[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Nyehehe...
Az amerikai HIMARS-okat megsemmisíti az orosz GMLRS rakéta
A felvétel azt a pillanatot mutatja, amikor az amerikai HIMARS komplexumot GMLRS rakétákkal támadták.
A fürtös robbanófej elemeinek markáns terjedése látható itt. Két erőteljes robbanás történt.
Az orosz hadsereg állítása szerint senki sem élte túl az incidenst.


 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 465
10 458
113
Köszönöm mindenkinek a "butaságom"-hoz írt információkat! Némileg vigasztal, hogy nem én vagyok az egyetlen. Ha nem ukránt mondanak, akkor biztos nem állok szóba velük. Azon viszont gondolkodom, hogy a rendőrség tudna-e valamit lépni, hogy ne legyen több áldozat. Az emberek többsége nem ért a szakmunkákhoz, könnyű préda az ilyen csalóknak.
Mikor mivel próbálkoznak, tavaly pont otthon voltam amikor az utcánkba tévedtek, és akkor ágyneműt áruló "törökök" amúgy cigányok voltak, anyám kint volt az udvaron és hiába mondta hogy nem kell már dobta volna be a kerítésen, de nem volt szerencséjük mert én ismerem a módszert, és pont azon a nyelven szólítottam meg őket amiből ez a fajta ért, a túlzó agresszivitás nyelvén. Pont azért nőket szólítanak meg mert az ilyen helyzeteket próbálják elkerülni, ott is a cél az hogy a pár ezer forintos vackot majd ő százezrekért adja el mert már ott volt nálad, és egyéb féregtempó. Nem számít milyen illedelmes, milyen jól öltözött, nem kell velük szóba állni, sajnos ezek csak az erőszakból értenek igazán.

Az még egy dolog, de pár hónapja amikor a Leo1-ek átadásáról volt szó az volt a dologgal a legnagyobb probléma, hogy mivel a löveg átmérője csak 105mm-es már rég nincsen hozzá lőszer. Szóval akkor most mégis van, vagy erről nemes egyszerüséggel nem vesznek tudomást?

Miért kell nekik hozzá lőszer? Az a fiatalabb macskáknak se volt sok lehetőségük lőni :D


Amúgy mit gondoltok mi fog történni ha az ellentámadás nem ér el semmilyen sikert mi fog történni? Úgy értem politikailag finanszírozási szempontból lehet jelentősége a szponzorok szempontjából, de katonailag én úgy érzem az eddigiek alapján hogy nem fogja elhozni az orosz előretörések időszakát egy ukrán vereség, mert az ukrán védekezés eddig sem ezeken az eszközökön múlt hanem a beásott húsban, abból meg még azért sok százezer darab van.

Persze látjuk az orosz egyre több eszközt használ ami hatásos, a légvédelmi rendszerek is kopnak ukrán részről, ami növeli majd az ukrán veszteségeket, de én nem számítok ukrán összeomlásra, sem pedig orosz offenzívára idén, ez alól kivétel ha a szponzorok kihátrálnak, de miért tennék?. Az ukránnak túl olcsó a katonák élete az orosznak meg mintha túl drága lenne.
 
Last edited by a moderator:

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 323
14 068
113
A vuhledari támadásaival hiressé vált Akhmedov tábornok megit hozta a formáját. Az orosz katonák két orát vártak felsorakodva, hogy motiváló beszédet mondjon nekik, de a HIMARS korábban érkezet. Rybar szerint tobb áldozat van, mint 2-3 nap harc alatt a déldonyecki fronton:


Csecsenek állitolag készulnek elhagyni a Mariinkai állasaikat, hogy megkeressék Delimkhanovot:


(Megjedzés - a kaukázusiak számára fontos a halottaik felkutatása, anno a déloszetok egy csoportja is azért ment haza, mert nem hagyták oket viszamenni egy eleset társuk testéért)
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 860
57 900
113
Mivel ez volt az előző nato standard, és a világ nagyobbik részén nem dobálják ki a használható haditechnikát, ezért mai napig gyártanak 105ös lőszert. Talán még űrméretest, és rogyó kúposat is. @Negan @fip7 ?

Persze, hogy gyártanak lőszert. Már amikor sírtak a németek, hogy "nincs lőszer" is mondtam, hogy hazudnak. Csak adni/venni nem akarnak. Gyártanak 105 mm-st a francia Nexternél, az izraeli Elbit-nél is.
De még olyan helyeken is, mint India, Irán, Dél-Korea stb....
(Annak idején a 105-ös ágyúkhoz angol majd izraeli lőszereket használtak a németek.)
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 132
7 167
113
Mivel ez volt az előző nato standard, és a világ nagyobbik részén nem dobálják ki a használható haditechnikát, ezért mai napig gyártanak 105ös lőszert. Talán még űrméretest, és rogyó kúposat is. @Negan @fip7 ?

Például az M60-asból állítólag aktív még:
  • Bosznia 45 db
  • Bahrein 180 db
  • Egyiptom 2500 db
  • Irán 150 db
  • Izrel 822 db
  • Jordánia 250 db
  • Libanon 66 db
  • Marokkó 340 db
  • Oman 93 db
  • Portugália 100 db
  • Saud Arábia 450 db
  • Spanyol 67 db
  • Taivan 450 db
  • Thaiföld 178 db
  • Tunézie 84 db
  • Törökország 925 db
  • Jemen 240 db
  • Ciprus 60 db

De halkan megjegyzem, hogy a görögöknek még mindig van 500 db Leopard I-esük hadrendben és a törököknek is van pár száz db Leo I-esük.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Kifejezetten erős, elit ukrán dandár futott bele az oroszok csapdájába

Az ukrán fegyveresek egyik harckocsiját hátulról találta el és teljesen megsemmisítette egy orosz tüzérségi csapás. Az esetet légi kamerák segítségével egyértelműen rögzítették.
A támadás olyan gyorsan történt, hogy a harckocsit működtető katonáknak nem volt idejük ellentámadást indítani vagy kitérni.
Azt nem tudni biztosan, hogy az incidensnek hány áldozata volt.
Amíg ez a videó nem került forgalomba, különböző kommenteket írtak a netezők.

Az orosz Ka-52-es helikopter 18 nyugati MANPADS rakétát térített el úgy, hogy minden robbanófejet megzavart.
A vitebsk jelenleg az orosz légierő szinte valamennyi helikopterét felszereli a Védelmi Minisztérium szerint, míg az exportváltozatot, a President-S-t Egyiptomnak szállították a Ka-52-es és Mi-17-es, Algériának a Mi-17-es, Mi-26-os és Mi-28-as, Fehéroroszországnak a Mi-8-as helikopterekhez.


A vezető amerikai külpolitikai lapban, a Foreign Affairsban figyelemre méltó esszé jelent meg a RAND Corporation, az évtizedek óta a Pentagon mögött álló katonai és védelmi agytröszt vezető politológusának tollából. Samuel Charap a tűzszüneti tárgyalások megkezdése mellett érvel, hogy az befagyaszthassa a konfliktust és egy tartós fegyvernyugvást érhessenek el a felek között.

A FŐHÉJÁK futnak a pénzük után. ;)
:)


Folytatni kell Ukrajna nyugati támogatását, hogy Kijev a jövőben képes legyen elrettentő erőt kifejteni Moszkvával szemben, de a háború ezzel a kiterjedtséggel és intenzitással hamarosan kezelhetetlen költségvetési terheket fog azokra a nyugati szövetségesekre róni, akik finanszírozzák ezt a háborút.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Olyan tájékozatlan vagy ebben is, hogy az valami hihetetlen...
Nincs olyan, hogy "nyugdíjas/zsoldos/más országos" pilóta, aki behoppan a gépbe, mint a Függetlenség Napja című filmben és hajrá, repül. Visszavonult az úgy ülhet be abba a gépbe mint te vagy én.
  • Egyrészt visszavonult (retired). Azt jelenti, hogy rendszerint idős - jelzem, hogy egy Class 1 és afölötti orvosi jó eséllyel nem jön össze neki. Hogy nem él az orvosija, az viszont fix. Amúgy meg mennyire fitt? képes ugyanazt a terhelést elviselni, mint aktív korában?
  • Ugyan igaz az összes többi jogosítására. Adott ideig nem repülsz, elveszíted őket (adott számú fel és leszállás X időn belül), vagyis ezek az emberen NEM rendelkeznek aktív szakszóval. Anélkül pedig jogilag bűncselekmény repülőszemélyzetként tevékenykedni.
  • És persze a gyakorlat - behoppan a gépbe, de mikor tette ezt utoljára? Tudod nagyon gyorsan kopik a gyakorlat, egy ilyen repülőgép meg nagyon naprakész skillkészletet igényel - szerinted poénból repülteti minden légierő milliárd dollárokért évente a pilótáit.
És innen indul ez a "zsoldos pilóta" nevezetű iszonyat hülye mítosz. Egy lövészkatona lehet zsoldos - de ő is saját kontóra edz, lövészeteken vesz részt és képzi magát, hogy up to date legyen a harcászatban. Na de egy pilóta nem fog otthon az F-18-asán gyakorolni (DCS-ezik, vagy mi???), azt csak állami keretek között teheti meg, a légierő kötelékében - és akkor azt is heteken belül kell tennie, mielőtt a konfliktuszónába lép. Vagyis nincs zsoldos pilóta, hanem van aktív katonai pilóta és ennyi. Az pedig annyit jelent, hogy Ausztrália aktív katonákat küld, ami pedig háborús cselekedet.
Szóval ezeket a hülyeségeket hagyd meg a Blikk olvasói színvonalnak, itt ezt a gyökérséget ne terjeszd...
Dehogy nincs. Főleg háborúban. Példaként hoznám a dél-afrikaiakat, akik a zsákmányolt MiG-23asokat repülték. A felratokat nem tudták elolvasni, az elektronikát nem tudták alkalmazni, meg hát nem is voltak meg hozzá a földi rendszerek. Az egyik petróhiány miatt le is zuhant, mert nem tudták, hogy visszaszámolós üzakijelzőjük van. Leporolta magát, másnap repült a következővel. Filccel rajzoltak bombacélzót a szélvédőre, oszt nyóc. Aki ezt elmondta, kiselejtezett Mirage F1 pilóta volt. Ráadásul a műhorizont is fordítva működött. Irakban, Líbiában dettó.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Kifejezetten erős, elit ukrán dandár futott bele az oroszok csapdájába

Az ukrán fegyveresek egyik harckocsiját hátulról találta el és teljesen megsemmisítette egy orosz tüzérségi csapás. Az esetet légi kamerák segítségével egyértelműen rögzítették.
A támadás olyan gyorsan történt, hogy a harckocsit működtető katonáknak nem volt idejük ellentámadást indítani vagy kitérni.
Azt nem tudni biztosan, hogy az incidensnek hány áldozata volt.
Amíg ez a videó nem került forgalomba, különböző kommenteket írtak a netezők.

Az orosz Ka-52-es helikopter 18 nyugati MANPADS rakétát térített el úgy, hogy minden robbanófejet megzavart.
A vitebsk jelenleg az orosz légierő szinte valamennyi helikopterét felszereli a Védelmi Minisztérium szerint, míg az exportváltozatot, a President-S-t Egyiptomnak szállították a Ka-52-es és Mi-17-es, Algériának a Mi-17-es, Mi-26-os és Mi-28-as, Fehéroroszországnak a Mi-8-as helikopterekhez.


A vezető amerikai külpolitikai lapban, a Foreign Affairsban figyelemre méltó esszé jelent meg a RAND Corporation, az évtizedek óta a Pentagon mögött álló katonai és védelmi agytröszt vezető politológusának tollából. Samuel Charap a tűzszüneti tárgyalások megkezdése mellett érvel, hogy az befagyaszthassa a konfliktust és egy tartós fegyvernyugvást érhessenek el a felek között.

A FŐHÉJÁK futnak a pénzük után. ;)
:)


Folytatni kell Ukrajna nyugati támogatását, hogy Kijev a jövőben képes legyen elrettentő erőt kifejteni Moszkvával szemben, de a háború ezzel a kiterjedtséggel és intenzitással hamarosan kezelhetetlen költségvetési terheket fog azokra a nyugati szövetségesekre róni, akik finanszírozzák ezt a háborút.
50 edszerre is leírom az oroszok meg a kínaiak nem hagyják kimenekülni ebből a háborúból a NATO-t! Kicsinálják végleg az angolszászokat, ha már sikerült behúzniuk őket ebbe a mocsárba. ;)
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 365
14 265
113
Ez egyrészt igaz, másrészt pedig háborús helyzetben ezek a szabályzók háttérbe szorulnak főleg egy vesztésre álló állam esetében.
Dehogy nincs. Főleg háborúban. Példaként hoznám a dél-afrikaiakat, akik a zsákmányolt MiG-23asokat repülték. A felratokat nem tudták elolvasni, az elektronikát nem tudták alkalmazni, meg hát nem is voltak meg hozzá a földi rendszerek. Az egyik petróhiány miatt le is zuhant, mert nem tudták, hogy visszaszámolós üzakijelzőjük van. Leporolta magát, másnap repült a következővel. Filccel rajzoltak bombacélzót a szélvédőre, oszt nyóc. Aki ezt elmondta, kiselejtezett Mirage F1 pilóta volt. Ráadásul a műhorizont is fordítva működött. Irakban, Líbiában dettó.

Szerintem ti rossz irányból vizsgáljátok amit leírtam.
Az, hogy az ukrán a sarki hentest is beültetné egy gépbe, az nem kérdés, kb. ahogy az irániak is a forradalom után, a letartóztatott Sah pilóták helyett a hithű harcosaikat tették a gépekbe - törték is azokat rendesen. Le is álltak ezzel villámgyorsan.

Amiről én beszéltem az (jelen esetben) az Ausztrál fél. Amibe ez neki kerül és ami számára a jogsértés/probléma.
Aki nyugatról pilótát ad, annak nincs olyan, hogy nyugdíjas vagy zsoldos - az aktív állományból kell küldenie, mert az repképes, friss és bevetésképes, más nincs - amit korábban leírtam ennek okait, nem gépelem le újra. Innentől pedig az, hogy jogtalan tevékenységet végez (mert ha látszólag leszerelt onnantól az), az már az Ausztrál állam sara, neki kell felelnie érte (persze ha szarik rá, akkor az kvázi nyílt háború). Hogy szól a zsoldosokra vonatkozó törvény? Mert nálunk pl. kissé szigorú...

És nem, a színvonal nem ugyan az, mint az F1 pilóta, aki egy zsebkönyv elolvasása után belül a MiG-be. Vagyis megteheti, de úgy robban le az égről, mint egy bogár a vulkán fölött. Itt egy professzionális légierő az ellenfél, az eszközök pedig irtózatosan összetettek (csak a HOTAS begyakorlása egy típusra készségszintre 2 hét minimum...)

Szóval akárhogy is nézzük, a nyugati gépekre odaküldött az aktív állományos pilóta lesz - és mint páran írták is egy kommentemre, a nyugati pilóta egy rohadt értékes valami, elvesztegetni egy ilyen hátrányos helyzetű konfliktusban, az simán a saját értékes állomány lemészárlása. Márpedig Ausztrália az USA haderejével együtt Kínára készül, és ahhoz meg a légierő meg a flotta a kulcs - és ahány aktív Hornet pilótája van Ausztráliának, háááát... nem dobálhatják őket olyan nagy számban, ami érne is valamit.

És mibe? A nyugati légierők sikere mindig is a szuper alapos tervezés és a minden létező előny megszerzése volt a harc előtt (legyen az technikai vagy helyzeti/taktikai, kiképzés, erőfölény... minden ide tartozik). Na most itt régebbi, 4.th gen gépekkel kéne menniük, mi ellen is? AWACS/SAT irányította, a világ legvastagabb és legerősebb légvédelmével megtámogatott, full spectrum BVR képes, 5.th gen gépekkel repülő (év végére lesz 22 darab Szu-57) légiereje ellen, számbeli, helyzeti és technikai hátrányból. BM/CM/HS eszközökkel támadott repterekkel, zéró tanker és AWACS támogatással a világ jelenleg messze legharcedzettebb pilótái ellen...
Az értékes nyugati pilótaállomány elégetése.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 281
37 222
113
Tegnap Oroszország elnöke arról beszélt, hogy hazánk biztonsága érdekében demilitarizált (megtisztított) övezetet kell létrehozni. Figyelembe véve az ellenség azon döntéseit, hogy a kijevi rezsimet egyre több hosszú távú fegyverrel szállítja, egy ilyen vonalnak Lvov (lengyel Lemberg) határai mentén kell futnia, hogy valódi védekező szerepet játsszon. Akkor ezek lesznek az új biztonságos határai annak, amit korábban "404-es országnak" hívtak.

2. Ha a nyugati országok bűnrészességének bizonyítékaiból indulunk ki az Északi Áramlat , felrobbantásában akkor nincs még erkölcsi korlátozásunk sem, hogy tartózkodjunk az óceán fenekén fekvő ellenségeink kábelkommunikációjának megsemmisítésétől.

A Medvedev megaszonta,
a zoroszok Lvovig meg sem állnak, meg nyiszitálni fogják a madzagokat a tengerfenéken.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 463
113

Blokkol egy magyarországi fegyvereladást Amerika, amiért hazánk nem hagyta még jóvá a svéd NATO-csatlakozást​

Blokkol egy 735 millió dollár értékű fegyvereladást Magyarország számára James E. Risch amerikai szenátor, a külügyi bizottság republikánus vezetője.
Risch a döntéssel kapcsolatban a Washington Postnak azt mondta: Magyarországnak be kell engednie Svédországot a NATO-ba, ha szeretne hozzájutni a fegyvercsomaghoz, amely 24 HIMARS rakétaindító üteget, valamint több mint 100 rakétát tartalmaz a hozzájuk tartozó alkatrészekkel és támogatással együtt.
„Egy ideje már közvetlenül kifejeztem aggodalmaimat a magyar kormánynak azzal kapcsolatban, hogy nem halad előre a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló szavazás” – mondta Risch.
Most június van, és még mindig nem történt meg, ezért úgy döntöttem, hogy az új amerikai haditechnikai eszközök eladása Magyarországnak felfüggesztésre kerül”
– fogalmazott.
...

Reagált a Honvédelmi Minisztérium az amerikaiak blokkolt fegyvereladására​

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium, amelyben leszögezték:
A HM nem vásárol HIMARS-rakétarendszert
Mint írják: az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt a HIMARS-rakétarendszerekre vonatkozóan, 2022. márciusi ajánlattételi határidővel. Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette.
...

Meg nem erősített információk jelentek meg arról, hogy az ukrán fegyveres erők vezérkara a Patriot légvédelmi rendszert a frontvonalba kívánja hozni. Az ukrán fegyveres erők légvédelmének gyengesége miatt az orosz légierő uralja az eget a zaporozsjei fronton. Továbbra is nyitott kérdés, hogy az Egyesült Államok beleegyezését adja-e egy ilyen lépéshez. A zaporozsjei Patriot SAM akkumulátor megsemmisítése súlyosan érinti az amerikai légvédelmi rendszer hírnevét és a Rhytheon fejlesztő cég részvényeinek értékét.

Az ellenség Artemovsk közelében a szárnyon halad előre, heves csata folyik.
▪️Az Ukrán Fegyveres Erők gyalogsága csoportosan támad Razdolovka felé, a védelmi erő harcol.
▪️A támadó ellenség titokban megpróbálta megközelíteni állásainkat, hogy váratlanul támadhasson, de a hírszerzés felfedezte.
▪️Harcosaink visszaverik a támadás.

Összegzés irányok szerint 19:25-kor.
1. Artemivsk irány: AFU csoportosan támad Razdolovka felé, légideszant egységek harcolnak.
2. Zaporizhzhya irány:
Esik az eső, a felszerelések mozgása megnehezedik, az ellenség rádiókiképzést végez, és kis csoportokban közeledik pozícióinkhoz, hogy támadásokat hajtsanak végre. Repülésünk keményen dolgozik az ellenség koncentrációján.
3. Ugledar irány:
Az ellenség kivonta a felszerelését a tüzérségi csapászónából.
Heves harcok dúlnak Makarovkán, repülésünk (KA-52) üzemel.

Hamisítvány : Az Orosz Föderáció 205. különálló motoros puskás dandárja hivatalos távirati csatornájában elismerte, hogy Oroszország felrobbantotta a Kahovszkaja vízierőmű gátját. Ezt az üzenetet azonnal felvették az ukrán hamis fegyverek, köztük Anton Gerascsenko belügyminisztériumi tanácsadó.

Igazság : A "205. külön motoros lövészdandár" táviratcsatornát az ukrán TsIPSO szándékosan hozta létre a hamisítványok terjesztésére, amelyet már többször elkaptak.

Korábban részletesen elemeztük azokat a jeleket, amelyek egyértelműen az ukrán TsIPSO termékeként azonosítják a „205. különálló motoros lövészdandár” TG csatornát. Ennek a brigádnak a harcosai maguk jelentették , hogy nincs távirati csatornájuk.

Emlékezzünk vissza, hogy az RF fegyveres erők hadosztályai és dandárjai nem rendelkeznek saját hivatalos csatornákkal a Telegramban, ezeket önkéntes alakulatok indíthatják el, nem pedig az orosz védelmi minisztérium alosztálya. Van az orosz védelmi minisztérium hivatalos távirati csatornája is, amelyet kék pipa erősít meg.

A nyugati katonai felszerelések elvesztése és az ellentámadás során elért lenyűgöző frontvonali sikerek hiánya miatt Ukrajna továbbra is keresi az ürügyet információs és pszichológiai támadásokra. Ezúttal egy már bevált eszköz - egy hamis Telegram-csatorna - segítségével elevenítették fel Oroszország állítólagos bűnösségének témáját a Kahovskaya vízerőmű gátjának áttörésében.