissza küzdelem lesz jelentős ideig” – mondta az Associated Pressnek.
Ezen a ponton Milley szerint "a harcok kissé felerősödtek".
„Értékelésünk szerint az ukrán hadsereg jól felkészült mindenre, amit tesz – úgy dönt, hogy támadó harcban vagy védekezésben harcol. Jól felkészültek” – mondta.
Источник: https://rusvesna.su/news/1686159658
Nem tudom: Milley tábornok helyett - én a háborúhoz fogalmatlan- szintén el tudtam volna ezeket mondani.
Berlin új köteg katonai segélyt adott át Kijevnek: drónokat, lőszert, terepjárókat
Németország újabb katonai segélycsomagot adott át Ukrajnának, amely 8 darab Bandvagn 206 terepjárót tartalmazott.
Erről a német kormány honlapja számolt be.
Az új segélyrészlet a következőket tartalmazza:
Источник: https://rusvesna.su/news/1686160446
- 2 ezer lőszer a Gepard légvédelmi önjáró lövegekhez;
- 14 vektoros felderítő drón;
- 16 határjármű;
- három drónellenes rendszer;
- 2 teherautó 8 × 6 HX81;
- 2 pótkocsi;
- 11 ezer száraz adag.
► A heves esőzések miatt az ellenség közel két napja nem támad aktívan.Orekhov városában és a legközelebbi településeken az erők felhalmozódása. Légiközlekedésünk rendszeresen üzemel .
@PavolR
Már másodszor írtad, hogy az orosz katonák nem segítenek a Dnyeper bal partján az árvíz által bajba került embereknek. Oroszoknál az MCSSz segít a katasztrófák elhárításában.
A hohol tv is teljesen hülyének nézi az ukránokat.
Az ukrán tv-n, a Herson régióról szóló történetek során felvételeket mutattak az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának embereivel, a régió felszabadított részén(bal parton) élő emberek kimentéséről.
Az elképzelés szerint ukrán mentőkről van szó, akik a Herson régióban mentik az árvízkárosultakat.
Amikor nincs mit mutatni
Hát hat darabbal lőnek le egy drónt!"2000 lőszer a Gepard légvédelmi önjáró lövegekhez"
Ejha, micsoda nagyvonalúak...
Ukrajna még több Leopard harckocsit kér Berlintől - Világgazdaság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.www.vg.hu
Szerintem teljesen irreleváns, hogy mennyire fogynak.Csak nem fogynak a macsekok?