[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 026
113
Szerintem itt nem veszed figyelembe, hogy az USA-nak az ukrán csernozjomban kőkeménye érdekeltségei vannak, ezért azt semmiképpen sem fogja veszni hagyni, ergo nem érdeke, hogy az ukránok feketeseggűvé váljanak. Előbb áldoznának be egy kicsi, gyenge, kötekedő, az első számú vezetőjüket is ellenfélnek nevező prominensű szövetségest.
Nem látom, hogy ebből bármilyen kimenetel esetén jól jöhetnénk ki.
Mese nincsen, az oroszoknak nagyon le kéne győzni őket...
 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
71
491
53
Én azt nem értem, hogy a műholdak garmadájának információ nem elegendőek a csapatok elhelyezkedésének feltérképezéséhez. Az amerikai kémrepülők feszt a Fekete-tenger felett kukkolnak infókért. Miért így kell rés után kutatni a védelemben?

"Az ukrajnai háború sokáig fog tartani" - Milley amerikai tábornok​

Lesznek nagyon aktív napok, lesznek napok, amikor csend lesz a frontokon. Lesznek támadó és védekező akciók. Tehát ez egy oda-vissza küzdelem lesz jelentős ideig” – mondta az Associated Pressnek.
Ezen a ponton Milley szerint "a harcok kissé felerősödtek".


„Értékelésünk szerint az ukrán hadsereg jól felkészült mindenre, amit tesz – úgy dönt, hogy támadó harcban vagy védekezésben harcol. Jól felkészültek” – mondta.
Источник: https://rusvesna.su/news/1686159658

Nem tudom: Milley tábornok helyett - én a háborúhoz fogalmatlan- szintén el tudtam volna ezeket mondani.

Berlin új köteg katonai segélyt adott át Kijevnek: drónokat, lőszert, terepjárókat​

Németország újabb katonai segélycsomagot adott át Ukrajnának, amely 8 darab Bandvagn 206 terepjárót tartalmazott.
Erről a német kormány honlapja számolt be.
Az új segélyrészlet a következőket tartalmazza:
  • 2 ezer lőszer a Gepard légvédelmi önjáró lövegekhez;
  • 14 vektoros felderítő drón;
  • 16 határjármű;
  • három drónellenes rendszer;
  • 2 teherautó 8 × 6 HX81;
  • 2 pótkocsi;
  • 11 ezer száraz adag.
Источник: https://rusvesna.su/news/1686160446
"2000 lőszer a Gepard légvédelmi önjáró lövegekhez"
Ejha, micsoda nagyvonalúak...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 802
113

Jelentés az orekhivi szektorból az ukrán fegyveres erők zaporozsjei fronton történt offenzívájáról (VIDEO, TÉRKÉP)​

Jelentés az Ukrán Fegyveres Erők Zaporozsjei fronton: Pohovszkij körzet, Orekhov-Rabotino-Tokmak vonalon végrehajtott offenzívájának Orekhovsky szakaszáról.
► A tüzérségi harcok nem állnak meg, minden típusú ágyú és rakéta tüzérség aktívan dolgozik.
► Leszálláskor az érintkezési vonal közelében az ellenség DRG-ket dob le, drónok segítségével felderítést végez, új „húsrohamokra” készül.
► A közvetlen hátországban az ellenség aktívan átcsoportosítja csapatait, miután súlyos személyi és felszerelési veszteségeket szenvedett.
Orekhov városában és a legközelebbi településeken az erők felhalmozódása. Légiközlekedésünk rendszeresen üzemel .
► A heves esőzések miatt az ellenség közel két napja nem támad aktívan.
► Éjszaka véget ért az eső, de az országutakon a föld káoszba fordult - problémás rajta közlekedni.
► Az ellenség rakétái tegnap megütötték a hátunkat, és újabb ütéseket lehet mérni.
A 291. és 70. ezred katonái, a 22. dandár, a 417. felderítő zászlóalj és a tüzérek mindenkinek gratulálnak Szülőföldünk napjához, és közvetítik: KÖSZÖNJÜK OROSZORSZÁG, HOGY HIT BENNÜK ÉS TÁMOGAT!
Источник: https://rusvesna.su/news/1686560661

A Zaporizzsja Front ma már nagy dezinformáció. Például Novopavlovszk irányában az RF fegyveres erői egy nap alatt visszafoglalták a fegyveres erők által korábban elfoglalt összes pozíciót a mezőkön, és helyenként tovább is haladtak. Az ukrán fegyveres erők belső forrásai ugyanakkor arról számolnak be, hogy "az Orosz Föderáció fegyveres erőinek Zaporozsje irányában jelentős veszteségeik vannak".
Eközben az RF fegyveres erői a Blagodatnoje, Storozhovoye, Urozhaynoye körzetben visszaverték az összes ellenséges támadást és a fegyveres erők által korábban elfoglalt pozíciót az első védelmi vonalon.

Sürgős
Az ellenséges eszközök megerősítik, hogy srácaink nagyszabású ellentámadást indítottak a Vremyensky párkányon. Az ellenség visszavonul. Repülésünk és tüzérségünk dolgozik.

A 127. hadosztály erőteljes támadásba kezdett a Vremijevszkij kiugró elveszett része ellen.

▪️Az orosz csapatok hatalmas légi támogatással előrenyomulnak Neszkucsnoje felé, kiütve az ellenséget Makarovkából.
▪️Az ágyú- és rakétatüzérség aktív.
Ezt a front ezen szektorából érkezett katonák jelentették nekünk.
❗️A Staromlinovka külvárosában zajló csatákról a neten megjelent pletykák vad hamisítványok, az ellenség messze van a településtől.

Az ukrán fegyveres erők offenzívája a nyugati média Wall Street Journal szemével : „A 28 éves katona szerint amint az ezred átkelt a Malaja Tokmacskán túli úton, az oroszok tüzelni kezdtek rájuk. Grads. "A mezőket elaknázták. Orosz helikopterek és sugárhajtású vadászrepülők zúgtak a fejük felett" - mondta a katona.
A katona elmondása szerint az egyik Leopárdot eltalálták és kiállították. " Csak ránk vártak... mindenhol állások készültek. Acélfal volt. Szörnyű volt " - mondja a katonaság.
"Az volt a terv, hogy dél felé haladjunk az oroszok által megszállt Tokmok városa felé... A másik két egység szintén különböző irányokból nyomulna Tokmok felé " - mondta az egyik katona.
Egy "Finn" hívójelű kazona, aki Velikaya Novoselka közelében harcol, azt mondja, hogy az esőzések és a mocsaras terepen a MaxxPro páncélozott járművek veszítenek hatékonyságukból.
"Városi harcra és a sivatagra készültek. A mi viszonyaink között átjutnak, de ez egy harc " - mondta.
AFP : Az ukrán fegyveres erők gépesített egysége, amely részt vett a közelmúltban a zaporozsjei régióban található Orekhovo melletti támadásokban, kilenc amerikai Bradley gyalogsági harcjárműve közül hatot elveszített.
Csak egy BMP volt képes elkerülni a károkat. Valószínűleg még kettő megsérült, de megjavíthatók és újra üzembe helyezhetők.
Az egyik ukrán katona az AFP-nek a front ezen szektorában végrehajtott offenzíva eredményeiről szóló kérdésére válaszolva a „nullára” mutatott, ahelyett, hogy ujjal válaszolt volna .
WSJ : "Több volt belőlük, mint amire számítottunk" - mondta az ukrán 21. gépesített dandár egy 35 éves szakaszvezetője, aki részt vett a dél-zaporizzsji Orekhov melletti támadásban.
Az Orekhov melletti sikerek "a vártnál kisebbnek bizonyultak". Az első ukrán támadások kudarcot vallottak, amikor egy páncélozott oszlop aknamezőre futott, és visszatűz érte.
Kijev feladata, hogy "összezavarja az oroszokat a fő támadás helyével kapcsolatban" - mondta Ben Hodges, a NATO-erők egykori parancsnoka Európában. Véleménye szerint ekkora ütést még nem mértek.
"Amikor az ukrán offenzíva fő iránya elérkezik, valószínűleg több száz harckocsit és gyalogsági harcjárművet tartalmazó alakulatokat fog tartalmazni" - írja a cikk.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113
Semmi új , csak a szokásos önkénres mozgósítás Ukrajnában, egy újabb jelentkező, akit szó szerint elhurcoltak(verés után)


Más
+2 újabb Bradley (06.11)

@PavolR
Már másodszor írtad, hogy az orosz katonák nem segítenek a Dnyeper bal partján az árvíz által bajba került embereknek. Oroszoknál az MCSSz segít a katasztrófák elhárításában.
A hohol tv is teljesen hülyének nézi az ukránokat.
Az ukrán tv-n, a Herson régióról szóló történetek során felvételeket mutattak az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának embereivel, a régió felszabadított részén(bal parton) élő emberek kimentéséről.

Az elképzelés szerint ukrán mentőkről van szó, akik a Herson régióban mentik az árvízkárosultakat.
Amikor nincs mit mutatni

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 801
14 372
113
Nézzétek meg még egyszer, jól ezt a képet, kinek, melyik államnak a szimbóluma van középen?

Ne feledjétek, Ukrajnát az elmúlt 30 évben szőröstül - bőröstül felvásárolták, ezt 2014-ben politikailag is megtették, világgá kürtölve a médiában a későbbi miheztartás végett. 2014 óta folyamatosan folyt Ukrajna proxiHarcossá való átalakítása, Amerika Kapitányunk a harci dárdája végére amúgy ukránosan felbandázsolta a harci Rozsomákot, bekötötte hozzá a dárda belsejében futó segélypénz, és fegyver infúziót , a száját kibélelték egy hangszóróval, amely a kint gyártott F.O.S médiaszöveget nyomja..

Az ukrán HarciRozsomákunk így lett a dárda végén betolva a Medve barlangjába, ahonnan most harci csatazaj, és időnként a Medve bömbölése szűrődik ki.. Hogy milyen jól fel van bandázsolva Ukrajna a dárda végére, mutatja hogy "belül" minden ukrán tudja, mert nem hülye, hogy ez egy lehetetlen, halálos harc a számukra, de mégis csinálják - még a béketárgyalásra sem gondolhatnak külső engedély megadása nélkül...

Gondoljátok, hogy ilyen körülmények közt maradt az ukránoknak bármilyen közölhető, saját gyártású gondolata? Ezt a proxiHarcos funkció miatt eleve kizárhatónak tartom.
Ha megnézed a plakátot, láthatod h ez egy "központilag" legyártott médiatermék, csak ennek a szellemi központja nem ukrajnában van..
Hogy mi a cél ezzel? Pont a médiareakciók figyelése minden médián (főleg F.bók és társai) és a M.I általi kiértékelése, továbbítása a szervek felé)...

Ahogy egy volt államirányítási vezető barátom mondta, jobb ez a módszer, mint az átkosban a heti hangulatjelentéseket gyártani..
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Castel Robi ugyan azt mondja, amit én múlt héten kérdezgettem és többeknek feltűnt. Nagyon szép, jó ez az összefegyvernemi harcászat, minden van mind két oldalon, de ha az orosz csatahelik darálják a Leo2-ket, akkor miért nem hallottunk egy lezuhanásáról sem az első napok óta?


Hamarosan tisztábban látunk, de eddig minden sikert igyekeztek világgá kürtölni az ukránok, ha egy Kindzsál rakétát lelőttek, ha valami újabb kiadású vadászgépet leszedett a légvédelem. Még a Belgorodnál az elterelő támadásról is térképeket tesznek közzé, hogy épp a behatoló csapatok hol tartanak.
Nehezen hihető, hogy csak néhány tucat Aligátor leszedését próbálnák ekkora sikerrel eltitkolni.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 091
13 496
113
@PavolR
Már másodszor írtad, hogy az orosz katonák nem segítenek a Dnyeper bal partján az árvíz által bajba került embereknek. Oroszoknál az MCSSz segít a katasztrófák elhárításában.
A hohol tv is teljesen hülyének nézi az ukránokat.
Az ukrán tv-n, a Herson régióról szóló történetek során felvételeket mutattak az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának embereivel, a régió felszabadított részén(bal parton) élő emberek kimentéséről.

Az elképzelés szerint ukrán mentőkről van szó, akik a Herson régióban mentik az árvízkárosultakat.
Amikor nincs mit mutatni


Nem keversz valaki mással? Mert tudtommal egyszer se írtam semmit mentésekrol, viszont volt két kommentem újjab gátak felrobbantásáról.

*****************************************************************

Más!
Orosz zárócsapatok akcióban.


Orosz erosítés. Jottek, láttak, ...

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 690
113
Csak nem fogynak a macsekok?
Szerintem teljesen irreleváns, hogy mennyire fogynak.
ukrajna egy multifunkciós eszköz most bármilyen nyugati fegyvergyár kezében. Felhasználható arra, hogy a kisöpört raktárkészletekre biztosítson "hulladékkezelési szolgáltatást", de arra is, hogy viszonylag kurrens gépeket küldjenek oda nyugati országok ("muh war effort!"), ezzel az adott ország lakosságát megnyugtatva, hogy a kormányok megfelelően jóember.

De mindkét esetben a nyugati fegyvergyár lesz az, amelyik ajánlatot fog adni a küldő ország kormányának arra, hogy az ukrajnában bérselejtezett gépeiket pótolják.

A másik, talán még hasznosabb funkció pedig az, hogy harctéri körülmények közt próbálhatnak ki eszközöket, remélve, hogy valami érdemi bugfixeket tudnak kovácsolni a tapasztalatokból. Szerintem ez annyiban kétesélyes, hogy:
  • nem saját maguk által kontrollált környezetben történik mindez (milyen harceljárásban, milyen KPI-t, ki-hogyan fog mérni Zaporozsije-alsón?)
  • egyáltalán nem biztos, hogy a nyugati fegyvergyár egyébként képes ezeket a tapasztalatokat beépíteni a termékeibe


ukrajna pedig továbbra is bugris, agresszív csövesként viselkedik. Soha nem lesz elég, amit ingyen kap, még többet akar. Ők a hideg elől bekéredzkedett család, akit beengedtél a lakásodba, de kitenni már nem tudod őket.

Ez lesz szerintem az a probléma, ami végül megakasztja a fegyverszállításokat, ugyanis hiába csomagolják be a nyugati országok mindenféle "biztonsági alapba" meg egyebekbe ezeket a kiadásokat, mert látszódni fog a gazdaságukon (és a haderejükön), hogy az így elbaszott pénz bizony nem a saját biztonságukat növeli, egyáltalán nem.

Aladdin meg Pál szokták verni a nyálukat, hogy "a nyugat tovább bírja" - és ez technikailag igaz is lehet. Rengeteg műpénz van még, amit el lehet égetni ilyen módon, viszont választások ott is vannak, és lesznek opportunista politikai erők, akik előbb-utóbb lecsapják a magas labdát, és elkezdik feltenni az egyszerű kérdést: "miért támogassuk ukrajnát, amikor inkább a saját hadseregünket kéne?".

Akik ebben kételkednének, esetleg tegyék fel a kérdést, hogy ki mondta, hogy ukrajnát támogatni kell?
Bónuszkérdésnek meg ezt: ha ukrajna "nyer", az oroszok pedig legalábbis kifulladnak (nem támadnak, esetleg valami csoda folytán el is hagyják a határvidéket), akkor mi lesz a következő lépés?
Ki és hogyan fogja majd kordában tartani azt az önbizalomtól túlfűtött, fegyverekkel kitömött csőcseléket?
Az EU? Az nem bír egy olyan, katonailag súlytalan, ám hangos országgal sem, mint a miénk.
A NATO? Az a NATO, amelyik tényleg csak de jure nem szállt még be ukrajnáért a háborúba, és egyébként kiemelt védelmi partnerként kezeli őket?
 
W

Wilson

Guest


Strelkov Igor Ivanovics #KRP


június 12., 11:41



A front helyzetéről – valójában keveset tudunk. A fő következtetések nyílt forrásból származó adatok alapján:

Az ellenséges offenzíva minden kiválasztott irányban folytatódik.

- Bahmut irányban (kiegészítő-elterelő csapás) az ellenség lassan "kiszorítja" állásait a város északi és északnyugati részén. A taktikai csaták szinte megállás nélkül zajlanak. Nyilvánvalóan az a cél, hogy az RF fegyveres erőket további lőszer költésére kényszerítsék ezen a területen. Nos, plusz néhány eredmény a csapatok és a lakosság kedvének emelésére sem fog ártani. Eddig az eredmények nagyon korlátozottak.

- A donyecki fronton - helyi jelentőségű csaták. Az ellenség a hátában újra csoportosul. Valószínűleg helyi offenzívával próbálják meg visszaszerezni a Vodiane-Opytnoye térségben lévő pozíciókat, és ha sikerül, akkor közvetlenül Donyeckbe áttörni.

- A déli fronton - a nap folyamán az ellenség láthatóan átcsoportosította a csapásmérő erőket és eszközöket Melitopol irányából (ahol a háromnapos csaták eredményei szerint egyáltalán nem sikerült előretörnie) Volnovakha területére - a Vremevsky-párkányon, ahol az ukrán fegyveres erők taktikai sikereket értek el. Ugyanakkor ebben a (Volnovaha) irányban nagyszabású támadásokat hajtottak végre (ezúttal tartalékokat dobtak harcba). Ennek eredményeként az ellenségnek sikerült csapatainkat Bolsaja Novoszelkától 5-6 kilométerre délre lökni, elfoglalva három kis falut (Neszkucsnoje, Sztorozsevoje, Makarovka) és elérte a nagyobb falvak, Staromayorskoye és Urozhaynoye északi peremét, amelyekért harc folyik. . Úgy tűnik, csapataink elhagytak (és most a "szürke zónában" vannak) további 2-3 frontvonalbeli települést.

Jelenleg nem ismerem a szektor konkrét helyzetét, de egységeink elejét nem sikerült áttörni, és az ellenség sikerei eddig kizárólag taktikai jellegűek. Ugyanakkor egységeinket jól felszerelt és jól elsajátított előretolt állásokról lőtték le, és a friss tartalékok tömeges csatába vonása miatt fennáll az ellenséges áttörés veszélye. Azonban nem csak az ellenség képes a tartalékokkal manőverezni, és valószínűleg a mi parancsnokságunk is intézkedéseket tesz a műveleti válság megelőzésére (amely általában még nem létezik). Nagy szerepe lesz a következő napokban: a) a repülésnek, b) az időjárásnak (ami ott erősen romlik). Ez utóbbi megnehezíti mind a repülés (kisebb mértékben), mind a páncélozott járművek használatát. De az ellenségnek komoly előnye van a gyalogságban, így indokolatlan azt hinni, hogy az időjárás miatt megszakítja az offenzívát.

A front Dnyeper szektorában a "könnyű" ellenséges erők összpontosulnak, beleértve a legtöbb légi rohamot és átkelő egységet. De itt a csapadékos időjárás mindenképpen megzavarja az Energodar irányába történő műveleteket az egykori tározó fenekén, megakadályozva a szinte összefüggő mocsarak kiszáradását. Nagyszabású ellenséges támadások itt nem valószínűek ezen a héten.

A Kremennaja-Szvatovo szektorban az ellenség bizonyos mértékű aktivizálódását és pozícióink vizsgálatát figyelték meg. Értékelésem szerint az ellenség ismét "elrántja" az erőforrásainkat, ami megnövekedett lőszerfogyasztást vált ki a másodlagos területeken.

A belgorodi fronton - járőrök és folyamatos tüzérségi összecsapások. Az ukrán fegyveres erők szándékosan mindent elpusztítanak területünkön, amit tüzérségükkel elérhetnek. Ezeket az akciókat az oroszországi belpolitikai helyzet destabilizálására irányuló hosszú távú cél keretében hajtják végre.






Strelkov Igor Ivanovics #KRP


június 12., 14:35



Továbbította: Ross Marsov


A Vremjevszkij dudor, ahol harcoltam, elesett.

Nem csak az állásaim vesztek el, de már majdnem elérték az ideiglenes felvonulási pontomat hátul (10 km-re a fronttól).

Várható volt, mert az előkészített védelmi vonalakat Sztaromlinovkánál és Krasznaja Poljanához közelebb még tovább építették.

Felállításuk a szemem előtt zajlott. Sok kérdésünk volt akkoriban, hogy miért készülnek a védelmi vonalak a házunktól, ahol laktunk, távol.

Az AFU-nak nem volt könnyű dolga, a veszteségük felszerelésben és emberekben jelentős volt. Szurovikin védelmi vonalai jól helyezkednek el, és még nem közelítették meg őket, valószínűleg az új Lbs át fog haladni rajtuk.

Ha ők is áttörnek, akkor lehet majd azt mondani, hogy az ellentámadás sikeres volt. Ha nem, akkor csak egy új Lbs lesz, aki képes lesz befagyasztani a konfliktust.

Amíg véres összecsapások vannak, addig korai lenne következtetéseket levonni. Hetekig tartanak majd a harcok, több száz kiégett jármű mindkét oldalon, és több ezer ember nem tér vissza a harcokból.

Remélhetőleg az összes civilt kiviszik. Sok szimpatizáns van azokon a területeken, nem szeretnénk őket az AFU mániákusainak mészárlásra bízni.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 398
24 866
113