[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 056
16 700
113
A harcok folytatódnak.
Most megfigyelhetjük, hogy mennyire egy előre letervezett eseménynek vagyunk szemtanúi, nem egy háborúnak.

Tavaly nyárra visszatérve láthattuk, hogy kb nyár elején - közepén lecsendesedtek a harci zajok, és a front olyan merev lett, mint a fagyott kutya lába kb szeptember közepéig.

Ha most is ez következik be akkor már szinte teljesen biztos az együttműködő előre tervezgetés, a műbalhék gyártása a F.O.S média világméretű színházi deszkáin a polgárok figyelmének elterelésére a világ gazdasági átalakításáról, így olyan fontos kérdésekről hogy miből és hogyan fogunk megélni a jövőben? Meddig fog zuhanni az életszínvonalunk, netán a béka segge a cél?

Hiszen a politikus és katonai vezetőknek mindkét oldalról el kell húzniuk szabadságra, családostul, Ez egy mindennél fontosabb - nekik, soha vissza nem térő alkalom - de csak számukra, miért ne használnák ki?

ilyenkor a lényegében döntésképtelen helyettesek fogják az íróasztalok mögött a frontot tartani, akik unalmuk elűzésére az őszi menetrend tervezésével lesznek elfoglalva..

No majd elválik - mondta a ragasztógyári művezető termékének szakítógépes vizsgálatakor...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 841
30 995
113
Ujabb elhagyott Leopard2 A6-ok.
A dron szeme mar rajtuk van.
Milyen messze vannak ezek a Leo2-esek az orosz csapatokól? Ha már úgyis elhagyták őket az ukránok, akkor nem lenne érdemes 1-2-t hazavinni s belenézni a szarrádrónozásuk helyett? Vagy nincs mit tanulni belőle, mert tudja azt a T-72B3 / T-90 / T-14 is simán?
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 060
13 037
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 362
14 163
113

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 056
5 555
113
Nem szégyenlősek az már biztos. A németek meg amilyen hülyék még a lelküket is oda adják bónuszba.
Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott interjújában kifejtette, hogy az orosz támadások azért folytatódnak továbbra is, mert a nyugati szankciók eredménytelenek, és Oroszország folyamatosan kapja a fegyvergyártáshoz szükséges alkatrészeket.

Ugyanakkor kifejtette azt is, hogy az ukrán légvédelmi eszközök még a szovjet időkből származnak. „Nem szabad azt gondolnunk, hogy azért, mert kaptunk egy bizonyos fegyverkészletet a Nyugattól, már mindenünk megvan. Még hosszú út áll előttünk, hogy teljesen lecseréljük a szovjet fegyvereket.”

Ezért az egész világ segíteni fog Ukrajnának, többek között a Patriot rakétákkal is. Ugye nem gondolja, hogy ha egyszer adnak nekünk Patriotot, akkor ennyi? Folyamatos utánpótlásra van szükség
– tette hozzá.



 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 060
13 037
113

Ha mar nem lehet letagadni akkor ez orosz propaganda. De hogy ok masfel eve az ukrant toljak az nem baj. :D
Irjak hogy ezekkel a tamadasokkal csak "tesztelik" az oroszokat. Oke. Akkor miert nem egy 4-es Leo-val tesztelnek es miert a 6-ossal?
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 060
13 037
113

Kijott egy eleg objektiv iras is, nulla kommentel alatta. Gondolom a masfel eve buborekban elok kopni-nyelni nem tudnak.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 622
25 143
113
Off egy kicsit:
Izraelben felvonták a Zenészek zászlaját:

Lancet kumulatív feje hosszában átment:

D30-al ukri pozícióra:

BMP vs akna? egy egész raj szált bele:

Fejkamerás aknára futás, nato járműben, ex-nato katona most, mint zsoldos 0:30-nál FUCK MY SHIT

Krab volt valamikor:
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 060
13 037
113

Kijott egy eleg objektiv iras is, nulla kommentel alatta. Gondolom a masfel eve buborekban elok kopni-nyelni nem tudnak.
37 perc utan zero komment az orszag legolvasottab oldalan. Eleg husbavago lehet. :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 342
68 645
113
A roncsteleprol videó mikor épp kimasztak az ukranok a bredlikbol meg a leokbol.

Brit legvedelem elpusztulasa.

Ezt nagyon erdemes elolvasni.
Kiegyensulyozott, alapos, realis.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 060
13 037
113
37 perc utan zero komment az orszag legolvasottab oldalan. Eleg husbavago lehet. :D
"USA, EU, Kanada, Japán... megengedheti magának, hogy finanszírozza az ukrajnai háborút, kifizesse az állam működtetésével, szubvencionálja a gazdaságát +xyz a következő 100 évben és a lakosai nem is érzik. Oroszország bajban van és nagyon jól tudja."

Megvan az elso :D

Nem tudom melyik bolondokhazabol van kijarasa.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93

Felesleges állóháborúról álmodozni! Ukrajna lassan a maradék maradékát éli fel és ahhoz túl "nyugatos" és nem vallási fanatikus mint pl. az arabok, hogy akár évtizedekig ellenálljanak. Az meg hülye aki azt hiszi, hogy eddig nevetségessé tették, megalázták, gúnyolták Putyint és Oroszországot és ezután abban reménykedik, hogy pont a célnál ennyi megaláztatás után feladja vagy tárgyal.

Az orosz hadsereg is ki volt éhezve a pénzjutalomra nem voltak úgy megfizetve mint a wagner meg a csecsenek. Komoly összegek ígértek a tüzértől az aknatelepítőn át a bokorugróig, ha elintéz egy-egy nyugati harckocsit! Úgy emlékszem forintban több milliós összeg. És ezek most nagyon jót tettek az orosz morálnak az otthoninak is, amely még rugalmasan besorozhatóbbá válhat és a hadvezetésüknek (Sojgu fellélegezhet és már nyugodtan bemehet 2 emeletnél magasabb épületbe is) a hadiiparuknak is a sok nyugati harckocsi halom kohótöltelékké lövésének. Az még nem annyira gáz, ha városról városra (pl. Odesszát elfoglalva) haladnak és egy járdaszigetet se hagynak meg Moldovából Romániának. Ha atomháború nélkül egy éven belül lábujjhegyen kevesebb orosz-ukrán áldozattal, Zele ellen fellázadó magukat megadó ukrán alakulatokkal körülvéve ezeket elérik és ukrajnát lefegyverzik és addigra talán érzik magukon a szankciókat annyira, hogy kifulladjanak a magyar határig az lenne a legjobb.